Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Kulcsmásolás:

Egy kulcsom van, és jólenne egy tartalékba ugye. Elmegyek a kulcsmásolóhoz, és az letudja nekem másolni a chipet is?? A kulcs hogy fog kinézni? Olyan lesz mint egy gyári, vagy csak kap egy általános műanyag fejet és szia?

Többen csináltatok már ilyet, biztos emlékszik vki :excl:

ár stb :(

Megosztás:

Kulcsmásolás:

Egy kulcsom van, és jólenne egy tartalékba ugye. Elmegyek a kulcsmásolóhoz, és az letudja nekem másolni a chipet is?? A kulcs hogy fog kinézni? Olyan lesz mint egy gyári, vagy csak kap egy általános műanyag fejet és szia?

Szerintem a chip-et csak a gyárba tudják nem? ill a kulcshoz van egy vonalkódos izé és ahoz tudják megcsinálni a chipet. A kulcs meg ugyan úgy fog kinézni mint a gyári ill mintha neten láttam volna nyers kulcsot és a műanyag meg olyan amibe át lehet tenni a chippet. de ha rosszul tudom majd írnak. :lol:

Megosztás:

Most megyek új forgalmiért. Milyen környezetvédelmi osztályba soroltassam? Mit is kell pontosan átíratni?

Ahogy már előttem is írták, kell a legutóbbi műszaki vizsgánál kiadott műszaki adatlap, amin remélhetőleg a 4-es besorolás van írva. Azzal bemész ocsmányirodába valamint előkészítesz 585Ft-ot és kapsz új forgalmit a jó besorolással. Elvesztés esetén nem tudom mi az eljárás, valamint ha nincs műszaki adatlapod, akkor egy vizsgabázison szerintem csinálnak neked a kocsiról. Szerintem az elvesztésnél nem egészen így működik a dolog, szóval nem 585Ft-odba fog kerülni.

Kulcsmásolás:

Utána kell érdeklődni. Én Pápán tudok egy direkt autókulcs másolással foglalkozó céget, majd én is meglátogatom. Arra készülj fel, hogy ahol tudnak immo-t másolni, az nem lesz olcsó megoldás. Talán jobban járnál, ha szereznél egy rossz kulcsot, aztán csak másoltatsz egy tollat, belerakod a szerzett immo chippet és márkaszervizben vagy autóvillamosságinál hozzátaníttatod a kocsidhoz. Én az utóbbit fogom csinálni. A mostanit átprogramoztatom főkulcsra, a másolt lesz a tartalék kulcs (van tarcsiba transponderem).

Megosztás:

Vki nemrégiben beszélt erről, hogy vmi 6-7 ezerért másolta tesconál kulcsossal... de egy eredi opel kulcsot szereznem kell majd, és abba kell átbűvészkedni a tollat, mint Dáwid is csinálta anno....

Ne is mondd... most tuningolom, mert eltört a rohadékja, és lötyög benne a toll :lol:

tényleg F Astra-hoz bicska kulcs az szerintetek megoldható?? régebben már érdeklődtem utána de nem lett belőle semmi! :lol: :excl:

Sancinak is az van, persze hogy megoldható. Nekem is az lenne, ha találnék olyat amilyen tetszik, de amilyen van olyat nem veszek, mert vagy széthullós, vagy ezergombos... :lol: Nem akarom hogy távirányító gombok legyenek rajta, mert meg akarom tartani a mostani távot, csak a kulcsot szeretném bicskásra. Egyetlen olyan volt a kezemben eddig ami tetszett, az egy Ducato-é volt :(

Megosztás:

Sancinak is az van, persze hogy megoldható. Nekem is az lenne, ha találnék olyat amilyen tetszik, de amilyen van olyat nem veszek, mert vagy széthullós, vagy ezergombos... :lol: Nem akarom hogy távirányító gombok legyenek rajta, mert meg akarom tartani a mostani távot, csak a kulcsot szeretném bicskásra. Egyetlen olyan volt a kezemben eddig ami tetszett, az egy Ducato-é volt :excl:

nemigazán tudom h mennyire durva kinézetűek vannak belőle majd meglesem de nekem amit C2 eshez adtak az tetszett! :lol: :(

Megosztás:

Tegnap végre jártam olyan helyen ahol az a sebességmérő világító bigyó van. 50-el mentem pontosan és 43-44-et mutatott a gyári 13"-os 175-ös gumikkal. lehet amikor 90-el megyek akkor is azért előzgetnek mert 85-el megyek? :excl:

Valószínű, amig be nem lőttem az órát én is mentem 185-el. :(

Az immo chip milyen elven működik? Milyen jelet ad?

Olvasd csak!

Megosztás:

Én is így gondoltam. Csak azért kérdeztem, mert Suzukisoknál hallottam, hogy a két kulcs közül szétesett az egyik, és a srác kioperálta a másik kulcsból az immo chipet és a gyújtáskapcsolóra a burkolat alatt ráragasztotta, és ezzel kb. "kikötötte" az immot... csak azon gondolkoztam, ez nálunk is működne-e.

Megosztás:

Én is így gondoltam. Csak azért kérdeztem, mert Suzukisoknál hallottam, hogy a két kulcs közül szétesett az egyik, és a srác kioperálta a másik kulcsból az immo chipet és a gyújtáskapcsolóra a burkolat alatt ráragasztotta, és ezzel kb. "kikötötte" az immot... csak azon gondolkoztam, ez nálunk is működne-e.

Anyunak is ajánlották a Corsásnál, ha nem akar tízezreket fizetni a másolt chippes kulcsért akor odaragasztják a chippet, és sima kulcsal indíthat. Multkor a Praktikernél bacakodtak, mert a tartalék kulcsot vette elő, és nem indult a kocsi chip hiányában. Persze mindenki hívott csak engem nem. :excl: A 26. segítő jó szándékú autósnak jutott eszébe megkérdezni, nincs-e másik kulcs. A többiek közben körbe-körbe tologatták szerencsétlen Corsát. :(

Megosztás:

Anyunak is ajánlották a Corsásnál, ha nem akar tízezreket fizetni a másolt chippes kulcsért akor odaragasztják a chippet, és sima kulcsal indíthat. Multkor a Praktikernél bacakodtak, mert a tartalék kulcsot vette elő, és nem indult a kocsi chip hiányában. Persze mindenki hívott csak engem nem. :excl: A 26. segítő jó szándékú autósnak jutott eszébe megkérdezni, nincs-e másik kulcs. A többiek közben körbe-körbe tologatták szerencsétlen Corsát. :lol:

Ajajaj, dettó ugyanez a történet! :lol: Elgyalogoltak benzinért, nyomták a gázpedált indítózásnál, tolták-húzták szegény Astrát, aztán otthagyták a francba. Mikor mentem fel Pestre, mondom ránézek... á, felesleges, nem lehet vele csinálni semmit... de én azért csak megnézem.

Benyomom a kulcsot, indítózok, hát ez bizony nem megy. Villog a check engine. Mondom adják ide gyorsan a másik kulcsot. Persze egyből beindult. :(

És tudjátok, mi a legrémisztőbb? Amikor a szervizben úgy néznek rám, mint a hülyére, ha ilyet említek, hogy ki lehet ám olvasni a hibakódot, meg hogy megvan ám, hogy mi mit jelent. Állítom, egyes helyeken lebontották volna az AC pumpát is, rákötötték volna a feszt direktbe ötször, mire valakinek eszébejutott volna az immo...

Megosztás:

Ajajaj, dettó ugyanez a történet! :( Elgyalogoltak benzinért, nyomták a gázpedált indítózásnál, tolták-húzták szegény Astrát, aztán otthagyták a francba. Mikor mentem fel Pestre, mondom ránézek... á, felesleges, nem lehet vele csinálni semmit... de én azért csak megnézem.

Benyomom a kulcsot, indítózok, hát ez bizony nem megy. Villog a check engine. Mondom adják ide gyorsan a másik kulcsot. Persze egyből beindult. :excl:

És tudjátok, mi a legrémisztőbb? Amikor a szervizben úgy néznek rám, mint a hülyére, ha ilyet említek, hogy ki lehet ám olvasni a hibakódot, meg hogy megvan ám, hogy mi mit jelent. Állítom, egyes helyeken lebontották volna az AC pumpát is, rákötötték volna a feszt direktbe ötször, mire valakinek eszébejutott volna az immo...

Főnököm is járt így. Addig játszottak a kulccsal, míg szétesett és persze az immo chip kiesett, de ezt nem vették észre. Aztán a Klásszík Astra b?szott elindulni, nem tudták mibaja. Sokadik autószerelőnek tűnt fel, hogy villog a Pechlámpa és talán a másik kulccsal beindul. :lol:

Megosztás:

Főnököm is járt így. Addig játszottak a kulccsal, míg szétesett és persze az immo chip kiesett, de ezt nem vették észre. Aztán a Klásszík Astra b?szott elindulni, nem tudták mibaja. Sokadik autószerelőnek tűnt fel, hogy villog a Pechlámpa és talán a másik kulccsal beindul. :(

Hát itt a közeli rokonságban két Opel is van most, amelyiknek csak fele kulcs használható... az egyik csak simán megadta magát, a másikat meg ledobták a kilencedikről de véletlenül betont ért, és a chipes fele eltűnt a hipertérben.

Ahogy sejtettem akkor, sokadik autószerelő... :excl:

Amúgy honnan lehet tudni, hogy van-e benne egyáltalán ilyen csoda, vagy nincs? Az enyémben van?

Megosztás:

Hát itt a közeli rokonságban két Opel is van most, amelyiknek csak fele kulcs használható... az egyik csak simán megadta magát, a másikat meg ledobták a kilencedikről de véletlenül betont ért, és a chipes fele eltűnt a hipertérben.

Ahogy sejtettem akkor, sokadik autószerelő... :excl:

Amúgy honnan lehet tudni, hogy van-e benne egyáltalán ilyen csoda, vagy nincs? Az enyémben van?

Ha szétpattintod a kulcsot, és van benne egy ilyen kis kocka (tudom, ez újabb kulcs) akkor van benne. Ha nincs, akkor nincs. (vagy elhagytad belőle, és keresd a pótkulcsot mert nem fog beindulni :o :( )

Valakinek egy igényes autót, igényes eladótól? :lol: :lol: :D ...legalább két "cs"-vel írta volna :lol: :lol:

Megosztás:

Bele van szorítva azért, egy foglalatba. Nem repül az el csak úgy :lol: legalábbis a Zafiráéból nem szokott :(

Na, hát nekem nem volt beleszorítva, csak úgy nomád módon vándorol a kulcs belsejében a kis chip, de mindenesetre van benne. :excl: Remélem, reggel beindul, mert a pótkulcs anyámnál van, aki most Dunakeszi környékén éjszakázik valahol épp...

Megosztás:

Ha szétpattintod a kulcsot, és van benne egy ilyen kis kocka (tudom, ez újabb kulcs) akkor van benne. Ha nincs, akkor nincs. (vagy elhagytad belőle, és keresd a pótkulcsot mert nem fog beindulni :lol: :excl: )

Valakinek egy igényes autót, igényes eladótól? :( :lol: :o ...legalább két "cs"-vel írta volna :lol: :lol:

Ennél egyszerűbb. Ha ovális/kerek kulcs, akkor tuti, hogy immo-s, ha még a régi szögletes (kadett style), akkor nem immo-s.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.