Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Szerintem akkor megint elbeszélünk egymás mellett :D

Szal fényerőkülönbség van egy minimális a féklámpa és a ködfény között. Azonban ez gyakorlatban alig

látszik, főleg hogy köztük egy 5W-os lámpa eleve kisebb fényerőt ad.

Én viszont arról beszéltem, hogy a két oldalon nincs különbség a ködfények fényereje között :D

Ha benne van jobb oldalt is a bigyó, akkor tényleg nincs ezt nem is vitattam. Fura, hogy nekem miért nem volt. Talán az újabbakból már kispórolták inkább. :D Nekem eléggé feltűnő volt a különbség az biztos. :D

Elküldve

ha nagyon feltünő volt akkor nekem tuti benne van

nem rossz a szemem :D

és 6 éves a gép szal tiedével majd egykorú...

de tod mit megyek csinálok képet :D

Elküldve

nemcsinálok lemerült ez a fos

de megnéztem és tápinak iagaz is van meg nem is

igaz világosba néztem most, de ha nem álltam ugy nem venni észre a különbságet

eléggé ugy kell állogatni, hogy lássam a jobbldalon erősebb.

és hogy szedted ki a foncsoros részét tápi?

Elküldve
nemcsinálok lemerült ez a fos

de megnéztem és tápinak iagaz is van meg nem is

igaz világosba néztem most, de ha nem álltam ugy nem venni észre a különbságet

eléggé ugy kell állogatni, hogy lássam a jobbldalon erősebb.

és hogy szedted ki a foncsoros részét tápi?

De pont a baloldali az erősebb. :D

Azért mondtam hogy menj magad mögött. Ha csak simán a kocsi mögé állsz lehet nem tűnik fel.

Csak roncsolással jön ki. Mármint a bizét kell roncsolni.

Elküldve

jaj igen bocsi tépi a balols az erősebb :D

igazábol nem is erősebb, hanem inkább jobban kitölti a helyet :D

szal ki kell törni...

a lámpa "búra és az amibe a foglalatot pattintom be egybe van vagy külön???

még nem szedtem ki

hogy??

bekapcsoltam a fényszórót és a ködlámpát :D

most itt csak arrol megy a diskurzus, hogy a két ködlámpa mennyire egyforma illetve nem :D

Elküldve
jaj igen bocsi tépi a balols az erősebb :D

igazábol nem is erősebb, hanem inkább jobban kitölti a helyet :D

szal ki kell törni...

a lámpa "búra és az amibe a foglalatot pattintom be egybe van vagy külön???

még nem szedtem ki

hogy??

bekapcsoltam a fényszórót és a ködlámpát :D

most itt csak arrol megy a diskurzus, hogy a két ködlámpa mennyire egyforma illetve nem :D

Egyben van. Minden bizonnyal ragasztva. 4 csavar fogja, semmi más.

Elküldve
és hogy törted ki????

nem lett tőle csúnya vagy valami??

Nehezen. :D Vágni is kellett, mert elég hajlékony az a műanyag, nem törik. Nem sérül semmi, mert a búrához nem fog érni, meg belülről van úgysem látszik.

Elküldve

megvagyok a bevásárlással...

vettem gyári gyertyákat, szűrőket, olajat, ablaktörlőt a csergőben. ákcijósan 12700- a vége

kedvesek voltak, olcsók és gyorsak :D :D

Elküldve
megvagyok a bevásárlással...

vettem gyári gyertyákat, szűrőket, olajat, ablaktörlőt a csergőben. ákcijósan 12700- a vége

kedvesek voltak, olcsók és gyorsak :D :D

Jól hangzik. Olajból ugye nem GM 10W40-es 5L-est vettél?

Elküldve
tudom tudom...nem jó...de erre futotta, és még mindíg jobb, mintha nem cserélem le :D

Látom, hogy 16 szelepes autóról van szó, de elfogyaszt az egyáltalán 5 liter olajat két olajcsere között? Jómagam kevesebb, mint 4 liter olajjal beérem, és ha 5 literes kiszerelést vennék, csak bosszankodnék, hogy még egy év elteltével is maradt a flakonban nem kevés mennyiség. Csergőben egyébként lehet venni 4 literes GM olaj kiszerelést is, ha már ezt a terméket választod.

Elküldve

nem volt nekik csak 2x2 literes vagy 5 literes kiszerelés

mivel az 5 literes olcsóbb...marad is több mint egy liter, ha esetleg rá kell tölteni.

az viszont érdekes, hogy az előző tulajnak nem evett soha semmi olajat, nekem meg hirtelen eltűnt belőle fél liter...mondjuk lehet a rossz lambda belejátszott...namajd most kiderül :D

Elküldve

Ivannorbi javaslatára a "csoportos óratartó rendelés megbeszélés" ezennel hivatalosan átköltözik ide. Az előzmények. Röviden: egy angol cég kínál típusspecifikus, a oszlopra szerelhető, 52mm-es órákhoz való konzolt. Egy konzol ára nem vészes, 20-25 font, azonban erre még rájön az elég horriblis, darabszámtól függő szállítási költség, pl. 10 darab esetén az olcsóbbik, DHL-es, autós szállítás ára is 59 font(!) és persze az angol áfát is ki kell fizetni. Az egyik forgalmazónál 20%-os kedvezménnyel adják a konzolokat, így ezen legalább lehetne spórolni.

Összefoglalva: 10 konzol (tfh lenne ennyi érdeklődő) ára szállítással, áfával 312 font lenne, azaz egy konzol kb. 10.600Ft-ot kóstálna. Még keresgélek hátha találok olcsóbban. Egyúttal szeretnék megkérni mindenkit akit ez érdekel, hogy tegye szintén ezt.

Elküldve

Attól tartok, hogy itt nem fog összejönni még 5 ember se (lehet, hogy tévedek). Talán a carstyling-on több jelentkező lenne. Én is csak érdeklődés szintjén néztem meg a dolgot, mert szeretnék plusz infókat a motortérben zajló dolgokról, ehhez pedig műszerek kellenek. Nekem viszont már egy kicsit erős ez az "A" oszlopos műszertartó. Egy családi autóba valahogy nem illik. Én inkább a hamutartó helyére raknék be 1-2-(3) műszert.

Elküldve

pont idevág a kérdésem akor

norbi te szedted már ki a hamutartót???

én most küzdök egyel.

maga a hamutál már kint van, de az amiben a hamutál volt még nem jött ki :S

nem egyszerűen van belerakva:S

ahogy néztem van két férudacsak a lenyíló réz mindkét szélén, és azzal kapcsolodik a váltóboxhoz.

probáltam feszegetni, e még nem sikerült egy oldalon se kiakasztanom :S

és oda kapcsolókat tervezek tenni, de egyenlőre ezem a szinten megakadtam.

ja ezt ma néztem, hogy nagyon sok hely van mögötte, szóval bőven van hely vezetékeknek stb :D

Elküldve

Apropó hamutartó...

valaki írta, hogy cserélt világítást a sziavrgyújtónál...nézegettem de nem sikerült rájönnöm, hogy hogy kellene kibontani

ki kell szedni a boxot, vagy a hamutartót?

ez az izzó világítja meg a hamust is?

Elküldve
ahogy néztem van két férudacsak a lenyíló réz mindkét szélén, és azzal kapcsolodik a váltóboxhoz.

probáltam feszegetni, e még nem sikerült egy oldalon se kiakasztanom :S

Nekem ezt elintézte az elődöm. Sajnos a baloldalt hiányzik ez a "rudacska", és emiatt lóg az egész.

Van ott valami rugóféle is eredetileg?

Elküldve
Nekem ezt elintézte az elődöm. Sajnos a baloldalt hiányzik ez a "rudacska", és emiatt lóg az egész.

Van ott valami rugóféle is eredetileg?

a baloldali pótolható, mert ez kivehető, szemben a jobboldalival, mert az fix.

most bontottam darabjaira.

csinálom az élmánybeszámolót, rem nemsokára végzek vele, és igen van egy rugó, ami abban segít, hogy lenyiljon egyáltalán az egész, mert egy kis surlódós fogaskerék fogja az egészet, attol nyilik lassan

logan

nem eccerű, de megoldható nagyobb bontás nélkül is;)

nekem azóta ledes szal megcsináltam :D :D

a problémát ugy oldottam meg, hogy előbb bekukkantottam hol is van

aztán benyultam, és vagy félnapig rángattam de nem jött ki

de nyugi, kétperc, csak az a lényeg miközben huzod oldalra kell feszíteni, mert egy kis köröm tartja a helyén és azt kell oldásra vennia feszítéssel.

mikor igy csináltam másodszor félperc és ki is jött :D

sok sikert elsőre tényleg nehéz.

Elküldve
logan

nem eccerű, de megoldható nagyobb bontás nélkül is;)

nekem azóta ledes szal megcsináltam :D :D

a problémát ugy oldottam meg, hogy előbb bekukkantottam hol is van

aztán benyultam, és vagy félnapig rángattam de nem jött ki

de nyugi, kétperc, csak az a lényeg miközben huzod oldalra kell feszíteni, mert egy kis köröm tartja a helyén és azt kell oldásra vennia feszítéssel.

mikor igy csináltam másodszor félperc és ki is jött :D

sok sikert elsőre tényleg nehéz.

alulról nyúltál be? a lábtér felől?

a lábtér felé jön ki, vagy a hamutartó felé?

ha a hamutartó felé akkor gondolom olyasmi patentos megoldás lehet, mint a világításkapcsolónál

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.