Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Biztos nem ez miatt választottad ezt a kocsit. :) :)

Ilyen páka jó lehet,ha néha-néha forrasztanék valamit? :D

Az a kérdés mi az a valami!

Van nekem ehhez hasonló, csak 220-as, de szinte semmire se tudom használni, mert egy 1,5 -es vörösréz litze vezeték toldásához már nem elég a hője....

Én inkább hagyományos pákát használok, van abból is kettő db. 20 W-os.

Persze lábast azért azzal sem lehet foltozni! :D

Megosztás:

Nem akarok kábelest. :D

Van ilyen régi szürke pillanatpáka és van "Wheller" forrasztó állomás is de a garázsba nem tudok leállni a kocsival mert nagyon meredek a lejáró és felakad.

Bár,ha csak ritkán használom ki tudnám húzni a hosszabbítót is de nem akarom. :)

Fránya ültetés.... :) Asszem létezik akkuról működő is. Klikk!

Megosztás:

Nem akarok kábelest. :D

Van ilyen régi szürke pillanatpáka és van "Wheller" forrasztó állomás is de a garázsba nem tudok leállni a kocsival mert nagyon meredek a lejáró és felakad.

Bár,ha csak ritkán használom ki tudnám húzni a hosszabbítót is de nem akarom. :)

Jaaa hogy kényelmes vagy :) De ennyire? :D :P :D :D

Megosztás:

Nekem pillanat pákám van, évekóta használom, van hogy napi 3-5 órát is használtam, néha hegyet kell cserélni, de legideálisabb, ha csak hébe hóba akarod használni. Nem kell várni, míg melegszik, ahogy a neve mutatja pillanat alatt használható, ugyan ilyen gyorsan el is rakható, rögtön kihüllik. Bolhapiacokon keress régi gyártmányúakat. Bakelit ház fekete fehér libafos zöld színűek szoktak lenni. Ha gondolod mutatok róla képet.

Mit csinál?

Megosztás:

Biztos nem ez miatt választottad ezt a kocsit. :) :D

Ilyen páka jó lehet,ha néha-néha forrasztanék valamit? :D

Gázost ajánlanék akkor már. Pl ilyet: Visit My Website Én is ilyennel forrasztottam át a kötéseket nemrég. Hátránya, hogy kell egy idő míg bemelegszik és nem kevés gázt használ.

Nekem pillanat pákám van, évekóta használom, van hogy napi 3-5 órát is használtam, néha hegyet kell cserélni, de legideálisabb, ha csak hébe hóba akarod használni. Nem kell várni, míg melegszik, ahogy a neve mutatja pillanat alatt használható, ugyan ilyen gyorsan el is rakható, rögtön kihüllik. Bolhapiacokon keress régi gyártmányúakat. Bakelit ház fekete fehér libafos zöld színűek szoktak lenni. Ha gondolod mutatok róla képet.

Azigen. :) :D

Jó-jó de ők is észrevehetnék, hogy nem egyedül vannak, és van aki nem ér rá egész nap mondjuk a zöld lámpánál ácsorogni. Ne menjen többel a megengedettnél, én sem megyek, de ha jól tudom az indokolatlan lassú haladás is szabálytalan. :P

Hát most hogy mondod... :D

Hát nem tudom, 3 ceruzaelem, meg 6W-elég gyengécskének tűnik. A forrasztáshoz végülis rövidrezárják a két polust egy nagy ellenállású fémen keresztül. Meddíg bírhatja ezt a ceruzaelem? Mondjuk én meg elsokaltam, mert 100W-os pákát vettem, és 10 perc után vörösen izzik az egész. :P Bemelegítem, kíhúzom, kimegyek a kocsihoz, 5 percig még tudok forrastztani vele. :D

:D :D :o Ez jó. :D

Megosztás:

Akkor magyarázd el kérlek mondjuk a pillanat páka működési elvét. Mert amit szétszedtem abban volt két tekercs, az egyik látszólag rövidre zárva a heggyel. De lehet rosszul láttam. :D

Az elved jo volt, csak nemnagy, hanem kis ellenállású az a hegy :) Eléggé vastag, és rézből van.

Megosztás:

Nem akarok kábelest. :)

Inkább gázpáka :D Nekem is az van, hátrány az hogy a hegye felé valahol küldi oldalra a meleget mint állat, és ha nem figyel oda az ember, akkor meg tud égetni vele dolgokat. (ez a dolog általában a júzer keze :D ) Amúgy szeretem. Most láttam a múlt héten 12voltos pákát is. A kihangosítómat azzal tette be a srác. Szivargyújtóba betolta, és forrasztott azt kész.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.