Dáwid Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 zoknit ne húzzak rá igy a nagy hidegben? :lol: :lol:
daykiller Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 A holnapi pécsi út lemondva közös megegyezéssel az időjárás miatt, így felhoztam az akksit az autóból. Délután 1 óra előtt állt le a motor (rövidtávozás volt igazából) és a felhozatal után 12,7V-ot mértem rajta. Most töltőn van, 4A-rel töltődik és 13,2V-tal kezdte a töltést a töltő, de 14V-on van 10 percen belül. Most vagy ilyen jól fel van töltve vagy döglődik. Amúgy ha megtöltöm egy kicsit 15V-tal, az jó? :lol: 2005.12.11-n vásárolt Varta Blue Dynamic 55Ah, 420A indítóáramú akksiról van szó. 16090Ft volt akkoriban egyébként. :lol:
epk947 Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 A holnapi pécsi út lemondva közös megegyezéssel az időjárás miatt, így felhoztam az akksit az autóból. Délután 1 óra előtt állt le a motor (rövidtávozás volt igazából) és a felhozatal után 12,7V-ot mértem rajta. Most töltőn van, 4A-rel töltődik és 13,2V-tal kezdte a töltést a töltő, de 14V-on van 10 percen belül. Most vagy ilyen jól fel van töltve vagy döglődik. Amúgy ha megtöltöm egy kicsit 15V-tal, az jó? :lol: 2005.12.11-n vásárolt Varta Blue Dynamic 55Ah, 420A indítóáramú akksiról van szó. 16090Ft volt akkoriban egyébként. :lol: A jelekből itélve van mit tölteni abba az akksiba! Ne türelmetlenkedj! Nyomasd csak a töltővel, mehet 15 voltig is, sőt! A külső töltővel mindig nagyobb lehet a töltőfeszültség mint a kocsiban, mert ott fogyasztók is vannak. Ebben a hidegben még így is csökkenni fog a nyugalmi feszültsége az ideális 12,7 V alá. Nálunk most -10 fok van kint. Ilyen hidegben még az új akku kapacitása is csak a felét éri el, hát még a régié!
daykiller Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 A jelekből itélve van mit tölteni abba az akksiba! Ne türelmetlenkedj! Nyomasd csak a töltővel, mehet 15 voltig is, sőt! A külső töltővel mindig nagyobb lehet a töltőfeszültség mint a kocsiban, mert ott fogyasztók is vannak. Ebben a hidegben még így is csökkenni fog a nyugalmi feszültsége az ideális 12,7 V alá. Nálunk most -10 fok van kint. Ilyen hidegben még az új akku kapacitása is csak a felét éri el, hát még a régié! Oks. :lol: Amúgy már 14,33V-nál tart. Töltő szerint már tökig van töltve az akksi. :) Igazából 14,16V-tól már elég lassan mászik felfele és ahogy mászik, annál lassabban. De még mindig jéghideg a burkolata egyébként. A kocsim generátora 14,4V-ot állít elő, tehát ennyivel is tölti és 120A-s... :lol:
epk947 Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 Oks. :lol: Amúgy már 14,33V-nál tart. Töltő szerint már tökig van töltve az akksi. :) Igazából 14,16V-tól már elég lassan mászik felfele és ahogy mászik, annál lassabban. De még mindig jéghideg a burkolata egyébként. A kocsim generátora 14,4V-ot állít elő, tehát ennyivel is tölti és 120A-s... :lol: Csak arra figyelj, hogy 40 foknál ne legyen melegebb!
egyhapsi Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 Friss benzinesként majdnem tö..ön szúrtam magam mikor megkérdeztem Csergőéket mennyi egy termosztát X14XE-be.. 25 ezer a gyári, az utángyártott meg 15 ezer.. Normális ez ?? Vagy van valahol olcsóbb ? Aztán Bárdinál elmagyarázta egy eladó, hogy azért mert egyben van a termosztátházzal. Nekem ez új a dízel után..
daykiller Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 Friss benzinesként majdnem tö..ön szúrtam magam mikor megkérdeztem Csergőéket mennyi egy termosztát X14XE-be.. 25 ezer a gyári, az utángyártott meg 15 ezer.. Normális ez ?? Vagy van valahol olcsóbb ? Aztán Bárdinál elmagyarázta egy eladó, hogy azért mert egyben van a termosztátházzal. Nekem ez új a dízel után.. Wahler-t tessék venni bárdinál, unixnál. :lol: QH-t semmiképp.
Jürgen Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 Friss benzinesként majdnem tö..ön szúrtam magam mikor megkérdeztem Csergőéket mennyi egy termosztát X14XE-be.. 25 ezer a gyári, az utángyártott meg 15 ezer.. Normális ez ?? Vagy van valahol olcsóbb ? Aztán Bárdinál elmagyarázta egy eladó, hogy azért mert egyben van a termosztátházzal. Nekem ez új a dízel után.. Nekem is X14XE van, Pesten ért a dolog, egy ottani szervizben cserélték, nem tudom, milyen márkájú, de 92°c-on nyit, és azóta is jó. 8000-et számoltak fel érte.
daykiller Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 A legjobbat még nem is meséltem. Fosdízel fosvágen 1.9 turbó első indításra be se röffent. Másodiknál csattant kettő tehát 2 kib?aszott nagyot az adagoló aztán feladtam az indítózást. Harmadik gyújtás ráadásra már beröffent, 500-on szenvedett, csattogott mint a rohadt élet, aztán lefulladt és check engine persze. Negyediknél már beindult, de 1200-on pörgette az elektronika. Persze csattogott kerregett mint az állat. A porsche meg annyit mondott, hogy majd a következő időszakos szerviznél kicserélik az izzítógyertyát, ami 18 ezer kilométer múlva lesz. Ezek hülyék. Arról inkább nem is mondok sokat, hogy a fék alig fog, a fékolaj szivárog a főfékhengerből és a tartályból is.... :lol: :lol: Nesze neked új generációs VW és dízel. Kell a francnak.
Dáwid Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 A legjobbat még nem is meséltem. Fosdízel fosvágen 1.9 turbó első indításra be se röffent. Másodiknál csattant kettő tehát 2 kib?aszott nagyot az adagoló aztán feladtam az indítózást. Harmadik gyújtás ráadásra már beröffent, 500-on szenvedett, csattogott mint a rohadt élet, aztán lefulladt és check engine persze. Negyediknél már beindult, de 1200-on pörgette az elektronika. Persze csattogott kerregett mint az állat. A porsche meg annyit mondott, hogy majd a következő időszakos szerviznél kicserélik az izzítógyertyát, ami 18 ezer kilométer múlva lesz. Ezek hülyék. Arról inkább nem is mondok sokat, hogy a fék alig fog, a fékolaj szivárog a főfékhengerből és a tartályból is.... :lol: :lol: Nesze neked új generációs VW és dízel. Kell a francnak. Azért ez már erős. :) Mennyi idős ez a sz.r? :D
Breki Elküldve December17, 2010 Elküldve December17, 2010 Friss benzinesként majdnem tö..ön szúrtam magam mikor megkérdeztem Csergőéket mennyi egy termosztát X14XE-be.. 25 ezer a gyári, az utángyártott meg 15 ezer.. Normális ez ?? Vagy van valahol olcsóbb ? Aztán Bárdinál elmagyarázta egy eladó, hogy azért mert egyben van a termosztátházzal. Nekem ez új a dízel után.. Sajnos "G"-nél ez így van. Sógor is így járt, csak az övé 1.8-as. Úgy van ahogy az eladó elmagyarázta Neked, nem csak egy "betétet" cserélsz, hanem komplett öntvénnyel együtt. Nyugodtan megveheted Csergőnél az ugy.-t :lol: (már ha éppen tudsz rászánni annyit) :lol:
daykiller Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Azért ez már erős. :lol: Mennyi idős ez a sz.r? :) Októberben töltötte a második évét. :D 32 ezer kilométer van benne. :lol:
mélykék76 Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Sajnos "G"-nél ez így van. Sógor is így járt, csak az övé 1.8-as. Úgy van ahogy az eladó elmagyarázta Neked, nem csak egy "betétet" cserélsz, hanem komplett öntvénnyel együtt. Nyugodtan megveheted Csergőnél az ugy.-t :) (már ha éppen tudsz rászánni annyit) :lol: Mondjuk az ránézésre lehet látni, hogy nem csak egy termosztátot kap az ember :lol: Mintha lenne olyan, amiben lehet csak "betétet" cserélni, de ez már G témában érdemes....
Tiv. Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Mondjuk az ránézésre lehet látni, hogy nem csak egy termosztátot kap az ember :lol: Mintha lenne olyan, amiben lehet csak "betétet" cserélni, de ez már G témában érdemes.... Én a régi F X16XEL be kaptam csak betétet. De előtte komplett akartak adni, valami 10 E körül. Aztán a szerelőm hozott csak betétet, és kicserélte. Asszem komplett kért 2000 et.
rtomi Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Akumulátor aktivátor.. Én ezt ajánlom. Amúgy meg az akkut LASSAN kell tölteni. :lol:
daykiller Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Akumulátor aktivátor.. Én ezt ajánlom. Amúgy meg az akkut LASSAN kell tölteni. :lol: Rendelkezel egy ilyen aktivátorral?
hakapeszimaki Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Ezek az üzemanyagárak kiakasztanak!!! :lol: Belegondoltam,hogy olcsóbb a sör mint a benya! :lol: 360-ért simán lehet kapni 1liter sopronit,dreher-t,410-ért (prémiumbenya ára) meg lehet 1liter stellát,heinekent kapni. Hogy jön ez ide? Kifejtem: Visszaadom a jogsimat és inkább részegen fogok biciklizni. 1.Nem fáznék 2.A hangulatom is jó lenne 3.Ha elesek a jégen nem fáj 1liter benyából városban mész vagy 13kilómétert, én már két korsótól is egész jó hangulatban vagyok,oktánszámjavítóval(feles vodka,pálesz,whiskey) meg különösen.
zotya975 Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Ezek az üzemanyagárak kiakasztanak!!! :lol: Belegondoltam,hogy olcsóbb a sör mint a benya! :) 360-ért simán lehet kapni 1liter sopronit,dreher-t,410-ért (prémiumbenya ára) meg lehet 1liter stellát,heinekent kapni. Hogy jön ez ide? Kifejtem: Visszaadom a jogsimat és inkább részegen fogok biciklizni. 1.Nem fáznék 2.A hangulatom is jó lenne 3.Ha elesek a jégen nem fáj 1liter benyából városban mész vagy 13kilómétert, én már két korsótól is egész jó hangulatban vagyok,oktánszámjavítóval(feles vodka,pálesz,whiskey) meg különösen. Plussz ha túltöltöd a "tankot" akkor terepre kapcsolsz: négykézláb! :lol:
rtomi Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Rendelkezel egy ilyen aktivátorral? Tavaly karácsonyra vettem egyet-egyet a két tesómnak. :lol:
daykiller Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Tavaly karácsonyra vettem egyet-egyet a két tesómnak. :lol: Akkor ezek szerint hatásos... :lol: Akkor beszerzek én is egyet. :)
beligrom Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 rájöttem h nemis eszik többet az autó, csak 351 a benzin az avián :lol: nagyon jó ez a kis hó :lol:
spzoli Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 rájöttem h nemis eszik többet az autó, csak 351 a benzin az avián :) nagyon jó ez a kis hó :lol: 346 luk :lol:
beligrom Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 346 luk :lol: én a szokások rabja vagyok, jó nekem az avia :lol: am meg luk nemesik útba, csak a bökényföldin van :)
egyhapsi Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Mondjuk az ránézésre lehet látni, hogy nem csak egy termosztátot kap az ember :lol: Mintha lenne olyan, amiben lehet csak "betétet" cserélni, de ez már G témában érdemes.... G-ben nem forszíroztam a kérdést. Ott kevésbé kreatívak a tagok, mint itt. Emlékeim szerint itt az F-ben téma volt ez a termosztát már jó pár éve, de akkor még díziles voltam. Csak futólag olvastam bele akkor.
egyhapsi Elküldve December18, 2010 Elküldve December18, 2010 Akumulátor aktivátor.. Én ezt ajánlom. Amúgy meg az akkut LASSAN kell tölteni. :lol: Nekem volt ilyen az F astrában, de nem voltam elragadtatva tőle.. Most adtam el az autót 1 hónapja, és az akksi 3 évet bírt, mert már halódott.. És végig ott pulzált rajta az aktivátor.
Recommended Posts