Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

első körben veszek bele elemet, meg a memóriákat cserélgetem... nem figyeltem annyira, de nem láttam feltűnő kondikat, nemhiszem, hogy azok lennének a bibisek, de meglesem.

Az elem hajtja az órát, és egy kisméretű memóriát lát el táppal.

Ha gyorsan ki tudod cserélni, akkor nem felejti el a tartalmát. Olyan kicsi a fogyasztás, hogy a szórt kapacitások és a tápot szűrő kondik néhány másodpercet esetleg perceket is tudják táplálni. Szokott mellette egy jumper lenni, ami megszakítja ezt a tápot. Az új alaplapnál esetleg ezzel kapcsolod az elemet az alaplaphoz, illetve az előbb említett kapacitást rövidrezárod, hogy alaphelyzetbe tudd hozni a BIOS-t, annélkül, hogy várni kéne az önkisülésre.

A napokban egy DELL szerveren kellett ilyen elemet cserélnem. CR 2032 volt az elem típusa.

Egy dologra azért ügyelni kell!

Ha a foglalat rögzítőpöckét kioldod, akkor az elem kipattanhat belőle, ami zárlatot is okozhat!

Ez azért lehetséges, mert áramtalanítva is lehetnek (vannak) az alaplapon, feszültség alatt levő alkatrészek.

Megosztás:

nekem is 2032 es elem van benne, 2,85 ös fesszel is vígan teszi a dolgát.

megvan a hiba is.

ebbe a lapba megy ddr1 és sd is

ddr-eket kiszedtem, kapott sd-t és most megy

már csak az a kérdés hogy a lap vagy a ddr kaka

két 256os modulom van, meg a lapon is két ddr meg két sd hely van

ha lesz kedvem kínlódni vele, akkor bedugok egy ddr-t előbb az egyik foglalatba, aztán a másikba, aztán a másik ddr el is, aztán ki kell derülnie, hogy mi a bibi

ha mind a két modul jó lesz, de csak egy helyen, akkor a lap hibás, de ha egyik modul jó mind a két helyen, de a másik modul egyik helyen se, akkor az egyik modulom szar.

Megosztás:

nekem is 2032 es elem van benne, 2,85 ös fesszel is vígan teszi a dolgát.

megvan a hiba is.

ebbe a lapba megy ddr1 és sd is

ddr-eket kiszedtem, kapott sd-t és most megy

már csak az a kérdés hogy a lap vagy a ddr kaka

két 256os modulom van, meg a lapon is két ddr meg két sd hely van

ha lesz kedvem kínlódni vele, akkor bedugok egy ddr-t előbb az egyik foglalatba, aztán a másikba, aztán a másik ddr el is, aztán ki kell derülnie, hogy mi a bibi

ha mind a két modul jó lesz, de csak egy helyen, akkor a lap hibás, de ha egyik modul jó mind a két helyen, de a másik modul egyik helyen se, akkor az egyik modulom szar.

Újabb pluszpont a linuxnak. Alapból van olyan funkciója, hogy memtest86. Ez bika módon kiteszteli a memóriát.

Egyébként van egy másik trükk is.

Belépsz a BIOS-ba és az Advanced beállításoknál megkeresed azt hogy "Quick Power On Self-Test". Ezt átnyomod disabledre, mented, újraindul, háromszor végigellenőrzi lassan a memóriát. Ha nem ír hibát utána, akkor a memóriák pöngék. Van amúgy egy robbanásbiztos tippem, hogy mi a baja a gépnek, de majd ha nem a memória lesz a rossz, akkor elárulom. :)

Kötekedés: az elem nem a BIOS-t jegyzi meg, hanem a CMOS-t. <_< BIOS a szoftver, amivel állítgatsz és a CMOS-ban tárolja a beállításokat. :)

Megosztás:

Újabb pluszpont a linuxnak. Alapból van olyan funkciója, hogy memtest86. Ez bika módon kiteszteli a memóriát.

Egyébként van egy másik trükk is.

Belépsz a BIOS-ba és az Advanced beállításoknál megkeresed azt hogy "Quick Power On Self-Test". Ezt átnyomod disabledre, mented, újraindul, háromszor végigellenőrzi lassan a memóriát. Ha nem ír hibát utána, akkor a memóriák pöngék. Van amúgy egy robbanásbiztos tippem, hogy mi a baja a gépnek, de majd ha nem a memória lesz a rossz, akkor elárulom. :lol:

Kötekedés: az elem nem a BIOS-t jegyzi meg, hanem a CMOS-t. <_< BIOS a szoftver, amivel állítgatsz és a CMOS-ban tárolja a beállításokat. :)

sőt van dosos memtest is.. :) csak sokáig tart, ha normálisan tesztel

Megosztás:

Újabb pluszpont a linuxnak.

Ubuntu! Ez a nyerő! Egy kis PIII-as Dell notin (850 Mhz, csak 256 Mb.) úgy megy mint az álom! <_<

Az XP-nél 2*-3* gyorsabb! (Ezen a gépen!) Nincs vírus, nincs kékhalál!

Nem kell linux gurunak lenned! Nem nehéz felrakni!

Egyszerűen ki lehet próbálni. Letöltöd, kiírod cd-re, bootolsz róla. A próba nem fog semmit felrakni a gépedre. Ha nem tetszik nem telepíted!

Csak annyi a kompromisszum, hogy így egy kicsit lassabb, mint telepítve.

http://ubuntu.hu

Ja és erről a "Live CD"-ről bootolva is lehet memtest-et csinálni! Menüből.

Megosztás:

Ubuntu! Ez a nyerő! :)

Az XP-nél 2*-3* gyorsabb! Nincs vírus, nincs kékhalál!

Egy szépséghibája van az egésznek, ezeket nem szereti kezelni:

sony-ericsson-md300.jpg

t-mobile_webnwalk_usb_stick_72_1_400.jpg

Hekkelni kell keményen parancssorral, ami plusz szépséghiba, hogy a hálózati ikon nem mutatja az aktuel állapotát. Manapság pedig az abszolút mobilitás nem hátrány de otthoni adsl vagy kábeles nethez tökéletes az szent :lol: (csoda a zárt meghajtókba.. :lol: :) ) mondjuk én másra nem is használtam... <_<

Megosztás:

Ne kezdjük ezt jó!?

Van két szinte csontra ugyanolyan konfigom,Asus barbone.

Egyiken Xp van,másikon ubuntu.

A linuxos többször fagyott,az xp-s azóta megy,amióta bekapcsoltam.Minkettőn reklámfilm fut 0-24-ben,egyszál mpg.

Másrészt megnézem,hogy spec programokat hogyan futtatnátok linux alól....mindkettőt használom,mindkettő jó,csak más dolgokra.

Winfost az utálja,aki buta hozzá.

A laptopon most win7 fut és imádom,betonstabil régóta.

Megosztás:

Deeee :lol: vesézzük már ki, úgyse ide tartozik meg az offmeisterek úgyse zaklatják mostanában annyira a lelki világod.. :) :lol:

Na szóval: Mac OS Leopard - meg valami Dell konfig... Mennyire stabil? Tudsz valamit mondani róla? :)

Nézegettem utána de semmi elfogadható tény nincs mennyire is stabil a cumó.. <_<

Megosztás:

Deeee :lol: vesézzük már ki, úgyse ide tartozik meg az offmeisterek úgyse zaklatják annyira a lelki világod mostanában. :) :lol:

Na szóval: Mac OS Leopard - meg valami Dell konfig... Mennyire stabil? tudsz valamit mondani róla? :)

Nézegettem utána de semmi elfogadható tény nincs mennyire is stabil a cumó.. <_<

Az attól függ hogy milyen alapokra helyezed a dolgot. Ha egy 3 lábú kis-székre, egy lépcsőn, akkor kevésbé stabil mint az amit a beton alapzatra ragasztasz le. :lol:

Megosztás:

Ubuntu! Ez a nyerő! Egy kis PIII-as Dell notin (850 Mhz, csak 256 Mb.) úgy megy mint az álom! <_<

Az XP-nél 2*-3* gyorsabb! (Ezen a gépen!) Nincs vírus, nincs kékhalál!

Nem kell linux gurunak lenned! Nem nehéz felrakni!

Egyszerűen ki lehet próbálni. Letöltöd, kiírod cd-re, bootolsz róla. A próba nem fog semmit felrakni a gépedre. Ha nem tetszik nem telepíted!

Csak annyi a kompromisszum, hogy így egy kicsit lassabb, mint telepítve.

http://ubuntu.hu

Ja és erről a "Live CD"-ről bootolva is lehet memtest-et csinálni! Menüből.

Nekem nem kell bemutatni a linux alapú operációs rendszer disztribúciókat. :) Minden nap használom. Egyébként az ubuntu nekem annyira nem tetszik, inkább Debian, amin az Ubuntu is alapszik. :)

Megosztás:

Ne kezdjük ezt jó!?

Van két szinte csontra ugyanolyan konfigom,Asus barbone.

Egyiken Xp van,másikon ubuntu.

A linuxos többször fagyott,az xp-s azóta megy,amióta bekapcsoltam.Minkettőn reklámfilm fut 0-24-ben,egyszál mpg.

Másrészt megnézem,hogy spec programokat hogyan futtatnátok linux alól....mindkettőt használom,mindkettő jó,csak más dolgokra.

Winfost az utálja,aki buta hozzá.

A laptopon most win7 fut és imádom,betonstabil régóta.

A linuxot be kell állítani normálisan és akkor nem lesz vele gond. A probléma az, hogy a beállítás elég körülményes és egy adott szintű tudást igényel.

Megosztás:

Ne mond!

A winfos is ilyen!

Igen, azt is be kell állítani, de azt se fogja egy laikus belőni normálisan, mint egy linuxot sem. <_<

Amúgy a winfost az is utálja, aki nagyon is ismeri a gyengepontjait (hálózat, hardverkezelés stb.).

Tény, hogy a windows nem a pro felhasználóknak készült, csak az alapbeállítások, amivel üzemel stabilan, hosszabb távon nem kifizetődő. :)

Használok wendazt én is, de a komolyabb feladatokhoz inkább lenugz.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.