PottR Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Sziasztok! A barátnőmnek azt mondta az ismerőse, hogy a rendőrök (és bárki más is egyébként) a forgalmi engedély lejártát a rendszámtábla zöld matricájának színéből mondják meg távolról. Nos, ezzel vitatkoztam, mert szerintem a lyukasztások helyzetéből következtethet bárki arra, hogy érvényes-e vagy lejárt a forgalmi engedély. Mert hát a színe nem változik. Mindig zöld. Erősítsetek + légyszíves! (Azért bizonytalanodtam el, mert valóban sasszemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki 2-3m-nél távolabbról megmondja, hogyan helyezkednek el a lyukasztások) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 most megpróbálom belehekkelni a foglalatba az ellenállást, mert a hátsó-külső forrasztás nem vált be, mind letörtek műszeregység cserekor. Csak ehhez meg mikrosebészeti szaktudás kell. Vagy inkább gyári kialakítású ledek amiben nem nagyon tudsz kárt tenni :lol: :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Sziasztok! A barátnőmnek azt mondta az ismerőse, hogy a rendőrök (és bárki más is egyébként) a forgalmi engedély lejártát a rendszámtábla zöld matricájának színéből mondják meg távolról. Nos, ezzel vitatkoztam, mert szerintem a lyukasztások helyzetéből következtethet bárki arra, hogy érvényes-e vagy lejárt a forgalmi engedély. Mert hát a színe nem változik. Mindig zöld. Erősítsetek + légyszíves! (Azért bizonytalanodtam el, mert valóban sasszemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki 2-3m-nél távolabbról megmondja, hogyan helyezkednek el a lyukasztások) Én is hallottam már, sőt autószerelőtől. Mert nekem lejárt a zöld kártyám több hónapja, nem vettem észre, aztán amikor csinálta akkor mondta, hogy nem akkora gáz, mert ezt nem látják a rendőrők messziről, mint a műszaki plakettjét, mert annak évente más a színe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Vagy inkább gyári kialakítású ledek amiben nem nagyon tudsz kárt tenni :lol: :) :) :D Állítólag azok nem bírják olyan sokáig. És ha megint kivülre forrasztanám+rögzíteném melegragasztóval? Vagy mennyire melegszik, leolvadna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Sziasztok! A barátnőmnek azt mondta az ismerőse, hogy a rendőrök (és bárki más is egyébként) a forgalmi engedély lejártát a rendszámtábla zöld matricájának színéből mondják meg távolról. Nos, ezzel vitatkoztam, mert szerintem a lyukasztások helyzetéből következtethet bárki arra, hogy érvényes-e vagy lejárt a forgalmi engedély. Mert hát a színe nem változik. Mindig zöld. Erősítsetek + légyszíves! (Azért bizonytalanodtam el, mert valóban sasszemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki 2-3m-nél távolabbról megmondja, hogyan helyezkednek el a lyukasztások) Igen csak ezt a rendőrök kammal szokták nézni amin van progi hogy ezt automata magától felnagyítja! Am a színe is változik nemtudom milyen időközönként! A lyukasztás az a pontos év/hót határozza meg. Ez biztos mert most vettem az autót és lényeg a lényeg h rendszámcsere volt műszakiztatás után és nem volt rajta ilyen vinyetta, nem szabálytalan elvileg de basztatnak érte... Szóval ott kérdeztem hogy ez meg mióta mert eddig nem is figyeltem hogy van ilyen a rendszámokon :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Igen csak ezt a rendőrök kammal szokták nézni amin van progi hogy ezt automata magától felnagyítja! Am a színe is változik nemtudom milyen időközönként! A lyukasztás az a pontos év/hót határozza meg. Ez biztos mert most vettem az autót és lényeg a lényeg h rendszámcsere volt műszakiztatás után és nem volt rajta ilyen vinyetta, nem szabálytalan elvileg de basztatnak érte... Szóval ott kérdeztem hogy ez meg mióta mert eddig nem is figyeltem hogy van ilyen a rendszámokon :) Igen kamerával nézik. Engem egyszer a vasúti átjárónál kaptak el így. Pont piros lett, megálltam, ők meg mögöttem. Láttam vmi kamera van középen... Egyszer csak kiszállt a két rendőr, bekopogott és mondták hogy hát jó napot hol a a műszaki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Sziasztok! A barátnőmnek azt mondta az ismerőse, hogy a rendőrök (és bárki más is egyébként) a forgalmi engedély lejártát a rendszámtábla zöld matricájának színéből mondják meg távolról. Nos, ezzel vitatkoztam, mert szerintem a lyukasztások helyzetéből következtethet bárki arra, hogy érvényes-e vagy lejárt a forgalmi engedély. Mert hát a színe nem változik. Mindig zöld. Erősítsetek + légyszíves! (Azért bizonytalanodtam el, mert valóban sasszemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki 2-3m-nél távolabbról megmondja, hogyan helyezkednek el a lyukasztások) A műszaki plakettjének színe változik. Sárga volt a 2009-ben lejáró, és pl kék a 2011-ben lejáró. Ezt nem csak a rendőr mondja meg ránézésre. A ködlámpás hozzászólásokhoz annyit mondanék, hogy a hella szettekben minden benne szokott lenni, konzol, csavarok, relé, kapcsoló, dezeke ugyanúgy univerzális cuccok, mint a ködös. Ha Brekeke tudott szerválni valeo párat 11-ért akkor ossza meg velem hol. :) (most néztem, bárdinál 8500 a valeo darabja) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Sziasztok! A barátnőmnek azt mondta az ismerőse, hogy a rendőrök (és bárki más is egyébként) a forgalmi engedély lejártát a rendszámtábla zöld matricájának színéből mondják meg távolról. Nos, ezzel vitatkoztam, mert szerintem a lyukasztások helyzetéből következtethet bárki arra, hogy érvényes-e vagy lejárt a forgalmi engedély. Mert hát a színe nem változik. Mindig zöld. Erősítsetek + légyszíves! (Azért bizonytalanodtam el, mert valóban sasszemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki 2-3m-nél távolabbról megmondja, hogyan helyezkednek el a lyukasztások) :) :D Amúgy a műszakinál nem lyukasztás van, hanem csíkjelzés. A zöldkártyánál van lyukasztás, a többit meg elmondták előttem a többiek. :lol: 2010-ben lejáró műszakisok kaptak pirosat én már kéket fogok kapni, ha minden jól megy. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 H1-es VALEO 12600/pár H3-as BOSCH 17630/pár Ha Brekeke tudott szerválni valeo párat 11-ért akkor ossza meg velem hol. :) (most néztem, bárdinál 8500 a valeo darabja) Nem 11000-et mondtam! Egyébként Patacsi árak Íme Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Nem 11000-et mondtam! Egyébként Patacsi árak Íme Oké, én csak a többiek infójából merítettem. Amúgy eddig is náluk néztem, náluk olcsóbb nincs szerintem. :) Szerk: amit linkeltél nem valeo, hanem TYC. Csak valeo típusú, azaz nem projektoros. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Oké, én csak a többiek infójából merítettem. Amúgy eddig is náluk néztem, náluk olcsóbb nincs szerintem. :) Én is őket keresem először, ha kell valami. Nagyon jó a szlovák úti bontójuk, ott kaptam 1 ezresért ködlámpareléket. Máshol komplett biztitáblát akartak rám sózni, itt meg kihoztak egy doboz relét aztán válogass :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Elképzelhető B) anno engem is átvertek egy "B" tengellyel :) szóvá tettem és azóta "alapáron" adnak mindent ;) :D :lol: Szal ha észre vehetően drágábban akarnak valamit adni mint egyébként ami az ára lenne akkor kérj számlát :lol: ott kiderül, hogy át akart-e b...ni... :) Adtak számlát, de ő írta rá az árat, a gép meg az ÁFÁ-t. Annyit ír rá amennyit akar. Nem olyan mint pölö az uixos, hogy rajta van az árú neve, stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 ja bocs akkor 1300ft a két ködös. nekem jobb tetszik a gyári helyén, így én az venném meg de mindenki azt vesz amit épp tud :) a plakett ténylegesen minden évben változik, és nem a zöldkártyásból mondják meg :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Szerk: amit linkeltél nem valeo, hanem TYC. Csak valeo típusú, azaz nem projektoros. Igazad van. Ilyeneket tettem most az új lökösbe és nagyon jól villanyolnak :) Tegnap kis kerülőt kellett tennem, Pécel felől jöttem haza. Dimbes-dombos környék, a lejtők alján ködfoltokkal. Utólért egy bömös hiper-super vakítófehér lámpákkal, naná, hogy megelőzött. Aztán hirtelen lelassult, kapcsolgatta össze-vissza a lámpáit, végül kirakta az indexet jobbra, és megállt. Megvárta, hogy kikerüljem és besorolt mögém. Mikor látta, hogy átkapcsolom a tükör fényszűrőjét még a tompítottat is levette és helyzetjelzővel jött utánam :D Valahogy a ködben eltűnt a teljesítmény külömbség meg a nagy arc :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Igazad van. Ilyeneket tettem most az új lökösbe és nagyon jól villanyolnak :) Tegnap kis kerülőt kellett tennem, Pécel felől jöttem haza. Dimbes-dombos környék, a lejtők alján ködfoltokkal. Utólért egy bömös hiper-super vakítófehér lámpákkal, naná, hogy megelőzött. Aztán hirtelen lelassult, kapcsolgatta össze-vissza a lámpáit, végül kirakta az indexet jobbra, és megállt. Megvárta, hogy kikerüljem és besorolt mögém. Mikor látta, hogy átkapcsolom a tükör fényszűrőjét még a tompítottat is levette és helyzetjelzővel jött utánam :D Valahogy a ködben eltűnt a teljesítmény külömbség meg a nagy arc :) Szóval akkor jól világítanak? Elvileg Hening mester is ilyeneket szerelt be, Ő sem panaszkodott. Ha nincs velük gond szerintem én is ezeket választom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipród Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 hali. Nekem 92es 1.4 es astra f em van és beszart a motorvezérlö:S:(Esetleg valakinek nincs a garázsba 1 db:D:):)ami nemkell és eladná előreis köszi.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 a gumikéder nem fogja nagyon basztatni a kicsüngő ledeket??? én úgy szeretném megcsinálni, hogy 3 vagy 4 ledet rakok bele, de teljesen elosztva egyet az elejére, közepére végére. Nem, mert nem lógnak ki, csak 0.5-max 1 mm-t, és amúgy is a küszöbnél egy műanyag lemez van a kéder fölött, de fölötte elmegy. Én se így terveztem amúgy. Ebből a 4-es "szett"ből tennék kettőt vagy 3-at elosztva az ajtó hosszán, de még odébb van, csak kíváncsi voltam hogy lehet beletenni :) Van őszi hella akcióban ködlámpa szett, mindennel, együtt amit néztetek, FF50 vagy FF75 típusú 14200-ért. Gyári szettet viszont ennél olcsóbban nemigen lehet szerezni. Holholhol? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Nem, mert nem lógnak ki, csak 0.5-max 1 mm-t, és amúgy is a küszöbnél egy műanyag lemez van a kéder fölött, de fölötte elmegy. Én se így terveztem amúgy. Ebből a 4-es "szett"ből tennék kettőt vagy 3-at elosztva az ajtó hosszán, de még odébb van, csak kíváncsi voltam hogy lehet beletenni :) Holholhol? :) Sok helyen. Pl a LÁNGAUTÓ -nál is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Szóval akkor jól világítanak? Elvileg Hening mester is ilyeneket szerelt be, Ő sem panaszkodott. Ha nincs velük gond szerintem én is ezeket választom. Semmi gond nincs velük :) Kb. egyidőben vettük Hening mesterrel, de úgy rémlik akkor valamivel olcsóbb volt. Csak nekem sokára került be :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Sok helyen. Pl a LÁNGAUTÓ -nál is. :) láng. vácisztrít. repülök :) köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Nem, mert nem lógnak ki, csak 0.5-max 1 mm-t, és amúgy is a küszöbnél egy műanyag lemez van a kéder fölött, de fölötte elmegy. Én se így terveztem amúgy. Ebből a 4-es "szett"ből tennék kettőt vagy 3-at elosztva az ajtó hosszán, de még odébb van, csak kíváncsi voltam hogy lehet beletenni :) Holholhol? :) csiszolva elég 4 led is összesen.. én egyet próbáltam ki, és amellett is kitudnék szálmi nyugodtan Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 csiszolva elég 4 led is összesen.. én egyet próbáltam ki, és amellett is kitudnék szálmi nyugodtan Van benne valami. Viszont ez a próba most ilyen lett :) dehát ezért fúrtam szét a régi kárpitot... :D kipróbálom majd hogy milyenek széthúzva. Csak akkor forraszthatok fél milis ledlábakat, mert ezek már eredetileg rá vannak gyógyítva a panelra. (egy pótféklámpa volt fénykorában) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Van benne valami. Viszont ez a próba most ilyen lett :lol: dehát ezért fúrtam szét a régi kárpitot... ;) kipróbálom majd hogy milyenek széthúzva. Csak akkor forraszthatok fél milis ledlábakat, mert ezek már eredetileg rá vannak gyógyítva a panelra. (egy pótféklámpa volt fénykorában) :) hát ha panelban is volt, akkor islegalább 3mmes lábuk van :) arra vidáman rá lehet forrasztani :D annak idején ipari mennyiségben vettem a kékledes gyujtókat, mert 80Ft volt egy gyujtó :lol: akkoribana kékledek még drágán mentek... abban is egyik lám megvolt hagyva fulba, másik meg félcm se volt és hol egyik, hol másik lába volt vágva B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 hát ha panelban is volt, akkor islegalább 3mmes lábuk van :lol: arra vidáman rá lehet forrasztani :lol: annak idején ipari mennyiségben vettem a kékledes gyujtókat, mert 80Ft volt egy gyujtó B) akkoribana kékledek még drágán mentek... abban is egyik lám megvolt hagyva fulba, másik meg félcm se volt és hol egyik, hol másik lába volt vágva ;) Igen, akkor én is vadásztam a kék ledeket a gyújtókból :P (azóta is van a polcomon egy VIPER 1:24-ben 1:18-ban aminek megcsináltam belőlük a világítását :D) Amúgy is fehérre szeretném megcsinálni majd az ajtó-világítást, de most nem volt csak egy feldarabolt pótféklámpa, amiben már el voltak rohadva egyes lábak, volt led ami már letört :) mert kirohadt alóla a láb. Szal csak próbának volt, de már okosabb lettem hogy hogy NEM fogom csinálni majd a véglegeset :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Igen, akkor én is vadásztam a kék ledeket a gyújtókból :lol: (azóta is van a polcomon egy VIPER 1:24-ben aminek megcsináltam belőlük a világítását :D) Amúgy is fehérre szeretném megcsinálni majd az ajtó-világítást, de most nem volt csak egy feldarabolt pótféklámpa, amiben már el voltak rohadva egyes lábak, volt led ami már letört :) mert kirohadt alóla a láb. Szal csak próbának volt, de már okosabb lettem hogy hogy NEM fogom csinálni majd a véglegeset :) muti képet arrol a viperrol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts