Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

méghogy classicba nincs mindkét oldalon ködfény :D

nekem is van bebeee :D

sőtt fékre világít az is, és neekm nagyon tetszik igy

THX to Gabi :D

lassan felrakom azt is az oldalamra, csak fateromat rá kéne venni hogy nyomogassa a féket, mert semmivel se sikerült eddig kitámasztanom :D

Menj magad mögött, és látsz majd egy apró szépséghibát benne. A bal oldali ködfény fényesebb mint a jobboldali, meg mint a fékek. :D

Megosztás:

Tényleg erősebb a baloldali,de gondolom egy izzó csere ezt megoldja!

Az ötlet viszont szuper!Hogy lehet megvalósítani?

alapvetően nincs izzó a jobboldali ködfényben. sőt, bevezetékezve sincs a foglalatban.

Ezért csak azt kell megoldani, hogy be kell tenni az égő alá egy érintkezőt, megfelelően

bekötve. A vezérlést egy egyszerű diódával kell megoldani a bal oldalon (hogy ködfény

és fék funkciója is meglegyen) a fékre átkötve. Jobb oldalon pedig csak a fékre kell kötni

simán.

Megosztás:

én se vettem észre hogy erősebb lenne

ha erősebb is akkor se sokkal

sőtt miért lenne erősebb???

féklámpa égő dióda ködlámpa égő, ez a sorrend mind a kétoldalon

esetleg ha csak simán a ködlámpát égetem akkor erősebb a baloldali, a + másfél m vezeték miatt

de ennyire nemfigyeltem

hamarosan lefényképezgetem majd és felrakom az oldalamra, leírással együtt

okos ötletei vannak ennek a Gabi fiunak , és ez az egyszerűek közzé tartozik, kb 20perces munka megcsinálni, és akkor oldható, meg minden

ja

kettesgolfon is láttam már olyat osztársamnak, de szerintem ő diótát tuti nem tett bele, igy furcsa lehet ködlámpával fékeznie....

de őtudja

Megosztás:

lassan felrakom azt is az oldalamra, csak fateromat rá kéne venni hogy nyomogassa a féket, mert semmivel se sikerült eddig kitámasztanom :D

jó hosszu szerszámnyél (kalapács, balta stb...( és ezzel az üléshez hozzá lehet szoritania a pedált annyira, hogy a féklámpák kigyuljanak

Megosztás:

Háhá. Senki nem tudja a megfejtést. :D

Gabi a 3 képből 2 használhatatlan, mert szinte nem is látszik a bal oldali a harmadik meg túl távolni és kicsi.

Az okot nem az izzóban kell keresni, és nem is a vezetékben. :D A bal oldali lámpa ködzáró részében van egy krómozott műanyag izé, és ez pont annyira felerősíti a lámpa fényét, hogy ne legyen egyforma. Ez a jobboldaliban nincs benne. Ha valakinél nem látszik, akkor vagy nem tettek bele gyárilag (talán korábbi szériánál), vagy a műanyagról már lekopott a krómozás.

Én anno kiműtöttem (nem egyszerű) onnan és nekem tutira tökegyforma. :D

Megosztás:

Nekem alapból egyforma volt,be is volt vezetékezve,csak izzók és diódák be és ok is lett.

Viszont a 4x21W-ot hosszútávon a pedálnál lévő gyári féklámpa kapcsoló nem tűri el,melegedés miatt deformálódik a belseje.Én már cseréltem,aztán ki is cseréltem a ködlámpa izzóit kisebbre,azóta nincs gond.

Megosztás:

Háhá. Senki nem tudja a megfejtést. :D

Gabi a 3 képből 2 használhatatlan, mert szinte nem is látszik a bal oldali a harmadik meg túl távolni és kicsi.

Az okot nem az izzóban kell keresni, és nem is a vezetékben. :D A bal oldali lámpa ködzáró részében van egy krómozott műanyag izé, és ez pont annyira felerősíti a lámpa fényét, hogy ne legyen egyforma. Ez a jobboldaliban nincs benne. Ha valakinél nem látszik, akkor vagy nem tettek bele gyárilag (talán korábbi szériánál), vagy a műanyagról már lekopott a krómozás.

Én anno kiműtöttem (nem egyszerű) onnan és nekem tutira tökegyforma. :D

Akkor mondok egy másik verziót: mindkét lámpában ott van a foncsor :D

Megosztás:

nekem is ott van

sőtt azt a műanyagot amit ki kell törni, az is kromos :D

nekem egy éve már igy van de hálistennek még jo a féklámpa kapcsoloja

ha kicseréled kisebre akkor az már nem olyan jo :S

mennyi egy féklámpa kapcsolo??

meg mennyire melegedik az ott??

majd eccer egy parton lefele megfogom :D

a képek meg szerintem jok

látnszik hogy egyforma, ha távol van szerintem mégjobban előjön a különbség :D

am nemhiszed el, de nemtudtam kalapáccsal se kitámasztani annyira :D

pedig próbáltam ám :D

Megosztás:

nekem is ott van

sőtt azt a műanyagot amit ki kell törni, az is kromos :D

nekem egy éve már igy van de hálistennek még jo a féklámpa kapcsoloja

ha kicseréled kisebre akkor az már nem olyan jo :S

mennyi egy féklámpa kapcsolo??

meg mennyire melegedik az ott??

majd eccer egy parton lefele megfogom :D

1200Ft az ugy kapcsoló.

Azért 84W,az az több mint 6A és én szétkaptam a kapcsolót,hát nem erre méretezték.

Megosztás:

am nemhiszed el, de nemtudtam kalapáccsal se kitámasztani annyira :D

pedig próbáltam ám :D

Ha rövid a kardod, told meg egy lépéssel.... tégy még a nyél és a pedál közé valamit..... ha jól emlékszem én a hóláncok dobozát használtam erre a célra. Hidd el, megoldható..... :D

Megosztás:

Csakazértse, mi? :D

Na majd egyszer remélem lesz alkalmad megnézni élőben, és meggyőződhetsz arról, hogy tökéletesen egyforma :D

Most nemazé, de télleg. :D

Vannak tények. Az a bigyó azért van benne, hogy növelje a fényerőt, különben nem rakták volna be. És tényleg növeli a fényerőt, mert én láttam. Féklámpa részében nincs.

Nekem ebből egyértelműen következik, hogy nem lehet egyforma fényerejű.

Persze ki lehet még találni okokat, hogy miért nem. Pl: rossz a szemetek. :D

Megosztás:

Szerintem akkor megint elbeszélünk egymás mellett :D

Szal fényerőkülönbség van egy minimális a féklámpa és a ködfény között. Azonban ez gyakorlatban alig

látszik, főleg hogy köztük egy 5W-os lámpa eleve kisebb fényerőt ad.

Én viszont arról beszéltem, hogy a két oldalon nincs különbség a ködfények fényereje között :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.