Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Néz a szöveget Gabi : ....A munkájában szeretne folyamatosan fejlődni, és a senior korosztály mozgásfejlesztésével foglalkozni....

:)

És? Tanácsot akarsz tőlem kérni, hogy férkőzz a kegyeibe? :)

úgy 1,2Eur/liter, de vannak természetesen olcsóbbak és drágábbak is.

Hát akkor az sajna nem jáccik :lol:

Köszi az infót!

Kötekedés: az elem nem a BIOS-t jegyzi meg, hanem a CMOS-t. <_< BIOS a szoftver, amivel állítgatsz és a CMOS-ban tárolja a beállításokat. :P

Akkor már hogy én se maradjak ki a kötekedésből :lol:

1. Az elem nem jegyez meg semmit, az csak max bizseregtet :lol:

2. CMOS egy félvezető-technológiát takar, és azt nem kell megjegyezni, mert sok-sok szakirodalmat találsz róla a neten, meg könyvtárakban is ^_^

3. Az RTC (realtime óra, ez az idő/dátum áramkör) szokta tartalmazni azt az SRAM-ot, ami kis méretű, de a RTC-t működtető elemről táplálva

nem feledi a BIOS beállításait (ami meg egy firmware, ez működteti az alaplap IO-it és perifériáit vezérlő mikrovezérlőt, sokan csak chipsetnek

csúfolják) :P

Megosztás:

És? Tanácsot akarsz tőlem kérni, hogy férkőzz a kegyeibe? <_<

Hát akkor az sajna nem jáccik :)

Köszi az infót!

Akkor már hogy én se maradjak ki a kötekedésből :lol:

1. Az elem nem jegyez meg semmit, az csak max bizseregtet :)

2. CMOS egy félvezető-technológiát takar, és azt nem kell megjegyezni, mert sok-sok szakirodalmat találsz róla a neten, meg könyvtárakban is :lol:

3. Az RTC (realtime óra, ez az idő/dátum áramkör) szokta tartalmazni azt az SRAM-ot, ami kis méretű, de a RTC-t működtető elemről táplálva

nem feledi a BIOS beállításait (ami meg egy firmware, ez működteti az alaplap IO-it és perifériáit vezérlő mikrovezérlőt, sokan csak chipsetnek

csúfolják) :lol:

tehát csak a bios beállításaittárolja, ahogy mondtam, felesleges ezt így túlvariálni fijúklányok ^_^

Megosztás:

Jówammán Izidor.. :) :lol: :lol:

Az érdem nem az enyém, Mörfi kartársat illeti a dicsőség. Én csak felelevenítettem az általa leírtakat.

Csak mintha rád emlékeztem volna :) de a lényegen nem változtat... <_< :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Nem biztos, hogy ez a legjobb topic neki, de igazából egyikbe sem illik a problémám. Szóval: műszakin kiderült, hogy lóg a fogasléc a kormányműben. Én vezetés közben ezt nem igen érzem, de felemelve és megrángatva látszik a lógás elég szépen. Lehet ezzel valamit csinálni? Van itt állító csavar vagy lehet perselyeztetni? Mennyibe fájhat a javítása?

üdv, mauser

Megosztás:

Sziasztok!

Nem biztos, hogy ez a legjobb topic neki, de igazából egyikbe sem illik a problémám. Szóval: műszakin kiderült, hogy lóg a fogasléc a kormányműben. Én vezetés közben ezt nem igen érzem, de felemelve és megrángatva látszik a lógás elég szépen. Lehet ezzel valamit csinálni? Van itt állító csavar vagy lehet perselyeztetni? Mennyibe fájhat a javítása?

üdv, mauser

Igen, lehet állítani. Nagyon nőgyámbász művelet de lehetséges. A kormánymű alján van egy anya amivel lehet szorítani picit a szerkezeten viszont bízd olyanra akinek finomabb keze van és ért is hozzá. Ha van hozzáértő ótószerelő pajtid akkor Ő tudni fogja hol és mit kell macerálni.

Megosztás:

Hát aki menetközben nem érzi, hogy hull szét az autó az igen finom kezekkel van megáldva <_<

nekem is ez a problémám, és mégse érzni, hogy hullana szét, csak hallom, hogy néha koppan, de még én se jutottam el odáig.

van egy nagy csillagfejű csavar, azt kell lelazítani, és annak a belsejében meg egy másik csavar, azt kell befelé tekerni, és közben próbálgatni, hogy szünt e a lógás, és könnyen tekeredik e a kormány, ha megvan a helyzet, akkor meg vissza kell húzni azt a csillag csavart, és kész

ha jól értettem, amit JOHnny mesélt, bár azóta is várom a képeket, amit ígért.

Megosztás:

nekem is ez a problémám, és mégse érzni, hogy hullana szét, csak hallom, hogy néha koppan.

Míg nem volt mélynyomó az autóban addig be-be koppantott a kormányzáram meg asszem zörgött a kalaptartóm is egy kicsit. Most valahogy nem hallani ezeket a zajokat s az autó is jobban megy <_<

Megosztás:

Szíp estéket. Megint dógoztam eddig, mindegy, legalább kiolvasgattam magam <_< Reggel azthittem én is ilyen mozdulatsort adok elő mint ezen a videón, csak nekem nem volt célpontom. :) Valami sz.rrágó éjszaka tömi a pudvás fejét, és a maradákot (kukoricás pizza) elegánsan kihelyezi az ablakon kívülre... Persze hogy a Ribikém állt ott... (tegnap előtt az éves rendes mosáshiány bepótolva, tehát csillogott tőle nem megszokott módon), erre valami agyonkultúrált f.sz rászórja a pizzamaradákát a valahanyadik emeletről. Persze reggel a nap is sütötte vagy 1 órát, úgyhogy rá is gyógyította rendesen... Imádok telepen lakni.. :lol: :lol: :) :lol:

Megosztás:

Ja bizony, nem rossz macsek de nekem ez sokkal inkább bejön... :P

Te is kezded? :) :lol: ^_^

Tudsz olvasni? :P Nem Diáról volt szó.. Azt hittem ő szekálta Pistit és nem fordítva.. :)

Imádok telepen lakni.. :lol: <_<

Költözz el onnan.. ;)

-------------------------------------

Apropó, van egy kis wendaz gondom, 2 részre osztott partíción: 1. op (pista), 2. progik, stb.

Na most az van, hogy a régebben rátett progikat (setup fájlok) simán indítja de azokat amik telepítés után lettek rácumózva azokat nem indítja el csak hibaüzenet: "A windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel."

Mindezt rendszergazdaként.. Valakinek ötlete? :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.