Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

:( Hát...pedig csúszós úton ha erőlködés nélkül elkapar akkor nem kéne neki pattognia. Nekem max aszfalton szokott amikor megkapar valamennyire.

Bár mondjuk az is valami gázos dologra utal, ahogy írtad hogy elfordított keréknél csak úgymond tolja és nem fordul el teljesen... Szerintem vidd valami futóműveshez. Nehogy baj legyen belőle :lol:

Nekem eddig még csak olyat csinált hogy kotyogott... dehát az teljesen más volt..az stabilizátor bekötője volt. Darabokra volt törve.

Faterét úgy lehet forgatni,hogy meg sem mozdul :D

Viszont az enyém alapból még húz is jobbra menet közben,nem kicst :lol:

Megosztás:

Ha alpjárati szinten forog a kerék akkor nem.

Viszont itt nálunknál van egy kis emelkedő ahogy ki kell menni a kereszteződésből,múltkor le volt fagyva elkapart induláskor ozt már csattogott is,hátha még közben kanyarodsz is. :lol:

Száraz útón,meg ha elborul az agyam,akkor sem lehet elkapartatni,mert szét akar esni az egész eleje,szőrnyűűűűűűűű :lol:

A lengéscsillapító jó még?

Megosztás:

Faterét úgy lehet forgatni,hogy meg sem mozdul :D

Viszont az enyém alapból még húz is jobbra menet közben,nem kicst :lol:

Olyat nekem is csinált... 3 művelettel tudtam megszüntetni... :( 1ik elvittem egy futómű beállításra, másik ki lett cserélve jobb oldalon a rugó mert 1 darab ki volt belőle törve és minimálisan a jobb eleje meg volt süllyedve,akkor lett cserélve a stabilizátor bekötője is amit az előbb említettem hogy rommá volt törve Így a rugó miatt a súly hogy kicsit odadől húzta el jobbra.. :D Harmadik pedig centíroztattuk a felniket. ÉS most egy picit sem húz jobbra :D

Eleinte nagyon sokat birkóztam vele... :lol:

Megosztás:

Érzésem szerint igen.

Bár beméretve még nem voltak.

Ha megnyomom az elejét egyből fog,nem ring. ring-ring-ring :lol:

akkor tényleg jó... enyém ringringringrign... :lol:

Haver csak hajó feelingnek nevezi ha megállok.. :( De hátul kicseréltem. Bár ígyis lentebb ül alsóhangon 4-5 centivel...Rugótányérnál szíííííjel van rohadva.

Megosztás:

Olyat nekem is csinált... 3 művelettel tudtam megszüntetni... :lol: 1ik elvittem egy futómű beállításra, másik ki lett cserélve jobb oldalon a rugó mert 1 darab ki volt belőle törve és minimálisan a jobb eleje meg volt süllyedve,akkor lett cserélve a stabilizátor bekötője is amit az előbb említettem hogy rommá volt törve Így a rugó miatt a súly hogy kicsit odadől húzta el jobbra.. :( Harmadik pedig centíroztattuk a felniket. ÉS most egy picit sem húz jobbra :D

Eleinte nagyon sokat birkóztam vele... :lol:

Futómű beállításom még nem volt amióta megvettem,ezt tervezem is.

Remélem ennyivel megúszom. Bár nemrég volt műszakin,ott nem nézik?

Megosztás:

akkor tényleg jó... enyém ringringringrign... :lol:

Haver csak hajó feelingnek nevezi ha megállok.. :( De hátul kicseréltem. Bár ígyis lentebb ül alsóhangon 4-5 centivel...Rugótányérnál szíííííjel van rohadva.

Nekem az előző volt ilyen :D Ültetőrugók+rotty. igazi motorcsónak volt :lol:

Megosztás:

Esetleg tudna-e valaki arra valamilyen ötletet,hogy amikor elkapar az autó,akkor az eleje elkezd valami pattogáshoz hasollító dolgot,de inkább szét akar szakadni az eleje :(

A jobb eleje csinyázza ezt.

Tolatásnál teljesen alászedve balra,elkezd rángatni és döcögni,szinte behimbálózik az eleje :lol:

Előremenetelkor ugyanígy alászedve viszont nem fordul a kerék rendesen,hanem tolja maga előtt,ezt mondjuk saját szememmel is láttam kívülről :D

Remélem érthető voltam? :lol:

Érdekes, Novy is írta régebben hogy az övének is pattog az eleje kapartatáskor. (Én nem tapasztaltam ilyet.)

Ha az első kerék eltolását sarokforduláskor laza talajon csinálja, vagy akár kavicsos aszfalton, az normális jelenség, a futómű geometriájából adódó jelenség. Ez csak kis mértékig igaz. Persze ha túlzásba viszi, akkor érdemes megnézetni!!

Megosztás:

Esetleg tudna-e valaki arra valamilyen ötletet,hogy amikor elkapar az autó,akkor az eleje elkezd valami pattogáshoz hasollító dolgot,de inkább szét akar szakadni az eleje :(

Ezt akkor csinálja ha a határán van a tapadási és a csúszási surlódásnak. Bár jégen még én sem tapasztaltam ilyent csak aszfalton. Jobb lengéscsillapítóval is orvosolható.

Tolatásnál teljesen alászedve balra,elkezd rángatni és döcögni,szinte behimbálózik az eleje :lol:

Előremenetelkor ugyanígy alászedve viszont nem fordul a kerék rendesen,hanem tolja maga előtt,ezt mondjuk saját szememmel is láttam kívülről :D

Remélem érthető voltam? :lol:

Letaposott hóban nekem is ezt csinálja de ezt természetesnek tartom ugyanis kitekert keréknél a kerékösszetartás nagyobb így ha tolatsz szét akarnak menni a kerekek egymáshoz képest de ahogy időnként meg-megcsúszik úgy közelebb csúszik egymásgoz. Előrefelé pedig a külső íven futó kerék simán tolhatja a havat szintén a kerékösszetartásból adódóan.

Persze ha biztosra akarsz menni akkor elviszed egy futómű vizsgálatra. ott megnézik hogy nem kotyog-e valahol, jók-e a lengéscsillapítók és hogy jó e a kerékösszetartás (ami f astránál egyenesen álló kerekeknél minuszos!) na meg estleg a féltengely hiba is kiderülhet főleg ha szólsz nekik, hogy arra is nézzenek rá.

Megosztás:

Érdekes, Novy is írta régebben hogy az övének is pattog az eleje kapartatáskor. (Én nem tapasztaltam ilyet.)

Ha az első kerék eltolását sarokforduláskor laza talajon csinálja, vagy akár kavicsos aszfalton, az normális jelenség, a futómű geometriájából adódó jelenség. Ez csak kis mértékig igaz. Persze ha túlzásba viszi, akkor érdemes megnézetni!!

Geometria ide,szivacs oda :lol: ez mindenen tolja a kereket,hátra meg rángatózik. Egyszóval kaki van a rendszerben.

Viszont 190-nél semmi baja nincs :lol:

Megosztás:

Ezt akkor csinálja ha a határán van a tapadási és a csúszási surlódásnak. Bár jégen még én sem tapasztaltam ilyent csak aszfalton. Jobb lengéscsillapítóval is orvosolható.

Letaposott hóban nekem is ezt csinálja de ezt természetesnek tartom ugyanis kitekert keréknél a kerékösszetartás nagyobb így ha tolatsz szét akarnak menni a kerekek egymáshoz képest de ahogy időnként meg-megcsúszik úgy közelebb csúszik egymásgoz. Előrefelé pedig a külső íven futó kerék simán tolhatja a havat szintén a kerékösszetartásból adódóan.

Persze ha biztosra akarsz menni akkor elviszed egy futómű vizsgálatra. ott megnézik hogy nem kotyog-e valahol, jók-e a lengéscsillapítók és hogy jó e a kerékösszetartás (ami f astránál egyenesen álló kerekeknél minuszos!) na meg estleg a féltengely hiba is kiderülhet főleg ha szólsz nekik, hogy arra is nézzenek rá.

Viszont nekem teljesen száraz úton is tolja nem forog :lol:

A másik oldala hibátlan.

A kitámasztók,kormányösszekötő hibátlan mindkét oldalon.

Megosztás:

Nekem az előző volt ilyen :( Ültetőrugók+rotty. igazi motorcsónak volt :lol:

De meg lesz csinálva :D

Amúgy nemtudom, hogy műszakin figyelik-e. Amikor utoljára volt az enyém műszakin... őőő... 2008 november akkor nem tudtam ott lenni nagybátyám volt ott, előtte 2006ban pedig meg még nem érdekeltek az ilyenek :lol: :D

Megosztás:

Viszont nekem teljesen száraz úton is tolja nem forog :lol:

A másik oldala hibátlan.

A kitámasztók,kormányösszekötő hibátlan mindkét oldalon.

Ha szárazon is tolja akkor ott gond van. Nem lehet, hogy a féltengely szar vagy a difi nem diferenciál?

Ha felemeled a kocsi egyik oldalát (váltó üresben) akkor tudod forgatni a kereket míg a másik oldalon a földön áll?

Megosztás:

Ha szárazon is tolja akkor ott gond van. Nem lehet, hogy a féltengely szar vagy a difi nem diferenciál?

Ha felemeled a kocsi egyik oldalát (váltó üresben) akkor tudod forgatni a kereket míg a másik oldalon a földön áll?

Akkor a difi jó,mert fékbetét cserénél ez ment :(

Akkor féltengely? :lol: Az sok lesz :lol:

Megosztás:

De meg lesz csinálva :D

Amúgy nemtudom, hogy műszakin figyelik-e. Amikor utoljára volt az enyém műszakin... őőő... 2008 november akkor nem tudtam ott lenni nagybátyám volt ott, előtte 2006ban pedig meg még nem érdekeltek az ilyenek :lol: :(

Mondjuk attól függ ki viszi műszakira és hova :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.