invictus Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 Csütörtök este a Lurdynál szoktak lenni talik olyan 8-9 körül. Sajnos most a a héten nem tudtam menni, de jövő héten már remélem tudok rá időt szakítani. Az ugye nem baj hogyha még sosem voltam és most mennék először? Csak mert most még elég lelkes vagyok és szívesen mennék Opelesek közé. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
WFefe Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 Sajnos most a a héten nem tudtam menni, de jövő héten már remélem tudok rá időt szakítani. Az ugye nem baj hogyha még sosem voltam és most mennék először? Csak mert most még elég lelkes vagyok és szívesen mennék Opelesek közé. <_< Na végre van még valaki, aki legalább olyan elveszett mint én :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 Az ugye nem baj hogyha még sosem voltam és most mennék először? Tudod a legtöbben másodszor mentek először úgyhogy biztos ki fogsz lógni kicsit. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 Jó pontokat lehet szerezni -legalábbis nem a "namégegygyökér"- kategóriábol indulsz, ha nem akarod bebizonyítani belépő mutatványnak, hogy a te kocsid a leghangosabb, legjobban gyorsuló, moziba igyekvő emberek mellett a legközelebb csikorgó gumikkal megálló, jéghidegen is pörgethető és hasonlók...van kint pár ilyen korlátolt állat <_< :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 Jó pontokat lehet szerezni -legalábbis nem a "namégegygyökér"- kategóriábol indulsz, ha nem akarod bebizonyítani belépő mutatványnak, hogy a te kocsid a leghangosabb, legjobban gyorsuló, moziba igyekvő emberek mellett a legközelebb csikorgó gumikkal megálló, jéghidegen is pörgethető és hasonlók...van kint pár ilyen korlátolt állat <_< :huh: Rendben...mert az enyém halk, kevés benne a lóerő...és asszem van annyi eszem, hogy nem viselkedek úgy, ahogyan azt leírtad. Nem szokásom. Sajnos nem vagyok menő gyerek. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 ...mert az enyém halk, kevés benne a lóerő... Ez sokakat nem zavar, hogy retardáltként viselkedjenek <_< És ettől nem menők lesznek hanem szánalmasak :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
WFefe Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 Jó pontokat lehet szerezni -legalábbis nem a "namégegygyökér"- kategóriábol indulsz, ha nem akarod bebizonyítani belépő mutatványnak, hogy a te kocsid a leghangosabb, legjobban gyorsuló, moziba igyekvő emberek mellett a legközelebb csikorgó gumikkal megálló, jéghidegen is pörgethető és hasonlók...van kint pár ilyen korlátolt állat <_< :huh: Na igen, ezek nekem is nagy kedvenceim. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember6, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2008 Rendben...mert az enyém halk, kevés benne a lóerő...és asszem van annyi eszem, hogy nem viselkedek úgy, ahogyan azt leírtad. Nem szokásom. Sajnos nem vagyok menő gyerek. :huh: Azért annyira nem lehet kevés a lóerö, ha jól látom 1.6-osod van. Mennyi is az a ménes? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember6, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2008 Azért annyira nem lehet kevés a lóerö, ha jól látom 1.6-osod van. Mennyi is az a ménes? <_< X16SZ, azaz 71 lóerő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember6, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2008 X16SZ, azaz 71 lóerő. Hát akkor nem olyan rossz a helyzet, nekem 60. Ebből 3 még csikó, 2-nek leesett a patkója de a maradék 54 ( egy meglógott amikor nyitva hagytam a karámot) még vágtat ha közéjük csapok. Persze csak ésszel. Nem akarom hogy felboritsák a szekeret. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
wizzards Elküldve Szeptember7, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2008 Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezem, olyan problémám lenne, hogy zavar a vízhőfok hőmérséklete mert mindig felmegy 95-96 fokra és elég sűrűn megy a ventilátor. Kérdésem az lenne, hogy rakhatok e bele alacsonyabb hőfokú termosztátot? Ez egy 96-os 1.6 16v astra. Előre is köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember7, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2008 Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezem, olyan problémám lenne, hogy zavar a vízhőfok hőmérséklete mert mindig felmegy 95-96 fokra és elég sűrűn megy a ventilátor. Kérdésem az lenne, hogy rakhatok e bele alacsonyabb hőfokú termosztátot? Ez egy 96-os 1.6 16v astra. Előre is köszi a segítséget! szia szerintem normális, ha bekapcsol a hűtő elég bután néznél a motortérbe egy idő után, ha nem menne <_< az pedig, hogy 95-96 körül kapcsol be, teljesen normális Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember7, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2008 Remélem jó helyen kérdezem, olyan problémám lenne, hogy zavar a vízhőfok hőmérséklete mert mindig felmegy 95-96 fokra és elég sűrűn megy a ventilátor. Kérdésem az lenne, hogy rakhatok e bele alacsonyabb hőfokú termosztátot? Ez egy 96-os 1.6 16v astra. Ilyen nagy melegben és/vagy dugóban teljesen természetes, ne csinálj vele semmit. Ha a lökhárítódon csak 4 pici luk van szabadon, akkor van ott egy takarólemez amit ki tudsz szedni, és jobban fog szellőzni. Inkább csak akkor ajánlott, ha többnyire városban használod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember7, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2008 Ha már a vízhőmérsékletnél tartunk, valaki engem is homályosítson fel légyszi. <_< Még egy hétig kb. egy 4-es golfot hajtok.. (jaa, mert készül a karosszériásnál az autóm). Szóval a golfnál úgy beáll a vízhőmérsékletmérő 90 fokra, mint annak a rendje. Ha sokat állok lámpánál, akkor se megy följebb 90-nél, max. csak hallom bekapcsolni a ventit. Az opel vízhőmérsékletmérője hasonló esetben, szép lassan megy fölfele. De ha elindulok, visszahűl. Termosztát tavasszal volt cserélve, de soha nem volt olyan egy értékre beállós, mint a golfé. Mitől lehet ez a különbség ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember7, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2008 Ha már a vízhőmérsékletnél tartunk, valaki engem is homályosítson fel légyszi. <_< Még egy hétig kb. egy 4-es golfot hajtok.. (jaa, mert készül a karosszériásnál az autóm). Szóval a golfnál úgy beáll a vízhőmérsékletmérő 90 fokra, mint annak a rendje. Ha sokat állok lámpánál, akkor se megy följebb 90-nél, max. csak hallom bekapcsolni a ventit. Az opel vízhőmérsékletmérője hasonló esetben, szép lassan megy fölfele. De ha elindulok, visszahűl. Termosztát tavasszal volt cserélve, de soha nem volt olyan egy értékre beállós, mint a golfé. Mitől lehet ez a különbség ? C@r a golf hőmérője (műszer, vagy adó). Vagy az is lehet, hogy már 91oC-nál kapcsol a venti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wizzards Elküldve Szeptember7, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2008 Köszi szépen a hasznos tanácsokat! Akkor nem aggódom ez miatt! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Szeptember8, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2008 Ha már a vízhőmérsékletnél tartunk, valaki engem is homályosítson fel légyszi. <_< Még egy hétig kb. egy 4-es golfot hajtok.. (jaa, mert készül a karosszériásnál az autóm). Szóval a golfnál úgy beáll a vízhőmérsékletmérő 90 fokra, mint annak a rendje. Ha sokat állok lámpánál, akkor se megy följebb 90-nél, max. csak hallom bekapcsolni a ventit. Az opel vízhőmérsékletmérője hasonló esetben, szép lassan megy fölfele. De ha elindulok, visszahűl. Termosztát tavasszal volt cserélve, de soha nem volt olyan egy értékre beállós, mint a golfé. Mitől lehet ez a különbség ? Szia Egyhapsi! Válasz a g..f jelenségére a következő, pont a minap olvastam. A német mérnökök a wv-nél elektromossan szabályozzák már a vizhőfok mutató mozgását, mert így érhetik csak azt el "sajnos", hogy a motor hőfoka mindig "egyenletes" maradjon! Tehát a mutatók le vannak butitva egy picuri elektronikával, hogy egy adott hőfoknál többet ne tudjon mutatni, bár a víz már melegebb és a venti is bekapcsolt, de a mutatod max 2 fokkal mutat többet a normálisnál, vagy is az üzemi hőfoknál! Így az okos driver azt látja csak, hogy milyen faca a gépsárkány, közben meg egy pesti bevásárlás du 4kor a dugóba csapágyasra teszi a ventit a gépbe :huh: Tehát semi izgalom kedves Opeles Cartárs, csak a "német leleményesség" burjánzik megint! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember8, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2008 Már az Astra G-ben sem közvetlen a vízhőmérés, az ecu adja a jelet a hőmérő műszernek :huh: Amúgy létezik jól eltalált hűtőrendszer, pl régebbi honda civic-ekben iszonyat jól megcsinálták, azt lehetett ütni-vágni, nem melegedett, állt mint a cövek, pedig az direktműszer volt. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Szeptember9, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2008 Halihó, alkatresz.eu http://www.alkatresz.eu/ - helyesebben. Ismeri valaki? Tapasztalatok? Nem reklámozni akartam, van náluk olyan alkatrész, ami nekem kell <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember9, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2008 vettem már tőlük ezt-azt volt olyan, amit alkatrészáron kaptam meg postázva, tehát postaktg-et felvállalták!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Szeptember9, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2008 Köszi a magyarázatot a vízhőmérő műszerre.:-) Komolyan, már nagyon várom az Opelem.. Csereautóim egy hónap alatt: Fiat ducato Maxi, 2.0 passat pdtdi, majd ez az 1,4-es golf. Hát mit mondjak.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Szeptember9, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2008 vettem már tőlük ezt-azt volt olyan, amit alkatrészáron kaptam meg postázva, tehát postaktg-et felvállalták!! Hívtam őket. Sajnos nem lehet rendelni a Zalkatrészt, de úgy néz ki, az ST-műhely megoldja a dolgot <_< :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember9, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2008 Bocsi ha OFF. 400w meg tudná szüntetni a müanyag alkatrészek okozta zörgéseket az ótóban??? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Szeptember9, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2008 üdv, Veszprém - Fehérváron vonalon valaki nem tud opel bontót? köszi erő is a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember9, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2008 üdv, Veszprém - Fehérváron vonalon valaki nem tud opel bontót? köszi erő is a választ. Nincs a környéken. Mi kell? Fehérváron háznál vettem pár hete az el. ablakomat, ott volt egy caravan bontásra itélve. Motortere égett ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts