invictus Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Nekem leginkább a Bp-Pécs, Dombóvár-Kaposvár vonalról vannak az utóbbi években tapasztalataim. Sajnos ha haza akarok jutni Kaposvárra (megyeszékhely), akkor Dombóváron át kell szállnom. Odáig még egész kellemes is az IC, lehet jót sörözni a büfékocsiban ;) Viszont onnan vagy 30-40 éves szocivagon van Kaposvárig, vagy interpici, de az se sokkal jobb. És ez 3 órás mutatvány. Tehát a színvonalon még van mit javítani. Namost ha ezt összehasonlítom az autóval: kb 2500 Ft különbség van, ha egyedül megyek le, és ebben már benne van az autópályamatrica is. Viszont kocsival nem vagyok időhöz kötve, 4 óra helyett (mert ugye BKV is jön hozzá itt) 1óra40perc alatt lent vagyok kényelmesen. És persze a kényelem azért még mindig nagyságrendekkel jobb az omegában :blush: Ha unokatesóm is velem tart, akkor nem kérdés, hogy sokkal olcsóbb a kocsi :D Szóval nincs realitása az autóval szemben a mai tömegközlekedésnek, sem városi, sem városközi szinten. Drága és színvonaltalan. B) Persze ez helyfüggő, mert egyikőnknek megéri, másiknak nem. Úgy lenne az igazi ha sokmindenkinek megérné. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 ... Az mellett még a nagyköbcentis levegőtisztítós elmélet sem feltétlenül helyes. Egy kicsit elfogult elmélet, de nekem tetszik a gondolkodása B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Szóval nincs realitása az autóval szemben a mai tömegközlekedésnek, sem városi, sem városközi szinten. Drága és színvonaltalan. B) Itt van a kutya elhantolva! Magyarországon tömegközlekedésnek hívják, de nem a tömegek közlekedésére szánják. Ha arra szánnák akkor ez egy közlekedési koncepció alapján kerülne megszervezésre és KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSNEK hívnák. Ebben a koncepcióban nyilván a KÖZÖSSÉG érdeke kellene, hogy domináljon, és ehhez kellene a feladatokat és a KÖZÖSSÉGI PÉNZT rendelni. Minden másnak másodlagosnak kellene lenni. No ettől messzebb vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Persze ez helyfüggő, mert egyikőnknek megéri, másiknak nem. Úgy lenne az igazi ha sokmindenkinek megérné. Ez inkább igényfüggő B) Gondolom neked is ugyanannyi km díjat számol fel a máv, mint nekem ;) Ráadásul neked kevesebbet fogyaszt az autód :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Persze ez helyfüggő, mert egyikőnknek megéri, másiknak nem. Úgy lenne az igazi ha sokmindenkinek megérné. Nekem pölö nem éri meg. Rendszeresen nem járunk a városba, ezért mindenkinek nincs bérlete, csak az asszonynak télen, mert nyáron cangázik, én meg most is. Ha vmiért be akarunk menni, és nem kell átszálnunk 10 db buszjegyet kell vennem összesen ( 2 felnőtt+3 gyerek oda vissza) ez ha előre veszem meg 2100ft. Ez még 300-al leosztva is 7 liter benya ami 100km-re elég. Hivatalosan van családi buszjegy 550-ért de 10 ből 9 sofőr még csak nem is hallott ilyenről. A kényelem, meg az időhöz kötöttség meg egyértelmű, a kocsi javára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Hali! Pesten rosszul lettek az emberek, hogy milyen szmog van, azoban a mérések szerint itt Csíkban 2x akkora a szmog mint Bp-n... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Itt van a kutya elhantolva! Magyarországon tömegközlekedésnek hívják, de nem a tömegek közlekedésére szánják. Teljesen igaz. Amíg a főváros vezetése kijelenti, hogy neki nem törvényi kötelessége a tömegközlekedését pénzelni, addig itt nem lesz jobb világ. A fejétől bűzlik ugye a hal, mert hát először a közigazgatási és önkormányzati rendszert kéne ésszerűen átszervezni, addig úgysem lesz itt jobb semmi. Ha kormányt váltanak, attól még nem lesz jobb ez a helyzet, az biztos... jönnek az új, régóta üres zsebek majd... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Hali! Pesten rosszul lettek az emberek, hogy milyen szmog van, azoban a mérések szerint itt Csíkban 2x akkora a szmog mint Bp-n... B) Nálunk is csak úgytudom mostanában szigorítottak, tehát csak azóta hivatalos a fulladozás. ;) Érdekes dolog, hogy nem a helyzet romlik, hanem a határérték szigorodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 ...Érdekes dolog, hogy nem a helyzet romlik, hanem a határérték szigorodik. Biztos ez is csak azért van, hogy elmondhassák, hogy "rosszabbul élünk..." B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Ez inkább igényfüggő B) Gondolom neked is ugyanannyi km díjat számol fel a máv, mint nekem ;) Ráadásul neked kevesebbet fogyaszt az autód :blush: Én olcsóbbér utazok, mert még van diákom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Az asszonynak üzemanyag támogatás nélkül is olcsóbb (kevesebb mint a felébe!) Nyíregyházára autóval mászkálni mint busszal és vonattal, a menetidő oda vagy vissza normál körülmények és a "magamfajta nagypapás kényelmes" -tehát max 90-nel előzgetés nélküli tempóban 1 óra 15-20 perc, ugyanez vonattal és busszal ha volna is csatlakozás majdnem 2.5 óra, valósan 3.5 és 4 közt mivel várni kell. Jól meg van szervezve ez a tömegközlekedés és még csodálkoznak, hogy nincs utazóközönség -itt is vannak problémák. Spec én jobban szerettem annak idején vonattal Szombathelyre mászkálni de mivel elég lehetetlen manapság ez a fajta közlekedés és a tarifák is borzalmasan magasak jobb az autó minden tekintetben. Igen, ezt jól megcsinálták a (nem) hozzá értők... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 ha felmegyek budapestre, két főnél már bőven autóval éri meg nekem egy ic jegy oda vissza 7 ezer ft, és akkor még a bkv+ szóval két fővel 15ezr ft felett jóval mikor 320 volta benya akkor 11ből jártam meg oda vissza, elég sokat furikázva, a nemzeti vágta maitt kerülve kellett kijönni pestről, ésmásnap még Miskolcra is felmentem és haza is jöttem a 11 ezres tankolásból. 3 fővel mentünk pestre, most 2xx Ft a benzin, még ha azt is veszem, hogy 1500Ft ért parkoltam egész délután, még így is bőven megéri jobban autóval menni. és akkor ugyebár kési lekésem, koszos, olyanokkal vagyok összezárva, akik esetleg a C népesség nem épp kellemes tagjai... tisztelet a kivételnek, de vagy m népességből is aki kellemetlen számomra, szóval ilyen kmfort illetve árak mellett vihetik a méhbe a vasutat ugy ahogy van, de minden egyebet, ja busszal még drágább B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Hát itt tartunk. B) Klikk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Teljesen igaz. Amíg a főváros vezetése kijelenti, hogy neki nem törvényi kötelessége a tömegközlekedését pénzelni, addig itt nem lesz jobb világ. A fejétől bűzlik ugye a hal, mert hát először a közigazgatási és önkormányzati rendszert kéne ésszerűen átszervezni, addig úgysem lesz itt jobb semmi. Ha kormányt váltanak, attól még nem lesz jobb ez a helyzet, az biztos... jönnek az új, régóta üres zsebek majd... B) hát igen... nem szeretek politikáról beszélni, de akinek egy ilyen csóró országban magánrepülő kellene... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Hát itt tartunk. B) Klikk. legalább ott megldották, én meg indulok leszámolni, meik jobb? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 legalább ott megldották, én meg indulok leszámolni, meik jobb? ;) Nálunk is tavaly ruháztak be vmi 600milliót, új csarnok meg minden aztán bejelentették hogy januártól 4 napozunk, kedden kezdtünk a gázbalhé miatt 6.50-kor hivattak, hogy leépítenek. Én voltam egyedül technikus a csapatban, ott maradt egy csapat öreg alkoholista. :blush: Irány európa. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Sziasztok! Nekem az a véleményem a tömegközlekedésről, hogy nap mint nap használom, vonattal járok dolgozni (25Km). 4 éve vagyok ennél a cégnél, de még olyan nem volt, hogy valamikor is pontosan érkezett volna a szerelvény és a menetidő tartásával száltam volna le a célálomáson, de én ezt kompenzálom egy kis blicceléssel! Anno megkérdezte tőlem egy kalauz, hogy miért nem veszek soha jegyet: 1; Mert még soha az életben nem értem oda időben! 2; Mert annyi pézből kocsival is bejárok! 3; Mert így nekik is sokkal jobb! B) Pesten laktam 3 évet és erről a városi közlekedésről pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy Békásról jártam Újpestre melózni, nem egy kis táv ha az ember tömegközlekedéssel hajtja végre a mutatványt, de nekem ne sirjanak a pestiek, hogy milyen szar nekik, mert ha náluk úgy járnának a járatok mint nálunk (Tatabányán, megyeszékhely) akkor lenne szar! De addig amíg az egyik elmegy és már jön a következő 1 km-rel hátrébb ne zokogjanak ( csúcsidőben 4-12 perc eltérés)! Nálunk van olyan járat ami napjában 4x megy és hétvégén nem is egy olyan van ami csak óránként indul, NA EZ AZ IGAZI ROSSZ KÖZLEKEDÉS! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Bejelölt egy kolléganőm a "májvipen" ismerősnek. Végignézte a fotóimat és ismerős volt neki az Astra. Kiderült,hogy az övéké volt. B) Most kicsit kutathatok az előéletében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Bejelölt egy kolléganőm a "májvipen" ismerősnek. Végignézte a fotóimat és ismerős volt neki az Astra. Kiderült,hogy az övéké volt. ;) Most kicsit kutathatok az előéletében. Na és milyen a kolléganő előélete? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 B) közlekedés,mert hétévégn csak óránként indul? és akkor mi van mikor szombat vasárnap össz vissz egy busz megy miskolcra? akkor kezdjek neki sírni ? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Na és milyen a kolléganő előélete? B) Szines. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Nekem mondjuk olcsóbb vonattal menni szombathelyre, mint autóval, de csak azért, mert nekem még van 33%-os kedvezményem. Igaz az csak péntek 10-től vasárnap 23:59-ig érvényes. Autóval 5000Ft-ból megfordulok szombathelyről, vonattal 33%-os kedvezménnyel 3300Ft, de az utat kocsival alig 2 óra alatt teszem meg, a vonattal 2,5 óra. Viszont, nem mindegy, hogy mikor indulok oda és mikor indulok haza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Január17, 2009 Megoszt Elküldve Január17, 2009 B) közlekedés,mert hétévégn csak óránként indul? és akkor mi van mikor szombat vasárnap össz vissz egy busz megy miskolcra? akkor kezdjek neki sírni ? ;) Szia Novvy Szerintem ebben a témában nem én sirtam, csak felvilágosítást adtam, hogy máshol mennyivel szarabb a helyzet és még is élnek emberek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január17, 2009 Megoszt Elküldve Január17, 2009 B) közlekedés,mert hétévégn csak óránként indul? és akkor mi van mikor szombat vasárnap össz vissz egy busz megy miskolcra? akkor kezdjek neki sírni ? ;) Én egész télen a Berva mopedemmel "tömegközlekedtem", még a 10 centis hóban is, amikor Budáról Angyalföldre jártam inas iskolába, meg dolgozni 1963-ban... Jah, és szombaton is, mert akkor még ismeretlen volt a "szabad szombat"! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts