Dáwid Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 36os ennyiért ? Az hálás ^_^ Mit művelt vele amúgy ? Qrva jó bolt volt... Ahogy meg eladta az előzőt, úgy meg főleg ;) Csak belőle okulva kezdtünk el külföldi oldalakat nézni, hétha nem csak neki lehet ilyen szerencséje :D Átmenni egyenesen egy kereszteződésen. Ő volt a kisebb rangú úton, a főút balról 2sávos volt, jobbról meg volt egy kanyarodósáv, + a két sáv. A balról jövő intett neki hogy mehet, a jobbról jövő is, aki félig a kanyarodó sávban volt, félig meg az egyenesen haladóban, mert későn jött rá hogy le akar kanyarodni. Elengedték, innen is onnan is, ő meg elindult. Csak közben elkezdték idegbetegül kikerülni azt aki félig volt a kanyarodósávban, és pont belógott a bömbi eleje amikor odaért a kerülős ember. :P
zotya975 Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Megoldódott a parázsló ledes izzó rejtéje, két helyről kapcsolható, váltókapcsolón van, gondolom az egyik oldal a fázist szakítja meg, a másik a nullát, mert csak az előszoba felől lekapcsolva parázslik. De miért? Ha van is rajta fesz, az áramkör nem zárt. :D Szerdán egy lánykollégiumban fogunk melózni. ;) Holnap fürdés-fogmosás-körömvágás. :P Reggel a kúton láttam spurit, 2500-ért 240Literhez. Nem is tudom, vegyek-ne vegyek, olyan bizonytalan vagyok. ^_^ Azt mondja a főnök a kutas nagyon dícsérte, naná majd maga ellen beszél nem? És 10-15% fogyasztáscsökkenés! Volt sport változat 5-ezerért. ;)
astrásgyerek Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Megoldódott a parázsló ledes izzó rejtéje, két helyről kapcsolható, váltókapcsolón van, gondolom az egyik oldal a fázist szakítja meg, a másik a nullát, mert csak az előszoba felől lekapcsolva parázslik. De miért? Ha van is rajta fesz, az áramkör nem zárt. :D Szerdán egy lánykollégiumban fogunk melózni. :D Holnap fürdés-fogmosás-körömvágás. ;) Reggel a kúton láttam spurit, 2500-ért 240Literhez. Nem is tudom, vegyek-ne vegyek, olyan bizonytalan vagyok. :P Azt mondja a főnök a kutas nagyon dícsérte, naná majd maga ellen beszél nem? És 10-15% fogyasztáscsökkenés! Volt sport változat 5-ezerért. ;) Azért annyira nem jó az, 15% fogyicsökkenés se remélhető, mondjuk nekem picit visszavesz a fogyiból (vagy csak bebeszélem ^_^ ) de nyáron nem használom, csak 5-6 tankolásonként 1x takarítás céljából. Télen hidegindításra nagyon jó orvosság, ezt tudom, és ezért használom főleg! :P
daykiller Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Megoldódott a parázsló ledes izzó rejtéje, két helyről kapcsolható, váltókapcsolón van, gondolom az egyik oldal a fázist szakítja meg, a másik a nullát, mert csak az előszoba felől lekapcsolva parázslik. De miért? Ha van is rajta fesz, az áramkör nem zárt. :D Szerdán egy lánykollégiumban fogunk melózni. :D Holnap fürdés-fogmosás-körömvágás. ;) Reggel a kúton láttam spurit, 2500-ért 240Literhez. Nem is tudom, vegyek-ne vegyek, olyan bizonytalan vagyok. ^_^ Azt mondja a főnök a kutas nagyon dícsérte, naná majd maga ellen beszél nem? És 10-15% fogyasztáscsökkenés! Volt sport változat 5-ezerért. ;) Kérlekszépen, elmagyarázom. Van az egy vezetékes és a kétvezetékes váltókapcsolás. Te az egy vezetékest csináltad, ami annyi, hogy a váltó kapcsoló két pontjára a fázist és a nullát kötötted, a közösre meg a "játszószálat", ami ment a foglalat egyik pontjára. Ugyanez a másik kapcsolónál is, csak ott a jáccószál a másik pontra vna kötve a foglalatban. Ez amúyg veszélyes kapcsolás, nme értem miért így csináltad meg. Na mindegy. Át kell alakítanod kétvezetékesre, ahol az egyik kapcsolóba a közösre bejön a fázis és a két játszó pontot összekötöd a másik kapcsoló két játszósával és annak a közösét meg felküldöd a lámpába a talpérintkezőre, valamint adsz egy direkt nullát a foglalat oldalérintkezőjére. Ennyi a művelet. :P Szerk: az egyvezetékes titka, hogy amikor nem világít, akkor vagy mindkét ponton fázis vagy nulla van. Ezért veszélyes, mert lehet mindkét pont fázis és mg tud vágni rendesen.
Dáwid Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 De akkor mindennek az eredetinek kell benne lennie. ^_^ A szomszéd ezért nem vizsgáztatta veteránra a 35 éves Bogarát. Nem is tudom honnan szerzek majd fapadszürke belsőt :D
m_petya Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Megoldódott a parázsló ledes izzó rejtéje, két helyről kapcsolható, váltókapcsolón van, gondolom az egyik oldal a fázist szakítja meg, a másik a nullát, mert csak az előszoba felől lekapcsolva parázslik. De miért? Ha van is rajta fesz, az áramkör nem zárt. :D Szerdán egy lánykollégiumban fogunk melózni. ;) Holnap fürdés-fogmosás-körömvágás. :P Reggel a kúton láttam spurit, 2500-ért 240Literhez. Nem is tudom, vegyek-ne vegyek, olyan bizonytalan vagyok. ^_^ Azt mondja a főnök a kutas nagyon dícsérte, naná majd maga ellen beszél nem? És 10-15% fogyasztáscsökkenés! Volt sport változat 5-ezerért. ;) Jön a heti nagy mosdás mi? :D
astrásgyerek Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Nem is tudom honnan szerzek majd fapadszürke belsőt ^_^ Ha kibírja addig a ribi, akkor én adok :D van egy szett olyanom ;) :P !
Breki Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Megoldódott a parázsló ledes izzó rejtéje, két helyről kapcsolható, váltókapcsolón van, gondolom az egyik oldal a fázist szakítja meg, a másik a nullát, mert csak az előszoba felől lekapcsolva parázslik. De miért? Ha van is rajta fesz, az áramkör nem zárt. :D A parázslás attól van, hogy a valszeg a lámpa vezetéke mellett megy egy madzag, amin fázis van. A csőbe behúzva az üres madzagon simán indukál annyi feszt, hogy a ledek haloványan világítsanak amikor a másik szálon nulla van. ;) Kérlekszépen, elmagyarázom. Van az egy vezetékes és a kétvezetékes váltókapcsolás. Te az egy vezetékest csináltad, ami annyi, hogy a váltó kapcsoló két pontjára a fázist és a nullát kötötted, a közösre meg a "játszószálat", ami ment a foglalat egyik pontjára. Ugyanez a másik kapcsolónál is, csak ott a jáccószál a másik pontra vna kötve a foglalatban. Ez amúyg veszélyes kapcsolás, nme értem miért így csináltad meg. Na mindegy. Át kell alakítanod kétvezetékesre, ahol az egyik kapcsolóba a közösre bejön a fázis és a két játszó pontot összekötöd a másik kapcsoló két játszósával és annak a közösét meg felküldöd a lámpába a talpérintkezőre, valamint adsz egy direkt nullát a foglalat oldalérintkezőjére. Ennyi a művelet. ;) Itt a titka, hogy miért az 1 vezetékes......elspórolt egy madzagot ^_^ Anyóséknál is veszélyes a dobozokban kotorászni, mert minden kék színű madzaggal van behúzva.....ezt tudott szerezni anno a villanyász....khmm, óccsóért........1 gerinc, 1 automata az egész házon....bravó :P
zotya975 Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Kérlekszépen, elmagyarázom. Van az egy vezetékes és a kétvezetékes váltókapcsolás. Te az egy vezetékest csináltad, ami annyi, hogy a váltó kapcsoló két pontjára a fázist és a nullát kötötted, a közösre meg a "játszószálat", ami ment a foglalat egyik pontjára. Ugyanez a másik kapcsolónál is, csak ott a jáccószál a másik pontra vna kötve a foglalatban. Ez amúyg veszélyes kapcsolás, nme értem miért így csináltad meg. Na mindegy. Át kell alakítanod kétvezetékesre, ahol az egyik kapcsolóba a közösre bejön a fázis és a két játszó pontot összekötöd a másik kapcsoló két játszósával és annak a közösét meg felküldöd a lámpába a talpérintkezőre, valamint adsz egy direkt nullát a foglalat oldalérintkezőjére. Ennyi a művelet. :D Szerk: az egyvezetékes titka, hogy amikor nem világít, akkor vagy mindkét ponton fázis vagy nulla van. Ezért veszélyes, mert lehet mindkét pont fázis és mg tud vágni rendesen. Hát most ezt a pár mondatot ha mégegyszer, hogy lerakjam a szoftverba-be. ^_^ Asszem így csinálták a villanyszerelők:
Dáwid Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Ha kibírja addig a ribi, akkor én adok :D van egy szett olyanom ;) :P ! Azért mondtam, mert az most még mindenhol van ;) A bontókban azokat vagdossák föl szivacs-támasztéknak mert ha valaki vesz, akkor úgyis feketét vesz, vagy sportot, de az alap szürke az mindenhol "csak úgy" van ^_^
astrásgyerek Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Azért mondtam, mert az most még mindenhol van :P A bontókban azokat vagdossák föl szivacs-támasztéknak mert ha valaki vesz, akkor úgyis feketét vesz, vagy sportot, de az alap szürke az mindenhol "csak úgy" van :D Akkor becsüljük meg :P , még lehet a végén ebből leszünk milliomosok! ^_^ :D ;) ;)
Dáwid Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Akkor becsüljük meg :P , még lehet a végén ebből leszünk milliomosok! :D :D ^_^ :P Nekem is ez jutott eszembe. Most kell beraktározni belőle, aztán amikor OT korba érnek akkor meg erre fog pörögni mindenki ;) ;)
daykiller Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Hát most ezt a pár mondatot ha mégegyszer, hogy lerakjam a szoftverba-be. :D Asszem így csinálták a villanyszerelők: http://kep.psharing.com/371297.jpg Jaja, így kell. ^_^
zotya975 Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 Jaja, így kell. :D Mindegy azért majd rámérek, csak nem találom a fázisceruzát.
mélykék76 Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 http://www.indavideo.hu/video/Helytelen_parkolas :D ^_^
Dáwid Elküldve Június14, 2010 Elküldve Június14, 2010 http://www.indavideo.hu/video/Helytelen_parkolas :D ^_^ Külső-belső mosás :P
Opeles90 Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 'Potkivánok! ^_^ Jövőhét péntek 16órára leegyeztettem a fóliázást :P Nagyon vagány lesz Zöld szemesosotoros :D
Rauros Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Kicseréltem a gyertyákat és lám, nem rángat a dög. Éreztek ti is ebben a nagy melegben teljesítmény-csökkenést? - mert én nagyon
Dáwid Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Kicseréltem a gyertyákat és lám, nem rángat a dög. Éreztek ti is ebben a nagy melegben teljesítmény-csökkenést? - mert én nagyon Eléggé csökkent a teljesítményem. Ki vagyok mint a kutya, alig mászok ha a napon kell melózni :D
Rauros Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Eléggé csökkent a teljesítményem. Ki vagyok mint a kutya, alig mászok ha a napon kell melózni :D Aha, tegnap este óta tudom h beteg vagyok, mert hétvégéről maradt egy söröm a hűtőben amit nem ittam meg.
Opeles90 Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Tényleg van ilyen teljesítménycsökkenés melegben?? Nekem mindíg 1 haver mondta, hogy melegben, forróságban nem úgy megy a kocsi ahogy kéne. Nekem nem észrevehető, vagy nemtom. Melegbe is megy ha nyomom neki meg hidegben is. :D szerintem... Ha nem megy, kimegyek 33asra, 1 hétvégén amikor nullforgalom van, és 130-140el megyek egy jódarabig.. Aztán ismét normálisan megy.
Style Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Tényleg van ilyen teljesítménycsökkenés melegben? Szerintem annyi igazság biztos van benne, hogy a levegő melegebb, és így ki van tágulva, tehát azonos térfogatú levegő kevesebb oxigént tartalmaz a melegben. Tehát ha a nyitás/zárási szögek és az üzemanyag mennyisége nem változik, akkor tökéletlenebb az égés, mint hidegben, bár elvileg nem sokkal, 1 mol gáz 0 fokon 22,41 dm3, 25 fokon pedig 24,5 dm3... Szóval ez 9% eltérés.
Opeles90 Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Szerintem annyi igazság biztos van benne, hogy a levegő melegebb, és így ki van tágulva, tehát azonos térfogatú levegő kevesebb oxigént tartalmaz a melegben. Tehát ha a nyitás/zárási szögek és az üzemanyag mennyisége nem változik, akkor tökéletlenebb az égés, mint hidegben, bár elvileg nem sokkal, 1 mol gáz 0 fokon 22,41 dm3, 25 fokon pedig 24,5 dm3... Szóval ez 9% eltérés. Végülis ki lehet számolni a P*V=n*R*T összefüggés alapján is, de következtetéssel könnyebb. :P :D A fizkémtanárunk mindíg azt tanította, hogy hogy tökéletlen égés nincs, olyan van, hogy nem tökéletes égés ^_^ Egyszer felelés közbe mondtam úgy, és le is osztott, hgy te lehet tökéletlen vagy, de a gáz nem. Szóval kaptam a pofámra
Style Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Végülis ki lehet számolni a P*V=n*R*T összefüggés alapján is, de következtetéssel könnyebb. ;) :D A fizkémtanárunk mindíg azt tanította, hogy hogy tökéletlen égés nincs, olyan van, hogy nem tökéletes égés ^_^ Egyszer felelés közbe mondtam úgy, és le is osztott, hgy te lehet tökéletlen vagy, de a gáz nem. Szóval kaptam a pofámra Teljesen igaza volt a tanárodnak. :P Viszont annak tudatában, hogy megvan a 88%os emelt kémia érettségi, már nem érdekel hogy nyelvtanilag mi a helyes kifejezés rá. ;)
Opeles90 Elküldve Június15, 2010 Elküldve Június15, 2010 Teljesen igaza volt a tanárodnak. :D Viszont annak tudatában, hogy megvan a 88%os emelt kémia érettségi, már nem érdekel hogy nyelvtanilag mi a helyes kifejezés rá. ^_^ NOcsak! :P Egy "elvtárs" Milyen szakon akarsz tovább menni? Én ebben az évben vizsgáztam általános labortechnikus és környezetvédelmi technikusból.
Recommended Posts