Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Én Derecskén jártam ugyanígy(pedig esett az eső)!

Meg itthon is(senki nem jött szembe,hogy villogjon )

Én meg mindig villogok a szembe jövőknek.Egyszer tavaly Újfalunál mértek,megyek tovább és szorgalmasan villogok a közeledőknek

a kocsik között jött egy OCTAVIA is ,neki is villogok ő meg villog vissza és mikor közel jött akkor láttam,hogy neki

szirénája és megkülönböztetője is van! :) De rendesek voltak ,csak vigyorogtak!

Megosztás:

Én ma reggel láttam egy gázolást!

Pont az orrom előtt haladó Ford fiesta ütött el egy bringást,aki tolta a bicajt át a zebrán.

Elég szörnyű volt látni az egészet hátulról.

A Ford fiesta nem tehet róla! De az a barom gazdája, az megérdemel 1-2 évet a sitten! Aztán lesz ideje elgondolkodni azon, hogy a bicajost hány gyerek várja haza otthon. :) :D :D

Megosztás:

X 16 XEL motornál,ahogy jön le a kipufogó csöve és kanyarodik az olajteknő alá,ott van egy lemez (gondolom hővédő szerepe van)

körbe veszi a csövet,na az zörög nekem időnként, főleg elinduláskor.

Van benne 2 csavar azokat ,már mocskosul meghúztam,de még mindig mozog ez a qrva!

Hogy lehetne megszorítani,hogy abba hagyja a zenélést?

Na az enyimnél is ugyanez vót, elrendeztem a sorsát: nagycsavarhúzó, befeszít, letép :) tudom hogy nem szép volt tőlem de miután a lakatos se tudta rendesen visszheftűni, megsajnáltam és kivégeztem. Azért így se maradtam kipuf zörgés nélkül, valami még motoz benne :D

Megosztás:

Még az a lemez zörög nekem ami a középső dobnál van.Ott is minden csavar meg van húzva,mégis zörög.

Érdekes módon úgy láttam,hogy kavicsok vannak alá beszorulva,azok zörögnek!(ami lehetséges mivel építész volt az előző

gazdija,lehet ugratást gyakorolt a kavicsbányában vele) :)

Azt a lemezt meglazítom és megpróbálom kivenni alóla a kavicsot!

Megosztás:

X 16 XEL motornál,ahogy jön le a kipufogó csöve és kanyarodik az olajteknő alá,ott van egy lemez (gondolom hővédő szerepe van)

körbe veszi a csövet,na az zörög nekem időnként, főleg elinduláskor.

Van benne 2 csavar azokat ,már mocskosul meghúztam,de még mindig mozog ez a qrva!

Hogy lehetne megszorítani,hogy abba hagyja a zenélést?

Azt le kell róla venni, semmi szerepe :)

Megosztás:

Nem tudjátok, hogy mi a különbség a C14NZ és a C16NZ között. Azt tudom, hogy a fordulatszám jeladó a főtengelynél van meg nem 1, 6 os.

De diagnosztikai programban mindig szerepel még 92 től is, de az 1, 6 os sehol.

Meg van EGR szelepe... milyen diagnosztikát szeretnél alkalmazni hozzá, és miért?

Megosztás:

Meg van EGR szelepe... milyen diagnosztikát szeretnél alkalmazni hozzá, és miért?

Pont ez az.

A legtöbb diagnosztikai progiban van C14NZ csak 16 nincs.

Haver autószerelő sem tudta komunikációra bírni pedig az összes létező opelt diagnosztizál. és a progiban neki sincs benne C16NZ.

Megpróbálok összeütni egy ALDL Interface hardvert meg keresek hozzá valami szoftvert is.

Megosztás:

Én most vettem észre,hogy milyen nehéz kinyomni a kuplungom!Mentem egy másik(mondjuk G-s Astrával)és mikor váltottam majdnem kirugtam a lemezt olyan könnyű volt lenyomni a pedált benne.Az enyémben viszont rohadt nehéz,lehet azzal kezdeni valamit?

Lehet, hogy kezd tönkremenni a kuplungbowdened. Van benne a belső szálon valami teflonos, csúszást könnyítő bevonat, ha az lekopott valahol, vagy egy-két szál kiszakadt már a bowdenből, az akadhat. Ki kell venni a bowdent, és kenőanyagot juttatni bele, hátha...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.