Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Tavaly télen barátokkal lementünk Balatonra korizni.

Havazott, de nem volt nappal hideg az egész autó tiszta lucsok volt.

Másnap megint akartunk menni de az előző napi lucsoktól minden ajtó befagyott, nem tudtam kinyitni semmit.

A csomagtartó ajtót kinyitottam bemásztam és elindítottam az autót, bekapcsoltam a fűtést hogy olvadjanak ki az ajtók.

Kimásztam hátrafele és gondoltam ne menjen ki a meleg szóltam havernak hogy csukja már be a csomgtérajtót.

Becsukta....

Nagyon hamar realizálódott bennem hogy igazából kva nagy hülyeséget csináltunk mert a csomagtartó így be lett zárva a többi ajtót meg ugye nem tudtam kinyitni...

További finomsága a dolognak hogy csak egy kulcs van az autóhoz...

Ami bennt volt a gyújtáskapcsolóban.

Tank tele.

Na mondom ez így szép lesz :lol:

Vasárnap délelőtt volt, sikerült elérnem egy autómentőt, mondta hogy jön.

Aztán közben eszembe jutott hogy hallottam régebben hogy karambol esetén a központi zár automatikusan kinyitja az ajtókat ha azok be lennének zárva.

Egy jól elhelyezett a rúgás a megfelelő helyen megoldotta a problémát, nyíltak az ajtók :lol:.

Barátok csak néztek hogy mekkora varázsló vagyok :)...

Hívtam is gyorsan az autómentőt hogy storno :D

Első dolgom volt hogy beszereztem még két kulcsot az autóhoz...

Ez q...va jó sztori! tetszett! :D :D :D

Megosztás:

Tavaly télen barátokkal lementünk Balatonra korizni.

Havazott, de nem volt nappal hideg az egész autó tiszta lucsok volt.

Másnap megint akartunk menni de az előző napi lucsoktól minden ajtó befagyott, nem tudtam kinyitni semmit.

A csomagtartó ajtót kinyitottam bemásztam és elindítottam az autót, bekapcsoltam a fűtést hogy olvadjanak ki az ajtók.

Kimásztam hátrafele és gondoltam ne menjen ki a meleg szóltam havernak hogy csukja már be a csomgtérajtót.

Becsukta....

Nagyon hamar realizálódott bennem hogy igazából kva nagy hülyeséget csináltunk mert a csomagtartó így be lett zárva a többi ajtót meg ugye nem tudtam kinyitni...

További finomsága a dolognak hogy csak egy kulcs van az autóhoz...

Ami bennt volt a gyújtáskapcsolóban.

Tank tele.

Na mondom ez így szép lesz :lol:

Vasárnap délelőtt volt, sikerült elérnem egy autómentőt, mondta hogy jön.

Aztán közben eszembe jutott hogy hallottam régebben hogy karambol esetén a központi zár automatikusan kinyitja az ajtókat ha azok be lennének zárva.

Egy jól elhelyezett a rúgás a megfelelő helyen megoldotta a problémát, nyíltak az ajtók :).

Barátok csak néztek hogy mekkora varázsló vagyok :D...

Hívtam is gyorsan az autómentőt hogy storno :D

Első dolgom volt hogy beszereztem még két kulcsot az autóhoz...

Tehát ha körberugdosom az autó elejét, akkor kinyílik? :lol: (máhogy annak akinek dzsári cuccai vannak ebben a témakörben, mert az enyém max akkor nyílik ki, ha az ablakot rúgják be :D )

Megosztás:

Tehát ha körberugdosom az autó elejét, akkor kinyílik? :lol: (máhogy annak akinek dzsári cuccai vannak ebben a témakörben, mert az enyém max akkor nyílik ki, ha az ablakot rúgják be :lol: )

De gondolom csak járó motor esetén, különben könnyű dolga lenne a tolvajoknak.

Megosztás:

Ezt eddig csak városi legendaként ismertem, de hogy tényleg működik is azt még most sem igazán hiszem.

A központi zár vezérlőben van egy érzékelő.

Mikor építettem be a távvezérlőt a zárhoz kipróbáltam kiszerelve is. Ha odavered kicsit a kasznihoz hogy "zökkenjen" akkor kinyitja az ajtókat.

Csak akkor működik ha rá van adva a gyújtás.

Ha nem hiszed próbáld ki....

add rá a gyújtást zárd be az ajtót és egy jól irányzott rúgást helyezz el a küszöbön a vezérlő környékén.

Ha jól találod el ki fog nyílni...

Megosztás:

De gondolom csak járó motor esetén, különben könnyű dolga lenne a tolvajoknak.

nyilván...

a dolog azért van így hogy ha mondjuk vmi miatt becsuktad az autókat és balesetet szenvedsz akkor ne a tűzoltóknak kelljen nekiállni első körben az amúgy nyitható ajtókat kibombázni a helyükről...

Megosztás:

Esetleg valaki zárta már ki magát az autójából járó motorral? :D

Én is,idén januárban :D :

Reggel jól becoptam.

Tegnap éjszakás voltam.Reggel 6-kor kinyitottam a kocsit központival,behajítottam hátra a táskámat.

Beindítottam,majd kiszálltam célszerszámokkal havat takarítani.Ahogy becsuktam a bal első ajtót,visszazárt a központi. :D :D :lol: :)

Kulcs bennt,zene és fűtés megy,motor jár. :lol:

Kb. 40 percet dekkoltunk,mire megjött a pótkulcs. :lol:

Az anyós oldalon éppen annyira jött fel a gomb,hogy elég volt neki a bal első ajtó becsukása és visszazárta az összeset. :lol:

De mire bejutottunk már jó meleg volt. :D

Megosztás:

A központi zár vezérlőben van egy érzékelő.

Mikor építettem be a távvezérlőt a zárhoz kipróbáltam kiszerelve is. Ha odavered kicsit a kasznihoz hogy "zökkenjen" akkor kinyitja az ajtókat.

Csak akkor működik ha rá van adva a gyújtás.

Ha nem hiszed próbáld ki....

add rá a gyújtást zárd be az ajtót és egy jól irányzott rúgást helyezz el a küszöbön a vezérlő környékén.

Ha jól találod el ki fog nyílni...

Szerintem nincs benne érzékelő, egyszerűen csak a relé ütésre zárja a kontaktot, mintha behúzna. Bár nem egészen értem, mert a küszöb és a vezérlő között azért van egy-két dolog. :lol:

Megosztás:

Szerintem nincs benne érzékelő, egyszerűen csak a relé ütésre zárja a kontaktot, mintha behúzna. Bár nem egészen értem, mert a küszöb és a vezérlő között azért van egy-két dolog. :lol:

Most látom Zotya micsoda új, aktuális fotód van :lol:

Megosztás:

Na, ma Fehérváron megbüntettek az orvosi rendelő melletti kijelölt parkolóban, mert nem volt parkolójegyem... se tábla nem volt, ami jelezte volna, hogy fizető parkolóról van szó, sem látótávolságban jegyautomata nem volt. Mi a következő, a temetőnél is megbüntetik a gyászolókat, a kórháznál az éppen szülő anyát? Nem is az a 2000 forint, ami bánt, hanem az a bunkóság, hogy egyértelműen az orvosi rendelő előtti parkolóról van szó, és direkt a sorára órákat váró beteget büntetik meg...

Megosztás:

3 hónap után (miután minden héten azt igérgették h fizetnek) ma bejelenteték h nem megalapozott a jogalap ugy h a másik fél elismerte h ő volt a hibás és nem fognak fizetni :lol:

van vkink autójogász ismerőse?

Nem emléxem a történetedre, de a q..va anyjukat a biztosítóknak. Ne legyen dolga velük az embernek soha!!!

Megosztás:

Értem, tehát ezenetúl egy 50 milis zárolajozó -jégoldó helyett mindenki egy 300-400milis üregelőt hordjon zzsebbe ha fel akar készülni egy befagyott ajtó kinyitására? Amúgy szilikont mag vakami alkoholszármazékot tartalmaz a jég feloldására, mi a baj vele?

Azt még nem, de egyszer zártam be magam csomitartóba, ha ez segít.... :D

Nem hordom zsebbe, mert amióta beolajoztam üregelővel, azóta egyszer sem fagytak be a zárak. :D :D Így nem kell hordani. Elég nyáron egy kezelést elvégezni rajtuk és a telet simán átvészelik. :lol:

Nem beszélek a levegőbe, mert a cégesen már megtapasztaltam ezt a jégoldó baromságot. Befagytak a zárak, mind a négy, hoztam a kis 50 milis marhaságot, befújtam vele, be is ment végre a kulcs és el is fordult (valamelyikbe csak az elfordulás nem ment), de azt hittem, hogy a fagyás miatt szorul ennyire. Aztán napról napra rosszabb volt, már a végén úgy maradt a kulcs a zárban, pedig pluszok voltak, aztán fújtam a zárakba üregelőt és meg is szűnt a szorulás. 4 hete kaptam téli ellátmányt a kocsihoz, a zárolajozót az első mozdulattal b?sztam is ki a kukába és fújtam is be üregelővel a zárakat. Azóta sosem fagytak be, sem a sajátomon, sem a kosaras opelen. :lol: Remélem majd Nektek is jól megragad miatta a zár és akkor majd jót fogok röhögni. :)

Megosztás:

Na, ma Fehérváron megbüntettek az orvosi rendelő melletti kijelölt parkolóban, mert nem volt parkolójegyem... se tábla nem volt, ami jelezte volna, hogy fizető parkolóról van szó, sem látótávolságban jegyautomata nem volt. Mi a következő, a temetőnél is megbüntetik a gyászolókat, a kórháznál az éppen szülő anyát? Nem is az a 2000 forint, ami bánt, hanem az a bunkóság, hogy egyértelműen az orvosi rendelő előtti parkolóról van szó, és direkt a sorára órákat váró beteget büntetik meg...

mi itt pesten 6-10e-t fizetünk egy ilyenért :lol:

Nem emléxem a történetedre, de a q..va anyjukat a biztosítóknak. Ne legyen dolga velük az embernek soha!!!

Szeptember 20-én kb 50-nel mentem, előttem egy sötétkék tank lada 30-cal, direkt már jó messziről indexeltem, előzés. Kb 10m-re voltam tőle amikor tobott egy balost index nélkül egy olyan helyen ahol még utca sincs. Satufék, csikorgás, gondolom beszart mert kb az út közepén lesatuzott én meg belcsúsztam. Nagypapi fel akart parkolni a járdára... Elismerte hogy ő volt a hibás ráirtuk a papírokra alá is irta. 24-én kijött a kárszakértő, felvette a kárt. Telt múlt az idő, egy hónappal később felhívtam őket hogy mi a f*sz van, amire azt a választ kaptam, hogy nem küldtem vissza nekik egy levelet. 2 nappal később (aznapi postás bélyegzővel amikor beszéltünk) megjött A levél. Én még aznap visszaküldtem. Telik-múlik az idő, sehol semmi. Innentől kezdve heti 1-2-3 telefon, mikor hogy volt hangulatom, minden egyes alkalommal más információt kaptam (pl.: holnap felhivják önt h elfogadja e az egyezségi szerződést, nem érik el az okozót, nem kaptak meg vmi iratot stb.) Múlt héten csütörtökön azt az információt kaptam, hogy minden papír beérkezett, pár napon belül felkeresnek az egyezségi szerződéssel. Hát azóta is keresnek... Ma ismét felhívtam őket, ahol azt a választ kaptam, hogy nem megalapozott a jogalap és a napokban kapok egy levelet amiben leirják hogy szerintük miért. A pumpa már annyi felment, hogy már felül jön ki... Ha esetleg vki bármivel tudna seíteni mit tehetek azt nagyon megköszönném...

Megosztás:

Na igen, Pest... alapvetően egy nyugodt ember vagyok, a Pesten való közlekedés azonban ritkán múlik el úgy, hogy ne fortyogna bennem a gyűlölet... :lol: Nem vitatom, hogy nektek rosszabb, de attól még ugyanúgy egy mocskos dolognak tartom az ilyesfajta büntetést.

Megosztás:

Na igen, Pest... alapvetően egy nyugodt ember vagyok, a Pesten való közlekedés azonban ritkán múlik el úgy, hogy ne fortyogna bennem a gyűlölet... :lol: Nem vitatom, hogy nektek rosszabb, de attól még ugyanúgy egy mocskos dolognak tartom az ilyesfajta büntetést.

Én múltkor úgy jártam hogy miskolcon a színvánál parkolok, megálltam mondom gyorsan veszek jegyet kb 100 méterre volt tőlem az automata , várni kellett mert voltak 3-an előttem. Várok egyszer csak azt veszem észre hogy egy fickó mászkál a kocsi körül!

Szaladok oda mondom mit csinál maga jó ember? válasz: nincs jegy büntetés. Felszaladt a pumpa és elmagyaráztam neki szépen hogy pont most akartam jegyet venni,vége az lett hogy a csomagot széttéptem és a kezébe adtam!

Megosztás:

Szeptember 20-én kb 50-nel mentem, előttem egy sötétkék tank lada 30-cal, direkt már jó messziről indexeltem, előzés. Kb 10m-re voltam tőle amikor tobott egy balost index nélkül egy olyan helyen ahol még utca sincs. Satufék, csikorgás, gondolom beszart mert kb az út közepén lesatuzott én meg belcsúsztam. Nagypapi fel akart parkolni a járdára... Elismerte hogy ő volt a hibás ráirtuk a papírokra alá is irta. 24-én kijött a kárszakértő, felvette a kárt. Telt múlt az idő, egy hónappal később felhívtam őket hogy mi a f*sz van, amire azt a választ kaptam, hogy nem küldtem vissza nekik egy levelet. 2 nappal később (aznapi postás bélyegzővel amikor beszéltünk) megjött A levél. Én még aznap visszaküldtem. Telik-múlik az idő, sehol semmi. Innentől kezdve heti 1-2-3 telefon, mikor hogy volt hangulatom, minden egyes alkalommal más információt kaptam (pl.: holnap felhivják önt h elfogadja e az egyezségi szerződést, nem érik el az okozót, nem kaptak meg vmi iratot stb.) Múlt héten csütörtökön azt az információt kaptam, hogy minden papír beérkezett, pár napon belül felkeresnek az egyezségi szerződéssel. Hát azóta is keresnek... Ma ismét felhívtam őket, ahol azt a választ kaptam, hogy nem megalapozott a jogalap és a napokban kapok egy levelet amiben leirják hogy szerintük miért. A pumpa már annyi felment, hogy már felül jön ki... Ha esetleg vki bármivel tudna seíteni mit tehetek azt nagyon megköszönném...

Sajnos jogi tanácsokkal nem tudlak ellátni. Mindamellett sok fórumon olvastam már, hogy esetenként az "asztalborogatás" és pl. a PSZÁF, és MABISZ-szal való fenyegetőzés jobb belátásra bírja a biztosítókat. Sok sikert és szerencsés végkimenetelt kívánok Neked! A fejleményekről feltétlenül számolj be!

Megosztás:

az is lehet...

legközelebb ha szétkapom belenézek :lol:

vagy te nézted a belét?

Megosztás:

Én múltkor úgy jártam hogy miskolcon a színvánál parkolok, megálltam mondom gyorsan veszek jegyet kb 100 méterre volt tőlem az automata , várni kellett mert voltak 3-an előttem. Várok egyszer csak azt veszem észre hogy egy fickó mászkál a kocsi körül!

Szaladok oda mondom mit csinál maga jó ember? válasz: nincs jegy büntetés. Felszaladt a pumpa és elmagyaráztam neki szépen hogy pont most akartam jegyet venni,vége az lett hogy a csomagot széttéptem és a kezébe adtam!

És a legdühítőbb, hogy meg sem verheted az istenbarmát, mert ő közfeladatot lát el ---> nagyobb a bünti

Megosztás:

Már megint hülyeségeket beszélsz!!! :lol:

Az ilyen zárolajozó parasztvakításokat el kéne felejteni emberek. Fúró-, vágó-, üregelőspray-nél nincs jobb zárolajozásra és fagyásmentesítésre.

Nem hordom zsebbe, mert amióta beolajoztam üregelővel, azóta egyszer sem fagytak be a zárak. :D :lol: Így nem kell hordani. Elég nyáron egy kezelést elvégezni rajtuk és a telet simán átvészelik. :lol:

Nem beszélek a levegőbe, mert a cégesen már megtapasztaltam ezt a jégoldó baromságot. Befagytak a zárak, mind a négy, hoztam a kis 50 milis marhaságot, befújtam vele, be is ment végre a kulcs és el is fordult (valamelyikbe csak az elfordulás nem ment), de azt hittem, hogy a fagyás miatt szorul ennyire. Aztán napról napra rosszabb volt, már a végén úgy maradt a kulcs a zárban, pedig pluszok voltak, aztán fújtam a zárakba üregelőt és meg is szűnt a szorulás. 4 hete kaptam téli ellátmányt a kocsihoz, a zárolajozót az első mozdulattal b?sztam is ki a kukába és fújtam is be üregelővel a zárakat. Azóta sosem fagytak be, sem a sajátomon, sem a kosaras opelen. :) Remélem majd Nektek is jól megragad miatta a zár és akkor majd jót fogok röhögni. :D

Megelőzésre tényleg a legjobbat tanácsolod :lol:

Csak itt arrol van szó, hogy már befagyott, és az üregelő nem oldja jeget :D

Akinek befagyott, az használja ezt a zár jégoldót, de utána úgy járjon el, ahogy DAY írja, mert az a tuti :D

Egy törött kéket vagy feketét fel tudok ajánlani... :D

Engem érdekelne valamelyik. Írok pü-t

Azt még nem, de egyszer zártam be magam csomitartóba, ha ez segít.... :lol:

Rám is rámzáródott mikor raktam be a kalaptartót :lol:

Megosztás:

Megelőzésre tényleg a legjobbat tanácsolod :D

Csak itt arrol van szó, hogy már befagyott, és az üregelő nem oldja jeget :lol:

Akinek befagyott, az használja ezt a zár jégoldót, de utána úgy járjon el, ahogy DAY írja, mert az a tuti :lol:

Engem érdekelne valamelyik. Írok pü-t

Rám is rámzáródott mikor raktam be a kalaptartót :)

Megfelelő kezeléssel megelőzhető és akkor nem kell az az 50 milis vacak. :D

Megosztás:

Én be szoktam zárni járó motorral. Ilyen nagy hidegekben reggel beinditom, és ha nem kell kaparni akkor is járatom kicsit. Tudom nem igy kéne, nem kell magyarázni emiatt. :lol: De én inkább járatom kicsit, útálom a jéggé fagyott autót. Szoval motor beindítom, kulcsról a távirányítót leakasztom, kiszállok, és bezárom az autót. Bemegyek a ház alatti zöldségesboltba a haver tulajhoz, és a fűtött üzletben kicsit elbeszélgetünk. Esetleg közben benyomok egy banánt, vagy almát. :lol:

Ez ok, de Dáwid ezt úgy is meg tudja csinálni, hogy ugyanazzal a kulccsal zárja be a kocsit, amivel előtte beindította :)

Megosztás:

Megfelelő kezeléssel megelőzhető és akkor nem kell az az 50 milis vacak. :lol:

Most SE beszélsz hülyeséget :lol: de elfelejtődik néha ez az. Egyébént én is ugyan azt tapasztaltam mint te, hogy nehezebbé válik a kulcs fordítása, de ez attol van hogy alkoholos jégoldó van, ami ugye oldja az olajat is... ezért KELL wd40el is befujni egyből utána.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.