Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Ma kivettem a maszk mögötti műanyag takarót, mert ahogy jöttem fel Bp-re vasárnap, már kellemes meleg volt, és a városba beérve szolid dugóban már könnyen nyaldosta a 100-at a mutató, ezért gondoltam, itt az ideje az eltávolításnak. :)

Már pénteken eltávolítottam Győrben a Pezo-s opeltalinál, mert felfele már olykor felment 95-re a hőmérséklet menet közben is, ahol melegebbet mutatott a fedélzeti. ;) Mondjuk majdnem teljes egészében eltakarta a hűtőt. :D

Megosztás:

Ma kivettem a maszk mögötti műanyag takarót, mert ahogy jöttem fel Bp-re vasárnap, már kellemes meleg volt, és a városba beérve szolid dugóban már könnyen nyaldosta a 100-at a mutató, ezért gondoltam, itt az ideje az eltávolításnak. :)

az enyémnek nagyon érdekes rendszere van...

80 fölé sose megy a mutató :D De a ventillátort sem halottam még sose menni bármikor állaok meg áll egyhelyben vagy állásidő után iditok sose vettem még észre hogy ment volna. ;)

Megosztás:

Én is kivettem a múlthéten ;) Amikor a lakatos lenyeste a zárhidat akkor kijött vele együtt, mert arra ragasztottam a homemade-hűtőelőtétet ;) :D

Megosztás:

az enyémnek nagyon érdekes rendszere van...

80 fölé sose megy a mutató ;) De a ventillátort sem halottam még sose menni bármikor állaok meg áll egyhelyben vagy állásidő után iditok sose vettem még észre hogy ment volna. :P

Termosztátod jó? :) ;)

Hopp dupla. bocsi... :D

Megosztás:

gyanakodtam rá hideg motornál indit fut mocihoz és fogtam a bemenő és a kimenő csövet és abszolute nem egyformán melegednek...

Hűtőt kell figyelni, nem a csövet. A cső átb*szhat. Hűtőt tapizod és hirtelen k*ramelegnek kell lennie, mikor kinyit a termosztát. Ha szép fokozatosan melegszik a hűtő, ahogy a víz is, akkor rossz a termosztát. :)

Megosztás:

És a "hirtelen-változás" megvan?

Jam jam az egyiket már nem is tudtam fogni ugyhogy maradt a hideg.És egyszercsak megjött a meleg azon is...

Volt egy 1.6 osom abban ujyvolt a vizpumpa meg a termosztát is mert mikor vez szij lett cserélve akkor egyuttal azokat is megcsináltuk annál is ugyan ilyen volt. Nem tetszett elkezdtem basztatni vettem bele másik venti kapcsolót... Azzal meg fel tudta saját magát forralni ugy hogy egyhelyben ált, de műszerrel kimértük ugy müködött mint ami rá volt kötve, Akkor vettem bele egy 80fokosat annál meg mindig ment a venti onnantol mindig ha kicsit is melegedett volna a viz már elindult.

De a vizet egyik kocsi sem forralta fel sose bármenyire is lett meghajtva...

Ez a mostani sem de mikor áll akkor nem hallomm hogy elindulna valaha is... Viszont evidens hogy menetközben azért be be kapcsol mert már megfőt volna a motor... :)

Megosztás:

És ellakhatok nálatok a kukatárolóban? :) Mert ha még két forintot költök idén a kocsira tuti, hogy kibacnak itthonról. ;)

Áthoztam ide, mert nem adok-veszek téma.

Na szóval...a küszöbön még van hely. :D ;)

Amúgy meg akkor is ezt mondják, amikor menni kéne az autóval. :P

Megosztás:

Felhívtam a boltot, 6100-ért adják a gyári, egyvezetékes szondát. Ha nem ennyi lenne, nem cserélném, csak mivel 200.000 km van a kocsiban és nem drága, megérdemli.

X14XE-hez van denso 9600-ért.

Nem sok érte...Se a tiédhez, se az enyémhez :D Én is cserélni fogom, de majd júniusba akkor megy műszakira :)

Megosztás:

Áthoztam ide, mert nem adok-veszek téma.

Na szóval...a küszöbön még van hely. :) :P

Amúgy meg akkor is ezt mondják, amikor menni kéne az autóval. :lol:

Ó, egy egész küszöböt kapok! ;) Ez több mint itthon! Itt a kutyáké a küszöb. ;) ;)

Megvan a pénteki programom: olajcsere, szűrők cseréje, új gyertyák, valamint új lambda szonda kerül az autóba. :D

Összeraktam az utasteret, beszereltem a polcot, meg a hosszú lábfűtéscsövet. Lemezanyákat kellett gyártanom, mert valaki irigy volt. ;) :lol: Meg felemeltem a hátulját, levettem a kerekeket, dobokat, szemre nincs eltérő kopás, viszont jelentős mennyiségű a fékpor. Ez is belejátszik nem? Bemegy a dob, és a pofa közé, és csökken a súrlódás, jól gondolom?

Megosztás:

Nem sok érte...Se a tiédhez, se az enyémhez ;) Én is cserélni fogom, de majd júniusba akkor megy műszakira :)

EPC szerint a tiedébe is jó a 6100Ft-os. ;)

Igaz, szerinte már nem kapható, helyette egy másik cikkszámú alkalmazandó, de mint régebbi alaktrész fel van tüntetve, hogy azzal is szerelték az X14XE-t, amit elvileg Ádám is kap majd. Legalábbis a képen látható cikkszámból indulok ki, ami a kereskedő oldalán található. :D

Megosztás:

Ha rendesen elolvastad volna, akkor látod, hogy ott van az is, hogy gyere érte. De te annyira lusta voltál, hogy kijelöld a szöveget. Úgy látszott volna. :) :D :P

Ja, a titkosírásnál beteg voltam az oviba. ;) De nem volt 3 perc a 4-darabot megcsinálni. Figyelj csak valamit mondtál a lábfűtés csőnél, hogy elhoztam-e, de nem láttam honnan hiányozna rögzítés. Ugye van egy nyúlványa azt felnyomod azzal a nagy műanyag patental, meg van egy füle, amit a polcba akasztasz. Úgy láttam elég stabilan áll. Kár, hogy fekete. Nem tudom egyáltalán volt-e már a szürkékben. Csak most elfalaztam a titkos AC-kapcsolót. Nem találja meg a tolvaj, de én sem. ;)

Megosztás:

Általában kétféle bontó létezik. Az egyik fajta zsigulikkal, skodákkal, meg kispolszkikkal foglalkozik. A "levedlett" magyar autókat veszik be. Ezek inkább a hulladékfémből élnek, kevésbé az alkatrészek eladásából.

Meg vannak a komolyabbak, akik tudják, hogy még a legapróbb mütyűrökért is elkérhetnek 2-3 ezer Ft-ot, mert újan 3 szorosáért kapod meg a cuccot. Behozzák külföldről a drágább autókat, 4-5 márkára specializálódtak. Na ezek nem mondják sajnos azt, hogy menj be és bontsd ki ami kell :)

Én ötezret fizettem a taposóért, egy polcért lábfűtés csővel együtt, egy fényszóró magasságállitó kapcsolóért , meg egy AC-reléért foglalatostól. Szerintem nem drága hely.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.