Hjoe Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 sziasztok Valaki tudna segíteni honnan tudom beszerezni,letölteni bármilyen formában Hans-Rüdiger Etzold Így csináld! Opel Astra Opel Astra 1991. szeptemberétől gyártott Limuzin és Caravan 1,4 - 1,6 - 1,8 - 2,0 literes, dízel 1,7 literes modellekhez. Tudni illik tönkre ment a termosztátom és a cseréjéhez meg kell bontani a vezérlést tudtommal. HELP :) lécci segítsen valaki :) Nekem megvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Figyeljétek csak a hsz-eket! Klikk ide! Indítom a lavinát! :) Megtaláltunk. Amúgy én az OMV-re járok. Mármint Győrben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 39,3 az már jó Dáw? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 39,3 az már jó Dáw? :lol: Cserélj termosztátot! :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 +volt. Már szétszidtam azt is ami nem létezik, aztán apám megkérezte nincs -e lehúzva az ablak :) :) Nem olyan vészes, a tükör alján van egy gumicsík nem simul oda az ajtóhoz. Fekete szigszallag? Cserélj termosztátot! :D :lol: :lol: Vagy takard el az arcod kartonpapírral. De ne az egészet, csak úgy 2/3-át. ;) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dita Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Jó reggelt! :) Na, tegnap voltam gumisnál. Az utolsó kerékig nem is volt semmi baj, jóember leveszi a csavarokat, csakhogy a kerék meg se mozdul, kenegeti, feszegeti, semmi! B) Előhozott egy hatalmas kalapácsot és adott neki... Nagyjából az ötödik egetrengető ütés után esett csak le. :lol: Hát elég csúnyán nézett, úgyhogy gyorsan megemlítettem neki, hogy most vettem a jószágot. :lol: Azért hamár így megdolgozott vele, kiegészítettem kicsit a kért összeget. De legalább ez is rendben van. :) Viszont tavasszal megint vehetek gumikat. :D Szerintetek a gyújtáskapcsolón lévő gumilapot (?), amin a fokozatok vannak bejelölve, le lehet cserélni? Az enyém morzsolódik, ragacsos szóval elöregedett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Nem olyan vészes, a tükör alján van egy gumicsík nem simul oda az ajtóhoz. Fekete szigszallag? A vészes az hogy igaza volt, résnyire le volt rázódva az a kötsög ablak :P :lol: Jó reggelt! :) Na, tegnap voltam gumisnál. Az utolsó kerékig nem is volt semmi baj, jóember leveszi a csavarokat, csakhogy a kerék meg se mozdul, kenegeti, feszegeti, semmi! :P Előhozott egy hatalmas kalapácsot és adott neki... Nagyjából az ötödik egetrengető ütés után esett csak le. :lol: Hát elég csúnyán nézett, úgyhogy gyorsan megemlítettem neki, hogy most vettem a jószágot. B) Azért hamár így megdolgozott vele, kiegészítettem kicsit a kért összeget. De legalább ez is rendben van. :) Viszont tavasszal megint vehetek gumikat. :lol: Szerintetek a gyújtáskapcsolón lévő gumilapot (?), amin a fokozatok vannak bejelölve, le lehet cserélni? Az enyém morzsolódik, ragacsos szóval elöregedett. Lehet cserélni. Egy párszáz forint, 2 hete vettünk a zafirába is mert a dárga kereskedő nem sajnálta a szilikont, meg az egyéb vackokat. Mág a rádió gombját is megoldotta ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Jó reggelt! :) Na, tegnap voltam gumisnál. Az utolsó kerékig nem is volt semmi baj, jóember leveszi a csavarokat, csakhogy a kerék meg se mozdul, kenegeti, feszegeti, semmi! B) Előhozott egy hatalmas kalapácsot és adott neki... Nagyjából az ötödik egetrengető ütés után esett csak le. :lol: Hát elég csúnyán nézett, úgyhogy gyorsan megemlítettem neki, hogy most vettem a jószágot. :lol: Azért hamár így megdolgozott vele, kiegészítettem kicsit a kért összeget. De legalább ez is rendben van. :) Viszont tavasszal megint vehetek gumikat. :D Szerintetek a gyújtáskapcsolón lévő gumilapot (?), amin a fokozatok vannak bejelölve, le lehet cserélni? Az enyém morzsolódik, ragacsos szóval elöregedett. Bizony jót! A kerékagyon középen van egy hengeres rész, ahova a felni közepe felmegy. Ez végzi a kerékcsavarok tehermentesítését. Nagyon pontosan illeszkedik rá (tized mm pontosan), ezért fontos a rendszeres (kerékcserénkénti) tisztántartása, esetleg minimális kenése. Nem csak a kerékagyon, hanem a felni közepében lévő központi furatnak is. Ez megvédi a rozsdától, így nem lesz olyan kellemetlen meglepetésed, mint amiben volt részed. Ugyan ez fokozottan igaz a hátsó fékdobra is. A gumilapocskát pedig lehet cserélni. Akár házilag is készíthetsz másikat. A cseréhez le kell venni a kormány műa. burkolatát (nem csak alul van csavar, hanem a kormánykerék középső pereme alatt is - ezekhez el kell fordítani a kormányt és ki kell venni a takaró patentet) Ja, azért a felninek nem tesznek jót az ilyen ütlegelések, feszegetések. Remélem gondosan ellenőrizte utána. Máskor használjatok sprayket, igaz így tovább tart, de közlekedésbiztonságilag nem aggályos! Vagy fékezés alatt elforgatni a kereket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 ..... Szerintetek a gyújtáskapcsolón lévő gumilapot (?), amin a fokozatok vannak bejelölve, le lehet cserélni? Az enyém morzsolódik, ragacsos szóval elöregedett. eddig sehol se találtam olyat újonnan (max bontóból tudsz szerezni) nem variáltam vele, úgyse nézem sosem, hogy mit mutat ott (a kis vonalkákon) vágtam egy fekete műbőr darabot, arra egy akkora lyukat, hogy felszoruljon a gy.kapcsolóra, oszt csá :) ha rajta a burkolat nem látszik, hogy kókányoltam ott valamit :) ilyet csináltam így mutat a jobb oldalról Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Lehet cserélni. Egy párszáz forint, 2 hete vettünk a zafirába is mert a dárga kereskedő nem sajnálta a szilikont, meg az egyéb vackokat. Mág a rádió gombját is megoldotta :) :) de újonnan, vagy bontós? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 de újonnan, vagy bontós? :) Is-is. Először hoztam a bontóból, de szerintem belehullott egy másik dobozba, mert nem találtam meg később, és mivel már én is untam hogy minden kulcskihúzásnál, egy megoldott gumis trutymákba karmolok bele, vettünk újat. Csergőnél volt valami 400 forint környéke kb. Schillernél amikor bent voltunk megkérdeztük, ott asszondta a raktáros emberke hogy 2-3 nap múlva lehet. (2 nap múlva amúgy amikor mentünk venni opelcuccokat, egy schilleres kisbuszba pakoltak a csergőnél :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 már 37,3 :lol: és hányingeem is lett B) king ;) Osztány még örül is neki.. :) :) :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 ez nem a h1es :D hanem a mitom én begrivac vagy mi... már 37,3 :lol: és hányingeem is lett :lol: king B) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 na voltam dokinál a láz "csak" az oltás velejárója, kár hogy elfelejtett erről szólni... ezenfelül be van gyulladva a mandulám gyorsan otthagytam 5ezret a gyógyszertárba, és kaptam egy akkora dobozt, mint egy kisebb tégla, és van benne 21szem :) ez a szorult felni nem kivételes eset dita ne foss, napi szinten volt ilyen nálunk is, a gáz az mikor méteres csővel se jön le a felnicsavar :) ja igen... ugyebár 3óra i volt, hogy eltudtam ludni, kicsit melegem volt ugyebár néha... erre 10kor rra ébredek, hogy anyám !!!hallgatja!!! a tvt a konyhában, de a tv a másik szobában volt cseppet se voltam mérges... eddig ilyen jó napom van :D ja igen a coldrex meg megsütötte a nyelvem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 na voltam dokinál a láz "csak" az oltás velejárója, kár hogy elfelejtett erről szólni... ezenfelül be van gyulladva a mandulám gyorsan otthagytam 5ezret a gyógyszertárba, és kaptam egy akkora dobozt, mint egy kisebb tégla, és van benne 21szem :lol: ez a szorult felni nem kivételes eset dita ne foss, napi szinten volt ilyen nálunk is, a gáz az mikor méteres csővel se jön le a felnicsavar :lol: ja igen... ugyebár 3óra i volt, hogy eltudtam ludni, kicsit melegem volt ugyebár néha... erre 10kor rra ébredek, hogy anyám !!!hallgatja!!! a tvt a konyhában, de a tv a másik szobában volt cseppet se voltam mérges... eddig ilyen jó napom van B) ja igen a coldrex meg megsütötte a nyelvem ;) Mé' szólt volna, észrevetted magadtól is nem? :lol: :) Ez az esős idő nem tesz jót... Párásodik az autó mint atom, szal még mindig beázik :) Lehet hogy dobok be az ülés alá egy tv-s reklámos páragyűjtőt :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Mé' szólt volna, észrevetted magadtól is nem? ;) :) Ez az esős idő nem tesz jót... Párásodik az autó mint atom, szal még mindig beázik :) Lehet hogy dobok be az ülés alá egy tv-s reklámos páragyűjtőt :lol: :D nem feltétlenül ázik be nekem is párásodik mentem vele 10kmet, nem járattam a ventit, és mire hazaértem az első szélvédő is kezdett szürkülni B) más nemtudom ki hogyan van vele, én sajnos egyszer se jutottam be a gyárba.. mondjuk nem is nagyon érdekelt, de eztán mégyúgy se fogok: azért ezt a folyamatot elkezdeni se lett volna szabad :lol: dehát ez egy ország, Magyerprszág, ahol azért kapsz pénzt, ha lerombolsz mindent, ami jövedelemező lehetne. http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=8d6250072...&aid=150447 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 nem feltétlenül ázik be nekem is párásodik mentem vele 10kmet, nem járattam a ventit, és mire hazaértem az első szélvédő is kezdett szürkülni :lol: De ha egy fél Balaton vár a csomagtartóba akkor azért gyanús hogy beázhat :) :D Amúgy 1-esen mindig megy s venti, az ablakokra irányítva. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Na tegnap este bekerült a lézerblokkoló. Hazafelé megállítottak a rendőrök. Nézegetik belülről a kocsit... Egyszer csak az egyik megkérdezi: -Az minek a doboza ott hátul? , mondom a lézerblokkolóé. - És beválik? Hát mondom még elég friss a dolog, úgyhogy csak remélem. Erre ő: Mert lehet hogy én is veszek! Mondom kész... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 De ha egy fél Balaton vár a csomagtartóba akkor azért gyanús hogy beázhat :) :D Amúgy 1-esen mindig megy s venti, az ablakokra irányítva. :) hát ja igen ez így egyértelmű :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dita Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Bizony jót! A kerékagyon középen van egy hengeres rész, ahova a felni közepe felmegy. Ez végzi a kerékcsavarok tehermentesítését. Nagyon pontosan illeszkedik rá (tized mm pontosan), ezért fontos a rendszeres (kerékcserénkénti) tisztántartása, esetleg minimális kenése. Nem csak a kerékagyon, hanem a felni közepében lévő központi furatnak is. Ez megvédi a rozsdától, így nem lesz olyan kellemetlen meglepetésed, mint amiben volt részed. Ugyan ez fokozottan igaz a hátsó fékdobra is. A gumilapocskát pedig lehet cserélni. Akár házilag is készíthetsz másikat. A cseréhez le kell venni a kormány műa. burkolatát (nem csak alul van csavar, hanem a kormánykerék középső pereme alatt is - ezekhez el kell fordítani a kormányt és ki kell venni a takaró patentet) Ja, azért a felninek nem tesznek jót az ilyen ütlegelések, feszegetések. Remélem gondosan ellenőrizte utána. Máskor használjatok sprayket, igaz így tovább tart, de közlekedésbiztonságilag nem aggályos! Vagy fékezés alatt elforgatni a kereket! Köszönöm a válaszokat! :) Az a veszély nem fenyeget, hogy ,megint így járnék, mert én mindig váltom a téli és a nyári gumit. Tényleg most vettem az autót, valószínűleg az előző tulaj egy gumi garnitúrával élt hosszú évek óta. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Na tegnap este bekerült a lézerblokkoló. Hazafelé megállítottak a rendőrök. Nézegetik belülről a kocsit... Egyszer csak az egyik megkérdezi: -Az minek a doboza ott hátul? , mondom a lézerblokkolóé. - És beválik? Hát mondom még elég friss a dolog, úgyhogy csak remélem. Erre ő: Mert lehet hogy én is veszek! Mondom kész... :lol: minket velencei tónál állítottak meg...2fiatal az egyik elment rádiózni, a másik meg "vigyázott" ránk...2kocsival voltunk. közben megérkezett a főgóré is, az nagyon paraszt volt, aztán az elment telefonálni. aki meg vigyázott ránk elkezdett dumálni velünk h ő is opeles, és most építi a verdát...visszanézett vmelyik kollegája, akkor kussvolt, arrébbment...elövette a telefonját: addig mutatok képet a kocsiról :) :) :D jófej volt B) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 na voltam dokinál a láz "csak" az oltás velejárója, kár hogy elfelejtett erről szólni... ezenfelül be van gyulladva a mandulám Milyen dokihoz jársz Te? Azt hittem betegen nem szabad semmilyen védőoltást kapni. Legalább is folyton ezt hangoztatják a dokik... Jobbulást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 minket velencei tónál állítottak meg...2fiatal az egyik elment rádiózni, a másik meg "vigyázott" ránk...2kocsival voltunk. közben megérkezett a főgóré is, az nagyon paraszt volt, aztán az elment telefonálni. aki meg vigyázott ránk elkezdett dumálni velünk h ő is opeles, és most építi a verdát...visszanézett vmelyik kollegája, akkor kussvolt, arrébbment...elövette a telefonját: addig mutatok képet a kocsiról :) :) :D jófej volt B) :lol: ;) köztük se mindet kell leírni, vannak normálisak is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Na tegnap este bekerült a lézerblokkoló. Hazafelé megállítottak a rendőrök. Nézegetik belülről a kocsit... Egyszer csak az egyik megkérdezi: -Az minek a doboza ott hátul? , mondom a lézerblokkolóé. - És beválik? Hát mondom még elég friss a dolog, úgyhogy csak remélem. Erre ő: Mert lehet hogy én is veszek! Mondom kész... :) mennyi volt a cucc? linket tudsz adni rólla? majd kíváncsian várjuk, hogy hatásos-e :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Milyen dokihoz jársz Te? Azt hittem betegen nem szabad semmilyen védőoltást kapni. Legalább is folyton ezt hangoztatják a dokik... Jobbulást! hát mindig azza kezdi hogy: mondszépen ááááá most nem így kezdte, így nem vette észre, nekem meg fel se tünt előbbiekben javítottam egy hszomat, van ott pár kék a szerencsi gyárról :) szomorú Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts