Dáwid Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Az amúgy miért jó hogy világít fékezéshez ? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Most jöttem haza, leesett min.20 cm hó, még esik és szétdrifteltem az agyam! :blush: Teszteltem a LEDesített lámpakapcsolót és jó lett! Nem világít erőse, se gyengén! Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Amúgy gondolkodtam ám a problémádon, ami valószínűleg nálam is előjön, amint diódázom én is. Nem tudom, hogy relézve van-e, ha igen, akkor úgy kell megoldani, hogy csak a relé üzemelése közben világítson. Ha nincs relézve, akkor meg az a lehetőség áll fent, hogy a kapcsolóhoz teszel egy diódát. Ebből következik, hogy a lámpa és a visszajelző párhuzamosan van kötve, tehát ezt kéne egyirányúsítani valahogy. Bár ez még praktikus is, az hogy fékre felvillan az a lámpa. Ha nem villan fel, akkor elromlott a féklámpa kapcsolód. :) :D Az amúgy miért jó hogy világít fékezéshez ? :blush: + a Skodámban azt hiszem akkor sem világitott a kontrol égő ha kiégett a féklámpa izzója.... ergo jelezte hogy kiégett az izzó. :lol: ....de erre nem esküszöm meg, már régen volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :blush: mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Már, mióta megvettem az autót (2éve), azóta gondolkodom rajta, hogy a féklámpákra rákötöm a ködfényzárót. Ezért a rendőr nem büntet? Diódát milyet tegyek bele? 1N4007 az jó, vagy nagyobb kell? Hú! Ez a sok kérdés. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :lol: mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :) Nem a visszajálzőre godoltam hanem magára a ködlámpára. Én erősen szidnálak h az én szememet edzenéd éjszaka esőben a fél városon keresztül :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Az amúgy miért jó hogy világít fékezéshez ? :) Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :D mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :D :D Ja, Dáwid a ködlámpára gondolt nem a visszajelzőjére!? :lol: :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :blush: mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :lol: szerintem karaványon is jól mutat. láttam már más autótípusokon hogy van külön féklámpa és a helyzetjelzővel együtt is felvillan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Nem a visszajálzőre godoltam hanem magára a ködlámpára. Én erősen szidnálak h az én szememet edzenéd éjszaka esőben a fél városon keresztül :blush: ha fékezek akkor alabol nagy a fény mögöttem most két ugyan olyannal több vagy nem :lol: meg legalább észreveszed :) dióda olyan kell, ami 14volt körüli értéken dolgozik, és elbír 3 A -t. oldalanként, a ködlámpa vezetékébemeg oylan kell ami 6 A-os na olyat még nekem is keresni kell :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Már, mióta megvettem az autót (2éve), azóta gondolkodom rajta, hogy a féklámpákra rákötöm a ködfényzárót. Ezért a rendőr nem büntet? Diódát milyet tegyek bele? 1N4007 az jó, vagy nagyobb kell? Hú! Ez a sok kérdés. :blush: Az 1A-t tud tudtommal, az meg kevés. Legalább 2A-es kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 a helyzetjelzőt meg kellene csinálni olyanra, hogy kettősre, és akkor fékezéskor az is erősebben világítana :blush: kérdéses, hogy a féklámpa kapcsoló mit szólna hozzá :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 ha fékezek akkor alabol nagy a fény mögöttem most két ugyan olyannal több vagy nem :lol: meg legalább észreveszed :) dióda olyan kell, ami 14volt körüli értéken dolgozik, és elbír 3 A -t. oldalanként, a ködlámpa vezetékébemeg oylan kell ami 6 A-os na olyat még nekem is keresni kell :D Amúgy a rendőr nem szól érte, hogy a ködlámpa is világít fékezéskor? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Amúgy a rendőr nem szól érte, hogy a ködlámpa is világít fékezéskor? :blush: még eddig nem találkoztam így rendőrrel, de sztem nemnaon venné észre, az a lényeg hogy világítson, ha meg szól, akkor megkérdezem gyaa tényleg, és akkor mi van? meg nem nagyobb az ereje még így se mint egy hiperledes bmwnek pl :) :lol: és láttam már olyat, ahol gyárilag 4 izzós volt, asszem kamionok nagytöbbségén is ilyen a féklámpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 ha fékezek akkor alabol nagy a fény mögöttem most két ugyan olyannal több vagy nem :lol: meg legalább észreveszed :) dióda olyan kell, ami 14volt körüli értéken dolgozik, és elbír 3 A -t. oldalanként, a ködlámpa vezetékébemeg oylan kell ami 6 A-os na olyat még nekem is keresni kell :D Az a baj hogy én már vettem észre elég sok ködzárót, és már a hallatán is qrva ideges leszek. A sok barom állandóan esőlámpának használja, és fingja nincs róla mekkora teret kitakar a mögötte jövő látóteréból. Én ha a városba futkosok éjszaka, és lelép egy gyalog sötétbe fekete kapucniba átrohanokme'megázok stílusban, mellette hogy még előttem érjen át mint a 70%-uk, simán nem látom meg. A rakparton egy ilyen meg is szoptam egyszer, csak kerülni tudtam még... Azóta gyilkolok a ködzáróért :blush: Régen városban tiltva is volt csak lekegyegett a szabály, azóta meg a f.sz se törödik vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 még eddig nem találkoztam így rendőrrel, de sztem nemnaon venné észre, az a lényeg hogy világítson, ha meg szól, akkor megkérdezem gyaa tényleg, és akkor mi van? meg nem nagyobb az ereje még így se mint egy hiperledes bmwnek pl :D :) és láttam már olyat, ahol gyárilag 4 izzós volt, asszem kamionok nagytöbbségén is ilyen a féklámpa. A barátnőméknek a golfon volt így megcsinálva és zsírul nézett ki. Egy jópár astrán is láttam már megcsinálva és nagyon tetszik! Akkor ha megcsinálom, akkor 5 féklámpám lesz, aki mögöttem jön, az meg vak! :blush: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 még eddig nem találkoztam így rendőrrel, de sztem nemnaon venné észre, az a lényeg hogy világítson, ha meg szól, akkor megkérdezem gyaa tényleg, és akkor mi van? meg nem nagyobb az ereje még így se mint egy hiperledes bmwnek pl :) :lol: és láttam már olyat, ahol gyárilag 4 izzós volt, asszem kamionok nagytöbbségén is ilyen a féklámpa. Nyáron mentem egy új Passat után. A hátsó lámpák ledesek voltak neki(tiszta üveg alatt szines ledek) és alig láttam valamit a fényéből. Sem az irányjelzőt sem a féket nem lehetett rendesen látni. Még szerencse hogy volt neki pótféklámpa mert egy életen át dolgozhattam volna hogy kifizessem neki a kárt. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Az a baj hogy én már vettem észre elég sok ködzárót, és már a hallatán is qrva ideges leszek. A sok barom állandóan esőlámpának használja, és fingja nincs róla mekkora teret kitakar a mögötte jövő látóteréból. Én ha a városba futkosok éjszaka, és lelép egy gyalog sötétbe fekete kapucniba átrohanokme'megázok stílusban, mellette hogy még előttem érjen át mint a 70%-uk, simán nem látom meg. A rakparton egy ilyen meg is szoptam egyszer, csak kerülni tudtam még... Azóta gyilkolok a ködzáróért :blush: Régen városban tiltva is volt csak lekegyegett a szabály, azóta meg a f.sz se törödik vele. de csak akkor világít ha fékezek,és fékezéskor a féklámpa ugyan úgy nagy fényt ad ki :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Nyáron mentem egy új Passat után. A hátsó lámpák ledesek voltak neki(tiszta üveg alatt szines ledek) és alig láttam valamit a fényéből. Sem az irányjelzőt sem a féket nem lehetett rendesen látni. Még szerencse hogy volt neki pótféklámpa mert egy életen át dolgozhattam volna hogy kifizessem neki a kárt. :blush: de én nem pócvágenyről beszéltem :lol: azoknak gyenge a lámpja... index kimodottan, nem is tudom hogy adták rá a megfele pecsétet :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 de csak akkor világít ha fékezek,és fékezéskor a féklámpa ugyan úgy nagy fényt ad ki :D Tudom, ezért nem küldtelek el nagyon messzire :) De legalább ne azzal magyarázd hogy jobban észreveszik :blush: Legyen annyi h jobban néz ki és kész :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 A barátnőméknek a golfon volt így megcsinálva és zsírul nézett ki. Egy jópár astrán is láttam már megcsinálva és nagyon tetszik! Akkor ha megcsinálom, akkor 5 féklámpám lesz, aki mögöttem jön, az meg vak! :blush: :lol: golfon kb ugyan eza szisztéma egyenlőre errefelé még nem láttam másnak így megcsinálva... rem nem is fogom egy darabig :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Tudom, ezért nem küldtelek el nagyon messzire :D De legalább ne azzal magyarázd hogy jobban észreveszik :blush: Legyen annyi h jobban néz ki és kész :) akkor magyarázom úgy, hogy ha kimenne egyféklámpám még mindig van 3+1 :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 golfon kb ugyan eza szisztéma egyenlőre errefelé még nem láttam másnak így megcsinálva... rem nem is fogom egy darabig :blush: Itt Nyíregyen mászkál egy pár astra, aminek megvan csinálva, sőtt mögötte is álltam és egyáltalán nem zavart a fénye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 de én nem pócvágenyről beszéltem :lol: azoknak gyenge a lámpja... index kimodottan, nem is tudom hogy adták rá a megfele pecsétet :) Tudom, csak példának hoztam fel. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 Itt Nyíregyen mászkál egy pár astra, aminek megvan csinálva, sőtt mögötte is álltam és egyáltalán nem zavart a fénye. féklámpánál nem erősebb, így attol jobban nem is kellene neki zavarni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Megoszt Elküldve Február13, 2009 féklámpánál nem erősebb, így attol jobban nem is kellene neki zavarni. Azzel nincs is baj, mert a féklámpája nem világít az embernek folyamatosan, én azt nem bírom, amikor egyes gépeknek sokkal erősebb ködzárója van mint féklámpája, és folyamatosan világít mert azthiszi esőben nem látni a fényeket... Annak azon remek előnyei mellett amiket már kiborítottam az a kedvenc amikor nem látni hogy fékez, mert a féklámpája ugye nincs olyan erős, meg a 3. is minek. Ha fékre világít az alsó sor akkor ez van. Nekem a folyamatos világítással van a bajom, azír vagyok ilyen ködzáró ellenes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts