Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Nem dolgozol véletlenül a Fehérvár-Bp szakasz felújítási munkáin? Most nálunk járnak éppen.

Nem. Mi karbantartunk és az épp aktuális felújítási helyszínen elszaggatott kábeleket rakjuk helyre. :lol: Egyébként csak Fehérvár-Tárnok lesz felújítva idén. :lol: Ebben a hónapban amúgy pont nálatok van az egyik állomás, aminek most van az ütemezett karbantartása. :huh:

Megosztás:

Találkoztam ma Ditával. Beállt a sedan a parkolóba ahol találkoztunk aztán úgy gondolta hogy nekem is megmutatja a nem indulós mutatványát :lol: 1 órát játszottunk vele, semmi. Aztán mikor meghallotta hogy éjszakára ott akarják hagyni a parkolóban akkor megijedt mert beindult :lol: :D De szép gép. Nekem nagyon tetszik (a nem beindulós tutdományát leszámítva :huh: )

Megosztás:

Találkoztam ma Ditával. Beállt a sedan a parkolóba ahol találkoztunk aztán úgy gondolta hogy nekem is megmutatja a nem indulós mutatványát :lol: 1 órát játszottunk vele, semmi. Aztán mikor meghallotta hogy éjszakára ott akarják hagyni a parkolóban akkor megijedt mert beindult :lol: :D De szép gép. Nekem nagyon tetszik (a nem beindulós tutdományát leszámítva :huh: )

És nem póbáltátok meg kideríteni mi baja?

Megosztás:

Benzineshez sok közöm nincs. Kábeleket végigcibáltam kontakthibát keresve, gyertyakábeleket lehúzogattam, megmozgattam. Lestem indítózás közben szikrát. Semmi nem vót. Ennyi szikra az enyémben is van :lol: Aztán moci burkolat vissza, MHT lecsuk, azt beindul. :lol: Jelentem lövésem nincs. :huh:

Megosztás:

Nyissunk ötletbörzét! :lol:

Tehát hidegen mindig indul, baj akkor van, ha meleg illetve akkor sem mindig. :huh: Már ma este azzal is "gazdagabbak" lettünk, hogy nincs szikra.

Önindító szépen dolgozik, gyertyakábelek jók, gyertyák most lettek cserélve.

Egyébként jól megy, nem ég hibajelző lámpa.

Hmmm. Mi is van még...

Megosztás:

Találkoztam ma Ditával. Beállt a sedan a parkolóba ahol találkoztunk aztán úgy gondolta hogy nekem is megmutatja a nem indulós mutatványát :D 1 órát játszottunk vele, semmi. Aztán mikor meghallotta hogy éjszakára ott akarják hagyni a parkolóban akkor megijedt mert beindult ;) :angry: De szép gép. Nekem nagyon tetszik (a nem beindulós tutdományát leszámítva :huh: )

Hát igen, ez volt az este fénypontja. :) (Mármint az enyém :blink:) Örülök, hogy személyesen is megismerhettelek!

Hazaértünk, még háromszor újraindítottam és most semmi baja! :lol: A dög! :lol:

Megosztás:

Tehát hidegen mindig indul, baj akkor van, ha meleg illetve akkor sem mindig. :huh: Már ma este azzal is "gazdagabbak" lettünk, hogy nincs szikra.

Hmmm. Mi is van még...

Időnként mégis van szikra mert néha elkapja, csak akkor nem mutatta amikor érdekelt volna :lol: Szal van hogy "beindul" de a fordulatszám már nem éri el az alapjáratot oan 400 körül már eldobja magát és megáll. De van hogy csak darál, és semmi egyéb.

Megosztás:

persze, senki se kérdőjelezi meg a hszeimet, kötekedni sem lehet....nem jó ez így :lol:

Ha gondolod helyettesíthetem pár napig! :) :angry:

igen de 20 percig tart találni 5 szabad percet amikor ráérek, amikor éppen világos van, nem szakad az eső, és még valami szerszám is van nálam. :huh:

Ez már mindjárt 25 perc, és akkor még be se tettem fordítva :blink: :lol: (bocs Zotya :D )

Nincs semmi gond, de én 25perc alatt meg is fordítom az enyémet. ;)

Megosztás:

Hmmm. Mi is van még...

Az én tippjeim:

- DIS modul

- ECU

- vezérműtengely jeladó

- főtengely jeladó

(ill. ha csak egyik van benne, akkor az, annyira közelről nem ismerem azt a motort :lol: ).

- kontakthiba a motortérben

Hibakód kiolvasás volt már?

Megosztás:

Az én tippjeim:

- DIS modul

- vezérműtengely jeladó

- főtengely jeladó

(ill. ha csak egyik van benne, akkor az, annyira közelről nem ismerem azt a motort :lol: ).

- ECU

Főtengely jeladóról volt szó mintha azt villogta volna. Az a jeladó hogy múkodik? :huh:

Megosztás:

Veszi a jelet a főtengelyről, és továbbitja az ECU-nak. Vagy valami hasonló. :huh:

ezt gondoltam, mivel a jeladókat többnyire ezért tartják :lol:

Mágneses elven, a főtengely ékszíjtárcsán van egy fogaskerékszerű rész, ami asszem mágneses, és egy fog hiányzik a sorból, ha jól sejtem, az a jel, amit figyel.

áhháá... vágesz.

Volt egy olyan ötletem hogy mi lenne ha a főtengelyen forgatnánk egy kicsit (sebességben odébblöktük) Hátha csak éppen nem látja a jeladó a helyzetét de nem nyert az sem.

őőő izéé... hallottam már hogy a citroenek szeretnek széthullani, nah deennyire?

Megosztás:

Az én tippjeim:

- DIS modul

- ECU

- vezérműtengely jeladó

- főtengely jeladó

(ill. ha csak egyik van benne, akkor az, annyira közelről nem ismerem azt a motort :huh: ).

Nem, még nem. Sajnos a műhelyben nem volt olyan olvasó, amelyikkel szerették volna egymást. Viszont kaptam Zsolttól leírást hogyan lehet kiolvasni.

Ebként az pontosan megmondja mi a baj?

Megosztás:

Nem, még nem. Sajnos a műhelyben nem volt olyan olvasó, amelyikkel szerették volna egymást. Viszont kaptam Zsolttól leírást hogyan lehet kiolvasni.

Ebként az pontosan megmondja mi a baj?

Megmondja, hogy az ECU mit érzékelt hibásnak. Nem mindig közvetlenül a hibát mutatja. Nekem pl. volt már olyan, hogy az AC-relé vacakolt, erre a lambda szonda dobott egy "Túl szegény keverék" hibát. De ha belegondolsz, logikus a dolog.

Megosztás:

Megmondja, hogy az ECU mit érzékelt hibásnak. Nem mindig közvetlenül a hibát mutatja. Nekem pl. volt már olyan, hogy az AC-relé vacakolt, erre a lambda szonda dobott egy "Túl szegény keverék" hibát. De ha belegondolsz, logikus a dolog.

Ja, és meghülyült a kijelzőm is. Ma reggel "92.01.12.-ét és este 7 órát mutatott. :huh:

Lehet, hogy ide rontáslevétel kell. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.