Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

A márkaszerviz szempontjából korrekt volt a tájékoztatás, persze egyértelmű, hogy e felé próbálnak terelgetni. Létezik olcsóbb megoldás is, de nem olyan sokkal (azt hiszem ezt már korábban írtad is). Car Pass nélkül egyértelmű, hogy a maszek másolás már lényegesen olcsóbb.

Nálam van immo és mecha védelem is. Tudom, hogy úgy is elviszik, ha akarják, de legalább küzdjenek vele, dolgozzanak meg érte! Az ára miatt lehet már nem éri meg a sok piszmogás és a kockázat, hogy elvigyék. Immo, mecha, rejtett áramkör megszakítás. (persze erre is van megoldás pl. tréler, vagy egyszerűen egy piros lámpánál kiszedik az embert, de arra meg van ellenszer)

A kulcsmásolós srácc mondott egy lényegesen olcsóbb megoldást, ami abbol áll, hogy bemegyek hozzá, és viszem a forgalmit, meg a gyujtáskapcsoló számát, és az alapján 14ezerért lekér egy gyári kulcsot a gyárbol. Ezzel a verzioval csak az a bajom, hogy ettől még bennemarad az előző kulcs az imoba... Másik az mégolcsóbb, az 6-7 ezerre jön ki, de akkor egy gagyi kinézetű kulcsom lesz, amivel menni kell betanítatni is opel szervízbe.

Megosztás:

A kulcsmásolós srácc mondott egy lényegesen olcsóbb megoldást, ami abbol áll, hogy bemegyek hozzá, és viszem a forgalmit, meg a gyujtáskapcsoló számát, és az alapján 14ezerért lekér egy gyári kulcsot a gyárbol. Ezzel a verzioval csak az a bajom, hogy ettől még bennemarad az előző kulcs az imoba... Másik az mégolcsóbb, az 6-7 ezerre jön ki, de akkor egy gagyi kinézetű kulcsom lesz, amivel menni kell betanítatni is opel szervízbe.

A fiók aljára szerintem lényegtelen. Az opel szervizzel együtt is lehet megvan 10-ből.

Megosztás:

A fiók aljára szerintem lényegtelen. Az opel szervizzel együtt is lehet megvan 10-ből.

Nagyon erre hajazok, csak nem akarok kellemetlenül járni, hogy bemegyek, mondom mizu, és csak pislogjanak rám :excl:

Ha más nem, akkor veszek 1-2 ezerért egy gyári használt kulcsot, és áttuningolom a fejet a másoltra :(

Megosztás:

16000 1db kulcs az igen.Szerintem jobb ha azt az 1 kulcsot ami van simán lemásoltatod kiszeded belőle a chipet és felragasztod a kormány alá.Max veszel bele 1 riasztót,de ha el akarják vinni a kocsit úgyis elviszik.

Szerintem ott a pont. :excl: Teszek be egy ,vagy akár több filléres kapcsolót az AC-áramkörébe, és ugyanazt elérem vele mint az immos kulcsal. Nem hiszem, hogy valaki üzletszerűen lopkodná az F-eket, elég ha az alkalmi tolvaj nem tud elhajtani vele, szerintem.

Megosztás:

Szerintem ott a pont. :( Teszek be egy ,vagy akár több filléres kapcsolót az AC-áramkörébe, és ugyanazt elérem vele mint az immos kulcsal. Nem hiszem, hogy valaki üzletszerűen lopkodná az F-eket, elég ha az alkalmi tolvaj nem tud elhajtani vele, szerintem.

Igazábol van ebben vmi...

Én a riasztón gondolkodom, hogy ha ujat kell berakni, akkor vmi egészen más helyre rakom majd, és igazábol arra lenne jó a riasztó is, hogy feltünő legyen, ha vki kinyitja a kocsit, és az nem te vagy... hátha vki rászól az illetőre, és nem tudja kipakolni a kocsit se nem hogy elvinni :excl:

Egyébként ezt a riasztót kb 10perc alatt lehetett hatástalanítani, kihúztam a vezérlőt, ugye akkor rögtön elhallgatott a sziréna és a vészvillogás is abbamaradt, aztán az ac vezetékét összezártam, amit akár egy gémkapoccsal is megoldható gyorsba.

Megosztás:

Igazábol van ebben vmi...

Én a riasztón gondolkodom, hogy ha ujat kell berakni, akkor vmi egészen más helyre rakom majd, és igazábol arra lenne jó a riasztó is, hogy feltünő legyen, ha vki kinyitja a kocsit, és az nem te vagy... hátha vki rászól az illetőre, és nem tudja kipakolni a kocsit se nem hogy elvinni :excl:

Egyébként ezt a riasztót kb 10perc alatt lehetett hatástalanítani, kihúztam a vezérlőt, ugye akkor rögtön elhallgatott a sziréna és a vészvillogás is abbamaradt, aztán az ac vezetékét összezártam, amit akár egy gémkapoccsal is megoldható gyorsba.

Ugye. Ezért nem kell enyémbe riasztó. Inkább felesleges problémát okoz, mint nálad is. Vegyél egy távirányítású kpzár vezérlőt, annak van haszna. :(

Megosztás:

Ugye. Ezért nem kell enyémbe riasztó. Inkább felesleges problémát okoz, mint nálad is. Vegyél egy távirányítású kpzár vezérlőt, annak van haszna. :excl:

Az a baj,hogy van kp zár szettem, de direkt nem távosat vettem, mivel ez a riogató veérelte volna, az ablakkal együtt

most ha veszek egy másik távos szetett, akkor ahhoz kell ugye egy elektromos ablak vezérlő is...

a két cucc árábol megvan a riasztó...azért egy uj cucc csak nem adja meg magát olyan hamar...

meghát ugye a távos központi is beadhatja az unalmast :(

Megosztás:

Az a baj,hogy van kp zár szettem, de direkt nem távosat vettem, mivel ez a riogató veérelte volna, az ablakkal együtt

most ha veszek egy másik távos szetett, akkor ahhoz kell ugye egy elektromos ablak vezérlő is...

a két cucc árábol megvan a riasztó...azért egy uj cucc csak nem adja meg magát olyan hamar...

meghát ugye a távos központi is beadhatja az unalmast :excl:

Ez nem feltétel.

Én azt tanácsolnám, hogy szerezzél gyári központit és ahhoz szerezni távos vezérlőt. A gyári az majdnem örökéletű. Legalábbis enyémben még mindig jól teljesít.

Megosztás:

Ez nem feltétel.

Én azt tanácsolnám, hogy szerezzél gyári központit és ahhoz szerezni távos vezérlőt. A gyári az majdnem örökéletű. Legalábbis enyémben még mindig jól teljesít.

Ebben nagyon egyetértek Veled. Az 1.8-ban és a mostaniban is gyári kp zár volt/van. Ez az egyik olyan pontja, amivel még sose volt bajom, pedig a mostani riogató rablásgátlós és mikor megvettem be is volt kapcsolva. Rengetegszer ment le-fel, idegesített, így kikapcsoltam, de a kp zár megy gond nélkül.....

Most ugrik be, hogy a corsáé is gyári. Szintén hibátlan. :excl:

Megosztás:

Ez nem feltétel.

Az a baj, hogy ritkán lehet találni gyári központit, meg ahhoz cserélni kell szerkezetet is, meg neked jó, de sokan panaszkodtak már hoy szétesett, eltörik az öreg vezeték stb stb... még meglátommi lesz.

Végeredményben azt akarom, hogy az elektromos ablakokat is vezérelje, bezáráskor.

Megosztás:

Az a baj, hogy ritkán lehet találni gyári központit, meg ahhoz cserélni kell szerkezetet is, meg neked jó, de sokan panaszkodtak már hoy szétesett, eltörik az öreg vezeték stb stb... még meglátommi lesz.

Végeredményben azt akarom, hogy az elektromos ablakokat is vezérelje, bezáráskor.

Az utángyári vezetéke is eltörik, erről nem a gyáriasság tehet. De maga a gyári motorok és a vezérlő, az elnyűhetetlen, de persze vannak gyenge darabok. Attól hogy még nekem jó (5 éve ismerem az autót), nem jelenti azt, hogy mindenkié.

Megosztás:

Az utángyári vezetéke is eltörik, erről nem a gyáriasság tehet. De maga a gyári motorok és a vezérlő, az elnyűhetetlen, de persze vannak gyenge darabok. Attól hogy még nekem jó (5 éve ismerem az autót), nem jelenti azt, hogy mindenkié.

Amilyen mákom van :excl: kifognék egy szart.

Megosztás:

csak nem a kulcsot akarod ledesíteni?

Te mindent tudsz...

Abban nem alapból 3 voltos van? (Most szét nem szedem. :()

Nem. Egy 1.5 Volt 0.09W izzó van benne.

Amúgy most hog szétszedtem a kulcsot, én is megtaláltam azt a kis fekete immo valamit. :excl:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.