Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Mint az aláírásomban is látható, nagypapa korú kispapa vagyok. 1 és 4 éves leánykáim vannak. Amikor novemberben autót választottunk ezért is lett Caravan. Sokat fogunk kirándulni, a gyerekeknek viszont árnyékolni kell. Tudtok valami ötletet adni?

Hátra az 5. ajtóra van valakinek reluxája vagy az az árnyékoló szúnyoghálószerű valami?

Mostanában egyre több buszon látok olyan reklámot, ami kivülről szinte átlátszatlannak tűnik, viszont ha belülről nézed, akkor egész jól át lehet látni rajta. Gondolom valami perforált öntapadó műanyag lehet. Ha lehetne kapni akkor a két hátsó fix ablakra tenném. Fehér verdán, fehér fóliával béna lenne szerintetek? A kandi tekintetektől is védene.

A múltkor egy Vectrán láttam olyan feltekeredő árnyékolót, ami az ajtó borítására volt szerelve és az üveg felső részére lehetett egy öntapadó pöcökre akasztani. Nyugodtan le lehet tekerni tőle az ablakot. Láttatok boltban ilyet valahol?

Megosztás:

Mint az aláírásomban is látható, nagypapa korú kispapa vagyok. 1 és 4 éves leánykáim vannak. Amikor novemberben autót választottunk ezért is lett Caravan. Sokat fogunk kirándulni, a gyerekeknek viszont árnyékolni kell. Tudtok valami ötletet adni?

Hátra az 5. ajtóra van valakinek reluxája vagy az az árnyékoló szúnyoghálószerű valami?

Mostanában egyre több buszon látok olyan reklámot, ami kivülről szinte átlátszatlannak tűnik, viszont ha belülről nézed, akkor egész jól át lehet látni rajta. Gondolom valami perforált öntapadó műanyag lehet. Ha lehetne kapni akkor a két hátsó fix ablakra tenném. Fehér verdán, fehér fóliával béna lenne szerintetek? A kandi tekintetektől is védene.

A múltkor egy Vectrán láttam olyan feltekeredő árnyékolót, ami az ajtó borítására volt szerelve és az üveg felső részére lehetett egy öntapadó pöcökre akasztani. Nyugodtan le lehet tekerni tőle az ablakot. Láttatok boltban ilyet valahol?

Itt nézz szét

bár mondjuk gyuláról messze van de johnny valahogy rendelt tőlük... :)

Megosztás:

Juteszembe, nincs valakinek elfekvőben ilyen gyári dísztárcsája? 13-as :D

Ilyen gondom nekem is van. Csak nekem 14 es hiányzik. Már egy ideje készülök, hogy lefotózom.

Mikor hazahoztam a vedát, hazaérve már hiányzott. Biztos sérült volt, mert a kereskedőnél még megvolt! :)

Megosztás:

Körbefólia. :) B oszloptól hátra teljesen legális. Közvetlen napsütéssel szemben rengeteget fog (persze típustól függ), és egy picit kevésbé (nem kell sokra számítani) melegszik fel az autó, ha a napon hagyod. Mellesleg betörés ellen is jó, és nem is néz ki olyan rosszul, mint az ablakon csüngő kacatok. Szerintem. :D

Megosztás:

ez is egy jó kérdés,

ha teljesen körbefóliázom megbüntetnek érte???

errefelé annyi deannyi kocsi van fulfeketével lehuzva....

és egyiket se állítják meg...

Megbüntethetnek. Bár nem ilyen egyszerű. Az első szélvédőre nem rakunk fóliát ez természetes. Innentől csak a két első-oldalsó a nem szabályos. Nyilván rendőrtől és fóliától függ mennyire harap rá a dologra, de szerintem az utóbbi időben már nem annyira ugranak erre. Helyszínen amúgy sem tud szabályosan megbüntetni (csak ha elismered), mert nincs náluk fénymérő készülék, szemre meg nem tudja megmondani mi a helyzet. Elküldhet viszont szigorított műszakira. Addig peidg simán leszedhető a fólia, vagy kicserélhető az ablak. Szigorított után meg vissza. :) Persze mehet a rendőrnek is a szerelés/újrafóliázás költsége és akkor nincs vele macera. De ha nyáron állít meg ami gyakoribb, akkor célszerű rögtön úgy odamenni, hogy le van tekerve az ablak, így még csak fel sem tűnik az egész.

Jó ha van műbizonylatod is, és akkor végképp nem fognak kötözködni.

Megosztás:

Azon gondolkodtam, hogy magyarosítnai kellene a lengyel oldalt...

Mi lenne ha mindenki mikor bütyköl valami hasznosat írna róla egy cikket és feldobnánk egy oldalra?

Az elején meg lehetne oldani a lengyel képekkel...

Az oldalt én szívesen megcsinálom...

Egyszerűbb lenne a kezdő júzer problémáit megoldani egy jól, lépésről lépésre leírt, képekkel ilusztrált oldallal...nem kis meló, de megérné :)

Megosztás:

Azon gondolkodtam, hogy magyarosítnai kellene a lengyel oldalt...

Mi lenne ha mindenki mikor bütyköl valami hasznosat írna róla egy cikket és feldobnánk egy oldalra?

Az elején meg lehetne oldani a lengyel képekkel...

Az oldalt én szívesen megcsinálom...

Egyszerűbb lenne a kezdő júzer problémáit megoldani egy jól, lépésről lépésre leírt, képekkel ilusztrált oldallal...nem kis meló, de megérné :)

Hello!

Ezt én is támogatnám hogy ha lenne ilyen oldal ami persze nem sértené jogokat.

Én nem sokára majd ha tartósan jobb idő lesz neki állok sebváltóbőr cserének, és hátsóablakfűtés visszajelző izzó cserének, illetve elsőajtópanel lebontásának. Majd készítek egy két fotót és akkor majd beszélhetünk hogy mi legyen fotókkal!

Megosztás:

olvasgattam kicsit, de a megoldás az lett, hogy nem történt semmi

egy két cikk felkerült...de sztem ez kevés

mindenféleképpen tennék még fel cikkeket akár a meglévő oldalra akár egy újra...

Akkor ha legközelebb hackelsz vmit az "ótón", készíts képeket/leírást, majd jelezd Hemi-nek, Őbiztosan pozitívan áll majd a dologhoz. :)

Megosztás:

Akkor ha legközelebb hackelsz vmit az "ótón", készíts képeket/leírást, majd jelezd Hemi-nek, Őbiztosan pozitívan áll majd a dologhoz. :D

ez a minimum :D

holnap nekiugrok a műszerfalvilágításnak

meg talán az ajtókat is szétszedem, csak még ki kell találnom, hogy hogy emelem ki a hangszóró kiemelőkeretét :D

kicsit nagy lett a mágnes :)

Megosztás:

én csinálgatok egy oldalt, ott van már egy termosztátcsere leírás hála Heningnek :D

, ami felér egy vezérléscserével is szinte :D

www.novy.5mp.eu

Tápi az első szélvédőt johgy nem akartam fóliáztatni :D

max egy csíkot felőre :)

namajd szólok ha megvan a cikk :P

Megosztás:

Sziasztok,

Sajnos nem találtam a kérdésemre infót, ezért ha szerepel már elnézést kérek.

Tehát azt szeretném tudni, hogy Caravan-ba mekkora az ajtóba beépíthető hangszóró méret?

Mekkora kiképzés helye? Mind első altó, mind csomi érdekelne!

Köszi a segítséget!

Konvi

Megosztás:

Szuper, Köszi!

a csomiajtóban is ekkora hely van kiképezve?

A csomi is ekkora csak ott jobban szerelhető akár mekkora , mert a csomagtartóbaés javaslom egy komponens szettet hátra az ablak két széle alá a magasakat és a 16,5 cm gyári helyre a mélyeket hiddel jobb lesz a hangzás még gyári fejjel is!!!

Megosztás:

Megbüntethetnek. Bár nem ilyen egyszerű. Az első szélvédőre nem rakunk fóliát ez természetes. Innentől csak a két első-oldalsó a nem szabályos. Nyilván rendőrtől és fóliától függ mennyire harap rá a dologra, de szerintem az utóbbi időben már nem annyira ugranak erre. Helyszínen amúgy sem tud szabályosan megbüntetni (csak ha elismered), mert nincs náluk fénymérő készülék, szemre meg nem tudja megmondani mi a helyzet. Elküldhet viszont szigorított műszakira. Addig peidg simán leszedhető a fólia, vagy kicserélhető az ablak. Szigorított után meg vissza. :) Persze mehet a rendőrnek is a szerelés/újrafóliázás költsége és akkor nincs vele macera. De ha nyáron állít meg ami gyakoribb, akkor célszerű rögtön úgy odamenni, hogy le van tekerve az ablak, így még csak fel sem tűnik az egész.

Jó ha van műbizonylatod is, és akkor végképp nem fognak kötözködni.

Engem is érdekelt a téma és ezt találtam:

1. számú melléklet a 125/2005. (XII. 29.) GKM rendelethez

Az ER 5. számú mellékletének IV. fejezet 41. pontjának b, és c, alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(4. A gépkocsi szélvédőjének és ablakainak fényáteresztő képessége vizsgálatának technológiai műveletei

4.1 Követelmények

A fényáteresztő-képesség mértéke megfelelő)

":D a vezetőtéri oldalablakok üvegei (amelyen keresztül a gépjármű vezetője részére az oldalra való kilátás, valamint a visszapillantó tükrökkel a jármű mellett lévő mindkét forgalmi sávra történő hátralátás biztosítva van) esetében legalább Tmin=70%;

c) egyéb ablakok (utastéri, oldal és hátsó ablakok) üvegei esetében nincs követelmény."

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.