Reeckatee Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Lécci valaki linkeljen be képeket a váltokulissza stiftjének cseréjérôl! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 most egy olyat kérdeznék, amivel még itt nem nagyon, vagy legalábbis nem emlékszem, hogy lett volna szó arra lennék kiváncsi, hogy ki milyen szerszámot javasol a kocsiban tartani állandó jeleggel, esetleges útközbeni hiba javítására?? nekem jelenleg, egy darab szerszám sincs az alap dolgokon kívül. emelő stb. Elemlámpa, szivacs, vileda, télen ezek mellé még jön a jégoldó spré meg a kaparó. Csavarhúzó, kalapács, emelő, vontatókötél, vezérműszíj, meg asszem van benne egy 13-as villáskulcs is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Lécci valaki linkeljen be képeket a váltokulissza stiftjének cseréjérôl! Köszi Sztem felesleges kép róla. Benyúlsz a stift alsó végéhez két újjal, ki tudod tapintani hol a rugója, azt kell benyomni, és kitolni, ill. húzni a stiftet. Nekem mind a kettő kijött kézzel, fogó se kellett hozzá. Az újat vékonyan bezsírozod, aztán beletolod a régi helyére, annyira, hogy az alsó végén a rugó kiugorjon, akkor tart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 most egy olyat kérdeznék, amivel még itt nem nagyon, vagy legalábbis nem emlékszem, hogy lett volna szó arra lennék kiváncsi, hogy ki milyen szerszámot javasol a kocsiban tartani állandó jeleggel, esetleges útközbeni hiba javítására?? nekem jelenleg, egy darab szerszám sincs az alap dolgokon kívül. emelő stb. Mindenféle csillag és+ villás a 6-32-36-osig egy szerszámosládában, ablakmosó, kesztyűk, vont.kötél, a régi gyújtáskábel és ablaktörlőlapátok. Ja, meg most télen a hólapát. De még soha nem kellett használnom egyet sem, még a vez.szíj-szakadásnál sem (mert ugye nem tudtam...). Jó tudni, hogy van ha kell, de eddig mindig csak útban volt-van, ha hosszabb útra megyünk. De azért sajnálom kirakni, mert ha csak 1x is kellene mikor nincs... :lol: :lol: De most tényleg, mert jó a kérdés, van értelme +10 kilót cipelni-vinni? Főleg, hogy nem mindenki autószerelő. Mert akkor inkább azok a tel.számok... :D :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 na ugye ugye??? am vezérműszíjon csodákozok... azt ot helybe?? meg ha szakadt akkor már mindegy, bár 1.6 oson nem veri el.... én azért szeretném begyűjteni a kedves kollégák számát, ha nem is szerelési segítség céljából, de ha esetleg a nyáron arrafelé járok, márpedig kirándulás nyaraláskor csak van időm megállni egy egy jó opeleshez :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 :lol: nekem még átsin iratva, és már másnap mikor megvettem már akkor megbántam, azza elgondolkoztam h minek vettem meg, mért nem vártam még egy kicsit, mért nem néztem meg többet, de ha már megvettem akkor rendberakom magamnak mondjuk nekem csak a belseje van lelakva, meg a lökösök, iagz hogy eredetvizsgán kiderült hogy körbe volt törve :S csak a teteje ép :lol: de hát na az enyém ez a lényeg. :D De a fő, hogy optimista legyél :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 a fő hogy kocsid van és opel :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 A legfontosabb szerszám a kötöző meg a széles ragasztószalag :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 A legfontosabb szerszám a kötöző meg a széles ragasztószalag :D Főleg ha sok szado-mazo mókát követsz el az autóban. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Főleg ha sok szado-mazo mókát követsz el az autóban. :lol: Rossz az aki rosszra gondol... :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Rossz az aki rosszra gondol... :lol: :lol: Én félénk vagyok, van alibim. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Lécci valaki linkeljen be képeket a váltokulissza stiftjének cseréjérôl! Köszi Azt kell kicserélni ahova mutogatok a képen, van akinek kettő van belőle. meg asszem van benne egy 13-as villáskulcs is. Gondolod hogy szerencsét hoz? :lol: na ugye ugye??? am vezérműszíjon csodákozok... azt ot helybe?? meg ha szakadt akkor már mindegy, bár 1.6 oson nem veri el.... én azért szeretném begyűjteni a kedves kollégák számát, ha nem is szerelési segítség céljából, de ha esetleg a nyáron arrafelé járok, márpedig kirándulás nyaraláskor csak van időm megállni egy egy jó opeleshez :D Hát nem tudom, amikor nekem szakadt a vezszíj, eltört egy himba, meg kifli lett 2 kipuf szelep. Ha nincs aki elvontasson, és van nálam pót szíj, én kipiszkáltam volna a himbát, és meg próbáltam volna hazavergődni vele. Az autómentő nem két fillér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Hát nem tudom, amikor nekem szakadt a vezszíj, eltört egy himba, meg kifli lett 2 kipuf szelep. Ha nincs aki elvontasson, és van nálam pót szíj, én kipiszkáltam volna a himbát, és meg próbáltam volna hazavergődni vele. Az autómentő nem két fillér. ezt te komolyan gondoltad? :D ugye nem? ha beesika szelep szétbassza még a HF et is Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 ezt te komolyan gondoltad? :D ugye nem? ha beesika szelep szétbassza még a HF et is De miért esne be? A HF-et meg amugy is cseréltük. Szerintem max. kiverte volna a szelepszárszimeringet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 De miért esne be? A HF-et meg amugy is cseréltük. Szerintem max. kiverte volna a szelepszárszimeringet. mert ha kiesik az ék belőle, akkor be tud esni... meg ha kiflibe hajlott, akkor lehet belógott nem? akkormeg a dugó állandóan belevert volna? annyira szétverte a Hfet vagy olcsóbb volt másikat venni mint megcsináltatni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 mert ha kiesik az ék belőle, akkor be tud esni... meg ha kiflibe hajlott, akkor lehet belógott nem? akkormeg a dugó állandóan belevert volna? annyira szétverte a Hfet vagy olcsóbb volt másikat venni mint megcsináltatni? Akkor rosszul fogalmaztam, nem volt kifli a szelep, csak a tányér állt csálén a végén. Simán tudott föl-le mászkálni csak nem zárt. Igen egyszerőbb volt bontott Hf-et venni, mind a 4 kipufszelep odalett, 3 csálé szemlátomást, de a maradék is átengedte a benyát amit ráöntöttünk. Asszem 15-ért vettük a bontott Hf-et, azt csak síkolni kellett, még szimeringeket se cseréltönk, mert nagyon szépen néztek ki. Jól zárt az összes szelep, az enyémhez képest csilli-villi volt. Meg időben is jobban jártam így. Asszem vasárnap volt a balhé, nekiálltam szétszedni, hétfőn jött a Karcsi, behúzott Győrbe leveretni a csavarokat, szerdán már ment a gép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 ja igy már értem... de nemtom hogy akkor is érdemes e beindítani úgy a gépet... meg se tudod rendesen feszíteni.. eléggé rizikós ez. meg lehet annyi is elég, hogy a tányér elferdült, és már ahhoz is hozzáérne, vagy a kompresszió tér annyit fedezne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 ja igy már értem... de nemtom hogy akkor is érdemes e beindítani úgy a gépet... meg se tudod rendesen feszíteni.. eléggé rizikós ez. meg lehet annyi is elég, hogy a tányér elferdült, és már ahhoz is hozzáérne, vagy a kompresszió tér annyit fedezne? Nem tudom mekkora hely van ott felső holtponton, de nem sok minden, mert a dugók síkba kijönnek ha jol emlékszem, csak a HF-"öblében" van max fél centi a tányér alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 naugye akkor csak beleverne, ha otthagynád a ferde tányérral. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 naugye akkor csak beleverne, ha otthagynád a ferde tányérral. Nem , lementem a pincébe, megnéztem a régi HF-emet , a leggörbébb szelep tányérja sincs kiemelkedve a síkból, biztos hogy nem érné el a dugót. Szerintem, ha fele teljesítménnyel is, de haza lehetett volna vergődni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Nem , lementem a pincébe, megnéztem a régi HF-emet , a leggörbébb szelep tányérja sincs kiemelkedve a síkból, biztos hogy nem érné el a dugót. Szerintem, ha fele teljesítménnyel is, de haza lehetett volna vergődni vele. Kéremkacccsojjjjaki. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 ha ki tudtad volna venni a himbát, bár a eltört akkor már csak kijön... de még akkor is ott van az, hogy nem tudod biztosra, hogy nem fog beleérni meg ha így történik, embernek széttört a dugattyúja is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 Szerintem, ha fele teljesítménnyel is, de haza lehetett volna vergődni vele. Aztán meg a trabisok röhögnének rajta, hogy a pályán 30 lóval legénykedik a srác... :lol: :D :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 lehet be se indult volna, h amind a 4 kipuf szepel kapott kompreszió nélkül nem lesz robbanás se max öngyulladásos égés Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január30, 2009 Megoszt Elküldve Január30, 2009 lehet be se indult volna, h amind a 4 kipuf szepel kapott kompreszió nélkül nem lesz robbanás se max öngyulladásos égés Na jó feladom, oké hülyeség lett volna megpróbálni. De az igaz, hogyha le tudtam volna venni egyedül az ékszíjtárcsát, akkor otthon megpróbáltam volna, hátha nem akadt össze. Még szerencse hogy nem tudtam levenni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts