FPepe Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Már igazán ideje volt. :) Ha jól látom megint lesz egy szelepfedél-tömítés cserém. :D Van itt is valami minőségi különbség? Nekem a parafa két év után már ereszt. <_< :icon13: Én nem nagyon veszek észre különbséget... Mind a 2 fajtát évente cserélem:D Most megyek ki az autómhoz, összerakom a féket, de egyúttal cserélem én is a szelepfedél tömítést, mert már lejárt az egy éves szavatossága:D Nem a tömítés fajtája a lényeg, hanem megfelelő módon és megfelelő pasztával kell összerakni. Még pár éve Karcsi ajánlotta a Reinzosil pasztát (amit mellesleg a Porsche gyárilag használ), én azzal csináltam jó két éve a szelepfedél tömítést, azóta se szivárog egy kicsit se.
Opeles90 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Jó rég voltál itt :D Azóta már be is ledeztük a kilóméterórát. Sőt azóta már másik kilóméteróra van :) (az is beledezve). Az eladó topicba F astrán belül van 4ezerért dízel fordulatszámmérős műszeregység. <_< Nem újítasz Te is? Klikk
zotya975 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Nem a tömítés fajtája a lényeg, hanem megfelelő módon és megfelelő pasztával kell összerakni. Még pár éve Karcsi ajánlotta a Reinzosil pasztát (amit mellesleg a Porsche gyárilag használ), én azzal csináltam jó két éve a szelepfedél tömítést, azóta se szivárog egy kicsit se. Azért lehet köztük különbség mert az enyém is a Karcsi rakta össze pasztával, és átszívárog a parafán az olaj.
daykiller Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Azért lehet köztük különbség mert az enyém is a Karcsi rakta össze pasztával, és átszívárog a parafán az olaj. Enyémen még nem is cseréltünk, pedig szétszedtük már párszor, mégse szivárog. :)
zotya975 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Enyémen még nem is cseréltünk, pedig szétszedtük már párszor, mégse szivárog. :D Tudod mit mondok erre????? :) Semmit! <_<
Novy Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Nem a tömítés fajtája a lényeg, hanem megfelelő módon és megfelelő pasztával kell összerakni. Még pár éve Karcsi ajánlotta a Reinzosil pasztát (amit mellesleg a Porsche gyárilag használ), én azzal csináltam jó két éve a szelepfedél tömítést, azóta se szivárog egy kicsit se. Jó oda sziloplast is, vagy berneres pasta, de sok van még.. Enyémen még nem is cseréltünk, pedig szétszedtük már párszor, mégse szivárog. :) Érdekes,de HRR 10éves, a gyárival fut, semmi eresztés, HJA is szétlett bontva, össze is lett rakva, és az se ereszt, paszta nélkül se... Nem véletlenül cserélték gumira azt a tömítést... Egyébként nekem van két darab parafatömítésem is.. kell valakinek?
zotya975 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Jó oda sziloplast is, vagy berneres pasta, de sok van még.. Érdekes,de HRR 10éves, a gyárival fut, semmi eresztés, HJA is szétlett bontva, össze is lett rakva, és az se ereszt, paszta nélkül se... Nem véletlenül cserélték gumira azt a tömítést... Egyébként nekem van két darab parafatömítésem is.. kell valakinek? Azért a sima sziló nem tudom mennyire bírja a hőt. :)
Novy Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Azért a sima sziló nem tudom mennyire bírja a hőt. :) Annyitbírnia kellene, nemnagyon megy 100 fölé...
zotya975 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Annyitbírnia kellene, nemnagyon megy 100 fölé... Háááát nem tudom, amikor izzik a leömlő akkor csak 100-fokos lenne a karter? :)
Novy Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Háááát nem tudom, amikor izzik a leömlő akkor csak 100-fokos lenne a karter? :) Leömlő hol van a karterhez??? Meg nem szelepdekni tömítésről volt szó? Meg neked mikor izzot utoljára?? Mert nekem még soha, de nem is igen fog az öntvény.
daykiller Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Háááát nem tudom, amikor izzik a leömlő akkor csak 100-fokos lenne a karter? :) Szelepfedélről volt szó. Ott fent meg már nincs akkora hő, mint a hengerfejnél, mivel ott van még közte a vezérműház is... Egyébként üzem meleg motornál simán lehet tapogatni a szelepfedelet.
Novy Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Szelepfedélről volt szó. Ott fent meg már nincs akkora hő, mint a hengerfejnél, mivel ott van még közte a vezérműház is... Egyébként üzem meleg motornál simán lehet tapogatni a szelepfedelet. Erről van szó :)
Guest Sanci Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Egyébként üzem meleg motornál simán lehet tapogatni a szelepfedelet. Taperolja aki...Zotya.. B) De jó ez a forma 1 :) nekiálltunk fát fűrészelni faterommal, tegnap szólt hogyha nem melózok jó lenne ha besegítenék legalább adogatni hogy az öregék tudjanak már valamivel fűtögetni -ne csak a gázt használják, na mondom jó. Első fél órában gallyra vágott egy lapot ;) a forrasztásnál eltört, akkor hol is a fűrészlap forrasztó..sehol :D nagyfater olyan szenilis, hogy arra se emlékezett hogyan néz ki nemhogy hova tette úgyhogy kapásból tiltásra forgott <_< aztán egy óra múlva szép szabályos kerek fa, fater odanyomja a lapnak, pattan egyet azt úgy tökön bacta, hogy az is a földig letiltott :icon13: :lol: na mondom ha ez így halad akkor az életben nem fogjuk feldarabolni azt a 2 fuvar fát -_- aztán jött ez a versenyparádé és legalább addig nyugtom van.. :D :D
feri05 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Tudod mit mondok erre????? :) Semmit! :D Tavaly itthon cseréltük és még most is tökéletes. Előtte a szerelő cserélte, mentünk vele kb 1-2ezer km-ert és már szivárgott. Itthon levettük a szelepfedelet, szemből a bal oldalán sziloplaszttal próbálták eltömíteni. Ezt lekapartuk és így került fel egy új tömítés.
astrásgyerek Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Sziasztok! Nincs véletlen valakinek kallódóban egy ilyen ülés tartó vas (természetesen patron nélkül)? :icon13: Egy haveromnak nagyon kéne, menne műszakira az autó, és hát előrehajthatós üléssel elég érdekesen néz ki! :) (Le vannak törve a fülek, már voltak heggesztve is, de nem bírják sajna) :lol: Nem értett hozzá, és az igazság az, hogy nem is nagyon nézte, hogy milyenek az ülések (sajnos nem csak ezt nem nézte.. :D ) Pukkantva volt az eleje, nagyon látszik, és a 2 övfeszítő patron is el volt durranva, azt én már adtam neki, de ilyen üléstartóm már nekem sincs (feleslegben <_< ) Köszi! -_-
Dáwid Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Nah, akkor egy kis Dunakeszi Bartság úti lakótelep leírás. Sok nyomorult f.sszopó kis tolvaj g.ci... A 4 gyári dísztárcsa, a letört tükör, a szétb.szott ajtózár sorát sikerült megfejelni négy db felnire szerelt 1teles barum téligumival, és egy Car300-assal (Nem egész 2 hónap alatt...) :) :D <_< Megyek és iszok valamit :icon13: :lol:
Dáwid Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Sziasztok! Nincs véletlen valakinek kallódóban egy ilyen ülés tartó vas (természetesen patron nélkül)? :lol: Egy haveromnak nagyon kéne, menne műszakira az autó, és hát előrehajthatós üléssel elég érdekesen néz ki! :D (Le vannak törve a fülek, már voltak heggesztve is, de nem bírják sajna) -_- Nem értett hozzá, és az igazság az, hogy nem is nagyon nézte, hogy milyenek az ülések (sajnos nem csak ezt nem nézte.. <_< ) Pukkantva volt az eleje, nagyon látszik, és a 2 övfeszítő patron is el volt durranva, azt én már adtam neki, de ilyen üléstartóm már nekem sincs (feleslegben :icon13: ) Köszi! B) Ha valaki el tud jönni érte, akkor tudok adni egy balost. Magasságállítóst már lestoppolták :)
zotya975 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Leömlő hol van a karterhez??? Meg nem szelepdekni tömítésről volt szó? Meg neked mikor izzot utoljára?? Mert nekem még soha, de nem is igen fog az öntvény. Mindegy, szerintem a sziló akkor sem a motortérbe való, megvan az erre való paszták.
Tiv. Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Nah, akkor egy kis Dunakeszi Bartság úti lakótelep leírás. Sok nyomorult f.sszopó kis tolvaj g.ci... A 4 gyári dísztárcsa, a letört tükör, a szétb.szott ajtózár sorát sikerült megfejelni négy db felnire szerelt 1teles barum téligumival, és egy Car300-assal (Nem egész 2 hónap alatt...) :) :D <_< Megyek és iszok valamit :icon13: :lol: Most mi van? -_- B) :D Elvitték a kerekeidet?
Dáwid Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Most mi van? <_< :icon13: :lol: Elvitték a kerekeidet? El. Siettem haza barátnőmtől hogy még világosban feltegyem a téliket, elhoztam a cégtől a krokit, felöltöztem koszolós ruhába, aztán a téli garnitúrámnak már csak a szagát találtam meg :D 3 napja még megvolt... :)
zotya975 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 El. Siettem haza barátnőmtől hogy még világosban feltegyem a téliket, elhoztam a cégtől a krokit, felöltöztem koszolós ruhába, aztán a téli garnitúrámnak már csak a szagát találtam meg <_< 3 napja még megvolt... :) De honnan? Tároló, vagy pince ? :D
astrásgyerek Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 El. Siettem haza barátnőmtől hogy még világosban feltegyem a téliket, elhoztam a cégtől a krokit, felöltöztem koszolós ruhába, aztán a téli garnitúrámnak már csak a szagát találtam meg <_< 3 napja még megvolt... :) :icon13: :lol: -_- Sajnálom! Hol tároltad a gumikat? :D
astrásgyerek Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 Ha valaki el tud jönni érte, akkor tudok adni egy balost. Magasságállítóst már lestoppolták :) Tökéletesen jó a nem magasságállítós is, csak ne mocorogjon az ülés! :D Majd megérdeklődöm, megy-e arra valamikor, addig is köszi! <_<
Dáwid Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 De honnan? Tároló, vagy pince ? :) <_< :icon13: :lol: Sajnálom! Hol tároltad a gumikat? :D A lépcsőházból nyílik egy zárható, vasajtós, tárolóhelység. Eredetileg a szemétledobónak lett kitalalálva, csak aztán sosem csinálták meg a ledobót. Így kiadták tárolóhelységnek ezeket. Az elmúlt 20 év alatt a lóf.szt nem érdekelt hogy mi van ott bent. Most hogy egy kib.szott kanyim sincs, még a téli kerekeimet is elviszik...
zotya975 Elküldve Október24, 2010 Elküldve Október24, 2010 A lépcsőházból nyílik egy vasajtós, tárolóhelység. Eredetileg a szemétledobónak lett kitalalálva, csak aztán sosem csinálták meg a ledobót. Így kiadták tárolóhelységnek ezeket. Az elmúlt 20 év alatt a lóf.szt nem érdekelt hogy mi van ott bent. Most hogy egy kib.szott kanyim sincs, még a téli kerekeimet is elviszik... Rohadna meg az ilyen. :)
Recommended Posts