Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Lehet nekem is kezd majd behalni az aksim, ill hosszabban indít elsőre mint szokott, igaz szerintem még a gyári 8éves. :lol: remélem azé a tavaszt még kihúzza, csak a gari miatt mert általában az utólagos aksik mindig télen halnak meg, és legalább gari időben legyen ne utánna 1-2hónappal....

Másik kérdés: ugye itt a tél a hó a sószórók a latyak, stb meg ami még kell. Ugye a szokásos F Astra rozsdásodási helyek a 2 hátó sárvádőív meg a tankajtó körül. véleményetek szerint érdemes napi használat után vízzel kilocsolni a hátsó sárvédőívből a koszt vagy ha rozsdásodni akar akkor ígyis úgyis elkezdi? Mert oké ha kilocsolom mert legalább tiszta lesz csak ugye ha belefagy a víz akkor meg lehet az se tesz neki jó. Eddig meg rozsdásodás nincs rajta csak egy pici barnulás a tankajtó belsejénél. Vélemyén? :( :excl:

Megosztás:

Lehet nekem is kezd majd behalni az aksim, ill hosszabban indít elsőre mint szokott, igaz szerintem még a gyári 8éves. :lol: remélem azé a tavaszt még kihúzza, csak a gari miatt mert általában az utólagos aksik mindig télen halnak meg, és legalább gari időben legyen ne utánna 1-2hónappal....

Másik kérdés: ugye itt a tél a hó a sószórók a latyak, stb meg ami még kell. Ugye a szokásos F Astra rozsdásodási helyek a 2 hátó sárvádőív meg a tankajtó körül. véleményetek szerint érdemes napi használat után vízzel kilocsolni a hátsó sárvédőívből a koszt vagy ha rozsdásodni akar akkor ígyis úgyis elkezdi? Mert oké ha kilocsolom mert legalább tiszta lesz csak ugye ha belefagy a víz akkor meg lehet az se tesz neki jó. Eddig meg rozsdásodás nincs rajta csak egy pici barnulás a tankajtó belsejénél. Vélemyén? :lol: :excl:

A tankajtónál nem tudom hogy mit tudsz csinálni!Nekem karosszériás ismerős ajánlotta hogy a sárvédőben azt a peremet nyomjam ki, és húzzam le 45 fokban szilóval vagy valami hasonlóval, és akkor ugye nemfog ott megállni a hó, így megelőzöm azt is hogy elrohadjon...nem tudom hogy ez jó megoldás-e, vagy sem...jobb hátul nekem is elszineződött már a perem, majd kijavítás után lehet megpróbálkozok ezzel a technologiával :(

Megosztás:

A tankajtónál nem tudom hogy mit tudsz csinálni!Nekem karosszériás ismerős ajánlotta hogy a sárvédőben azt a peremet nyomjam ki, és húzzam le 45 fokban szilóval vagy valami hasonlóval, és akkor ugye nemfog ott megállni a hó, így megelőzöm azt is hogy elrohadjon...nem tudom hogy ez jó megoldás-e, vagy sem...jobb hátul nekem is elszineződött már a perem, majd kijavítás után lehet megpróbálkozok ezzel a technologiával :excl:

Most itt nem is a tankajtó a fő kérdésem hanem a két hátsó sárvédőívet hogy mossam e vagy ne? mert ha mosom reggelre meg szétcseszi a belefagyott víz az azért nem jó, ha meg nem takarítom ki akkor meg a só eszi meg, megvettem az autót, elvileg a polírozós kifúkta szilikonnal a 2 hátsó sárvédőívemet meg alvázvédőt is fújt bele, csak hogy most mossam vagy ne mert ha minél később kezd el rohadni csak jobb lenne. :( mert a két műanyag betétet belevenni meg már valszeg fölösleges a tankajtó miatt. pl az se látszik kívülről csak ha kinyitom akkor pont a hajlatba de nem akarom megbolygatni nehogy hamarabb kezdje el rágni az idő vasfoga.

Megosztás:

Tavasszal azért akarom énis lekezelni a sárvédőt, aztán újrafujatni...utánna lehet kipróbálom amit irtam...neked mi a véleményed róla? :excl:

Erről a véleménynyilvánításról már már leszoktam...felőlem mindenki azt csinál amit akar. :(

Én ki szoktam mosni a kerékjáratot, de természetesen már a tankbetöltő ronda, és 1x már megcsináltattam. Igaz akkor nem kellett vágni, csak csisz volt.

Megosztás:

Erről a véleménynyilvánításról már már leszoktam...felőlem mindenki azt csinál amit akar. :(

Én ki szoktam mosni a kerékjáratot, de természetesen már a tankbetöltő ronda, és 1x már megcsináltattam. Igaz akkor nem kellett vágni, csak csisz volt.

Nekem a tankbeöntő még nem...gondolom volt már csinálva, mert nem mai darab, és semmi nincs rajta :excl: én ezt a megoldást amúgy annyiból tartom jónak hogy nem áll meg azon a peremen a sár, hó, latyak meg stb...így nem kell kimosni minden alkalommal ha otthon megállok!Bár kitudja...

A sárvédőn nekem is csak csiszolás+fényezés lesz szerencsére...elrohadva még nincs, csak elszineződve

Megosztás:

Az enyém másfél éve rossz. :( Valamikor pörget mint az állat, máskor (jellemzően) szenvedősen, lemerült akkumulátor formájában teker.

Szerintem az önindító meghalás nagyobb probléma, mint egy semmire való riasztó. :lol:

Attol függ hogy nézzük. Ha nincs nálad hirteln szerszám, akkor az önindítót még mindig ki lehet küszöbölni egy tolással, de a riasztót nem :excl:

Megosztás:

Mikor volt már 95 Forint az Euró ? :lol:

Van olyan ? Hun ? :lol: :lol:

Ha megtalálod szólj nekem is. Frekiszabályzót kéne rendelnem........950 euro szállítással :( verjék bele a ..... :excl:

Az enyém másfél éve rossz. :lol: Valamikor pörget mint az állat, máskor (jellemzően) szenvedősen, lemerült akkumulátor formájában teker.

Ugyanezt csinálja. Reggel lassan forgatott, estefelé semmi baja nem volt. Innen az jön, hogy csak lassan hajlandó forgatni. Szétszedem és jó sok zsírral összerakom.

Először azt hittem az aksi haldoklik, de indítózáskor a visszajelzőkön nem látszik túl nagy fogyi....

Megosztás:

Ahogy szeretnéd.

Igazából melózni kellene a hétvégén, tehát ha van aki összerakja akkor kihagynám, ha szükség van rám akkor természetesen megyek. :lol:

Még jó hogy vigyort nyomtam a végére! :(

Én se gondoltam komolyan a púrhabot csak gyárilag megoldhatták volna normálisabban.

Ha a betöltőnél a lemez ki lenne vágva akkor meg ott nyomná fel a trutyit nem? vagy nem jó lemezre gondolok? :excl:

Én egy darab műpadlót fogattam oda ,amig nem lesz dobbetétem addíg ez távoltartja a sarat a betöltőcsövektől:

131475-20101202-WWOrpy.jpg

131476-20101202-rJDwsY.jpg

Megosztás:

Első ajtók kéder gumi cseréje:

Sajnos nekem valami oknál fogva "kiharapott a ló egy darabot :excl: " a bal első ajtó kéder gumijából, és főleg így mikor bejön a hideg, nagyon zavaró és kellemetlen volt hogy dőlt befele a hideg az ajtó egy darabján!Egyébként nemtudom mi lett vele, mert már így vettem az autót hogy a kéder ilyen állapotban volt...

Beszállásnál odanyomódik a kabát-pulóver-farzsebbenpénztárca-nagysegg és kikopik.

Megosztás:

Vagy nem ott kellene kiszálláskor erőt meríteni meg kapaszkodni. :lol:

Azt azért nem szoktam. Bár most úgy fáj a hátam, hogy alig tudtam kihámozni magam az ülésből, de még így sem esett kézre az a kapaszkodó :excl: Viszont azt észrevettem már, hogy kabáttal nem nehéz ledörzsölni. Az előző nekem is cakkosra volt koptatva (ráadásul a D.E.T. megtuningolta a nagy eszével úgy, hogy kivágott egy darabot felülről, és azt beragasztotta a kopott részre :( :lol: :lol: ) Az újra már vigyázok :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.