Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

:D

Ha eccer találkozunk kipróbálhatod ha akarod,nálam nagyjából 10km/h téved.

Az útszéli mérőkkel egyezik a gps,vagy max 1km/h az eltérés.

Ez jó ötlet, multkor láttam itt Győrben is telepítettek vhova. De akkor még nem működött. A nyáron kerültük a Balcsit ott is volt , meg is lepődtem a különbségen. Bár nem volt egyértelmű, mert mind a két sáv tele volt. De van különbség a műszeregység, meg a lijelző sebbeségmérő funkció mérése között is. Csak nem értem ez miből adódik. nem egyhelyről kaplák a jelet. Most váltottam 175/75-ről 165/75-re, gondolom most még többet csal. A kocsi viszont pörgősebb lett! ;)

Megosztás:

Ez jó ötlet, multkor láttam itt Győrben is telepítettek vhova. De akkor még nem működött. A nyáron kerültük a Balcsit ott is volt , meg is lepődtem a különbségen. Bár nem volt egyértelmű, mert mind a két sáv tele volt. De van különbség a műszeregység, meg a lijelző sebbeségmérő funkció mérése között is. Csak nem értem ez miből adódik. nem egyhelyről kaplák a jelet. Most váltottam 175/75-ről 165/75-re, gondolom most még többet csal. A kocsi viszont pörgősebb lett! ;)

175/70-ről 165/70-re. :D :P

Megosztás:

175/70-ről 165/70-re. :D :D

Tényleg, kösz. Amúgy zúg mint a traktor, ezt kell hallgatnom tavaszig? Néha fel kell pörgetnem, hogy egyáltalán halljam, hogy megy a motor. :P Amúgy Skodás csávónak aki volt nálam a porlasztó alatti tömítés volt elszakadva, fals levegőt szívott a motor. De mivel nem engedte tovább bontani, mi nem jöttünk rá. ;)

Megosztás:

Tényleg, kösz. Amúgy zúg mint a traktor, ezt kell hallgatnom tavaszig? Néha fel kell pörgetnem, hogy egyáltalán halljam, hogy megy a motor. ;) Amúgy Skodás csávónak aki volt nálam a porlasztó alatti tömítés volt elszakadva, fals levegőt szívott a motor. De mivel nem engedte tovább bontani, mi nem jöttünk rá. :D

Úgy kell neki. :P

Mennyire vágták meg?

Megosztás:

Most váltottam 175/75-ről 165/75-re, gondolom most még többet csal. A kocsi viszont pörgősebb lett! :D

Hát, én meg sokkal lomhábbnak érzem... 185/60 -ról cseréltettem 185/70 télire, s gondolom az átmérő miatt lehet. Mikor elindultam gumistól, csak lestem, hogy "alig" húúúúz.

Megosztás:

Sziasztok!

Megesett az eset! Tegnap este óta 82le-s a paripa :D Vagy is az biztos, hogy erősebb az autó és egy kicsit megváltozott a dinamikálya is, szerencsére jó irányba. Egy dolog sajna nem úgy jött össze, azóta valamiért nincs motor kontrol lámpám. Ez mondjuk nagyon zavar és addig nem nyugszom amig meg nem találom a dolog miértjét. A hiba ott kezdődött, hogy az én csatlakozoim a jobb lábtérnél már újabb fajták és egy másik csatit kelett a komp elé forrasztani, hogy össze lehessen kötni a dolgokat. Valami ott nem jött össze szerintem.

A lényeg a lényegben, a motor megy és nagyon élvezhető lett a masina, bár még nem mértem az autó gyorsulását, mert ugye az ad egy számszerű értéket. Most egy tank benzint teszt üzemmodban vezetve autózok majd ki, amit már hazafelé is észrevettem, hogy 2 személlyel 100km/h felett is képes a gyorsulásra enyhe emelkedőn, a nyomatéka feljebb van 3400 körül, de ott már tud is produkálni valamit ;) Fogyasztást adatot egy pár hét mulva tudok írni, de remélem visszamegy a megszokott átlagomra 6.3! Eddig nagyon tetszik a gép! :P

Üdv:BB

Megosztás:

2.0i-és alig húz: HA-HA-HA! ;)

Hátnézdmeg, kinevetnek :D

a "sokkal kevésbé" kifejezést kellett volna használnom, azt hiszem

Pedig nyárinak 195/50 R15-öt akartam. Igaz, hogy az egy hajszállal kisebb ennél, de ha hasonlóan fog viselkedni, akkor meggondolandó.BC szerint min. 2-2.5 literrel nőtt a fogyasztásom, s szerintem ennek egy (igaz, hogy kisebb) része szerintem az átmérő számlájára írható.

Viszont a hasa nem nagyon fog leérni, az biztos :P Igaz, hóláncot se kell megpróbálnom feltenni rá..

Megosztás:

Hát, én meg sokkal lomhábbnak érzem... 185/60 -ról cseréltettem 185/70 télire, s gondolom az átmérő miatt lehet. Mikor elindultam gumistól, csak lestem, hogy "alig" húúúúz.

2.0i-és alig húz: HA-HA-HA! :D

Az azért volt, mert tényleg nagyobb az átmérője a keréknek. ;)

Megosztás:

Ha már a téli gumiról van szó, érdemes megvenni a Tesco-sat? ...vagy az mind futózott? (a környéken ott a legolcsóbb és újakat szeretnék) ;)

Szerintem a nyári guminál biztosan jobb. Valszeg én is azt vettem volna, ha nem jön Hening cartárs, hogy Ő lecseréli a sajátját. Bár az én méretemben nálunk csak 1-2 ezer forint volt a különbség, szóval lehet hogy mégse. :D Meg jópár gumis fel is rakja ingyen ha nála veszek, ez megint a tecsós ellen szól.

Megosztás:

Az azért volt, mert tényleg nagyobb az átmérője a keréknek. :D

Akkó mégse én vagyok a hülye :P

195 -el is kb. ilyen lesz gondolom, mert az meg még szélesebb is. A végén még teljesen szétszéled a ménes ;)

Amúgy épp' gondoltam rád, Karcsi. Valamelyik este odaugorhatnék, mikor ráérsz, hogy menj a vassal egy kört? Nem tetszik nekem, ahogy induláskor megugrál 1. sebességben. Meg a kuplunggal sincs valami rendben szerintem...

Megosztás:

Akkó mégse én vagyok a hülye ;)

195 -el is kb. ilyen lesz gondolom, mert az meg még szélesebb is. A végén még teljesen szétszéled a ménes :D

Amúgy épp' gondoltam rád, Karcsi. Valamelyik este odaugorhatnék, mikor ráérsz, hogy menj a vassal egy kört? Nem tetszik nekem, ahogy induláskor megugrál 1. sebességben. Meg a kuplunggal sincs valami rendben szerintem...

Nem a szélessége miatt lett lomhább, hanem az oldalmagassága miatt. 195-ösben is kapsz váltóméretet.

Megugrál???? Ezt nem értem, csúszik a kuplung, vagy mit akartál ezzel mondani?

Megosztás:

Akkó mégse én vagyok a hülye :D

195 -el is kb. ilyen lesz gondolom, mert az meg még szélesebb is. A végén még teljesen szétszéled a ménes :D

Pont erről beszéltem a Karcsival, hogyha vmit emlegetünk biztos hogy becarik. Legutóbb a kuplung volt a téma..... ;) Lehet hogy van neki otthon egy vudu caravanja, és azt böködi csavarhúzóval. :D :P

Megosztás:

Megugrál???? Ezt nem értem, csúszik a kuplung, vagy mit akartál ezzel mondani?

Ha nem teszek szinte rögtön az autó megmozdulása után másodikat, akkor ha tovább gyorsítok, olyasmit produkál, mintha ki akarna fogyni a benzin (még nem fogyott ki a benzinem, csak filmekben láttam :D ). Pedig fordulatszám olyankor még 1500 sincs, úgy emléx...

De majd most munkába menet megfigyelem. Kuplung nem csúszik

Megosztás:

Ha nem teszek szinte rögtön az autó megmozdulása után másodikat, akkor ha tovább gyorsítok, olyasmit produkál, mintha ki akarna fogyni a benzin (még nem fogyott ki a benzinem, csak filmekben láttam ;) ). Pedig fordulatszám olyankor még 1500 sincs, úgy emléx...

De majd most munkába menet megfigyelem. Kuplung nem csúszik

Akkor inkább megtorpan. Az lehet ám sok mindentől. Ac pumpától, a nyomásszabályzóig akármi. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.