daykiller Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Belsőlevegő-keringtető vákumcsöve lehet elszakadva, lecsúszva. Igen, arról tudok. Többiek kiokosítottak, mikor szereltem a fűtéskonzolt, hogy ez hogyan működik, mert csak egy csövet találtam. Akkor megvan a hiba oka remélem. Holnap leborítom a tetőkárpitot, meg a műanyag elemeket, aztán felhozom takarítani őket, egyúttal megkeresem a a vákumcsövet. Ettől lehet akkor az, hogy elég sűrűn, felpörög a motor gázadás nélkül? Ma is csinálta, mikor tolattam fel a ház elé.
epk947 Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Üdv! Létezik olyan hogy megromlik a benzin? A kapálógépünk nehezen akart beindulni a téli állás után úgyhogy olvasgattam egy kicsit és egy fórumon azt írta valaki hogy lehet hogy a benya volt rossz. Másik téma: Kiderült hogy lyukas a hűtőm rendeltem 17000-ért valami franciát jól tettem? Minden motorom karburátorából leengedem a benzint a tavaszi indítás előtt, mert ha nem, akkor a benne maradt benzin nem "megromlik", hanem a könnyű párlatű alkotórészek elpárolognak belőle és csak az adalékok és a nehéz alkotók (NEM az OLAJ!!!) marad ott. Az pedig nem nagyon akar felrobbanni..... Volt egy "élményem" életem első motoros versenyén a múlt század közepén. Akkoriban a kétütemű versenymotorokat Castrol R (keverék)olajjal hajtották, aminek nagyon jellegzetes ricinus szaga volt. Én is menő akartam lenni, legalább "szagilag", ezért patikai ricinust kevertem a szag miatt a normál keverékemhez. Tudni illik, hogy a ricinus nagyon nehezen oldódik a benzinben, ezért sokáig kellett rázni a betankolás előtt az egész löttyöt, hogy elkeveredjen vele. Másnap a versenyen minden nagyon jól ment egészen addig amíg a benzinem el nem fogyott a tartalék szintig. Átváltottam a csapot, de a motor nem akart menni, pedig "benzin" az volt rendesen. Dögkocsi lett a vége, és csak otthon jöttem rá, hogy a tartalék állásnál már csak a leülepedett ricinus ment a karbiba. Az meg az istenért se akart begyulladni! ;) Szóval ilyen ez az állott benzin is... ;)
Novy Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Minden motorom karburátorából leengedem a benzint a tavaszi indítás előtt, mert ha nem, akkor a benne maradt benzin nem "megromlik", hanem a könnyű párlatű alkotórészek elpárolognak belőle és csak az adalékok és a nehéz alkotók (NEM az OLAJ!!!) marad ott. Az pedig nem nagyon akar felrobbanni..... Volt egy "élményem" életem első motoros versenyén a múlt század közepén. Akkoriban a kétütemű versenymotorokat Castrol R (keverék)olajjal hajtották, aminek nagyon jellegzetes ricinus szaga volt. Én is menő akartam lenni, legalább "szagilag", ezért patikai ricinust kevertem a szag miatt a normál keverékemhez. Tudni illik, hogy a ricinus nagyon nehezen oldódik a benzinben, ezért sokáig kellett rázni a betankolás előtt az egész löttyöt, hogy elkeveredjen vele. Másnap a versenyen minden nagyon jól ment egészen addig amíg a benzinem el nem fogyott a tartalék szintig. Átváltottam a csapot, de a motor nem akart menni, pedig "benzin" az volt rendesen. Dögkocsi lett a vége, és csak otthon jöttem rá, hogy a tartalék állásnál már csak a leülepedett ricinus ment a karbiba. Az meg az istenért se akart begyulladni! ;) Szóval ilyen ez az állott benzin is... ;) jaja pontosan gyakszin nagyon sok retket kiszedtünk a banditából, és akkor ment is, de a friss benya ugye feloldotta a maradék koszt, leülepedett részeket, és ujra bedöglött. karbi szét pucolás megint jó lett egy darabig. Az itthonival is ez van ;)
brezsó Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 ;) Jaj, de szép! ;) ..de milyen divat lett ez a kormány-design..először az Insigniában láttam ilyet, de azóta már ilyenek vagy ehhez hasonlók vannak más márkáknál is.
Morfin Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Akkor az megoldás lehet ha üresre járatom vagy attól még marad benne?
opel16v Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Szóval ilyen ez az állott benzin is... ;) Semmi baja az "állott" benzinnek, ha normális kúton tankolsz ;) ugyanis az említett normális kutakon olyan benzint kapsz, amiben 1 évig nem csapódik ki az adalékanyag, ha párolog a benya, akkor is együtt az adalékanyaggal :P (nem a keverékre mondom, hanem a normál benyára) Nekem is a robogó pihent majdnem 6 hónapot, 3-4 rúgásra indult, az is csak azért kellett, mert vákumszelepes a benzincsap ;)
Novy Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Semmi baja az "állott" benzinnek, ha normális kúton tankolsz ;) ugyanis az említett normális kutakon olyan benzint kapsz, amiben 1 évig nem csapódik ki az adalékanyag, ha párolog a benya, akkor is együtt az adalékanyaggal ;) (nem a keverékre mondom, hanem a normál benyára) Nekem is a robogó pihent majdnem 6 hónapot, 3-4 rúgásra indult, az is csak azért kellett, mert vákumszelepes a benzincsap ;) legalábbis ezt mondják... mondjuk az tény, hogy amiket én takarítottam, azok több évet is áltak.
egyhapsi Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Van valaki itt Dunakesziből akinek az autója rendszámának 966 a vége? Ma délután láttam ott, hátul pedig ott volt az opelclubos matrica ;) Erősen dudált egy elé hajtó autóra ;)
Dáwid Elküldve Április10, 2009 Elküldve Április10, 2009 Van valaki itt Dunakesziből akinek az autója rendszámának 966 a vége? Ma délután láttam ott, hátul pedig ott volt az opelclubos matrica ;) Erősen dudált egy elé hajtó autóra ;) Dunakeszi stimmel, a 6 a számok végén az is, a többi már nem :P nem én vóótam, ;) Jah meg nem szokásom dudálni se, de a leírásból sem ismerem meg az adott gépezetet, pedig a környék opeljeit már nagyjából vágom -_-
zotya975 Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Üdv! Létezik olyan hogy megromlik a benzin? A kapálógépünk nehezen akart beindulni a téli állás után úgyhogy olvasgattam egy kicsit és egy fórumon azt írta valaki hogy lehet hogy a benya volt rossz. Másik téma: Kiderült hogy lyukas a hűtőm rendeltem 17000-ért valami franciát jól tettem? Én mindíg megfogadom, hogy fűnyírót, kapálogépet beindítom télen is havonta egyszer-kétszer pár percre, hogy tavasszal, ne kelljen 10percig rángatni, persze mindíg elfelejtem. Pedig már csak a látványért megéri, amikor húzkodom 3 centi hóba , a szomszédok meg.:???? ;) ;) ;) ??? :P
Guest Sanci Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Pedig kidumálhatnád azzal, hogy a hóból vágsz lejjebb -ne legyen olyan nagy.. -_- ;) ;) ;) Tegnap volt tali a Pezoban? Karcsi hívott az este, asszony meg úgy elájult (36 óra fennlét után) hogy észre sem vette a zenebonát.. :P
zotya975 Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Pedig kidumálhatnád azzal, hogy a hóból vágsz lejjebb -ne legyen olyan nagy.. -_- ;) ;) ;) Tegnap volt tali a Pezoban? Karcsi hívott az este, asszony meg úgy elájult (36 óra fennlét után) hogy észre sem vette a zenebonát.. :P Igen volt, onnan hívott.
Guest Sanci Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Hallottam a háttérből, hogy többen lehetnek ott de annyira nem voltam hirtelen képben, hogy legalább "üdvözlöm a győrieket.." ;)
hening Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Hallottam a háttérből, hogy többen lehetnek ott de annyira nem voltam hirtelen képben, hogy legalább "üdvözlöm a győrieket.." ;) Volt bizony. :P Csak az Albert száma kellett, mert még Faternak sem volt meg. Még egyszer köszi. -_- ;) Mi is üdvözöljük a Debreceni, és környékbeli cartársakat. ;)
Guest Sanci Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Nincs mit :P átadom nekik.. ;) Na, az öreg harcos hazatévedt? ;) ;)
hening Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Nincs mit -_- átadom nekik.. ;) Na, az öreg harcos hazatévedt? ;) ;) Haza-haza. A messzi Skandináviából, nem változott semmit, ugyan olyan "hülye" mint volt. :P
Guest Sanci Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 ;) ;) ;) Nem is ő lenne.. :P -_- Na nekem meg lassan össze kéne vágni a tűzre valót (láttatok már láncfűrészes gyilkost? :D ), a platzon is lenyírni a füvet (bár az nem olyan vészes) meg pár kaja mellé valót shoppolni, nem szeretek az utsó pillanatban kapkodni.. :D
Novy Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 kaptam kindertojást, és összerakós játék volt benne ;) még a belső tojás is hogy megváltozott azalatt a 8-10 év alatt mióta nem vettem, kaptam ilyet ;) http://kepfeltoltes.hu/090411/Fot_0225_www...ltoltes.hu_.jpg
Reeckatee Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 kaptam kindertojást, és összerakós játék volt benne ;) még a belső tojás is hogy megváltozott azalatt a 8-10 év alatt mióta nem vettem, kaptam ilyet ;) http://kepfeltoltes.hu/090411/Fot_0225_www...ltoltes.hu_.jpg Régebb veterán kindergyűjtő voltam aztán kimaradt. Nekem is ma került a kezembe egy ilyen dobozka s lefáradtam mekkorát modernizálódott. Nemsokára érintőképernyős lessz a dobozka is ;)
Laleekirály Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Brummog a medve, viszket a segge, meg kéne vakarni, szabad e locsolni! ;)
Novy Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Régebb veterán kindergyűjtő voltam aztán kimaradt. Nekem is ma került a kezembe egy ilyen dobozka s lefáradtam mekkorát modernizálódott. Nemsokára érintőképernyős lessz a dobozka is ;) hát érdekes egy ilyet megnézni így 10év után ;)
Novy Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Brummog a medve, viszket a segge, meg kéne vakarni, szabad e locsolni! ;) locsolja ha lusta vakarni ;)
Reeckatee Elküldve Április11, 2009 Elküldve Április11, 2009 Zöld erdőben jártam részeg vagyok, hánytam Most el fogok dőlni Nesze b@zzeg, kölni! ;)
Recommended Posts