Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Szerintem ami még ilyen szempontból sarkalatos, az a cső ami a maszktól a dobozig fut...van benne egy viszonylag idióta törés...egy idomos cső szebb megoldás lenne, viszont a tölcsér az elejéhez mindenképp kell. és ha egy tölcsér lenne az egész? mondjuk egy dolgozó lány 60as csövem sincs itthon, csak horganyozt, de azt meg nemteszem bele :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 és ha egy tölcsér lenne az egész? mondjuk egy dolgozó lány 60as csövem sincs itthon, csak horganyozt, de azt meg nemteszem bele :huh: Mármint úgy gondoltam, hogy ahol szívja a levegőt, semmiképp nem szimpla csőkezdet legyen, hanem egy szépen lekekített forma, mint ahogy a gyári is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Drága megoldás de egy SE ház ebből a szempontból jó lenne oda...abban nincs szelep. Ja, csakhogy annak 65-ös a kimenő csöve. :huh: Úgyhogy a legjobb megoldás egy SE motor. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Ja, csakhogy annak 65-ös a kimenő csöve. :huh: Úgyhogy a legjobb megoldás egy SE motor. :) végülis attol tuti érezném a +10lovat a tapadókorongos maciktól :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Ja, csakhogy annak 65-ös a kimenő csöve. :) Úgyhogy a legjobb megoldás egy SE motor. :D Akkor kell egy szűkülő idomos cső. Nyilván még drágább és még bonyolultabb. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Akkor kell egy szűkülő idomos cső. Nyilván még drágább és még bonyolultabb. :huh: én megoldottam ma is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 ja miért lehet ez a kapar, ránt dolog?? talán a melegebb idő miatt, bár volt már 12fok is most meg 10,5 van, illetve kiporoltam a légszűrőt, meg a légszűrőházon elkövetett változások összessége talán. Hááát a melegebb idő nem indokolja a nagyobb erőt, a légszűrőt (betétet) pedig nem nagyon érdemes kiporolni, mert csak a homokot tudod kifújni belőle, a mikro- szemcsék viszont betapadnak a papír pórusába. Ha a szűrő ideje lejárt, inkább cserélj! Azt megérzed... Nem akarom kétségbe vonni a tapasztalatodat, de ha erő növekedést éreztél, akkor azt inkább más légellenállást csökkentő változások okozhatták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Hááát a melegebb idő nem indokolja a nagyobb erőt, a légszűrőt (betétet) pedig nem nagyon érdemes kiporolni, mert csak a homokot tudod kifújni belőle, a mikro- szemcsék viszont betapadnak a papír pórusába. Ha a szűrő ideje lejárt, inkább cserélj! Azt megérzed... Nem akarom kétségbe vonni a tapasztalatodat, de ha erő növekedést éreztél, akkor azt inkább más légellenállást csökkentő változások okozhatták. 120nál ez helytálló lenne de kapu előtt ritkán állok 120al :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 120nál ez helytálló lenne de kapu előtt ritkán állok 120al :huh: Nehogymá alapon legyen erősebb egy kis szívócső faragástól!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Nehogymá alapon legyen erősebb egy kis szívócső faragástól!!! :huh: épp ez az hogy nemtudom mi lelte... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Szóval, ha az ember fia kiveszi a légszűrőházból a zajcsökkentőket, akkor erősebb szívóhangja lesz? :huh: Mert 3000rpm-en már nagyon hallani az enyémben a szívóhangot, enyhén turbó hangja van. :D De ha ezt lehet erősíteni... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 ha leveszem a csövet, akkor a szelepet is kivehetném...meg akkor ez egész légszűrőház előtt lévő óbelebanc helyetcserélhetne egy csővel. de 5kmeken kell az a köcsög fűtés.. :S nem néztem... anyit látam, hogy most így fél állásban volt... Itt arról a szelepről illetve csőről van szó amelyik a leömlőről vezeti a meleg levegőt a légszűrőbe? Nekem az soha nem zár el teljesen. Jó az úgy? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Hogy itt mekkora Offolások mennek! :huh: :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Itt arról a szelepről illetve csőről van szó amelyik a leömlőről vezeti a meleg levegőt a légszűrőbe? Nekem az soha nem zár el teljesen. Jó az úgy? :huh: Arról. Hogy mi számít jónak az relatív. :) Megy most is az autó baja nem lesz tőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Csak szeretnéd, cicafiú :) Na, legyen ennyi elég a langyulásból :huh: Nade :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Többször említettem már neked, hogy az UW tiltja a külföldi hozzáféréseket az oldalaihoz. :D Nem csak a felugró ablakok vannak letiltva? :huh: (annyira)Hülye azért nem vagyok! :D Próbáld meg, hogy a felső fülön visszaváltassz az előző lapra, és ott hagyod addig amíg a második fülön leáll a "pörgés". Utána válts megint a második fülre. Menni fog! Nekem is ez van. Ez sehogyan sem megy nekem. Más oldalakkal miért nincs gond!? Azt hiszem daykillernek lesz igaza a dologban. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Szóval, ha az ember fia kiveszi a légszűrőházból a zajcsökkentőket, akkor erősebb szívóhangja lesz? :huh: Mert 3000rpm-en már nagyon hallani az enyémben a szívóhangot, enyhén turbó hangja van. :D De ha ezt lehet erősíteni... :) alig hallhatóan de erősít rajta, én a kipuffot hallom jóval hangosabbnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Arról. Hogy mi számít jónak az relatív. :D Megy most is az autó baja nem lesz tőle. Arra gondoltam hogy a meleg motornál már inkább hideg levegőt kéne neki szivnia, nem akkor működne helyesen? Ha lehúzok egy vékonyabb csövet a pillangószelepházról(vagy minek nevezik azt!? :huh: ) akkor teljesen kinyit/zár.. csak most nem is emlékszem hogy melyik oldalra :) csak arra emlékszem hogy már próbálgattam. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Arra gondoltam hogy a meleg motornál már inkább hideg levegőt kéne neki szivnia, nem akkor működne helyesen? Ha lehúzok egy vékonyabb csövet a pillangószelepházról(vagy minek nevezik azt!? :huh: ) akkor teljesen kinyit/zár.. csak most nem is emlékszem hogy melyik oldalra :) csak arra emlékszem hogy már próbálgattam. :D Elméletileg igen, de nem tudom milyen tervezési szempontok játszottak még. Meleg levegővel is jól működik a motor, és legalább kevesebbet fogyaszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Arra gondoltam hogy a meleg motornál már inkább hideg levegőt kéne neki szivnia, nem akkor működne helyesen? Ha lehúzok egy vékonyabb csövet a pillangószelepházról(vagy minek nevezik azt!? :huh: ) akkor teljesen kinyit/zár.. csak most nem is emlékszem hogy melyik oldalra :) csak arra emlékszem hogy már próbálgattam. :D akkor a tiéd még működik én mikor kivettem nekem egyik oldalra se zárt középen állt.. nos akkor egyre nagyobb a valószínűsége hogy kigórom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Elméletileg igen, de nem tudom milyen tervezési szempontok játszottak még. Meleg levegővel is jól működik a motor, és legalább kevesebbet fogyaszt. elvileg ez azért van, hogy mikor hideg az autó, meg a levegő, akkor a kipufogó felől meleglevegőt fog szívni, mikor meg bemelegszik az egész moci, akkor túl meleg van a mocitérbe, de a meleg levegő meg kevesebb oxigét tartalmaz, ami meg kellene a jó égési fokhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 elvileg ez azért van, hogy mikor hideg az autó, meg a levegő, akkor a kipufogó felől meleglevegőt fog szívni, mikor meg bemelegszik az egész moci, akkor túl meleg van a mocitérbe, de a meleg levegő meg kevesebb oxigét tartalmaz, ami meg kellene a jó égési fokhoz. Most ezt nekem mondod? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Hekkelj be a csomiba egy O2 tartályt! :lol: Aztán mikor spurizni akarsz csak kinyitod a csapot, a gázok kitáguláskor állítólag le is hűlnek és megindul a gép :D csak nehogy zsír vagy olajféle legyen az útjába mert akkor még KITT-et is állva hagyod gyorsulásban... :huh: :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Most ezt nekem mondod? :huh: csak úgy megosztottam veled is :) de nemigazán értem, hogy ha meleg levegőt kap akkor is jól működik a motor, és keveset is fogyaszt. ezt most mire írtad? működni működik, de jobb szereti a hideget, ha már megvan az üzemi hőfok nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2009 Megoszt Elküldve Március17, 2009 Hekkelj be a csomiba egy O2 tartályt! :D Aztán mikor spurizni akarsz csak kinyitod a csapot, a gázok kitáguláskor állítólag le is hűlnek és megindul a gép :lol: csak nehogy zsír vagy olajféle legyen az útjába mert akkor még KITT-et is állva hagyod gyorsulásban... :) :D :D A KITT-ről jut eszembe, ma láttam a melóhelyen távirányításu úthengert, először azt hittem leesett róla a manus, és elszabadult, de aztán egy furgon előtt 2 méterre megállt, ekkor már gyanakodtam, hogy vmi turpisság van a dologban, aztán megláttam az emberkét mögötte ballagni a távirányitóval. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts