Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

És ha a műszaki adatlapon is kettes van ...? :lol:

2009.októberében megbüntettek "közlekedési szabályok megsértése" miatt 10.000 pénzre. Be lett fizetve. Persze az első levelet nem láttam, csekket se, utalva lett. Idén nyáron elkezdtek levelezni, velem, meg az önkormányzattal, hogy vagy befizetem, vagy adók módjára hajtsák be. Idén is küldtek vagy 9 levelet, amiből vagy hármat láttam. Persze nem fizettem. Múlt héten, a mai napra beidéztek a bíróságra(!). Hogy vagy közmunka, vagy leülöm.

Szerintetek 10.000 forint megér nekik ennyi levelezgetést, meg felhajtást.

Próbálj velük kommunikálni, hogy utaltad a pénzt, az egyik munkatársamért a mult héten jöttek ki a rendőrök valami hasonló szitu miatt.

Megosztás:

Nahh akkor most foglaljuk össze csak hogy én is értsem! :lol:

A forgalminál ami a V9-nél van 2-es akkor az nem jó szmogriadónál? a szinét most nem tom megnézni mert nem az autómmal jöttem. amúgy meg idén szeptemberben csinálta az előző tulaj a friss műszakit (ha ebből tudtok színt itélni).

Nem mintha a közelébe mennék Pestnek de a fene tudja mikor kell! :lol:

Megosztás:

Most már ezt az egész matricakérdést nem értem. Az előbb megnéztem a forgalmit és persze, hogy kék plakettet kaptam,mert a V.9 pontnál nekem alapból 04 van írva. Ezek szerint hiába 94-es az autó, ráadásul dízel, akkor is megüti a kategória mércét? Kicsit hihetetlen, hogy a szabályalkotók szerint egy japó dizel kevésbé környezetszennyező, mint egy ugyanolyan korú benzines...... :lol: (Nesze neked lambda szonda, katalizátor.....stb)

Nem mondom, hogy nem örülök a dolognak, de nekem furcsa......

Megosztás:

Van köztük eladó?

Két nem fodulatszámmérős van, meg egy kibelezett fordulatszámmérős, szerintem így senkit se érdekel :lol:

BC sek.

nézegettem a kábelkötgeket a bc-n és találtam pár egyértelműt, a cc és a bc között, pl zöldfehér, meg sárgafekete, de van sok kékszínű, azok mihez kellenek?? Szintérzékelőkhöz??? Tavasszal remélem fog tudni vki segíteni a bekötésben :D :lol: köcc előre is :)

Megosztás:

Most már ezt az egész matricakérdést nem értem. Az előbb megnéztem a forgalmit és persze, hogy kék plakettet kaptam,mert a V.9 pontnál nekem alapból 04 van írva. Ezek szerint hiába 94-es az autó, ráadásul dízel, akkor is megüti a kategória mércét? Kicsit hihetetlen, hogy a szabályalkotók szerint egy japó dizel kevésbé környezetszennyező, mint egy ugyanolyan korú benzines...... :lol: (Nesze neked lambda szonda, katalizátor.....stb)

Én se értem, mert az ex Caravanunk, ami '92-es és 17DR motoros, az is nemrég kéket kapott...

Megosztás:

BC sek.

nézegettem a kábelkötgeket a bc-n és találtam pár egyértelműt, a cc és a bc között, pl zöldfehér, meg sárgafekete, de van sok kékszínű, azok mihez kellenek?? Szintérzékelőkhöz??? Tavasszal remélem fog tudni vki segíteni a bekötésben :D :lol: köcc előre is :lol:

NEEEEEEE. Hajtsd fel azt a pdf-et amibe le van írva minden ilyen. Meg néz be a gyíkba és meg tudsz mindent. De a pdf-ből is be lehet kötni. Mikor én csináltam még nem értettem hozzá, így Daykiller kartársat ostromoltam. :) És működik.

Megosztás:

NEEEEEEE. Hajtsd fel azt a pdf-et amibe le van írva minden ilyen. Meg néz be a gyíkba és meg tudsz mindent. De a pdf-ből is be lehet kötni. Mikor én csináltam még nem értettem hozzá, így Daykiller kartársat ostromoltam. :lol: És működik.

gyíkban nincs se a CC se a szintérzékelők... az a PDF nincs meg neked?

Megosztás:

Erre gondolt szerintem: Visit My Website

Amúgy murvaegyszerű, hatodik oldalon van a CC és a BC kapcsolási rajza. Első oldalon a vezetékszínkódok, szóval nem egy bonyolult művelet bekötni, szerintem.

Minekj az első, illetve minek a 6. oldalán

Kattintok alinkre, akkor bejön egy oldal ahol fel van sorolva egy rakás tipus, F astrábol 97ig se abba se az első F astrásba nem találok az első oldalon színkódos írást...

Megosztás:

Minekj az első, illetve minek a 6. oldalán

Kattintok alinkre, akkor bejön egy oldal ahol fel van sorolva egy rakás tipus, F astrábol 97ig se abba se az első F astrásba nem találok az első oldalon színkódos írást...

Megint hülyeséget beszélek akkor. (97-es F Astra rajzot letöltöd, ami PDF formátum, megnyitod és az első vagy második oldal alján ott vannak a vezetékszínek rövidítésének értelmezései németül és angolul. A CC és BC rajz meg a hatodik oldalon van egymás mellett, balról. Legszéle a CC, utána a BC.)

Megosztás:

Megint hülyeséget beszélek akkor. (97-es F Astra rajzot letöltöd, ami PDF formátum, megnyitod és az első vagy második oldal alján ott vannak a vezetékszínek rövidítésének értelmezései németül és angolul. A CC és BC rajz meg a hatodik oldalon van egymás mellett, balról. Legszéle a CC, utána a BC.)

Megvan, második oldal legalján vannak a rövidítéses színkódok, és 6. oldalon vana cc bc.

A ccnél el kell vágnom azokat a vezetékeket, és közzé berakni a cc dobozt, meg összekötni pár vezetékkel a bc vel. Egyszerűsítve ennyi a történet igaz?

Megosztás:

Megvan, második oldal legalján vannak a rövidítéses színkódok, és 6. oldalon vana cc bc.

A ccnél el kell vágnom azokat a vezetékeket, és közzé berakni a cc dobozt, meg összekötni pár vezetékkel a bc vel. Egyszerűsítve ennyi a történet igaz?

Igen. Asszem egy vezetékszín jelölés nem fog egyezni a 97-es BC rajzon, a többi passzentos. Olyasmi lesz, hogy a BC csatiján szürke van, de a rajzon fehérnek van írva, valami ilyesmi.

Megosztás:

Igen. Asszem egy vezetékszín jelölés nem fog egyezni a 97-es BC rajzon, a többi passzentos. Olyasmi lesz, hogy a BC csatiján szürke van, de a rajzon fehérnek van írva, valami ilyesmi.

Átnéztem, és végülis nem bonyolult, csak majd megtalálni a kábelkötgben, az már mókásabb lesz :lol: Te hol csapkodtad el a vezetékeket??

Megosztás:

Kész lett a kocsim. :D

Hátfalat kellett egyengetni és új lököst kapott.

Nekem tetszik. :) A szine sem üt el (bár attól függ mihez nézem.) :D

Mint tudjátok belémjöttek két hete. :lol:

Egy fillérembe sem került a biztosító fizetett mindent.

2 napot kellett nélkülözni az autót.

Akkó öröm és bódottság! Mi van az uccsó képen a csomitartóban, hulla? :D

Az a baj, hogy nem a valós érték alapján sorolják be, henam a kocsi kategóriáját nézik. Hiába volt etanollal kitűnő eredményem a rosszabbikat kaptam.

Megosztás:

Szmogriadó esetén a nagyfaluba a piros és fekete plakettos autókat nem fogják beengedi a belvárosba.

55 évig éltem ott, és elég jó helyen (a Krisztina városban), de ma már nem érdekelnek! Még kristálytiszta levegőben is kerülöm a várost, nemhogy szmogban! Sajnos az idősebbik lányom és családja kénytelen szívni a szmogot!

Megosztás:

Akkó öröm és bódottság! Mi van az uccsó képen a csomitartóban, hulla? :lol:

Az a baj, hogy nem a valós érték alapján sorolják be, henam a kocsi kategóriáját nézik. Hiába volt etanollal kitűnő eredményem a rosszabbikat kaptam.

A gyári adatok szerint kapja meg.

Mivel az "X" motorok a német norma szerint D4-esek, ez pedig valamivel jobb mint az euro 4, ezért ezt kapják meg.

Megosztás:

Miért is? Vagy hogy érted ezt? :lol:

Ill. nem et kérdeztem. :lol:

Mert amióta van BC-m azóta nem volt még izzócsere, mert rossz lett volna azóta valamelyik. Előtte is csak egy féklámpa halt meg.

Nekem alap bekötés van. Fogyasztást méri és ennyi. Szóval a műszeregységtől hoztam le egy vezetéket az üzemanyagszint jel miatt, meg az ECU-tól egy fogyasztásjelet. A többi jelet megkapja a MID csatijáról átforrasztva, a maradék érzékelő vezetékét (olaj, ablakmosó, CC és kiegyenlítő) meg testre kötöttem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.