Déneske Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 ... Bocs hogy kérdem, de nemrég a te autódat láthattam eladóként?
Breki Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Az a nagy szitu, hogy utassori-, raktér és hátsó üvegre bármilyen sötétségű szerelhető ha van mindkét oldalon visszapillantó tükör (vonóhorgoson egyértelműen kerül) szélvédő üvegre 75%, első (vezető üléssor melletti) üvegekre lehet tenni ami nem színezett avagy fényáteresztő képessége 100%, ha neked 70%-os akkor inkább ne ha mostanában viszed műszakira mert elhúzza a központi hivatal -még ha a vizsgáztató nem is. Mivel a legvilágosabb fólia is 89% képességű és az üveg 70%-os az valahol 60pár % körül lesz. Megtörtént eset: elvittem a vizsgabázisra, bemutattam a vizsgabiztosnak ("safety" -betörésgátló fólia) és annyit mondott, hogy "ő szíve szerint átengedné vele mivel az üveg zöld színét emeli ki jobban és jól átlátható de amint meglátják "odafent a nagyfaluban" a vas fotóit abban a pillanatban el is húzzák szal minusz 26 ropi vizsgadíj". Ezért kapartam én is le.. :) Köszi a választ mindenkinek. Közben sikerült lebótolnom a fóliázást a "B" oszloptól hátrafelé. 18.000 píz lesz ;) Az elsőkkel nem kockáztatok. ;) Nem én találtam ki...Villamossági szerelő mondta :D Miért nem minket kérdezel???? :P
astrásgyerek Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Köszi a választ mindenkinek. Közben sikerült lebótolnom a fóliázást a "B" oszloptól hátrafelé. 18.000 píz lesz ;) Az elsőkkel nem kockáztatok. ;) Bezzeg velem leszedették a 2 hátsó ajtó ablakairól is. :) (igaz műbizi nem volt, de oda nem is kéne elvileg) :D ...
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Megeshet, azok nagy buheramájszterek. :) Nekem mondod :D Igazából lecsaptam a kapcsolóra, főleg, hogy ingyen adta, meg hogy láttam, beleillik a helyére. (örültem mint majom a farkának, hogy nem kell 3500-at adnom érte vateran) Persze utána meg néztem itt a fórumon, hogy kell rajta lennie egy lednek, meg egy kis fűtéskapcsolónak. Mindegy...ha esetleg van valakinek F astra gyári tükör kapcsolója, adok érte cserébe egy balos ablakemelő kapcsolót, meg B Veci tükör kapcsolót ;)
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Bezzeg velem leszedették a 2 hátsó ajtó ablakairól is. :) (igaz műbizi nem volt, de oda nem is kéne elvileg) :D De kell! Sőt 2009/03-tól "H" matrica is.....Vagyis nem tudom hogy ott nálatok hogy mükszik ;)
Rossy Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Bocs hogy kérdem, de nemrég a te autódat láthattam eladóként? Nincsen semmi sem benen hol?
Breki Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 De kell! Sőt 2009/03-tól "H" matrica is.....Vagyis nem tudom hogy ott nálatok hogy mükszik :) Az miaz? :D
astrásgyerek Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 De kell! Sőt 2009/03-tól "H" matrica is.....Vagyis nem tudom hogy ott nálatok hogy mükszik :D Érdekes, másoké átment... nah de mindegy... (úgyse szedtem le, megvannak az üvegek, csak hamar átraktam a donorét) Érdekes, ezeken már ki is lehet látni! ;) :P ;) Anyósjelölt még köszönte is, hogy leszedtem, azt hitte őmiatta volt... :) Mondtam is "persze anyukaaa, miattad volt az egész! ;) " Az miaz? ;) :lol: :lol: :D
Novy Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Nem én találtam ki...Villamossági szerelő mondta :) sok autóban így van ez gyárilag Mert ha azt akarnék akkor rögtön jönne a következő kérdés hogy miért nem cserélek inkább autót :D Szia Déneske éhes vagy még? ;) még hogy ki látott 14nz-t ;)
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Az miaz? :) Bár van fólia topic, de talán most utoljára J0hnny cartárs elnézi nekünk: A gazdasági és közlekedési miniszter 84/2005. (X.11) GKM rendeletének 3. §-a szerint személygépkocsik esetén, nem csak a hátsó oldalsó ablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen ellátható, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel ("H" engedély) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva. - A "B" oszlop mögötti üvegek (hátsó oldalsó, hátsó szélvédő) csak érvényes "H" minősítő jellel rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül. - A vezető üléssor melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes "H" minősítő jellel, de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70 %-nál (AU 75, SCL). - Az első szélvédő esetében, kivéve a lehajtott napellenzők által takart felület (ahova sötétítő csík szerelhető), is fóliázható, érvényes "H" jellel rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál (SCL). A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 97. §-a szabályozza a fóliázás lehetőségeit. Eszerint a személygépkocsi ablakain menet közben nem szabad olyan fóliát, üvegre felhordott fényelnyelő vagy fényvisszaverő réteget stb. alkalmazni, amely a személygépkocsi ablakain a kilátást, illetőleg az átlátást megakadályozza. Ez a követelmény azonban nem vonatkozik a gépkocsi szélvédőjének és ablakainak fényáteresztő képességét csökkentő olyan eszközre, amely alkalmazására a Nemzeti Közlekedési Hatóság az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletében meghatározott követelmények figyelembevételével engedélyt adott ("H" engedély).
Breki Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Bár van fólia topic, de talán most utoljára J0hnny cartárs elnézi nekünk: ................. Óóó, köszönöm a részletes választ, így már világos. Ezek szerint kell, hogy ragasszanak matricát is a fólia alá... JOhnny-tól meg elnézést kérek az értetlenkedésemért :)
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Óóó, köszönöm a részletes választ, így már világos. Ezek szerint kell, hogy ragasszanak matricát is a fólia alá... JOhnny-tól meg elnézést kérek az értetlenkedésemért :) Nincs mit :P Nekem körbe van fóliázva teljesen. Muszáj volt felkészülnöm belőle :D Műszakira a két első üveget kicserélem. Amúgy a teljes szabályzat paragrafusokra lebontva ki van nyomtatva és mindig bent van a kesztyűtartóba. Idáig 3-szor kóstoltak meg a rendőrök a fólia miatt, mind a 3-szor megmutattam neki a papírokat....Mind a 3-szor mondták, hogy jó jó további jó utat! ;) Persze egyszer úgyis belefutok egy izgága buzgómócsingba, és akkor szívok mint a torkosborz ;)
Déneske Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 sok autóban így van ez gyárilag Szia Déneske éhes vagy még? :D még hogy ki látott 14nz-t ;) Ettem nemrég :) Viszont hallottam hogy volt valami problémád az autóval, rángatás-döcögés, mi volt hogy?
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Itt: AstraGSI Kicsit izmosnak találom a 450 darab ezrest érte :) Mégis csak majdnem 20éves :D
Dáwid Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Kicsit izmosnak találom a 450 darab ezrest érte :) Mégis csak majdnem 20éves ;) De ez télleg erősen hajaz Rossy avatarjára :D Meg erősen gyanús hogy a hely is stimmel ;)
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 sok autóban így van ez gyárilag Többek között a Szutyuki ignyiszbe is :)
Dáwid Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Többek között a Szutyuki ignyiszbe is :) Azé ne essünk be, suzukiba egyből :D B veci, zafira, összesúj :P Ignisben amúgy sem tűnt fel. Abban az egyetlen amit megjegyeztem az az hogy a vezetőhelyet valami mutánsra tervezték ;) ;)
Reeckatee Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Nincs mit :P Nekem körbe van fóliázva teljesen. Muszáj volt felkészülnöm belőle :) Műszakira a két első üveget kicserélem. Amúgy a teljes szabályzat paragrafusokra lebontva ki van nyomtatva és mindig bent van a kesztyűtartóba. Idáig 3-szor kóstoltak meg a rendőrök a fólia miatt, mind a 3-szor megmutattam neki a papírokat....Mind a 3-szor mondták, hogy jó jó további jó utat! ;) Persze egyszer úgyis belefutok egy izgága buzgómócsingba, és akkor szívok mint a torkosborz :D Mifelénk kemény pénzeket fizetnek a népek az első fóliákért. Engem még az elején figyelmeztettek, hogy le kéne venni mert kezdtek ráállni a celofánra. Mondom nincs az az Isten aki leszedeti, erre következő este megáll a rendőr az autó mellett, kopogtat és azt mondja: "Tudom-e, hogy meg kell büntessen és el kell vegye a forgalmim?" Mondom rendeben van de nincs forgalmim szal jöjjön máskor. (Épp a lízingcégnél voltak a papirok és 2 drb fénymásolt papirral jártam). Azt fárasztott még egy ideig majd elengedtek. Másnap lekerültek a fóliák, sokat sírtam és pont. ;)
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Mifelénk kemény pénzeket fizetnek a népek az első fóliákért. Engem még az elején figyelmeztettek, hogy le kéne venni mert kezdtek ráállni a celofánra. Mondom nincs az az Isten aki leszedeti, erre következő este megáll a rendőr az autó mellett, kopogtat és azt mondja: "Tudom-e, hogy meg kell büntessen és el kell vegye a forgalmim?" Mondom rendeben van de nincs forgalmim szal jöjjön máskor. (Épp a lízingcégnél voltak a papirok és 2 drb fénymásolt papirral jártam). Azt fárasztott még egy ideig majd elengedtek. Másnap lekerültek a fóliák, sokat sírtam és pont. :D Már nálunk is....szóval addig jár a korsó a kútra....... :)
Reeckatee Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Már nálunk is....szóval addig jár a korsó a kútra....... :) Amig meg nem b.....k a vízhordó kislányt. Apropó...mit jelent az aláírásodban az "eladó" szó? :D ;)
Alex0403 Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Amig meg nem b.....k a vízhordó kislányt. Apropó...mit jelent az aláírásodban az "eladó" szó? :) :D Kattints rá, és minden érthető lesz ;)
zozor Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Lenne pár javítanivaló a gépen, júliusban műszakis lesz. Az ilyenekkel mit lehet tenni? Úgy kb. mennyit gyűjtsek rá? (Nos, Alex :) ?) http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0043_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0044_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0045_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0046_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0047_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0048_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0049_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/K_p0052_www....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100328/666072790K_p...ltoltes.hu_.jpg
Reeckatee Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Kattints rá, és minden érthető lesz ;) Na jól van... :) Az előbb rákattintottam és péjdzs not fáundot lőtt szembe...egy pillanatig azt hittem az Opel eladó. :D
Dáwid Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Ma asszonnyal meg haveromékkal elgurultunk a Dunapartra megnézni hogy meg van -e még a víz. Beállok a parkolóba, látom hogy egy piros Caravan áll bent. Beállok mellé, látom hogy egy fekete sárvédő van rajta bal elöl :P Nah mondom egy hónapja nem tudom elpasszolni a fölös sárvédőmet, írtam egy cetlit hogy van egy eladó piros sárvédőm, meg a számomat. Este csörgött a telefonom ;) Úgy tűnik az már elmegy. De hogy senki nem vesz fekete belsőt, meg kockatükröt az mán' szemétség :) Pénteken este pakolunk, aztán megyünk Demjénbe hétvégére, de még tankolni sincs zsém ;) Haverral megbeszéltük hogy minimál kiépítésben hozzuk össze. Viszünk teszkós májkrémkonzervet, meg valami hungarocel-kenyeret és akkor a kaja letudva :D Csak ezt a csajoknak nehéz beadni hogy ez a kaja ;) ;)
Recommended Posts