Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

:lol: megnéztem volna a kutasok fejét, mikor meglátják, hogy egy égő autó gurul be hozzájuk!

Én is, de akkor még alulról karcoltam az ebédlőasztalt ;) Faterék mentek valahova... Ha tudnátok hány ehhez hasonló beteg autós sztorijuk van ezeknek... Én már bekészültem rajtuk egy párszor :D :lol:

Valami prücök van a ketyerével má' megint... Elfogyott az víz. Ősz óta faca, nem engedte a vizet, úgy állt a hőmérője a 90 alatt egy picivel, mint amit odaragasztottak. Erre múlt héten hazafelé apám vezet, én nézem a hőmérőt (jah, ki vezet és ki figyel.... <_< ) elkezdett kúszni fölfelé. Oan 95 körül beállt. Feltekerte a fűtést jóapám, azt toszott jönni a meleg... Akkor remek, nincs benne lé. 2 hűtéssel hazagurultunk vele, megitattam, azóta jó volt. (azért már betettem a desztvizet a csomitartóba) Ma a rakparton megint elkezdett kúszni a mutató... Fűtés föl, a "meleg" meg lópöcs.... Félreálltam, megint meglocsoltam, most megint elvan. Egy hét alatt elküldött egy tartálynyi vizet, és nem folyik, nem csöpög sehol. Lehet hogy egy az egybe eszi a gázolajjal? :) :lol: :lol: Mocskos Ribi :lol:

Igen Stefan... nekem is ezért van benne... (meg azért mert még amikor friss szerzemény volt, voltak füstölgős napjai. Az a májsztro aki előtte használta úgy szedett le egy pótféklámpát hogy a drótja az ott lifegett eltépve (nem vágva! tépve) Nem is értem miért füstölt :lol:

Megosztás:

Én is, de akkor még alulról karcoltam az ebédlőasztalt :D Faterék mentek valahova... Ha tudnátok hány ehhez hasonló beteg autós sztorijuk van ezeknek... Én már bekészültem rajtuk egy párszor :) :lol:

Valami prücök van a ketyerével má' megint... Elfogyott az víz. Ősz óta faca, nem engedte a vizet, úgy állt a hőmérője a 90 alatt egy picivel, mint amit odaragasztottak. Erre múlt héten hazafelé apám vezet, én nézem a hőmérőt (jah, ki vezet és ki figyel.... <_< ) elkezdett kúszni fölfelé. Oan 95 körül beállt. Feltekerte a fűtést jóapám, azt toszott jönni a meleg... Akkor remek, nincs benne lé. 2 hűtéssel hazagurultunk vele, megitattam, azóta jó volt. (azért már betettem a desztvizet a csomitartóba) Ma a rakparton megint elkezdett kúszni a mutató... Fűtés föl, a "meleg" meg lópöcs.... Félreálltam, megint meglocsoltam, most megint elvan. Egy hét alatt elküldött egy tartálynyi vizet, és nem folyik, nem csöpög sehol. Lehet hogy egy az egybe eszi a gázolajjal? :lol: :lol: :lol: Mocskos Ribi :lol:

:lol: hogy indul? Ha beindítod lök fehér füstöt?

Megosztás:

De amúgy viccet félretéve szar dolog az ilyen. Nekem van is az utastérben tűzoltó spray-em. Lehet, hogy nem sokat ér, de talán több, mint a semmi :lol:

Nem is tudom, hol olvastam, hogy egy ilyen sima, teszkóban is kapható oltókészülék alig pár mp-ig tolja az anyagot. Szóval inkább megnyugtatásképp van ott a kocsiban. Más dolog, hogy kicsit azért engem is megnyugtatna <_< Nyaralásra szerintem viszek is egyet :lol:

Megosztás:

Nem is tudom, hol olvastam, hogy egy ilyen sima, teszkóban is kapható oltókészülék alig pár mp-ig tolja az anyagot. Szóval inkább megnyugtatásképp van ott a kocsiban. Más dolog, hogy kicsit azért engem is megnyugtatna <_< Nyaralásra szerintem viszek is egyet :lol:

Az szinte csak arra jó! + ha úgy alakul, hogy használni kell, akkor legalább valamennyire megnyugtat a tudat, hogy megpróbáltad eloltani. Az már más dolog, hogy nem sikerült! :lol:

Megosztás:

Az szinte csak arra jó! + ha úgy alakul, hogy használni kell, akkor legalább valamennyire megnyugtat a tudat, hogy megpróbáltad eloltani. Az már más dolog, hogy nem sikerült! :lol:

egy kisebb tüzet el tudsz oltani sztem, mert nem is az anayggal olt, hanem azzal IS hogy elfujjal a levegőt vagy nem???

egyébként a kamionosnak ha kigyullad a póton akerék, addig megy amíg a kerékről le nem ég a gumi.

eloltani lehetetlenség, meg oltás közben belekap a másikba, a ponyvába stb.

multéven egy rallyautó is kiégett fulra... bár sztem ott bénák voltak és ennyi <_<

sztem láttátok ti is a videót.

Megosztás:

Ez így van, de ha nem levegőt adok a kis füstölgősnek mint ez a csóka (feltépte a motorháztetőt :) ) hanem ebből a habból 8-10 másodpercnyit, azzal már jobban állok. :D Nem olyan lángot kell ezzel oltani mint ami azon a képen van :lol: azt már csak fényképezni érdemes... :lol:

Fehér füst nem igazán van induláskor. :lol: Abból én is sejteném mibaja van :lol: :lol: Induláskor inkább olajevősen kékes. Fehéret nem nagyon ad.

Megosztás:

Ez így van, de ha nem levegőt adok a kis füstölgősnek mint ez a csóka (feltépte a motorháztetőt :) ) hanem ebből a habból 8-10 másodpercnyit, azzal már jobban állok. ;) Nem olyan lángot kell ezzel oltani mint ami azon a képen van :lol: azt már csak fényképezni érdemes... :lol:

4-5 mp-nyit. max :D

Most néztem utána, a 6kg-os tud 10mp-et. Nemsok <_< De levegőt tényleg nem egészséges dolog adni a tűznek, nekünk anno azt tanították, hogy ne tépjük fel a motorháztetőt, hanem próbáljuk befecskendezni a hűtőrácson valahogy. :lol:

Égéstechnikából doktoráltam :lol: Sok más egyéb mellett :lol: :lol:

Megosztás:

a mindenit.... srácok nehéz ez a hét. de már félig megértem. <_< Amúgy daykiller kolega... nem jártál tegnap pallag környékén? Mert egy tök olyan astra mint a tied jött szembe és ilyen félhosszúhajú srác ült benne...

Kizárt. Olyan messzire nem járok.

Azért örülök, hogy vannak kék astra caravanos félhosszú hajú fiatalemberek rajtam kívül. :lol: :lol:

Megosztás:

4-5 mp-nyit. max :lol:

Most néztem utána, a 6kg-os tud 10mp-et. Nemsok <_< De levegőt tényleg nem egészséges dolog adni a tűznek, nekünk anno azt tanították, hogy ne tépjük fel a motorháztetőt, hanem próbáljuk befecskendezni a hűtőrácson valahogy. :lol:

Égéstechnikából doktoráltam :lol: Sok más egyéb mellett :lol: :lol:

A 4-5 mp-nyi habos poros tűzellenes katyvasz is jobb mint egy szellőztetés :lol: :)

Megosztás:

Tűzről jut eszembe!

Annó egyik haveromék úgy gondolták, hogy össze kellene kötni a kellemest a hasznossal, így meghívtak vadászni, közbe ment náluk is az aratás. Második nap bóklásztunk a haverral a határba (imitáltuk a vadászatot) <_<, úgy döntöttünk visszamegyünk a sátrakhoz, mire odaértünk, szaladt a haverom keresztapja, hogy kigyulladt a kombájn, vigyünk vizet oltani. Volt ott 4 db 60l-es kanna víz, meg vagy 5 rekesz sör! A kannát nem bírtuk el, meg azzal nehéz lett volna szaladni, erre mind a hárman megfogtunk 1-1 rekesz sört és azzal mentünk oltani! :lol: :lol: Mire odaértünk, kiderült, hogy még csak füstölt a ferdefelhordóban a anyag. Oltás: sör felbont, jól meghúz, utána füstölős rész belocsol. :lol: :lol: Utána már voltunk ott vagy 8-an "oltani"! :lol:

Megosztás:

Tűzről jut eszembe!

Annó egyik haveromék úgy gondolták, hogy össze kellene kötni a kellemest a hasznossal, így meghívtak vadászni, közbe ment náluk is az aratás. Második nap bóklásztunk a haverral a határba (imitáltuk a vadászatot) <_<, úgy döntöttünk visszamegyünk a sátrakhoz, mire odaértünk, szaladt a haverom keresztapja, hogy kigyulladt a kombájn, vigyünk vizet oltani. Volt ott 4 db 60l-es kanna víz, meg vagy 5 rekesz sör! A kannát nem bírtuk el, meg azzal nehéz lett volna szaladni, erre mind a hárman megfogtunk 1-1 rekesz sört és azzal mentünk oltani! :lol: :lol: Mire odaértünk, kiderült, hogy még csak füstölt a ferdefelhordóban a anyag. Oltás: sör felbont, jól meghúz, utána füstölős rész belocsol. :lol: :lol: Utána már voltunk ott vagy 8-an "oltani"! :lol:

Nem osztanak alternatív tűzoltási technika érdemérmet? :lol:

Megosztás:

Lehet hogy kár volt kinyitni az elejét :lol: érdekes hogy egész másképp égett el a belső tere mint unokatesóménak :lol: Bár neki az egész elégett... ha ezt is hagyják még egy órát lehet h jobban hasonlítana <_< Apám haverja amikor kigyulladt a sztrádán a nagypószkija megoldotta a gyors oltást: Az első benzinkúthoz begurult vele. Nem volt lassú de mire kimászott az autóból, már 3-an oltották :lol: :lol: :lol: (az meg is maradt :lol: )

Ebből sem sok maradt. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.