daykiller Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Ez a párásodás dolog hogy van? Most hoztam haza a hugom buliból. Kellett pár perc 4-5 míg bemelegedett és valamennyire lepárátlanodott. Ez mennyire normális? Jó lenne ha beindítom 3-ason a ventit akkor fél perc alatt lefújná a szélvédőt. Ráadásul most cseréltem pollenszűrőt is. Bár úgyis csak addig lesz ez a relatíve nagy párásodás, míg a nappal és éjjel közt nagy a hőmérsékletdifferencia, legalábbis szerintem. Olyan trükköt szoktam alkalmazni, hogy alaposan lemosom ablaktisztítóval (piros flakon, kék kupak) a szélvédőt, ezzel csökken a párásodás mértéke és gyorsabban is fújja le, a megfigyeléseim alapján. Egyszóval tisztán kell tartani a szélvédőt belül is rendszeresen. <_< Cseréld ki a pollenszűrőt, megszűnik a párásodás. Írta, hogy most cserélte. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Hát szerintem a külső levegőt szívja be, és ha az párás akkor elkezd megtelni nedvességgel, ha megtelt akkor meg már a párát fújja befele is nem? Mentünk a Balcsira aztán a dombok között voltak olyan párás szakaszok hogy alig láttam, egyből elkezdtek párásodni az ablakok is, ahogy kiértem a "felhőből" pár perc után meg is szünt. Nem egészen, mert ha nem kapcsolod be a ventillátort, akkor is párásodik a szélvédő. Persze ha nyirkos levegőt fuj be, akkor is. De nem ezét párásodnak az astrák. A pollenszűrőn nem jut át elég levegő, vagy beázás miatt tök vizes a szűrő. Ha kicseréled, figyeld meg, hogy még a ködben sem párásodik. Amugy egy kis ködfelhő miatt nem illene párásodnia. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Amúgy valaki meg tudná mondani, hogy mi célt szolgál a tűzfal kellős közepén a fékrásegítő mellett balra az a textiles zárt cső? Belemegy egy vákuumcső is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Olyan trükköt szoktam alkalmazni, hogy alaposan lemosom ablaktisztítóval (piros flakon, kék kupak) a szélvédőt, ezzel csökken a párásodás mértéke és gyorsabban is fújja le, a megfigyeléseim alapján. Egyszóval tisztán kell tartani a szélvédőt belül is rendszeresen. <_< Ez a módszer nekem is bevált! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Amúgy valaki meg tudná mondani, hogy mi célt szolgál a tűzfal kellős közepén a fékrásegítő mellett balra az a textiles zárt cső? Belemegy egy vákuumcső is. Valszeg a esővíz középső kivezetőjére gondolsz, a belső legegő keringetés vákuumcsöve megy bele. Nem zárt, csak el van lapítva a vége. Néha ki kell pucolni, mert a pollenszűrő környékéről a kisebb falevelek az esővizzel odafolynak és eldugítják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Ez a párásodás dolog hogy van? Most hoztam haza a hugom buliból. Kellett pár perc 4-5 míg bemelegedett és valamennyire lepárátlanodott. Ez mennyire normális? Jó lenne ha beindítom 3-ason a ventit akkor fél perc alatt lefújná a szélvédőt. Ráadásul most cseréltem pollenszűrőt is. Bár úgyis csak addig lesz ez a relatíve nagy párásodás, míg a nappal és éjjel közt nagy a hőmérsékletdifferencia, legalábbis szerintem. Nézd meg, hogy nincs-e tele falevéllel, ill. nincs-e eldugulva a két szélső és az egy középső kifolyónyílás a tűzfal mögötti részen. Ha sok a törmelék, az fogja a nedvességet és okozhat párásodást új szűrő mellett is. Ha tisztán van tartva a mű.a. allatti rész, szűrő cserélve, a gumiszigetelés jó a szélvédő alsó részén, akkor lehet akármilyen köd, nem fog párásodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 A tető reggel most vizesebb volt mint mosás után. Letörölgettem szegénykét. De érdekes, hogy ilyenkor mennyi pára van. Ahogy jön a hűsebb idő majd elmúlik. A vetni a belső párát lefújja, nem is az a gond, hanem amikor minden ablak kívülről vizes. Más. Hátsó ablak fűtését ha jól tudom valaki sikerrel javította már. Multiméterrel mit kell mérni hogy tudjam hol a szakadás és mivel kell kezelni az adott részt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 A tető reggel most vizesebb volt mint mosás után. Letörölgettem szegénykét. De érdekes, hogy ilyenkor mennyi pára van. Ahogy jön a hűsebb idő majd elmúlik. A vetni a belső párát lefújja, nem is az a gond, hanem amikor minden ablak kívülről vizes. Más. Hátsó ablak fűtését ha jól tudom valaki sikerrel javította már. Multiméterrel mit kell mérni hogy tudjam hol a szakadás és mivel kell kezelni az adott részt? Zotya csinálta meg a sajátját. Mérni úgy a legjobb, hogy szálanként minél közelebb vannak a mérőcsúcsok, annál kisebb ellenállást kell mérned, ha az ellenkezője történik, akkor ott valószínűsíthető a szálszakadás. Vagy bekapcsolod, rálehelsz szálanként és amelyiknél nem tűnik el azonnal, az szakadt. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Zotya csinálta meg a sajátját. Mérni úgy a legjobb, hogy szálanként minél közelebb vannak a mérőcsúcsok, annál kisebb ellenállást kell mérned, ha az ellenkezője történik, akkor ott valószínűsíthető a szálszakadás. Vagy bekapcsolod, rálehelsz szálanként és amelyiknél nem tűnik el azonnal, az szakadt. :rolleyes: Tudom melyik szakadt csak a pontos helyet kell majd kimérni <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Tudom melyik szakadt csak a pontos helyet kell majd kimérni :rolleyes: Hátakkor egyik mérőcsúcsot rögzíted valamelyik végén, pl a vezetékhez, aztán a másikkal játszol azon a szálon. Növekszik szépen az ellenállás, majd ha hirtelen megugrik, vagy ha olyan méréshatárban van, akkor végtelent ír, akkor azon a környéken szakadt. A javításról majd Zotya ír szerintem egy Andersen mesét. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Akkor nem is teszek bele pollenszűrőt <_< :D Amúgy nekem nem párásodik vészesen, lehet hogy nem is astra? :rolleyes: -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Akkor nem is teszek bele pollenszűrőt <_< :D Amúgy nekem nem párásodik vészesen, lehet hogy nem is astra? :rolleyes: -_- Nem mondod hogy ilyenkor ha reggel lemész akkor csontszáraz a kocsi. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Nem bírta a nosztorit? :rolleyes: <_< neeeem tegnap vettem észre hogy el van repedve... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Nem mondod hogy ilyenkor ha reggel lemész akkor csontszáraz a kocsi. :D lefényképezzem? :rolleyes: Amúgy a parkoló napos részen van, és ha már 10-15 perce nap éri akkor simán csontszáraz. Bezzeg ha meleg van, és esik az eső... Úgy néz ki mintha egész éjszaka k.rtam volna benne... <_< De a hideg-meleg hőmérséklet az nem igazán hatja meg. Reggel lemegyek, és csak akkor párásodik ha beleülök és nekiállok blehelni -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Amúgy a párásodás nálam is probléma...de csak esőbe <_< Tegnap előtt jöttem haza, és szinte semmit nem fújt le belőle. Pollenszűrő kivan cserélve.... Nagyon bosszant, már azon gondolkodom, hogy lebombázom a műszerfalat. Szerintem valami dugulásom lessz :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 lefényképezzem? :rolleyes: Amúgy a parkoló napos részen van, és ha már 10-15 perce nap éri akkor simán csontszáraz. Bezzeg ha meleg van, és esik az eső... Úgy néz ki mintha egész éjszaka k.rtam volna benne... <_< De a hideg-meleg hőmérséklet az nem igazán hatja meg. Reggel lemegyek, és csak akkor párásodik ha beleülök és nekiállok blehelni :D Nekem árnyákban áll, és mondjuk ha éjjel ránézek, már csupa víz kívülről az autó, tető, ablakok...stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Nekem árnyákban áll, és mondjuk ha éjjel ránézek, már csupa víz kívülről az autó, tető, ablakok...stb... Nekem meg garázsba :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Nekem meg garázsba :rolleyes: Ha minden jól megy és rendeződnek itthon a dolgok, édesapám elköltözik, akkor a telet már az enyém is garázsban tölti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Amúgy a párásodás nálam is probléma...de csak esőbe :D Tegnap előtt jöttem haza, és szinte semmit nem fújt le belőle. Pollenszűrő kivan cserélve.... Nagyon bosszant, már azon gondolkodom, hogy lebombázom a műszerfalat. Szerintem valami dugulásom lessz <_< Nekem is csúnyán párásodik esőben, de szélvédőre állított ventivel, az elején 2-esen leküldi teljesen jól, az oldalablakokat is, utána meg 1-esen lehet tartani, és akkor nem jön vissza :rolleyes: (a ribi legalábbis így csinálja -_- ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 BC ennyiért ajándék, ha jól látom CC egységgel. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 BC ennyiért ajándék, ha jól látom CC egységgel. :rolleyes: Ennyiért valóban, de bajuszkapcsolót nem ad hozzá, viszont CC-t igen. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Mennyiért adod? Hogyan tudnád eljutattni hozzám? Ha összefutunk, a Tiéd <_< Zotya csinálta meg a sajátját. Mérni úgy a legjobb, hogy szálanként minél közelebb vannak a mérőcsúcsok, annál kisebb ellenállást kell mérned, ha az ellenkezője történik, akkor ott valószínűsíthető a szálszakadás. Vagy bekapcsolod, rálehelsz szálanként és amelyiknél nem tűnik el azonnal, az szakadt. :rolleyes: Én csináltam meg, és nem ellenállást, hanem feszültséget érdemes mérni rajta, ezt is leírtam már, természetesen bekapcsolt fűtésnél. Valamelyik végén rögzíted (odafogod) az egyik mérőcsúcsot, a másikkal haladsz a szálon. Ha szakadt, a szakadás helyén hirtelen megjelenik a 12V a műszeren, ha nem, akkor szép folyamatosan megy fel a feszültség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Én csináltam meg, és nem ellenállást, hanem feszültséget érdemes mérni rajta, ezt is leírtam már, természetesen bekapcsolt fűtésnél. Valamelyik végén rögzíted (odafogod) az egyik mérőcsúcsot, a másikkal haladsz a szálon. Ha szakadt, a szakadás helyén hirtelen megjelenik a 12V a műszeren, ha nem, akkor szép folyamatosan megy fel a feszültség. Úgy is lehet ha nincs kutyád. B) De találtam róla leírást is. Más. Meglátogattam az UNIX-os kamiont a tecsó parklolóban, kellemesen csalódtam elsőfék 15%, hátsó 10% kézifék 37% eltérés. Ezzel szemben a Hatvaninál 30-50-70%-okat mértek. :rolleyes: Lengéscsillapítók jók, próbáltak volna rosszat mérni amikor az övék van benne. -_- Szóltak, hogy túl vannak fújva a gumik, mondtam tényleg?? :D Viszont a zöld kártyám 2 hónapja lejárt. <_< Ha nem megyek oda elautóztam volna ki tudja meddig így. Hétfőn megyek hozzájuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Viszont a zöld kártyám 2 hónapja lejárt. <_< Ha nem megyek oda elautóztam volna ki tudja meddig így. Hétfőn megyek hozzájuk. Ne aggódj!Anyámék 3 hónapig jártak Dezsővel műszaki nélkül.Nekem jutott eszembe,hogy mintha most járna le kb! :D Indok: nem néztem,végülis a te autód az is! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Ne aggódj!Anyámék 3 hónapig jártak Dezsővel műszaki nélkül.Nekem jutott eszembe,hogy mintha most járna le kb! :D Indok: nem néztem,végülis a te autód az is! :rolleyes: Aztán csodálkoztál volna, ha jön a bütetés <_< Hogy van egyébként Dezső? Rég hallottunk róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts