zotya975 Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 boot sorrendet pl be lehet állítani, na meg ugye az órát is az tárolja stb Ezeket tudom, de nem tudtam, hogy ehhez is kell az elem. Én azt hittem, hogy csak az órához kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 első körben veszek bele elemet, meg a memóriákat cserélgetem... nem figyeltem annyira, de nem láttam feltűnő kondikat, nemhiszem, hogy azok lennének a bibisek, de meglesem. Az elem hajtja az órát, és egy kisméretű memóriát lát el táppal. Ha gyorsan ki tudod cserélni, akkor nem felejti el a tartalmát. Olyan kicsi a fogyasztás, hogy a szórt kapacitások és a tápot szűrő kondik néhány másodpercet esetleg perceket is tudják táplálni. Szokott mellette egy jumper lenni, ami megszakítja ezt a tápot. Az új alaplapnál esetleg ezzel kapcsolod az elemet az alaplaphoz, illetve az előbb említett kapacitást rövidrezárod, hogy alaphelyzetbe tudd hozni a BIOS-t, annélkül, hogy várni kéne az önkisülésre. A napokban egy DELL szerveren kellett ilyen elemet cserélnem. CR 2032 volt az elem típusa. Egy dologra azért ügyelni kell! Ha a foglalat rögzítőpöckét kioldod, akkor az elem kipattanhat belőle, ami zárlatot is okozhat! Ez azért lehetséges, mert áramtalanítva is lehetnek (vannak) az alaplapon, feszültség alatt levő alkatrészek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Ne baccá ki velem! Az most komolyan a Bios miatt van benne? Én azt hittem simán csak az óra miatt van. :lol: Hát ez komolyan nem tudtam. És az asszony sem tudta, most kérdeztem meg. :lol: Így azért kicsit jobb. :lol: <_< :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 nekem is 2032 es elem van benne, 2,85 ös fesszel is vígan teszi a dolgát. megvan a hiba is. ebbe a lapba megy ddr1 és sd is ddr-eket kiszedtem, kapott sd-t és most megy már csak az a kérdés hogy a lap vagy a ddr kaka két 256os modulom van, meg a lapon is két ddr meg két sd hely van ha lesz kedvem kínlódni vele, akkor bedugok egy ddr-t előbb az egyik foglalatba, aztán a másikba, aztán a másik ddr el is, aztán ki kell derülnie, hogy mi a bibi ha mind a két modul jó lesz, de csak egy helyen, akkor a lap hibás, de ha egyik modul jó mind a két helyen, de a másik modul egyik helyen se, akkor az egyik modulom szar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 nekem is 2032 es elem van benne, 2,85 ös fesszel is vígan teszi a dolgát. megvan a hiba is. ebbe a lapba megy ddr1 és sd is ddr-eket kiszedtem, kapott sd-t és most megy már csak az a kérdés hogy a lap vagy a ddr kaka két 256os modulom van, meg a lapon is két ddr meg két sd hely van ha lesz kedvem kínlódni vele, akkor bedugok egy ddr-t előbb az egyik foglalatba, aztán a másikba, aztán a másik ddr el is, aztán ki kell derülnie, hogy mi a bibi ha mind a két modul jó lesz, de csak egy helyen, akkor a lap hibás, de ha egyik modul jó mind a két helyen, de a másik modul egyik helyen se, akkor az egyik modulom szar. Újabb pluszpont a linuxnak. Alapból van olyan funkciója, hogy memtest86. Ez bika módon kiteszteli a memóriát. Egyébként van egy másik trükk is. Belépsz a BIOS-ba és az Advanced beállításoknál megkeresed azt hogy "Quick Power On Self-Test". Ezt átnyomod disabledre, mented, újraindul, háromszor végigellenőrzi lassan a memóriát. Ha nem ír hibát utána, akkor a memóriák pöngék. Van amúgy egy robbanásbiztos tippem, hogy mi a baja a gépnek, de majd ha nem a memória lesz a rossz, akkor elárulom. :) Kötekedés: az elem nem a BIOS-t jegyzi meg, hanem a CMOS-t. <_< BIOS a szoftver, amivel állítgatsz és a CMOS-ban tárolja a beállításokat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Újabb pluszpont a linuxnak. Alapból van olyan funkciója, hogy memtest86. Ez bika módon kiteszteli a memóriát. Egyébként van egy másik trükk is. Belépsz a BIOS-ba és az Advanced beállításoknál megkeresed azt hogy "Quick Power On Self-Test". Ezt átnyomod disabledre, mented, újraindul, háromszor végigellenőrzi lassan a memóriát. Ha nem ír hibát utána, akkor a memóriák pöngék. Van amúgy egy robbanásbiztos tippem, hogy mi a baja a gépnek, de majd ha nem a memória lesz a rossz, akkor elárulom. :lol: Kötekedés: az elem nem a BIOS-t jegyzi meg, hanem a CMOS-t. <_< BIOS a szoftver, amivel állítgatsz és a CMOS-ban tárolja a beállításokat. :) sőt van dosos memtest is.. :) csak sokáig tart, ha normálisan tesztel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Újabb pluszpont a linuxnak. Ubuntu! Ez a nyerő! Egy kis PIII-as Dell notin (850 Mhz, csak 256 Mb.) úgy megy mint az álom! <_< Az XP-nél 2*-3* gyorsabb! (Ezen a gépen!) Nincs vírus, nincs kékhalál! Nem kell linux gurunak lenned! Nem nehéz felrakni! Egyszerűen ki lehet próbálni. Letöltöd, kiírod cd-re, bootolsz róla. A próba nem fog semmit felrakni a gépedre. Ha nem tetszik nem telepíted! Csak annyi a kompromisszum, hogy így egy kicsit lassabb, mint telepítve. http://ubuntu.hu Ja és erről a "Live CD"-ről bootolva is lehet memtest-et csinálni! Menüből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Ubuntu! Ez a nyerő! :) Az XP-nél 2*-3* gyorsabb! Nincs vírus, nincs kékhalál! Egy szépséghibája van az egésznek, ezeket nem szereti kezelni: Hekkelni kell keményen parancssorral, ami plusz szépséghiba, hogy a hálózati ikon nem mutatja az aktuel állapotát. Manapság pedig az abszolút mobilitás nem hátrány de otthoni adsl vagy kábeles nethez tökéletes az szent :lol: (csoda a zárt meghajtókba.. :lol: :) ) mondjuk én másra nem is használtam... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Ne kezdjük ezt jó!? Van két szinte csontra ugyanolyan konfigom,Asus barbone. Egyiken Xp van,másikon ubuntu. A linuxos többször fagyott,az xp-s azóta megy,amióta bekapcsoltam.Minkettőn reklámfilm fut 0-24-ben,egyszál mpg. Másrészt megnézem,hogy spec programokat hogyan futtatnátok linux alól....mindkettőt használom,mindkettő jó,csak más dolgokra. Winfost az utálja,aki buta hozzá. A laptopon most win7 fut és imádom,betonstabil régóta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Deeee :lol: vesézzük már ki, úgyse ide tartozik meg az offmeisterek úgyse zaklatják mostanában annyira a lelki világod.. :) :lol: Na szóval: Mac OS Leopard - meg valami Dell konfig... Mennyire stabil? Tudsz valamit mondani róla? :) Nézegettem utána de semmi elfogadható tény nincs mennyire is stabil a cumó.. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Deeee :lol: vesézzük már ki, úgyse ide tartozik meg az offmeisterek úgyse zaklatják annyira a lelki világod mostanában. :) :lol: Na szóval: Mac OS Leopard - meg valami Dell konfig... Mennyire stabil? tudsz valamit mondani róla? :) Nézegettem utána de semmi elfogadható tény nincs mennyire is stabil a cumó.. <_< Az attól függ hogy milyen alapokra helyezed a dolgot. Ha egy 3 lábú kis-székre, egy lépcsőn, akkor kevésbé stabil mint az amit a beton alapzatra ragasztasz le. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Ubuntu! Ez a nyerő! Egy kis PIII-as Dell notin (850 Mhz, csak 256 Mb.) úgy megy mint az álom! <_< Az XP-nél 2*-3* gyorsabb! (Ezen a gépen!) Nincs vírus, nincs kékhalál! Nem kell linux gurunak lenned! Nem nehéz felrakni! Egyszerűen ki lehet próbálni. Letöltöd, kiírod cd-re, bootolsz róla. A próba nem fog semmit felrakni a gépedre. Ha nem tetszik nem telepíted! Csak annyi a kompromisszum, hogy így egy kicsit lassabb, mint telepítve. http://ubuntu.hu Ja és erről a "Live CD"-ről bootolva is lehet memtest-et csinálni! Menüből. Nekem nem kell bemutatni a linux alapú operációs rendszer disztribúciókat. :) Minden nap használom. Egyébként az ubuntu nekem annyira nem tetszik, inkább Debian, amin az Ubuntu is alapszik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Ne kezdjük ezt jó!? Van két szinte csontra ugyanolyan konfigom,Asus barbone. Egyiken Xp van,másikon ubuntu. A linuxos többször fagyott,az xp-s azóta megy,amióta bekapcsoltam.Minkettőn reklámfilm fut 0-24-ben,egyszál mpg. Másrészt megnézem,hogy spec programokat hogyan futtatnátok linux alól....mindkettőt használom,mindkettő jó,csak más dolgokra. Winfost az utálja,aki buta hozzá. A laptopon most win7 fut és imádom,betonstabil régóta. A linuxot be kell állítani normálisan és akkor nem lesz vele gond. A probléma az, hogy a beállítás elég körülményes és egy adott szintű tudást igényel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 A linuxot be kell állítani normálisan és akkor nem lesz vele gond. A probléma az, hogy a beállítás elég körülményes és egy adott szintű tudást igényel. Ne mond! A winfos is ilyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Ne mond! A winfos is ilyen! Igen, azt is be kell állítani, de azt se fogja egy laikus belőni normálisan, mint egy linuxot sem. <_< Amúgy a winfost az is utálja, aki nagyon is ismeri a gyengepontjait (hálózat, hardverkezelés stb.). Tény, hogy a windows nem a pro felhasználóknak készült, csak az alapbeállítások, amivel üzemel stabilan, hosszabb távon nem kifizetődő. :) Használok wendazt én is, de a komolyabb feladatokhoz inkább lenugz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Azon csodálkozom hogy mac-es buzik még nem jöttek verni a mellüket az osx-re. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Azon csodálkozom hogy mac-es buzik még nem jöttek verni a mellüket az osx-re. <_< Gergolabs jóvoltából hamarosan én is mac osx b*zi leszek. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Azon csodálkozom hogy mac-es buzik még nem jöttek verni a mellüket az osx-re. <_< Volt már mac a közeledben amúgy ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Volt már mac a közeledben amúgy ? <_< Csak macdonalds! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Volt már mac a közeledben amúgy ? <_< Nem, de úgyis tudva levő, hogy csak piszkálódásból írtam. :) Szerk.: Jobban belegondolva, volt már, használtam, mac laptop volt, nem tetszett, főleg a fehér műanyagja, meg a forrósága, de a szoftver nem volt rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 daykiller mi baj a agépemnek szerinted?? kíváncsivagyok, hogy szerinted mi is lehet az, mert egy darabig nem fogom nyígatni. én az egyik ddr modulra gondolok.(ez olcsóbb eccerűbb hiba) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Az attól függ hogy milyen alapokra helyezed a dolgot. Ha egy 3 lábú kis-székre, egy lépcsőn, akkor kevésbé stabil mint az amit a beton alapzatra ragasztasz le. :) Erről az oldalról is lehet nézni a dolgokat! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Akkor most reagálok ez előbbi tizenvalahány hsz-re.: <_< :) :) ??? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Igyál egy kávét, gondold át a dolgokat aztán hátha... :lol: <_< :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július5, 2009 Megoszt Elküldve Július5, 2009 Igyál egy kávét, gondold át a dolgokat aztán hátha... :lol: <_< :) :) Éppen azt iszom, de fél vödör kevés lesz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts