Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

na pl az injektor az alapjárati elég méretes csatikkal vannak ellátva...

az is kifért? B)

nekem a tápkábel is alig fért át...

Elküldve
Én már próbálkoztam azzal, hogy a jobb oldali tükrömet ilyenkor menet közben úgy állítsam, hogy pont a hátulról reflektorozó képébe nyomja vissza. Párszor sikerült is, de macerás.

B) Én ha ezen gondolkoznék sem jutna ilyen eszembe.

Elküldve
Igen kétféle van. Az egyik 56,5 mm magas, a másik 67mm. Ezek külső méretek. Kérdés: ha nekem kisebb van akkor a nagyobb mehet bele gond nélkül? Másik pedig ha nagyobb megy bele a kisebb helyett akkor a kerekek is kintebb lesznek ha jól sejtem. Vagy tévedek?

Dobfék méretének ügyében tud valaki mondani tutit? B)

Elküldve
na pl az injektor az alapjárati elég méretes csatikkal vannak ellátva...

az is kifért? ;)

nekem a tápkábel is alig fért át...

igen mert az egész köteget cseréled...ha megnézed az ablakmosó tartály mögött láthatsz egy gumitömböt és azt az egészet benyomod(érdemes a szélét meginditani mert ott akad bele a tűzfalba. lesz ott egy 6cm luk...azon sokminden átfér B)

Elküldve
Igen, mérd meg, az a tuti! B)

De nekem tuti a kisebb van fenn, csak kíváncsi lennék, hogy a nagyobbat feltehetem-e. Mert ugye akkor a kerék kintebb lesz valamennyivel.

Elküldve
De nekem tuti a kisebb van fenn, csak kíváncsi lennék, hogy a nagyobbat feltehetem-e. Mert ugye akkor a kerék kintebb lesz valamennyivel.

Nem állitom, de - azért igy elgondolkodva a dolgon - az a kérdés jut az eszembe hogy az a kis rögzitőcsavar elérné-e az agyat?(vagy minek nevezik azt amibe beletekeredik!?) Egyébként, a kerék szempontjából, szerintem nem lényeges, nem kizáró ok. De ez csak találgatás a részemről!!! B)

Elküldve
igen mert az egész köteget cseréled...ha megnézed az ablakmosó tartály mögött láthatsz egy gumitömböt és azt az egészet benyomod(érdemes a szélét meginditani mert ott akad bele a tűzfalba. lesz ott egy 6cm luk...azon sokminden átfér B)

jah eddig még nem szedtem ki az ablakmosó tartályát

akkor már értem ;)

köszi

Elküldve
Nem állitom, de - azért igy elgondolkodva a dolgon - az a kérdés jut az eszembe hogy az a kis rögzitőcsavar elérné-e az agyat?(vagy minek nevezik azt amibe beletekeredik!?) Egyébként, a kerék szempontjából, szerintem nem lényeges, nem kizáró ok. De ez csak találgatás a részemről!!! B)

Szerintem ha nagyobb dobot teszel fel , akkor nem lóghat kintebb, mert az agyra mindenképp odafogatod a kis csavarral, meg a kerékcsavarokkal is. Inkább befele lógna túl, de arra se hiszem, mert úgy rémlik az agynak válla, vagy pereme van amihez a dob majdnem hozzáér. Ha már hozzáér akkor nem tud forogni a kerék. Szóval adott agyhoz csak a hozzá való dob passzol. Ha van más méretben akkor kompletten kell cserélni.

Elküldve
Szerintem ha nagyobb dobot teszel fel , akkor nem lóghat kintebb, mert az agyra mindenképp odafogatod a kis csavarral, meg a kerékcsavarokkal is. Inkább befele lógna túl, de arra se hiszem, mert úgy rémlik az agynak válla, vagy pereme van amihez a dob majdnem hozzáér. Ha már hozzáér akkor nem tud forogni a kerék. Szóval adott agyhoz csak a hozzá való dob passzol. Ha van más méretben akkor kompletten kell cserélni.

Igazad lehet....mert ha a nagyobb dob megy fel akkor lesz 1 centi az agy meg a dob közt...ami nem korrekt. B)

Elküldve

Én is ezt irtam csak más megközelitésből. ;) B)

Elküldve
Én is ezt irtam csak más megközelitésből. ;) B)

Ja-ja se innen-se onnan nem fér fel rá. Szerintem ha hátul fékhatást akar vki növelni akkor csak a tárcsára átépítés marad.

Elküldve

Nna, asszem meglett a bűne a vízfolyásnak, valami trutyi volt a hűtőrendszerben, egy kis rendszer kitakarítás után jött ki belőle minden csak épp barna gyerek nem. A csőcsatlakozásnál meg ki volt ülve valami zöld retek, mintha ultra kézmosó porja lenne és valszeg amiatt eresztett. Most várom, hogy visszahűljön a rendszerben a lé és újra próba. Kíváncsi leszek... ;)

És végre esett egy kis hó, baromi jó volt egyet driftelni a strand parkolójában. :lol: :blush: :D de nem voltam egyedül, másnak is kedve szottyant, fél óra múlva szinte alig maradt hó a platzon úgyhogy kénytelenek voltunk elhagyni a terepet. B)

Elküldve
Nna, asszem meglett a bűne a vízfolyásnak, valami trutyi volt a hűtőrendszerben, egy kis rendszer kitakarítás után jött ki belőle minden csak épp barna gyerek nem. A csőcsatlakozásnál meg ki volt ülve valami zöld retek, mintha ultra kézmosó porja lenne és valszeg amiatt eresztett. Most várom, hogy visszahűljön a rendszerben a lé és újra próba. Kíváncsi leszek... :blush:

És végre esett egy kis hó, baromi jó volt egyet driftelni a strand parkolójában. :P :lol: :) de nem voltam egyedül, másnak is kedve szottyant, fél óra múlva szinte alig maradt hó a platzon úgyhogy kénytelenek voltunk elhagyni a terepet. B)

Olyan zöld tutyi nekem is látszik a kiegyenlítőnél, de nekem nem ereszt, lehet pont az tömít. :D Jó neked, erre egy deka hó sincs. ;) Meg erre a parkolókat mind őrzik, meg tele vannak bevásárlókocsi bódékkal. Még életemben nem drifteltem, és már nagyon hiányzik! :D

Elküldve

Nekem inkább úgy tűnik, hogy mióta kitakarodott belőle és a csövet illetve a csatlakozását ronggyal is áttöröltem azóta nem szivárog szal az lehetett az oka, na de ez csak a magam elmélete.

Hát gyere mifelénk! ;) Úgyis itt van az omega belső fényed, persze ha még nem mondtál le róla... B)

Elküldve
...És végre esett egy kis hó, baromi jó volt egyet driftelni a strand parkolójában. :lol: :blush: :D de nem voltam egyedül, másnak is kedve szottyant, fél óra múlva szinte alig maradt hó a platzon úgyhogy kénytelenek voltunk elhagyni a terepet. B)

Mee mennek min tállat!!! ;)

Elküldve
Hát gyere mifelénk! :D Úgyis itt van az omega belső fényed, persze ha még nem mondtál le róla... :blush:

Még nem, de miattam ne tartogasd, eléggé lent van a fontossági listán. B) Azért az nem igazság, hogy nálunk már a 3.-év amikor nincs komolyabb hó. ;) Még csak egyszer tudtam menni hóba kocsival, de akkor mellettem volt az egész család, nem nagyon lehetett kilincsel előre autózni. Meg olyan hóvihar volt hogy lófa@t se láttam, de nem esett talán 4 centi, reggelre meg el is olvadt.

Elküldve

Na nálunk se nagyon volt pár év alatt. Hétvégén nádat vágni mentünk a horgásztavunkra -avagy tereprendezés. Menten megjött a kedvem már ott is egy kis driftre csak a 12 centis jégre nem merek rámenni a csatahajómmal pedig azon a 10 hektáron lehetne aztán igazán nyomni... B)

Elküldve
Na nálunk se nagyon volt pár év alatt. Hétvégén nádat vágni mentünk a horgásztavunkra -avagy tereprendezés. Menten megjött a kedvem már ott is egy kis driftre csak a 12 centis jégre nem merek rámenni a csatahajómmal pedig azon a 10 hektáron lehetne aztán igazán nyomni... B)

lotus-esprit-g.jpg

Elküldve
Na nálunk se nagyon volt pár év alatt. Hétvégén nádat vágni mentünk a horgásztavunkra -avagy tereprendezés. Menten megjött a kedvem már ott is egy kis driftre csak a 12 centis jégre nem merek rámenni a csatahajómmal pedig azon a 10 hektáron lehetne aztán igazán nyomni... :blush:

Pedig az lenne a jó buli, jégen autózni! B) Aki ott tanul, az mindenhol el tud navigálni. A gyereket is jégen kell megtanítani bicajozni, akkor tuti, hogy nem esik el aszfalton. Meg ott nem is tépi ki a gatyáját. ;) A pupot a fején meg egyszerre le lehet jegelni.

Elküldve
Pedig az lenne a jó buli, jégen autózni! ;) Aki ott tanul, az mindenhol el tud navigálni. A gyereket is jégen kell megtanítani bicajozni, akkor tuti, hogy nem esik el aszfalton. Meg ott nem is tépi ki a gatyáját. :D A pupot a fején meg egyszerre le lehet jegelni.

Ez olyan, mint, hogy a finneknél még a nagymama is kilinccsel előre megy a boltba, de lehet benne valami B)

Amúgy meg ha a jég a lényeg, akkor a hideg megvan hozzá, csak fel kell locsolni vízzel pl. egy Tesco parkolót :lol: :blush:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.