Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Ezt megosztom veletek.... Nagyon regi mar, de meg nem birom vegig olvasni rohoges nelkul :D ... :lol: :lol: :( Ez naaagy Havernak elküldtem e-mailban.. :D Kiváncsi vagyok mit ír majd :D
Guest Sanci Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Gyakran az ölükbe potyogna a tükör. :lol: Még az :lol: hogy be lennének tépve :( :D
zotya975 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 El tudnám képzelni amint sokvalaki otthon a sufniban ragasztgatná a tükröt az üvegre Árpi műszerfal alufólia-tuning módjára.. :lol: :( :D Ki? :lol: :D
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Ki? :lol: :D ... :lol: :( Zotya.. a féltengely jól üzemel? :D :D
Tiv. Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 ... :( :D Zotya.. a féltengely jól üzemel? :lol: :D :D :D És jobbra kis ívben. :lol: :lol:
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 :D :D És jobbra kis ívben. :lol: :lol: És balra nagyban is? :D fúj de randa ez a bartók eszter... :D :( Nektek erről mi a véleményetek...??? Szerintem a tanulónak van elsőbbsége az ábra szerint mert a kikanyarodó citroennek ott van az elsőbbségadás kötelező (vagy nem értelmeztem jól a képet) . Szerintetek?? Amúgy a kommentezőket inkább el sem olvastam végig a cikk alatt, mert a sok idióta okoskodó pöcs csak elkezdtek veszekedni.....
zotya975 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 ... :( :D Zotya.. a féltengely jól üzemel? :D :D És balra nagyban is? :D fúj de randa ez a bartók eszter... :lol: :lol: Nektek erről mi a véleményetek...??? Szerintem a tanulónak van elsőbbsége az ábra szerint mert a kikanyarodó citroennek ott van az elsőbbségadás kötelező (vagy nem értelmeztem jól a képet) . Szerintetek?? Amúgy a kommentezőket inkább el sem olvastam végig a cikk alatt, mert a sok idióta okoskodó pöcs csak elkezdtek veszekedni..... Köszöni meg van, az is amit kiszereltem, meg az is amit beraktam a helyére. :lol: Szerintem ha mindkettőnek zöld volt a lámpa akkor egyértelmően a citroennek van elsőbbsége a kanyarodás szabály szerint, mert ugye ő kis ívben kanyarodik. Ha nem vonatkozik rá az egyeneseknek szánt zöld akkor is.
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Köszöni meg van, az is amit kiszereltem, meg az is amit beraktam a helyére. :D Szerintem ha mindkettőnek zöld volt a lámpa akkor egyértelmően a citroennek van elsőbbsége a kanyarodás szabály szerint, mert ugye ő kis ívben kanyarodik. Ha nem vonatkozik rá az egyeneseknek szánt zöld akkor is. Igen úgy a kanyarodási szabály van/él. De az a lámpa nem az egyenesen haladóknak meg a balra nagyívben kanyarodóknak szól ahol a citroen van? :lol: Vagy az a jobbra kisívben kanyarodóknak is szól? Már itt elvesztettem a fonalat.. :( Mert ha lámpa van akkor úgy van ahogy írtad, de ha nincs lámpa akkor ott van a 3szög... :lol: És ebben mi az érthetetlen hogy kérdést kell feltenni..? Vagy tényleg bonyolult és én nem értem a képet :D
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Nektek erről mi a véleményetek...??? Szerintem a tanulónak van elsőbbsége az ábra szerint mert a kikanyarodó citroennek ott van az elsőbbségadás kötelező (vagy nem értelmeztem jól a képet) . Szerintetek?? Amúgy a kommentezőket inkább el sem olvastam végig a cikk alatt, mert a sok idióta okoskodó pöcs csak elkezdtek veszekedni..... Szerintem pedig a tanulonak van elsobbsege. Mert a jobbra kanyarodo citruenre a lampa nincs hatassal ( nagyon sok ilyen hely van ahol a lampa csak az egyenes, iletve a balra kanyarodast szabalyozza, jobbra ott a jarda sziget ) de van elotte egy Elsobbseg adas kotelezo!
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Szerintem pedig a tanulonak van elsobbsege. Mert a jobbra kanyarodo citruenre a lampa nincs hatassal ( nagyon sok ilyen hely van ahol a lampa csak az egyenes, iletve a balra kanyarodast szabalyozza, jobbra ott a jarda sziget ) de van elotte egy Elsobbseg adas kotelezo! Igen én is így értelmeztem. Itt debrecenben is van 1 ilyen amiről tudok... a pesti utcáról ha kanyarodni akarok a mester utcára(jobbra kis ívben,ha a tesco felől jövök) . Ugyanilyen.. lámpák ugyanígy állnak. Sőt ott 1 haver ki is mászott 1szer 1 autó elé és úgy ledudálták meg lekabbézték mint annak a rendje..
zotya975 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Szerintem pedig a tanulonak van elsobbsege. Mert a jobbra kanyarodo citruenre a lampa nincs hatassal ( nagyon sok ilyen hely van ahol a lampa csak az egyenes, iletve a balra kanyarodast szabalyozza, jobbra ott a jarda sziget ) de van elotte egy Elsobbseg adas kotelezo! Tényleg ezt nem figyeltem, ez bonyolítja a dolgot.. :lol: De a logika szerint akkor is a citroennek van elsőbbsége, mert ö nem láthatja a másik lámpáját, és abból indul ki, hogy neki van elsőbbsége hiszen kis ívben kanyarodik. Elméletileg a jelzések nem lehetnek megtévesztőek. Mert mi van akkor ha sárgán villog a lámpa? Akkor már csak a kanyarodás szabályára támaszkodhatunk, de azt, hogy működik-e a lámpa a citroennek nem kell tudnia, hiszen már elhaladt előtte, rá nem vonatkozik, és állhat ott akár 5 perce is. Nem?
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Igen én is így értelmeztem. Itt debrecenben is van 1 ilyen amiről tudok... a pesti utcáról ha kanyarodni akarok a mester utcára(jobbra kis ívben,ha a tesco felől jövök) . Ugyanilyen.. lámpák ugyanígy állnak. Sőt ott 1 haver ki is mászott 1szer 1 autó elé és úgy ledudálták meg lekabbézték mint annak a rendje.. Vacon is van egy ilyen. egybol ahogy bersz a varosba a benzinkut melett. Debrecen? De jo lenne vegre lemenni oda....
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Tényleg ezt nem figyeltem, ez bonyolítja a dolgot.. :lol: De a logika szerint akkor is a citroennek van elsőbbsége, mert ö nem láthatja a másik lámpáját, és abból indul ki, hogy neki van elsőbbsége hiszen kis ívben kanyarodik. Elméletileg a jelzések nem lehetnek megtévesztőek. Mert mi van akkor ha sárgán villog a lámpa? Akkor már csak a kanyarodás szabályára támaszkodhatunk, de azt, hogy működik-e a lámpa a citroennek nem kell tudnia, hiszen már elhaladt előtte, rá nem vonatkozik, és állhat ott akár 5 perce is. Nem? Hmmm...ez igaz... :lol: Mármint, hogy mi van ha nem működik a lámpa...vagy honnan tudja egyáltalán.. Tényleg 1 kicsit ez megbonyolítja Vacon is van egy ilyen. egybol ahogy bersz a varosba a benzinkut melett. Debrecen? De jo lenne vegre lemenni oda.... Sokat hallottál a debreceni astra bontóról? :( Vagy csak simán érdekel a város? :D
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Tényleg ezt nem figyeltem, ez bonyolítja a dolgot.. :lol: De a logika szerint akkor is a citroennek van elsőbbsége, mert ö nem láthatja a másik lámpáját, és abból indul ki, hogy neki van elsőbbsége hiszen kis ívben kanyarodik. Elméletileg a jelzések nem lehetnek megtévesztőek. Mert mi van akkor ha sárgán villog a lámpa? Akkor már csak a kanyarodás szabályára támaszkodhatunk, de azt, hogy működik-e a lámpa a citroennek nem kell tudnia, hiszen már elhaladt előtte, rá nem vonatkozik, és állhat ott akár 5 perce is. Nem? Miertne latna?? mellette megy el!!! a jarda szigeten van a lampa.
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Miertne latna?? mellette megy el!!! a jarda szigeten van a lampa. De a tanuló lámpáját mondja Zotya. Bár általában ha az 1ik lámpa ki van kapcsolva akkor a másik is. 1 kereszteződésen belül
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Sokat hallottál a debreceni astra bontóról? :lol: Vagy csak simán érdekel a város? :lol: Elvileg lesz ott egy "kis" melom... Csak nem tom mikor megyek le :( Kollega mar lent van...
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Elvileg lesz ott egy "kis" melom... Csak nem tom mikor megyek le :lol: Kollega mar lent van... Majd ha jössz, szólj és koccanunk :lol: :(
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Sztem egyértelműen a tanulónak van elsőbsége. A citroenesnek ott van az elsőbségadás kötelező tábla tehát bárki bárhonnan jön is annak elsőbséget kell adnia. Pláne, hogy mire odaér a citroenes kereszteződéshez addigra a tanuló már a főúton van és nem számít honann is jött.
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 De a tanuló lámpáját mondja Zotya. Bár általában ha az 1ik lámpa ki van kapcsolva akkor a másik is. 1 kereszteződésen belül de a lampa nincs kikapcsolva! mukodik, es Zoldet mutat ( azert zold mert az uborka kikanyarodik ). Es mivel a citruen-es meg szembol jon, es jobbra fordul, igy latnia kene a lampat ( a baloldalon, mielott v. mikor korbenez ). Es ha latja a lampat, akkor latja az uborkat is szembol kikanyarodni. Ekkor felnez, "- jeee, egy macisajt (elsobbseg tabla ) ", es elengedi a tanulot, majd ha meg mindig nem jon semmi balrol, akkor kanyarodik ki a citruenes.
Opeles90 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 de a lampa nincs kikapcsolva! mukodik, es Zoldet mutat ( azert zold mert az uborka kikanyarodik ). Es mivel a citruen-es meg szembol jon, es jobbra fordul, igy latnia kene a lampat ( a baloldalon, mielott v. mikor korbenez ). Es ha latja a lampat, akkor latja az uborkat is szembol kikanyarodni. Ekkor felnez, "- jeee, egy macisajt (elsobbseg tabla ) ", es elengedi a tanulot, majd ha meg mindig nem jon semmi balrol, akkor kanyarodik ki a citruenes. Aham, tehát akkor mindenképp a tanulónak jár az elsőbbség. A cikkbe meg írta, hogy a citroenes rávillantott majd szolídan megelőzte... :lol:
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Majd ha jössz, szólj és koccanunk :lol: :lol: majd megbeszeljuk....
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Aham, tehát akkor mindenképp a tanulónak jár az elsőbbség. A cikkbe meg írta, hogy a citroenes rávillantott majd szolídan megelőzte... :lol: ez mar masik kerdes! ekkor mar elhagytak a keresztezodest.
zotya975 Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Jó de abban egyezzünk meg, hogy nem tök egyértelmű a szitu, végig kell gondolni, de erre a közlekedésben nics idő, ergó rosszul van megoldva a forgalomirányítás. Olyannak kell lennie ami abban a pillanatban egyértelmű mindenkinek aki arra megy.
Tiv. Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Jó de abban egyezzünk meg, hogy nem tök egyértelmű a szitu, végig kell gondolni, de erre a közlekedésben nics idő, ergó rosszul van megoldva a forgalomirányítás. Olyannak kell lennie ami abban a pillanatban egyértelmű mindenkinek aki arra megy. Ez nagyon egyértelmű. :lol: Ha ott a háromszög, akkor mindegy hogy honnan jön a másik, el kell engedni.
Dark_Errant Elküldve Február17, 2010 Elküldve Február17, 2010 Jó de abban egyezzünk meg, hogy nem tök egyértelmű a szitu, végig kell gondolni, de erre a közlekedésben nics idő, ergó rosszul van megoldva a forgalomirányítás. Olyannak kell lennie ami abban a pillanatban egyértelmű mindenkinek aki arra megy. sztem ha ott allsz a kersztezodesben akkor teljesen egyertelmu... minden reggel egy ilyenen hajtok ki a foutra. annyi a kulombseg, hogy a tanulo vezeto szempontjabol nincs neki jobbra kanyarodo sav. A tobbi ugyan az. Ha kell lerajzolom :lol:
Recommended Posts