brezsó Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Budapest, Nagy Lajos király út, Fehér út, ott az egyenesen haladóknak van kiegészítő lámpa, nincs keresztirányú gyalogosforgalom, és 50-el is lehet menni. Egy jól elkapott fotóval elvehetik az ember fizetésének a felét (vagy az egészet). Nem ismerem azt az utat, de tényleg durva lehet ha úgy van mert egy hirtelen fékezéssel/megállással (még nagy tempó sem kell hozzá) elég "szép" balesetet is lehet okozni. Másrészt meg kell számolni azzal is hogy válthat a lámpa-főleg ha ismered az útkereszteződést-és úgy kell közlekedni hogy az előre nem látható körülményeket is le tudd reagálni...persze ez is nehéz ha "tolnak" a nagy forgalomban.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Nem ismerem azt az utat, de tényleg durva lehet ha úgy van mert egy hirtelen fékezéssel/megállással (még nagy tempó sem kell hozzá) elég "szép" balesetet is lehet okozni. Másrészt meg kell számolni azzal is hogy válthat a lámpa-főleg ha ismered az útkereszteződést-és úgy kell közlekedni hogy az előre nem látható körülményeket is le tudd reagálni...persze ez is nehéz ha "tolnak" a nagy forgalomban.. :lol: Arról nem is beszélve, hogy egyes autóstársak szeme a "nagy" lámpára van ráállva, mondván hogy a kicsi az úgyis a kanyarodóknak van. Aztán hiába világít a kiegészítőn a zöld egyenesen, nézi az utat, rápillant, jaj piros, nagy fék, bummm bele hátulról. De tudok olyanról is, aki a Szentendrei úton fékezett le a semmi közepén, mert meglátta a mellette futó HÉV jelzőjén a pirosat. Na ez már elég off volt, bocsánat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Hát igen, itt sok függ a rendőrökön is. Mondjuk itt, mifelénk normálisak, van egy parkoló, ahol vagy fizetőidőszak van ( 10-16-ig ), vagy várakozni tilos ( kiegészítő tábla 0-10 é 16-24-ig ). Egyszer megbüntettek arrafele, de nem ezért, beszéltem egy szabálysértési előadóval, és ő azt mondta, hogy a várakozni tilosért is járna a 30 ropi, de azért nem szokták baszogtatni a népet. A narancssárga az "egyszerűbb ügy", ott van 3mp sárga, nem tűnik el úgy hirtelen a zöld. Ami a bizonyítást illeti, ez a szabálysértési előadó is azt mondta, hogy 3 fotó, amit Te említettél. De kérdem én, elkerülve az ilyen szituációkat ( eltűnik a zöld ), mi a helyes megközelítési eljárás kiegészítő zöldes kereszteződési jelzőlámpa esetén? Lévén, hogy ha a jelzőlámpa vonala előtt 20centire jársz, és eltűnik a zöld, szabályok szerint 100ropi. Akkor meg kellene állni, mint a stopvonalnál, és még zöldnél elindulni? :lol: Szerintem itt ugyanaz van, mint sok más esetben, itt, kishazánkban, hogy a törvényi szabályozás és a realitás sajnos köszönőviszonyban sincs egymással. ( Biztos ismeritek a régi, oxfordi sztorit, a hallgatóról, aki pogácsát kért vizsgán... ) Summa summarum, azért kiegészítő zöldes mozdulatért szerintem ( remélhetőleg! ) nem baszogtatják az embert. Vagy baszogtassák akkor, ha felszerelnek a kiegészítő lámpa mellé egy kiegészítő lámpát :lol:, ami jelzi, mennyi idő van még hátra a zöldből... Kérem kapcsojja ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Summa summarum, azért kiegészítő zöldes mozdulatért szerintem ( remélhetőleg! ) nem baszogtatják az embert. Vagy baszogtassák akkor, ha felszerelnek a kiegészítő lámpa mellé egy kiegészítő lámpát :lol:, ami jelzi, mennyi idő van még hátra a zöldből... Kérem kapcsojja ki. A narancssárga az egy korai (éretlen :lol: ) piros volt :lol: Igen, Debrecen erre is jó példa, mármint a visszaszámoló lámpára. Egyébként van olyan ország (nem ugrik be melyik, talán a németeknél láttam) ahol villogó zöld jelzi azt ha már nagyon a vége felé jár a zöld, aztán sárga, aztán piros. Ez se rossz megoldás szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 A narancssárga az egy korai (éretlen :lol: ) piros volt :lol: Igen, Debrecen erre is jó példa, mármint a visszaszámoló lámpára. Egyébként van olyan ország (nem ugrik be melyik, talán a németeknél láttam) ahol villogó zöld jelzi azt ha már nagyon a vége felé jár a zöld, aztán sárga, aztán piros. Ez se rossz megoldás szerintem. Jajajaja! és nagyon nem is hiszem, hogy valami ejjdewasistdas megoldás lenne, a gyalogosoknak kb 40 éve így működnek a lámpák... Akkor lehetne erkölcsi alapja a büntikenek. Így sajnos csak jogalapja van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Miért, a te véleményed szerint egy 30x30m-es méretű kereszteződésben jobbra, kisívben való bekanyarodásnál mennyi az optimális sebesség? :lol: Az attól függ, hogy orral előre, vagy kilincsel előre autózol. :lol: Ha már a piros lámpánál tartunk, asszony szólt, hogy az egyik hátsó lámpám gyengébben világit, mint a másik. Megnéztem, semmi különös nem volt, de izzót cseréltem, most már egyforma. Viszont észrevettem, hogy a bal lámpabúra nem fekszik fel a kasztnira, gondolom törve volt. Bal hátsó.: Jobb hátsó.: Csak most vettem észre, pedig simogatom a kocsit április óta. :lol: Hogy is volt oxfordban a pogácsával, asszem pont aznap hiányoztam! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Az attól függ, hogy orral előre, vagy kilincsel előre autózol. :lol: Ha már a piros lámpánál tartunk, asszony szólt, hogy az egyik hátsó lámpám gyengébben világit, mint a másik. Megnéztem, semmi különös nem volt, de izzót cseréltem, most már egyforma. Viszont észrevettem, hogy a bal lámpabúra nem fekszik fel a kasztnira, gondolom törve volt. Csak most vettem észre, pedig simogatom a kocsit április óta. :lol: Hát szomorú vagyok, hogy ezt a feleséged vette észre :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Hát szomorú vagyok, hogy ezt a feleséged vette észre :lol: :lol: Csak tizedLUX fényerő különbségek voltak, ilyet csak egy nő vehet észre. Olvasd el mégegyszer a hsz-omat, közben kérdeztem vmit a végén. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Csak tizedLUX fényerő különbségek voltak, ilyet csak egy nő vehet észre. Olvasd el mégegyszer a hsz-omat, közben kérdeztem vmit a végén. :D Szerkesztetted, vagy nem vettem észre? :lol: Oxfordban történt ( urbanlegends, több változata él ), egy diák vizsga közben felkiáltott, hogy "Uram, adjon nekem pogácsát és sört!" A vizsgáztatónak szánta, aki csodálkozva kérdezte, hogy ugyanmármiért. Mire a diák felmutatot egy, régi, kb az 1500as évekből való egyetemi belső rendszabályzatot, amely szerint a vizsgáztató jogosult vizsgán pogácsa és sör kérvényezésére. A vizsgáztató kénytelen volt, ha morogva is, de a fent említett étkeket biztosítani a hallgató számára. A hallgató öröme azonban nem tartott sokáig, a következő vizsgán ugyanennél a tanárnál pénzbeli büntetésre ítélték, mert nem hordott kardot ( erről is az 1500-as évekbeli szabályzat rendelkezik... :lol: ) Kb ennyi a lényeg :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Szerkesztetted, vagy nem vettem észre? :lol: Oxfordban történt ( urbanlegends, több változata él ), egy diák vizsga közben felkiáltott, hogy "Uram, adjon nekem pogácsát és sört!" A vizsgáztatónak szánta, aki csodálkozva kérdezte, hogy ugyanmármiért. Mire a diák felmutatot egy, régi, kb az 1500as évekből való egyetemi belső rendszabályzatot, amely szerint a vizsgáztató jogosult vizsgán pogácsa és sör kérvényezésére. A vizsgáztató kénytelen volt, ha morogva is, de a fent említett étkeket biztosítani a hallgató számára. A hallgató öröme azonban nem tartott sokáig, a következő vizsgán ugyanennél a tanárnál pénzbeli büntetésre ítélték, mert nem hordott kardot ( erről is az 1500-as évekbeli szabályzat rendelkezik... :lol: ) Kb ennyi a lényeg :lol: Ebből is látszik hogy az emberek többsége csak a maga oldaláról nézi a dolgokat és nem vizsgálja meg más(ok) álláspont(já)ból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Más autós fórumokon volt szó a piroslámpákról. ( Közlekedési, mielőtt valaki elkezd poénkodni :lol: ). Szóval, tudjuk, hogy piroslámpán való áthaladás 100 ropi. DE mi a helyzet a kiegészítő lámpákkal? Tudjátok, amikor jobbra, kisívben lehet kanyarodni, és egy kis kiegészítő lámpa jelzi, hogy jobbra zöld. De mi van akkor, ha mondjuk amikor 2 méterre jársz a lámpától, kb 30-40-nel, és hipp-hopp, eltűnik a jobbra zöld jelzés. Akkor was ist? :lol: A törvény szerint ha már nem tudsz biztonságban megállni akkor még áthajthatsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Ebből is látszik hogy az emberek többsége csak a maga oldaláról nézi a dolgokat és nem vizsgálja meg más(ok) álláspont(já)ból. DE ebben éppen ez a poén. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 A törvény szerint ha már nem tudsz biztonságban megállni akkor még áthajthatsz. Igen? Ez tuti? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 A törvény szerint ha már nem tudsz biztonságban megállni akkor még áthajthatsz. Igen, csak ez egy gumijogszabály. És mivel itt 20-30-40-50 km/h-s sebességekről és 15-35 méteres fékutakról van szó, nehéz lenyomni a bíróságon bárkinek a torkán azt, hogy nem tudtam biztonságosan megállni. Plusz hozzájön ehhez az a másik gumiszabály, hogy úgy kell megválasztani a sebességet, hogy bármilyen felbukkanó akadály előtt meg tudjál állni. Ezen a szabályon már gyerekkoromban is röhögtem. Ennyi erővel ki se menjek az utcára, hátha valamelyik fáról leesik elém egy elefánt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Ennyi erővel ki se menjek az utcára, hátha valamelyik fáról leesik elém egy elefánt. Vagy 2 méterrel előtted feltör a Barátság Kőolajvezeték! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Igen, csak ez egy gumijogszabály. És mivel itt 20-30-40-50 km/h-s sebességekről és 15-35 méteres fékutakról van szó, nehéz lenyomni a bíróságon bárkinek a torkán azt, hogy nem tudtam biztonságosan megállni. Plusz hozzájön ehhez az a másik gumiszabály, hogy úgy kell megválasztani a sebességet, hogy bármilyen felbukkanó akadály előtt meg tudjál állni. Ezen a szabályon már gyerekkoromban is röhögtem. Ennyi erővel ki se menjek az utcára, hátha valamelyik fáról leesik elém egy elefánt. Ha 15-35 méteres féktávolságról beszélünk, akkor ha 2-5 méterrel előttem tűnik el a zöld, akkor szerintem csak az van, h nem tudtam megállni. Viszont ez a duma, h úgy kell megválasztani a sebességet bla bla, már máshol is hallottam, egy srác átszaladt a sárgán, és megbüntették, mert nem úgy közelítette meg a kereszteződést, h meg tudjon állni. Ezek szerint a kreszteződés felé közeledve egyenes arányosságban a tőle lévő távolsággal csökkenteni kell a sebességet, a nulláig, majd onnan úgy kell áthaladni, hogy be ne perosodjon a lampion. Remek... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Igen? Ez tuti? Hiába vésném ide be a törvényt, románul tuti nem értenétek meg, de a lényeg az ha nem tudsz biztonságos körülmények között megállni a JELZŐLÁMPA ELÖTT akkor sárgán még belefér. Viszont ha már eleve sárga s te még beletolod akkor az már bünti. Ez a zöld-sárga esetben érvényes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Vagy 2 méterrel előtted feltör a Barátság Kőolajvezeték! :lol: vagy lepottyan a MIR-űrállomás :lol: Ilyen erővel mindenki csak állhatna az úton. Szerintem ésszel kell ezt is csinálni, aki előtt besárgul a lámpa, meg tudna állni biztonságosan, de nyom egy kövér gázt, h még ipp átérjen, és fölötte elpirosul, az megérdemelné a büntit, de aki tényleg nem tud biztonságosan megállni, féktávolságon belül tűnik el a zöld, vált át a vasúti átjáró, stb, az nem. Amúgyis, ha már szabály, a vasúti átjáróban engedélyezett minimális sebesség 5km/h. az cca. 1,5m/s. Ha 20 centivel előtted vált át a lámpa, az már féktávolságon belül van, de ha meg lassabban mész, úgyis szabályt szegsz. JOGHÉZAG! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 A törvény szerint ha már nem tudsz biztonságban megállni akkor még áthajthatsz. Na erre is láttam már példát, trabant kombi a tetején mészoltó ládával, gumipókkal rögzítve. Ment a zőldben, váltott a lámpa, és ő úgy gondolta hogy meg tud állni, nyomott egy satuféket, de úgylétszik a láda rosszúl értelmezte a KRESZ-t mert neki még ződ volt, de a kocsi nélkül nem ment messzire, csak a kereszteződés közepére. Pár pillanatig nem indult senki, várták mikor követi a betonkeverő. :lol: Én segítettem visszakötözni a ládát, mert a pókok elszakadtak. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Na erre is láttam már példát, trabant kombi a tetején mészoltó ládával, gumipókkal rögzítve. Ment a zőldben, váltott a lámpa, és ő úgy gondolta hogy meg tud állni, nyomott egy satuféket, de úgylétszik a láda rosszúl értelmezte a KRESZ-t mert neki még ződ volt, de a kocsi nélkül nem ment messzire, csak a kereszteződés közepére. Pár pillanatig nem indult senki, várták mikor követi a betonkeverő. :lol: Én segítettem visszakötözni a ládát, mert a pókok elszakadtak. :D Akkor ezesetben csak a ládát kellene megbüntetni :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Még mindig nem jöttem rá, hogyan tudom kitötörölni pl. ha véletlenül 2x küldöm el a hozzászólásom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Amúgyis, ha már szabály, a vasúti átjáróban engedélyezett minimális sebesség 5km/h. az cca. 1,5m/s. Ha 20 centivel előtted vált át a lámpa, az már féktávolságon belül van, de ha meg lassabban mész, úgyis szabályt szegsz. JOGHÉZAG! :lol: Igen, igen! Egy kis hézag kellett volna.... :lol: a lányom kocsija, és az őt követő kocsi között, amikor a lányom megállt a vasúti átjáró előtt, mert a lámpa épp pirosra váltott, de a mögötte jövő meg még úgy gondolta, hogy azon a piroson még ő átférne.... Csatt! No ezért kell ésszel vezetni! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Igen, igen! Egy kis hézag kellett volna.... :lol: a lányom kocsija, és az őt követő kocsi között, amikor a lányom megállt a vasúti átjáró előtt, mert a lámpa épp pirosra váltott, de a mögötte jövő meg még úgy gondolta, hogy azon a piroson még ő átférne.... Csatt! No ezért kell ésszel vezetni! :lol: arról nem is beszélve. debrecenben, 40-50 körül sárgult a lámpa, ha nagyon akarok, meg tudtam volna állni, de jött mögöttem a román a logannal, a telemetria szerint 100%-osan nyitott pillangószeleppel :lol: nem ért egy balesetet, átjöttem simán, még a román is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Még mindig nem jöttem rá, hogyan tudom kitötörölni pl. ha véletlenül 2x küldöm el a hozzászólásom? Te sehogy, a bal alsóban van a "Jelez" gomb. De a hsz-be is beírhatod, hogy a modik legyenek szívesek törölni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október17, 2008 Megoszt Elküldve Október17, 2008 Te sehogy, a bal alsóban van a "Jelez" gomb. De a hsz-be is beírhatod, hogy a modik legyenek szívesek törölni. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts