Dáwid Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 Annyi volt, hogy megtelt az összes hely a parkolóban, ahol a Pannónia Fesztivál volt nálunk és a rendőrbá mondta, hogy akkor álljak az út szélére, ahogy a többiek is. Aztán ott volt éjjel a papír, hogy megbüntettek, meg láttam is a kocsihoz menet, hogy szépen írják a papírosokat és később jött a levél, hogy nyomozást indítottak. Szerintem nagy balhé lett volna belőle, ha ezt a sok autóst megbüntetik, amúgy is elkezdtem egy hadjáratot iwiw-en. :( Apám múlt pénteken kapott mikuláscsomagot a VII. kerületben. Kb még 7 autóra akasztotta fel a parkolósbácsi a cédulát. Annyi volt az érdekes benne hogy az egész utca építési terület, és nem is lehetne ott parkolni csak az ottaniaknak. A nintendósnak ez annyira nem tűnt fel. A baráti az hogy hiába ők a f-szok, nekünk kell mászkálni a város másik felére, 1 órát sorbaállni, hogy ne kelljen fizetni a semmiért. :)
Dáwid Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 hát akkor nem érsz rá akkor meg se állunk. :( :P :hiya: de 12-13.-án nem jöttök? :) Amúgy is milyen minitali az ahova nem a hrr-el jössz? :lol:
mélykék76 Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 Apám múlt pénteken kapott mikuláscsomagot a VII. kerületben. Kb még 7 autóra akasztotta fel a parkolósbácsi a cédulát. Annyi volt az érdekes benne hogy az egész utca építési terület, és nem is lehetne ott parkolni csak az ottaniaknak. A nintendósnak ez annyira nem tűnt fel. A baráti az hogy hiába ők a f-szok, nekünk kell mászkálni a város másik felére, 1 órát sorbaállni, hogy ne kelljen fizetni a semmiért. :) Létezik már a világon olyan is, hogy : POSTA :(
Dáwid Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 Létezik már a világon olyan is, hogy : POSTA :( Valóban létezik, anyu is annál a cégnél dolgozik, de a parkolási reklamációkat nem fogadják el rajta keresztül. "Szíveskedjék befáradni a központba és ott az ügyfélszolgálatosnál elmondani a problémát" személyesen kellett bemenni :)
mélykék76 Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 Valóban létezik, anyu is annál a cégnél dolgozik, de a parkolási reklamációkat nem fogadják el rajta keresztül. "Szíveskedjék befáradni a központba és ott az ügyfélszolgálatosnál elmondani a problémát" személyesen kellett bemenni :) 7kerben nem centrum van ?
zotya975 Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 elindultunk a Keleti főcsatornára pecázni haverrel és a Dunán kötöttünk ki... :hiya: :) :( Elég nagy lehetett ott a sodrás. :P :lol: Öreg Astrámon 120.000 kmnél volt kb vezérlés cserélve, az kb lassan 4 éve volt, első 3/4 évben mentem vele 22.000-t (közben volt olajcsere) aztán szépen lassan apadt a km, a következő 17.000 az kb 2008. nyarára ment bele, most ca ~ egy év alatt kapott, 15.000-et. Szerintetek ha van még ficcs rá, most per pill. akkor csere? vagy szigorúan 60.000 ig várjak vele, addig még kb 6000 km van, de azt 3-4 hónap alatt is belerakhatom... azt tudom hogy az ékszíjat/tárcsát is kell cserélni, mert úgy sír, indításkor, vizesen, ha üresben felpörgetem. Hát ha meg tudod állni hogy még 6000km-ig ne költsd el a rávalót, akkor várjál. Ha viszont esélyes, hogy addíg elmegy másra, akkor cseréld ki most. :D Azzal nem csinálsz bajt, ha korábban cseréled, akkor szokott gubanc lenni ha később. kép 1 kép 2
Dáwid Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 7kerben nem centrum van ? De. Jópofa népség... A kedvencem a Király utca volt. Az egyik felén parkolsz, az út túloldalán bedobálod a vasat, aztán megbüntetnek mert másik kerületben vettél jegyet :)
Novy Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 a 12ét még nem tudom... még most se dőlt el, hogy ap e szabit vagy sem... de addig még van pár nap nem?
Dáwid Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 a 12ét még nem tudom... még most se dőlt el, hogy ap e szabit vagy sem... de addig még van pár nap nem? van sajnos... Én ezt az egész jövőhetet passzolnám legszívesebben péntek reggelig. :( mikor lesz máááár 7.-e?? :P :)
mélykék76 Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 De. Jópofa népség... A kedvencem a Király utca volt. Az egyik felén parkolsz, az út túloldalán bedobálod a vasat, aztán megbüntetnek mert másik kerületben vettél jegyet :) Jópár felülvizsgálati kérelmet küldtük már be nekik postán.
Dáwid Elküldve Július30, 2009 Elküldve Július30, 2009 Jópár felülvizsgálati kérelmet küldtük már be nekik postán. hmm. Apámnak meg asszondták hogy személyesen fáradjon be. :) de jó hogy ismerik a saját cégüket :( :P
webshark Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Hát ha meg tudod állni hogy még 6000km-ig ne költsd el a rávalót, akkor várjál. Ha viszont esélyes, hogy addíg elmegy másra, akkor cseréld ki most. :) Azzal nem csinálsz bajt, ha korábban cseréled, akkor szokott gubanc lenni ha később. kép 1 kép 2 Szép! A szíjat már láttam, a szelepet most először. - mennyi futott km-nél szakadt el, sok város és pörgetés/csapatás volt benne? (én csak városoztam eleget, nem kínoztam) - ez az egy hajlott el és ez szívó, vagy kipuff (elsőre tippelek)? -milyen károd is volt még.... Ja és hatott, ez komolyan elég volt arra hogy megveszem, aztán eláll nálam egy 2-3 hónapot. Szerelő megvan, (folyamatosan kap munkát tőlem, most a japán csotrogányon kell kipuff. csövet cserélni, egy helyen meg szeletelünk... na ezen csak egy középdob-hátsó dob közti kanyargós cső kerül, 14.000 be, a leömlő a középdobbal 43.000, na ezt inkább darabolni, javítani, a hátsódobról ne is beszéljünk az csak a dob 2 centi csővel, meg a véggel 35.000 !!! ) Gates szíj több helyen is van- elég olcsón. láttam olcsó Quap pumpát de inkább + 3000 ért egy jobbat, a görgő meg szíjjal együtt.
Guest Sanci Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Én 86 ezernél cseréltettem a vezérlést (amikor megvettem) aztán szíj - feszítő- és vezetőgörgő csere 115 ezer majd 135 ezernél vízpumpával együtt megint az egész ha már csere. Inkább hamarabb mint szét legyen az egész -mondjuk szétment anélkül is.. :)
zotya975 Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Szép! A szíjat már láttam, a szelepet most először. - mennyi futott km-nél szakadt el, sok város és pörgetés/csapatás volt benne? (én csak városoztam eleget, nem kínoztam) - ez az egy hajlott el és ez szívó, vagy kipuff (elsőre tippelek)? -milyen károd is volt még.... Ja és hatott, ez komolyan elég volt arra hogy megveszem, aztán eláll nálam egy 2-3 hónapot. Szerelő megvan, (folyamatosan kap munkát tőlem, most a japán csotrogányon kell kipuff. csövet cserélni, egy helyen meg szeletelünk... na ezen csak egy középdob-hátsó dob közti kanyargós cső kerül, 14.000 be, a leömlő a középdobbal 43.000, na ezt inkább darabolni, javítani, a hátsódobról ne is beszéljünk az csak a dob 2 centi csővel, meg a véggel 35.000 !!! ) Gates szíj több helyen is van- elég olcsón. láttam olcsó Quap pumpát de inkább + 3000 ért egy jobbat, a görgő meg szíjjal együtt. Nem tudom hány kilóméter volt benne, mert akkor vettem, és a kereskedő nem tudta mikor volt vezérlés csere. Akkor még nagypapisan vezettem, semmi pörgetés, csapatás, vegyesen város, országút. Simán csak felkapcsoláskor elment az erő, leállt a motor, és ennyi. Mind a 4 szívószelep elgörbült, meg egy himba eltört. A gates szíj "szemre" jó állapotban volt, vagy túl volt feszítve, vagy esetleg először a himba tört el, és megakasztotta a vezérést. Nem újítottuk fel a HF-et vettem egyet bontottan azt raktuk bele. Maga a kár olyan 30 ezer volt, de mivel sokmindent cseréltem, 50 volt a vége , csak anyagköltség.
rtomi Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Nem tudom hány kilóméter volt benne, mert akkor vettem, és a kereskedő nem tudta mikor volt vezérlés csere. Akkor még nagypapisan vezettem, semmi pörgetés, csapatás, vegyesen város, országút. Simán csak felkapcsoláskor elment az erő, leállt a motor, és ennyi. Mind a 4 szívószelep elgörbült, meg egy himba eltört. A gates szíj "szemre" jó állapotban volt, vagy túl volt feszítve, vagy esetleg először a himba tört el, és megakasztotta a vezérést. Nem újítottuk fel a HF-et vettem egyet bontottan azt raktuk bele. Maga a kár olyan 30 ezer volt, de mivel sokmindent cseréltem, 50 volt a vége , csak anyagköltség. Kócolásnál nem feltétlenül a szíjszakadás lehet a ludas. Eltépheti a szíjat a vízpumpa is amikor beáll rajta a csapágy. :)
brezsó Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Valami hasonló tuning valakinek? NITRO :hiya: :lol: ..és azok meg csak kacarásznak azon, hogy hazavágtak egy V8-at... :) .......... :( "gyűrődési zóna" és utána még megy is.. :P
webshark Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Kócolásnál nem feltétlenül a szíjszakadás lehet a ludas. Eltépheti a szíjat a vízpumpa is amikor beáll rajta a csapágy. :huh: és ezért kell a punepát időben....még 60 E km enként kidobni....
astrásgyerek Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Úgy látom minden diesel megjavult újabban!! :huh: :lol: Persze ez egy Astránál természetes :P B) Nem talált valaki a neten véletlenül Astra SZERVÍZFÜZETET beszkennelve? Még sosem láttam milyen lehet.... Ha tud valaki linket lécci dobjon meg vele, nagyon megköszönném!!! ^_^ KÖSZIKE!!
daykiller Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Úgy látom minden diesel megjavult újabban!! :huh: :lol: Persze ez egy Astránál természetes :P B) Nem talált valaki a neten véletlenül Astra SZERVÍZFÜZETET beszkennelve? Még sosem láttam milyen lehet.... Ha tud valaki linket lécci dobjon meg vele, nagyon megköszönném!!! ^_^ KÖSZIKE!! Az Így csináldra gondolsz, vagy a szervízkönyvre?
Laleekirály Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Valami hasonló tuning valakinek? NITRO Szépen hazavágták a verdát! :huh:
astrásgyerek Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Az Így csináldra gondolsz, vagy a szervízkönyvre? Nem erre: http://img.beta.expressz.hu/02/de/bc/cb-main.jpg Hanem a szervízfüzetre, amibe írják az olajcserét (km, dátum, mit cseréltek még), és le van benne írva, hogy mit mikor kell ellenőrizni, cserélni! Nekem az a könyv kéne, amibe akkor írnak, amikor márkaszervízbe viszed az autót! Sajna mikor megvettem, nem adtak vele semmi könyvet, de a "Kezelési, karbantartási kézikönyvet (amit adnak az autóhoz újkorában) már kinyomtattam, és be is köttettem magamnak! de szervízkönyvet még csak nem is láttam sosem...... :lol: Lécci lécci lécci segítsetek, ha tudtok! Szerintem másnak is hasznos lehetne!! :huh:
daykiller Elküldve Július31, 2009 Elküldve Július31, 2009 Nem erre: http://img.beta.expressz.hu/02/de/bc/cb-main.jpg Hanem a szervízfüzetre, amibe írják az olajcserét (km, dátum, mit cseréltek még), és le van benne írva, hogy mit mikor kell ellenőrizni, cserélni! Nekem az a könyv kéne, amibe akkor írnak, amikor márkaszervízbe viszed az autót! Sajna mikor megvettem, nem adtak vele semmi könyvet, de a "Kezelési, karbantartási kézikönyvet (amit adnak az autóhoz újkorában) már kinyomtattam, és be is köttettem magamnak! de szervízkönyvet még csak nem is láttam sosem...... :lol: Lécci lécci lécci segítsetek, ha tudtok! Szerintem másnak is hasznos lehetne!! :huh: Ja vágom, a szervízkönyv kell neked. Az nekem sincs, itt a fórumon tanultam meg az időközöket. B) Valamint írom itthon. ^_^ Amit mutattál képen, az is megvan nekem, meg az így csináld is.
zotya975 Elküldve Augusztus1, 2009 Elküldve Augusztus1, 2009 Kócolásnál nem feltétlenül a szíjszakadás lehet a ludas. Eltépheti a szíjat a vízpumpa is amikor beáll rajta a csapágy. :huh: Hát nem tudom, amikor kiszereltük a vízpumpa, és a feszítő is akadás-kotyogásmentesen forgott.
Recommended Posts