Dáwid Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Az amúgy miért jó hogy világít fékezéshez ? :blush:
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Most jöttem haza, leesett min.20 cm hó, még esik és szétdrifteltem az agyam! :blush: Teszteltem a LEDesített lámpakapcsolót és jó lett! Nem világít erőse, se gyengén!
brezsó Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Amúgy gondolkodtam ám a problémádon, ami valószínűleg nálam is előjön, amint diódázom én is. Nem tudom, hogy relézve van-e, ha igen, akkor úgy kell megoldani, hogy csak a relé üzemelése közben világítson. Ha nincs relézve, akkor meg az a lehetőség áll fent, hogy a kapcsolóhoz teszel egy diódát. Ebből következik, hogy a lámpa és a visszajelző párhuzamosan van kötve, tehát ezt kéne egyirányúsítani valahogy. Bár ez még praktikus is, az hogy fékre felvillan az a lámpa. Ha nem villan fel, akkor elromlott a féklámpa kapcsolód. :) :D Az amúgy miért jó hogy világít fékezéshez ? :blush: + a Skodámban azt hiszem akkor sem világitott a kontrol égő ha kiégett a féklámpa izzója.... ergo jelezte hogy kiégett az izzó. :lol: ....de erre nem esküszöm meg, már régen volt.
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :blush: mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :lol:
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Már, mióta megvettem az autót (2éve), azóta gondolkodom rajta, hogy a féklámpákra rákötöm a ködfényzárót. Ezért a rendőr nem büntet? Diódát milyet tegyek bele? 1N4007 az jó, vagy nagyobb kell? Hú! Ez a sok kérdés. :blush:
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :lol: mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :) Nem a visszajálzőre godoltam hanem magára a ködlámpára. Én erősen szidnálak h az én szememet edzenéd éjszaka esőben a fél városon keresztül :blush:
brezsó Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Az amúgy miért jó hogy világít fékezéshez ? :) Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :D mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :D :D Ja, Dáwid a ködlámpára gondolt nem a visszajelzőjére!? :lol: :blush:
daykiller Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Dáw az nem jó, hogy világít fékezéskor, de az jó, hogy hátul 5 féklámpám van, meg mind a kétoldalt ködlámpa :blush: mondjuk neked a caravanon annyira nem mutat... de nekem nagyon king, hogy az alsó piros mind világít :lol: szerintem karaványon is jól mutat. láttam már más autótípusokon hogy van külön féklámpa és a helyzetjelzővel együtt is felvillan.
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Nem a visszajálzőre godoltam hanem magára a ködlámpára. Én erősen szidnálak h az én szememet edzenéd éjszaka esőben a fél városon keresztül :blush: ha fékezek akkor alabol nagy a fény mögöttem most két ugyan olyannal több vagy nem :lol: meg legalább észreveszed :) dióda olyan kell, ami 14volt körüli értéken dolgozik, és elbír 3 A -t. oldalanként, a ködlámpa vezetékébemeg oylan kell ami 6 A-os na olyat még nekem is keresni kell :D
daykiller Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Már, mióta megvettem az autót (2éve), azóta gondolkodom rajta, hogy a féklámpákra rákötöm a ködfényzárót. Ezért a rendőr nem büntet? Diódát milyet tegyek bele? 1N4007 az jó, vagy nagyobb kell? Hú! Ez a sok kérdés. :blush: Az 1A-t tud tudtommal, az meg kevés. Legalább 2A-es kell.
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 a helyzetjelzőt meg kellene csinálni olyanra, hogy kettősre, és akkor fékezéskor az is erősebben világítana :blush: kérdéses, hogy a féklámpa kapcsoló mit szólna hozzá :lol:
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 ha fékezek akkor alabol nagy a fény mögöttem most két ugyan olyannal több vagy nem :lol: meg legalább észreveszed :) dióda olyan kell, ami 14volt körüli értéken dolgozik, és elbír 3 A -t. oldalanként, a ködlámpa vezetékébemeg oylan kell ami 6 A-os na olyat még nekem is keresni kell :D Amúgy a rendőr nem szól érte, hogy a ködlámpa is világít fékezéskor? :blush:
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Amúgy a rendőr nem szól érte, hogy a ködlámpa is világít fékezéskor? :blush: még eddig nem találkoztam így rendőrrel, de sztem nemnaon venné észre, az a lényeg hogy világítson, ha meg szól, akkor megkérdezem gyaa tényleg, és akkor mi van? meg nem nagyobb az ereje még így se mint egy hiperledes bmwnek pl :) :lol: és láttam már olyat, ahol gyárilag 4 izzós volt, asszem kamionok nagytöbbségén is ilyen a féklámpa.
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 ha fékezek akkor alabol nagy a fény mögöttem most két ugyan olyannal több vagy nem :lol: meg legalább észreveszed :) dióda olyan kell, ami 14volt körüli értéken dolgozik, és elbír 3 A -t. oldalanként, a ködlámpa vezetékébemeg oylan kell ami 6 A-os na olyat még nekem is keresni kell :D Az a baj hogy én már vettem észre elég sok ködzárót, és már a hallatán is qrva ideges leszek. A sok barom állandóan esőlámpának használja, és fingja nincs róla mekkora teret kitakar a mögötte jövő látóteréból. Én ha a városba futkosok éjszaka, és lelép egy gyalog sötétbe fekete kapucniba átrohanokme'megázok stílusban, mellette hogy még előttem érjen át mint a 70%-uk, simán nem látom meg. A rakparton egy ilyen meg is szoptam egyszer, csak kerülni tudtam még... Azóta gyilkolok a ködzáróért :blush: Régen városban tiltva is volt csak lekegyegett a szabály, azóta meg a f.sz se törödik vele.
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 még eddig nem találkoztam így rendőrrel, de sztem nemnaon venné észre, az a lényeg hogy világítson, ha meg szól, akkor megkérdezem gyaa tényleg, és akkor mi van? meg nem nagyobb az ereje még így se mint egy hiperledes bmwnek pl :D :) és láttam már olyat, ahol gyárilag 4 izzós volt, asszem kamionok nagytöbbségén is ilyen a féklámpa. A barátnőméknek a golfon volt így megcsinálva és zsírul nézett ki. Egy jópár astrán is láttam már megcsinálva és nagyon tetszik! Akkor ha megcsinálom, akkor 5 féklámpám lesz, aki mögöttem jön, az meg vak! :blush: :lol:
brezsó Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 még eddig nem találkoztam így rendőrrel, de sztem nemnaon venné észre, az a lényeg hogy világítson, ha meg szól, akkor megkérdezem gyaa tényleg, és akkor mi van? meg nem nagyobb az ereje még így se mint egy hiperledes bmwnek pl :) :lol: és láttam már olyat, ahol gyárilag 4 izzós volt, asszem kamionok nagytöbbségén is ilyen a féklámpa. Nyáron mentem egy új Passat után. A hátsó lámpák ledesek voltak neki(tiszta üveg alatt szines ledek) és alig láttam valamit a fényéből. Sem az irányjelzőt sem a féket nem lehetett rendesen látni. Még szerencse hogy volt neki pótféklámpa mert egy életen át dolgozhattam volna hogy kifizessem neki a kárt. :blush:
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Az a baj hogy én már vettem észre elég sok ködzárót, és már a hallatán is qrva ideges leszek. A sok barom állandóan esőlámpának használja, és fingja nincs róla mekkora teret kitakar a mögötte jövő látóteréból. Én ha a városba futkosok éjszaka, és lelép egy gyalog sötétbe fekete kapucniba átrohanokme'megázok stílusban, mellette hogy még előttem érjen át mint a 70%-uk, simán nem látom meg. A rakparton egy ilyen meg is szoptam egyszer, csak kerülni tudtam még... Azóta gyilkolok a ködzáróért :blush: Régen városban tiltva is volt csak lekegyegett a szabály, azóta meg a f.sz se törödik vele. de csak akkor világít ha fékezek,és fékezéskor a féklámpa ugyan úgy nagy fényt ad ki :lol:
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Nyáron mentem egy új Passat után. A hátsó lámpák ledesek voltak neki(tiszta üveg alatt szines ledek) és alig láttam valamit a fényéből. Sem az irányjelzőt sem a féket nem lehetett rendesen látni. Még szerencse hogy volt neki pótféklámpa mert egy életen át dolgozhattam volna hogy kifizessem neki a kárt. :blush: de én nem pócvágenyről beszéltem :lol: azoknak gyenge a lámpja... index kimodottan, nem is tudom hogy adták rá a megfele pecsétet :)
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 de csak akkor világít ha fékezek,és fékezéskor a féklámpa ugyan úgy nagy fényt ad ki :D Tudom, ezért nem küldtelek el nagyon messzire :) De legalább ne azzal magyarázd hogy jobban észreveszik :blush: Legyen annyi h jobban néz ki és kész :lol:
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 A barátnőméknek a golfon volt így megcsinálva és zsírul nézett ki. Egy jópár astrán is láttam már megcsinálva és nagyon tetszik! Akkor ha megcsinálom, akkor 5 féklámpám lesz, aki mögöttem jön, az meg vak! :blush: :lol: golfon kb ugyan eza szisztéma egyenlőre errefelé még nem láttam másnak így megcsinálva... rem nem is fogom egy darabig :)
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Tudom, ezért nem küldtelek el nagyon messzire :D De legalább ne azzal magyarázd hogy jobban észreveszik :blush: Legyen annyi h jobban néz ki és kész :) akkor magyarázom úgy, hogy ha kimenne egyféklámpám még mindig van 3+1 :D :lol:
Laleekirály Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 golfon kb ugyan eza szisztéma egyenlőre errefelé még nem láttam másnak így megcsinálva... rem nem is fogom egy darabig :blush: Itt Nyíregyen mászkál egy pár astra, aminek megvan csinálva, sőtt mögötte is álltam és egyáltalán nem zavart a fénye.
brezsó Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 de én nem pócvágenyről beszéltem :lol: azoknak gyenge a lámpja... index kimodottan, nem is tudom hogy adták rá a megfele pecsétet :) Tudom, csak példának hoztam fel. :blush:
Novy Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 Itt Nyíregyen mászkál egy pár astra, aminek megvan csinálva, sőtt mögötte is álltam és egyáltalán nem zavart a fénye. féklámpánál nem erősebb, így attol jobban nem is kellene neki zavarni.
Dáwid Elküldve Február13, 2009 Elküldve Február13, 2009 féklámpánál nem erősebb, így attol jobban nem is kellene neki zavarni. Azzel nincs is baj, mert a féklámpája nem világít az embernek folyamatosan, én azt nem bírom, amikor egyes gépeknek sokkal erősebb ködzárója van mint féklámpája, és folyamatosan világít mert azthiszi esőben nem látni a fényeket... Annak azon remek előnyei mellett amiket már kiborítottam az a kedvenc amikor nem látni hogy fékez, mert a féklámpája ugye nincs olyan erős, meg a 3. is minek. Ha fékre világít az alsó sor akkor ez van. Nekem a folyamatos világítással van a bajom, azír vagyok ilyen ködzáró ellenes.
Recommended Posts