Reeckatee Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kérem, keressék elő autójuk papírjait, válasszák ki a pakliból a szép zöld Környezetvédelmi Igazolólapot! Vessenek rá egy nosztalgiától könnyező pillantást, majd vegyenek egy nagy levegőt, és tépjék ketté. Hevesebb vérmérsékletűek akár négyfelé, nyolc-, vagy tizenhatfelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Ez megint mást, és én ennek hiszek inkább: katt Na itt legalább konkrétan le van írva, hogy mivan a zöldkártyával. Ugye márciusig évrényes az enyém, de akkor nem kell semmit sem csinálnom, csak a legközelebbi (2011. nov) vizsgán megcsináljak azt is. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Ez megint mást, és én ennek hiszek inkább: katt Teljesen igazad van. Kár, hogy manapság már a nevesebb netes híroldalaknak sem hihetünk. Bár lehet ezen nem kellene meglepődnöm. :rolleyes: Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kérem, keressék elő autójuk papírjait, válasszák ki a pakliból a szép zöld Környezetvédelmi Igazolólapot! Vessenek rá egy nosztalgiától könnyező pillantást, majd vegyenek egy nagy levegőt, és tépjék ketté. Hevesebb vérmérsékletűek akár négyfelé, nyolc-, vagy tizenhatfelé. És a kis matrica? Marad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 És a kis matrica? Marad? A közlekedési hatóság honlapján olvasható tájékozató szerint a következők szerint kell eljárni: 1. A műszaki és a zöldkártya érvényessége is 2010 január elseje után jár le, de a zöldkártya előbb ? a zöldkártya érvényessége kitolódik a műszaki érvényességéig; 2. A műszaki és a zöldkártya érvényessége is 2010 január elseje után jár le, de a zöldkártya utóbb ? a zöldkártya érvényessége megrövidül a műszaki érvényességéig; 3. A műszaki vizsga 2010 január 1 előtt megtörtént, a zöldkártya érvényessége azonban lejár 2010-ben ? a zöldkártya érvényessége kitolódik a műszaki érvényességéig Van persze egy negyedik, nem hivatalos verzió. A november-december környékén lejáró zöldkártyákat néhányan egyszerűen nem hosszabbították meg. Ők vagy nem járnak az autóval, vagy bíznak az ellenőrzés elkerülésében, megspórolva ezzel jó pár ezrest. Az ő esetükben ? ha meg nem dőlnek az átmeneti időszakban ? hasonló a helyzet. Január elsejétől nem kell tovább rejtőzniük, a következő műszakiig bátran autózhatnak. A matrica szvsz maradhat a következő műszakiig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rajmund Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Sziasztok! Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha itt ülök a gép előtt és olvasom a fórumot, ne kelljen mindig frissítgetni az oldalt, hogy megjelenjenek a legjjabb hozzászólások hanem ezt automatic megtegye a gép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Sziasztok! Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha itt ülök a gép előtt és olvasom a fórumot, ne kelljen mindig frissítgetni az oldalt, hogy megjelenjenek a legjjabb hozzászólások hanem ezt automatic megtegye a gép? Sehogy! :rolleyes: Marad az F5 :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Sziasztok! Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha itt ülök a gép előtt és olvasom a fórumot, ne kelljen mindig frissítgetni az oldalt, hogy megjelenjenek a legjjabb hozzászólások hanem ezt automatic megtegye a gép? Fizetsz egy kis kínainak aprópénzt, hogy párpercenként nyomjon F5-öt. :lol: :blink: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Teljesen igazad van. Kár, hogy manapság már a nevesebb netes híroldalaknak sem hihetünk. Bár lehet ezen nem kellene meglepődnöm. :rolleyes: Szerintem ezt,valami hülyegyerek riporter félreértette és a legtöbb hírben így volt olvasható. A tv-ben is korrigáltak utána...Bár Te nem nézel tv-t.. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Szerintem ezt,valami hülyegyerek riporter félreértette és a legtöbb hírben így volt olvasható. A tv-ben is korrigáltak utána...Bár Te nem nézel tv-t.. :lol: Nocsak... milyen jól ismersz. :rolleyes: :blink: Amúgy ja, sorozatot nézek gépen híreket olvasok gépen, filmet gépen.....stb. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Nocsak... milyen jól ismersz. :rolleyes: :blink: Amúgy ja, sorozatot nézek gépen híreket olvasok gépen, filmet gépen.....stb. :lol: Olvastam régebben. :D szerk.: Arról viszont nem találtam infót,hogy mennyibe fog kerülni.Mert most ha rossz volt a zk. a legrosszabb esetben bukták az árát (7e.). Az új rendszerben ilyenkor ugrik az össz lóvé (együtt kb. 20-25) és még a műszakiból hátralévő idő is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Sziasztok! Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha itt ülök a gép előtt és olvasom a fórumot, ne kelljen mindig frissítgetni az oldalt, hogy megjelenjenek a legjjabb hozzászólások hanem ezt automatic megtegye a gép? opera tudja az időszakos frissítést :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Olyankor meg az arcát kell nézni :lol: Bár amúgyis elsőnek az arcát nézem meg. Nem jelent semmit, hogy tél van, most voltunk a tecsóban 3 pulcsi nagykabát sapi, erre jön a csaj seggig érő szoknyában, meg harisnyanaciban. :blink: Még az asszonynak is mutattam, néz már ennek nem fagy be a pi@ája? :rolleyes: Fizetsz egy kis kínainak aprópénzt, hogy párpercenként nyomjon F5-öt. ;) :D :D Felárért meg is kérdezi percenként.:frisszíccek? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Sziasztok! Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha itt ülök a gép előtt és olvasom a fórumot, ne kelljen mindig frissítgetni az oldalt, hogy megjelenjenek a legjjabb hozzászólások hanem ezt automatic megtegye a gép? Firefoxhoz van egy progi, ami választható időközönként frissít. :rolleyes: Így nem kell az F5-el szórakozni! a neve: ReloadEvery 3.6.2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Dávidnak már meséltem a problémáról.... Mostanában hidegben jön elő a baj.... ami a következő: hosszabb fékezés nélküli út után ha fékezek, a hátsó fékektől morgó hang jön.....ha fékezek, egy pár másodperc múlva ez elmúlik, de addig morog, meg gyengébben fog az egész...Mintha ráfagyna valami jég.... Valamint ha megállok olyan hang jön onnan a megállás pillanatában, amikor a biciklinek a fékpofája is nyekereg a felnin. Na tök olyan... Mi lehet? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Nah, megint megjött a hav. Viszont sikerült egy fél óra alatt úgy beállítani a törött lámpákat is hogy már látok velük ;) :rolleyes: Nem volt sz.r alig látva kátyú-rallyzni... :D Igen, hallottam én is hogy nem kivonás a műszakin bukta, de akkor se éri meg egy fólia miatt 2x menni :blink: plusz ugye a két vizsga között az autó kiesik mint használati eszköz, mert addig nem járhat. A kamerás vizsga meg érdekes lesz. Dolgozom egy márkaszervízben (ami több márkával is foglalkozik) és ott ugye vizsgáztatnak is. A rendszergarázdával mindig együtt dolgozunk mert az a dolgunk :D és ő kérte a végpontot, és a kamerát is a vizsgapadhoz, merthogy kell ez oda szabál szerint. Nah most egy webcam a komoly felbontásával, 5-8 méterről, egy szerviz kosz-tulajdonságait bekalkulálva... Háát... annyit majd lehet látni hogy télleg az a rendszámú autó van -e a padon amit odaírtak, de többet nem hiszem. :lol: Ez egy szabály, ami papíron jól mutat, de gyakorlati értéke nem hiszem hogy lesz, amit a kamera előtt nem lehet megcsinálni azt meg megcsinálják a kamera mögött ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Dávidnak már meséltem a problémáról.... Mostanában hidegben jön elő a baj.... ami a következő: hosszabb fékezés nélküli út után ha fékezek, a hátsó fékektől morgó hang jön.....ha fékezek, egy pár másodperc múlva ez elmúlik, de addig morog, meg gyengébben fog az egész...Mintha ráfagyna valami jég.... Valamint ha megállok olyan hang jön onnan a megállás pillanatában, amikor a biciklinek a fékpofája is nyekereg a felnin. Na tök olyan... Mi lehet? :blink: Még mindig nem szedtétek szét? :rolleyes: Mondtam hogy akkor látod majd rendesen ha már le van szedve a dob :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Nah, megint megjött a hav. Viszont sikerült egy fél óra alatt úgy beállítani a törött lámpákat is hogy már látok velük ;) :rolleyes: Nem volt sz.r alig látva kátyú-rallyzni... :D Igen, hallottam én is hogy nem kivonás a műszakin bukta, de akkor se éri meg egy fólia miatt 2x menni :blink: plusz ugye a két vizsga között az autó kiesik mint használati eszköz, mert addig nem járhat. A kamerás vizsga meg érdekes lesz. Dolgozom egy márkaszervízben (ami több márkával is foglalkozik) és ott ugye vizsgáztatnak is. A rendszergarázdával mindig együtt dolgozunk mert az a dolgunk :D és ő kérte a végpontot, és a kamerát is a vizsgapadhoz, merthogy kell ez oda szabál szerint. Nah most egy webcam a komoly felbontásával, 5-8 méterről, egy szerviz kosz-tulajdonságait bekalkulálva... Háát... annyit majd lehet látni hogy télleg az a rendszámú autó van -e a padon amit odaírtak, de többet nem hiszem. :lol: Ez egy szabály, ami papíron jól mutat, de gyakorlati értéke nem hiszem hogy lesz, amit a kamera előtt nem lehet megcsinálni azt meg megcsinálják a kamera mögött ;) Ez pont elég ahhoz, hogy adott esetben egy vizsgabázis lebukjon, ha alkalmatlan autót engedtek át, és utána az a forgalomban egy vizsgálat során kibukik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Dávidnak már meséltem a problémáról.... Mostanában hidegben jön elő a baj.... ami a következő: hosszabb fékezés nélküli út után ha fékezek, a hátsó fékektől morgó hang jön.....ha fékezek, egy pár másodperc múlva ez elmúlik, de addig morog, meg gyengébben fog az egész...Mintha ráfagyna valami jég.... Valamint ha megállok olyan hang jön onnan a megállás pillanatában, amikor a biciklinek a fékpofája is nyekereg a felnin. Na tök olyan... Mi lehet? :rolleyes: nem lehet, hogy olaj folyik rá? Vagy egyszerűen már cserés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 nem lehet, hogy olaj folyik rá? Vagy egyszerűen már cserés? Eddig nem csinált ilyet...nyikorgási is csak azóta van amióta generálozás miatt állt 1 hónapot 1helybe Még mindig nem szedtétek szét? :rolleyes: Mondtam hogy akkor látod majd rendesen ha már le van szedve a dob :blink: Nem szedtük...Csávó aki keni-vágja ezeket beteg lett. Aztán jövőhétre mondta hogy dolgozni fog Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Ez pont elég ahhoz, hogy adott esetben egy vizsgabázis lebukjon, ha alkalmatlan autót engedtek át, és utána az a forgalomban egy vizsgálat során kibukik. Igaz. :rolleyes: Akkor meg jön az esküdözés hogy akkor ez még nem olyan volt :D ;) Itt hihetetlen hogy mennyire okoskodósak az emberek. Csak hogy lehet hogy máshol ez nincs? :D Nemrég olvastam hogy egy óravisszatekerés miatt a Briteknél olyan büntetést szórtak egy kereskedőre hogy csak pislogtam... Nálunk el se lehet adni autót eredeti óraállással. Igaz mondjuk hogy az ottani autópark átlagéletkora se ilyen... :lol: :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Igaz. :rolleyes: Akkor meg jön az esküdözés hogy akkor ez még nem olyan volt :D ;) Itt hihetetlen hogy mennyire okoskodósak az emberek. Csak hogy lehet hogy máshol ez nincs? :D Nemrég olvastam hogy egy óravisszatekerés miatt a Briteknél olyan büntetést szórtak egy kereskedőre hogy csak pislogtam... Nálunk el se lehet adni autót eredeti óraállással. Igaz mondjuk hogy az ottani autópark átlagéletkora se ilyen... :lol: :blink: Igazából ha megnézel mondjuk egy német használt autót, sokkal szebb állapotban van. Nem is feltétlenül pénz kérdése, csak odafigyeltek, vigyáztak rá, meg vannak annyira igényes nép, hogy nem dzsuvás, sz@ros belsejű autót tartanak otthon. Ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Igazából ha megnézel mondjuk egy német használt autót, sokkal szebb állapotban van. Nem is feltétlenül pénz kérdése, csak odafigyeltek, vigyáztak rá, meg vannak annyira igényes nép, hogy nem dzsuvás, sz@ros belsejű autót tartanak otthon. Ennyi. nah ezaz... csak azt nem értem hogy ők miért igényesebbek... Gondolom nálunk is undorodik az ember ha szemetes-retkes az autó belseje, nálunk is idegesíti az embert ha bolhák, patentek, bilincsek helyett, szigetelőszalag tartja a helyén a dolgokat az autóban, vagy ha a sós retkes trutymák rohad az autón 2 hónapig. Vagy csak az ismeretségi körömet zavarja? :blink: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 inkább nem mondom hogy vmikor szept végén volt lemosva a kocsi utoljára, és belső takarítás meg vmikor nyáron történt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 csak azt nem értem hogy ők miért igényesebbek... Ők jövedelmüktől fogva megtehetik :D számold már át euróba mennyit keresel te meg mennyit keresnek ők ugyanazzal a melóval és mennyi a megélhetési költségük :rolleyes: tartok tőle, hogy nekik jóval több marad ilyen "kis figyelmességekre" mint nekünk :lol: én sem szeretem ha retkes a kocsim de hidd el, hogy szivesebben átkárpitoztatnám mintsem azon gondolkozzak, hogy fent és meg tudom-e tartani vagy sem... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Nah jah... Végülis nekem sem alapozóval lenne lekenve az autó bal eleje ha lenne pénzem ;) :rolleyes: más: Ha már mégis meglesz a pénzem a rendbehozatalra, szerintetek milyen lámpákat tegyek bele? :blink: Ár-érték arányban milyet érdemes beletenni? (újat szeretnék, nem bontós cuccot :D ) Illetve világítási képességekben van különbség a facelift előtti, ill. utáni lámpákban? :lol: Most hogy van 2 hűtőmaszkom, lehet hogy faragnék magamnak egy facelift előtti-utáni maszkot ;) Elkapott az agybaj, és lehet hogy ferdébb szemeket szeretnék, de a régi maszk jobban tetszik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts