spzoli Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Én már láttam ilyet, asszem Stefan-nak is így van megoldva. jaja :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Hát nem tudom a sok hajtogatást meddíg bírná a cső. Kötegelôvel rögzíteném a lapátokhoz és minimális lenne a forgó mozgás. Már csak azt kell kitaláljam, hogyan vezessem ki a motortérbôl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Kötegelôvel rögzíteném a lapátokhoz és minimális lenne a forgó mozgás. Már csak azt kell kitaláljam, hogyan vezessem ki a motortérbôl. Gondolom a légbeömlő rácson keresztül... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Gondolom a légbeömlő rácson keresztül... :lol: Valahol ott. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Én már láttam ilyet, asszem Stefan-nak is így van megoldva. Föld hívja Stefant.....Föld hívja Stefant.....TSSSSS....Stefan jelentkezz.....TSSSSS.....Vétel :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Hát arra gondoltam, hogy a szórófej a lapátokra kerül és törlés közben közvetlen az ablakra nyomatja a nedüt nem pedig vizipisztoly üzemmódban. Amugy most a keresek spray szórófejeket melyek porlasztva szórnak. Nekem volt ilyen 20 évvel ezelőtt az akkori Skodámon. Autósboltban lehetett kapni a szettet, 2 db spricni, ami a lapátra volt pattintható, és hozzá kb 1 m átlátszó műanyag "benzincső", meg azt hiszem, hogy volt hozzá 2 db műanyag csőtoldó is. A motorháztetőből (faros Skodán a csomagtartó fedőből :lol: ) kiveszed az eredeti spricnit, alatta a két csővel összedugod a kapott vízcsöveket és áthúzod az eredeti spricni furatán, aztán rábilincseled az ablaktörlő karokra és kész. Az volt a tapasztalatom, hogy mivel a lapátra szerelt spricni igen közelről pisilt, ezért az ablakmosó folyadék nem terült rendesen a szélvédőn. Nagyon nehéz volt beállítani és elég gagyisan is nézett ki. Szerintem rosszabb volt mint a gyári, ezért kb. 1 év használat után ledobtam. Egy előnye volt, kevesebb levest fogyasztott....(de legalább nem is törölt rendesen)! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Ez aztán a zúzás!!! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Nekem volt ilyen 20 évvel ezelőtt az akkori Skodámon. Autósboltban lehetett kapni a szettet, 2 db spricni, ami a lapátra volt pattintható, és hozzá kb 1 m átlátszó műanyag "benzincső", meg azt hiszem, hogy volt hozzá 2 db műanyag csőtoldó is. A motorháztetőből (faros Skodán a csomagtartó fedőből :lol: ) kiveszed az eredeti spricnit, alatta a két csővel összedugod a kapott vízcsöveket és áthúzod az eredeti spricni furatán, aztán rábilincseled az ablaktörlő karokra és kész. Az volt a tapasztalatom, hogy mivel a lapátra szerelt spricni igen közelről pisilt, ezért az ablakmosó folyadék nem terült rendesen a szélvédőn. Nagyon nehéz volt beállítani és elég gagyisan is nézett ki. Szerintem rosszabb volt mint a gyári, ezért kb. 1 év használat után ledobtam. Egy előnye volt, kevesebb levest fogyasztott....(de legalább nem is törölt rendesen)! :lol: Tisztelettel megjegyezném, hogy nem figyeltél mert spray szórófejeket szeretnék beszerelni a gyenge pisilés elkerülése végett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Tisztelettel megjegyezném, hogy nem figyeltél mert spray szórófejeket szeretnék beszerelni a gyenge pisilés elkerülése végett. Tisztelettel kijavítom magamat: nem pisilt, hanem spray-elt! A különbség az, hogy ha az eredeti fejek (jól be vannak állítva) "spray"-elnek akkor azt kb. 20 cm távolságból teszik és nyomatják az üvegre a lét. Ha rászerelsz egy akármilyen szuper spray fejet a lapátra, akkor az kb. 2 cm-ről teszi ugyanazt. Hiába nyomatod a lapát elé, csak egy viszonylag keskeny sávon tud a lé elterülni. A lapát két széle több csapáson át szárazon fut. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Föld hívja Stefant.....Föld hívja Stefant.....TSSSSS....Stefan jelentkezz.....TSSSSS.....Vétel :lol: Hát én már ennyit nem tudok visszaolvasni. Miről is van szó? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Hát én már ennyit nem tudok visszaolvasni. Miről is van szó? :lol: ablakmosódról Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 ablakmosódról Ahaa, köszi! Szóval az nálam úgy van, hogy az ablaktörlőn is van egy szórófej (Renault Master-ről) és így elvileg nem szárazon töröl, mert mindíg az ablaktörlő elé tud menni a mosófolyadék. Mivel a hátsó ablaktörlő/ablakmosó úgysincs, ezért visszakötöttem a gyáriakat is a hátsó helyére, szóval ha a hátsó ablakmosást nyomom neki, akkor csak a folyadék jön, nem töröl az ablaktörlő, csak ha akarom. Engem marhára zavar amikor szárazon karistolgatja a szélvédőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 CalibrAlfa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Ahaa, köszi! Szóval az nálam úgy van, hogy az ablaktörlőn is van egy szórófej (azt hiszem valami Renault-ról) és így elvileg nem szárazon töröl, mert mindíg az ablaktörlő elé tud menni a mosófolyadék. Mivel a hátsó ablaktörlő/ablakmosó úgysincs, ezért visszakötöttem a gyáriakat is a hátsó helyére, szóval ha a hátsó ablakmosást nyomom neki, akkor csak a folyadék jön, nem töröl az ablaktörlő, csak ha akarom. Engem marhára zavar amikor szárazon karistolgatja a szélvédőt. Épp ezen fáradozom. Olyan szórófejeket akarok beépíteni melyek jól szétszórják a folyadékot a lapátok előtt mert nem tetszik, hogy ha ablakmosást nyomok neki egyből töröl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 CalibrAlfa http://fc02.deviantart.com/fs20/f/2007/275...ra_by_roobi.jpg Lehet, hogy virtuál, de szerintem ez élőben is nagyon szép lenne :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Épp ezen fáradozom. Olyan szórófejeket akarok beépíteni melyek jól szétszórják a folyadékot a lapátok előtt mert nem tetszik, hogy ha ablakmosást nyomok neki egyből töröl. Nekem hasonló módon van megoldva az "előmosás", csak persze kábelkötegelővel rögzítve :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Csikósnak a posztjai nagyon sok igazságot tartalmaznak....igaz h TC-s de pl ez a cikk pont azt tartalmazza, amiért anyázni szoktam én is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Csikósnak a posztjai nagyon sok igazságot tartalmaznak....igaz h TC-s de pl ez a cikk pont azt tartalmazza, amiért anyázni szoktam én is :lol: Nah a Csikós egy külön tanulmány. Valaki aki nem fakad sírva ha 5 évnél idősebb autóba kell ülnie. Az írásaiból nekem az jön le hogy imádja a gépeit. (másnál ez úgy valahogy nincs :lol: ) És ő csinál is valamit az autóval. Még a Vályi Pista volt az akinek az írásait bírtam, de ő is belefújta az orrát az F-be úgyhogy maradt a Csiki :lol: :P :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Nah a Csikós egy külön tanulmány. Valaki aki nem fakad sírva ha 5 évnél idősebb autóba kell ülnie. Az írásaiból nekem az jön le hogy imádja a gépeit. (másnál ez úgy valahogy nincs :lol: ) És ő csinál is valamit az autóval. Még a Vályi Pista volt az akinek az írásait bírtam, de ő is belefújta az orrát az F-be úgyhogy maradt a Csiki :lol: :D :lol: lehet csikós csak azért nem fújta bele mert túl fiatal, vagy már kellően öreg neki :lol: :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 lehet csikós csak azért nem fújta bele mert túl fiatal, vagy már kellően öreg neki :lol: :lol: Én simán csak azthittem értelmesebb mint a többi, de lehet hogy igazad van :lol: :P :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Épp ezen fáradozom. Olyan szórófejeket akarok beépíteni melyek jól szétszórják a folyadékot a lapátok előtt mert nem tetszik, hogy ha ablakmosást nyomok neki egyből töröl. Akkor tegyél egy plussz tápot a mosómotorra, kapcsolóját meg vahova a műszerfelba, és előbb tudsz spriccelni, minthogy elkezd törölni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Véleményem szerint a legjobb a géptetőről "porlasztó" ablakmosó fúvóka. A céges Opel Movano-n is olyan van, hogy az ablaktörlő karon van a spricni, aminél valóban problémás, hogy nem jut mindenhova. Ez látszik is a 4 éves szélvédőn. A fosvágenen, amit vezetek, géptetőről "porlasztó" cucc van és a szélvédő 80-85%-át telenyomja azonnal mosószerrel, olyan helyen is, ahol a lapátok egyébként el sem érik, azaz az ablaktörlő sávjait azonnal betölti anyaggal. Igaz, alapból enyhén késleltetett a cucc, tehát spricnizésnél durván 1 másodperccel később indul el az ablaktörlés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Csikósnak a posztjai nagyon sok igazságot tartalmaznak....igaz h TC-s de pl ez a cikk pont azt tartalmazza, amiért anyázni szoktam én is :lol: Abszolút jók az írásai, szinte mindet elolvasom. Viszont én azt úttttttáááloom, ha a belsőben összeáll a sor, mondjuk valaki tetvészkedik az eljén százhússszal és az istennek nem megy ki a külsőbe, mert előz valamit, de már látja fél km-re az újabb kamiont és ezért nem sorol a külsőbe és a következő sem, mert tudja tartani a százhúszat, meg a következő sem és így csőüressssssssen ott a jobboldali sáv a kamionig :lol: 3 sáv meg olyan egyszerú lenne.... Külső : >130 Középső : 130 Belső : 130 < Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Ja és húzodás jobbra, ha van hely és nem foglalt a "lasabb sáv" :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember2, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2009 Ja és húzodás jobbra, ha van hely és nem foglalt a "lasabb sáv" :lol: hát én néha próbálkozom némi neveléssel, de csak én vagyok a paraszt h mit mutogatok neki :lol: ja meg még fiatal tuningos....áh esélytelen h igazam legyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts