Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

nálunk 30 körül van a vontatós cucc

és 12 körül szerelik fel, szal jo kis pénz meg tudsz spórolni ha magad rakod fel.

alig várom már hogy javuljon az idő, veszem le a sajátomat, mert tiszta rozsda...

még átmegy a kasznira is tőle.

lekenem az egészet fémig

alapozó, aztán jo kis orkánfesték.

a korlátunk évekkel ezelőtt azzal volt lekenve, és fénylik szépen :)

Megosztás:

nálunk 30 körül van a vontatós cucc

és 12 körül szerelik fel, szal jo kis pénz meg tudsz spórolni ha magad rakod fel.

alig várom már hogy javuljon az idő, veszem le a sajátomat, mert tiszta rozsda...

még átmegy a kasznira is tőle.

lekenem az egészet fémig

alapozó, aztán jo kis orkánfesték.

a korlátunk évekkel ezelőtt azzal volt lekenve, és fénylik szépen :)

Az enyém is rozsdás, asszem lepucolom fémtisztára, aztán cinkspray-t neki.

Megosztás:

hát én meg annyira nem....

a spray mikronnyi réteget ad, hamar lekophat, anyaga az meglehet tartósabb, de az orkán festék nekem már bizonyított, és ecsettel festve biztos hogy vastagabb lesz a fedőréteg...

mellesleg a hidat is azzal festettem le csak ugy sebtébe, rendesen nem volt időm aládolgozni se, szoval csak átt lett drotkefézve és le lett kenve.

azóta lassan félév eltelt, és multhéten alánézve semmi baja :)

majd X év mulva beszámolunk kinek mi sikerült :)

Megosztás:

De tény hogy pl : c51 vagy s52 elég alapnak számít és nagyon sok dolgot tud amit csak a nagyobb pic-ek.

Elég más világ a kettő :) Az említett BC-ben sem állta volna meg a helyét egy pic sem.

amúgy sosem az alap c51-eket használom én sem, vannak nagyon jól kitalált verziói :)

aztán meg ott az ARM7-es, amin most dolgozom, az meg még két lépés a tökély felé. :)

Megosztás:

Ha vonóhorgot szeretnék szerelni az autómra, melyik a legköltséghatékonyabb megoldás? Az utólagos beszerelésnél honnan veszik a villamos csatlakozóhoz szükséges jeleket (jelzől. fék stb.)?

Nekem kb 35.000 volt decemberben. 20 körül vettem a horgot (zsu.hu) bosal, csavaros-levehető. Kompletten kéttem így kaptam hozzá csatlakozó aljzatot, amiben benne volt a kábel köteg is, ezzel simán a hátsó lámpához kell csatlakozni. Külön vettem hozzá irányjelző visszajelzőt kb 1500 Ft-ért egy ledes megoldást kaptam. A horog szerelését szerelő csinálta. Elvileg a vizsgánál kell róla műbizonylat ezért nem csináltam én. Amúgy nem egy ördöngösség. A visszajelző szerelést én oldottam meg, ezért egy kicsit kevesebb pénzt kért a szerelő (-5000 HUF), meg nem akartam hogy a műszerfalnál piszkáljanak, van ott egy-két vagyonvédelmi megoldás, amit nem kell látnia idegeneknek. Akkor gondolkoztam azon is, hogy a gyári beépített visszajelzőt kötöm be, de ahhoz irányjelző relét kellett volna cserélnem (~7.000 HUF), meg nagy valószínűséggel kábelköteget is a bajusz kapcsolóig. De ez a ledes visszajelző eddig szépen működik.

Megosztás:

Elég más világ a kettő :) Az említett BC-ben sem állta volna meg a helyét egy pic sem.

amúgy sosem az alap c51-eket használom én sem, vannak nagyon jól kitalált verziói :D

aztán meg ott az ARM7-es, amin most dolgozom, az meg még két lépés a tökély felé. :)

Mondjuk én baromi könnyen jártatom a számat, mert nem kellett komoly mcu :)

Sok jófajta mcu van. Szerintem ráállás kérdése melyiket használod.

Egyébként a BC a te találmányod? Szupi szerkezet!

Kár hogy nem fér be a lanosba, meg más is a kapcsolóm, de hasonlógót akarok hamarosan csinálni!

üdv josh

Megosztás:

Nekem kb 35.000 volt decemberben. 20 körül vettem a horgot (zsu.hu) bosal, csavaros-levehető. Kompletten kéttem így kaptam hozzá csatlakozó aljzatot, amiben benne volt a kábel köteg is, ezzel simán a hátsó lámpához kell csatlakozni. Külön vettem hozzá irányjelző visszajelzőt kb 1500 Ft-ért egy ledes megoldást kaptam. A horog szerelését szerelő csinálta. Elvileg a vizsgánál kell róla műbizonylat ezért nem csináltam én. Amúgy nem egy ördöngösség. A visszajelző szerelést én oldottam meg, ezért egy kicsit kevesebb pénzt kért a szerelő (-5000 HUF), meg nem akartam hogy a műszerfalnál piszkáljanak, van ott egy-két vagyonvédelmi megoldás, amit nem kell látnia idegeneknek. Akkor gondolkoztam azon is, hogy a gyári beépített visszajelzőt kötöm be, de ahhoz irányjelző relét kellett volna cserélnem (~7.000 HUF), meg nagy valószínűséggel kábelköteget is a bajusz kapcsolóig. De ez a ledes visszajelző eddig szépen működik.

Nekem is egy ilyen utólagos dobozka van, csak én betettem a műszerfal mögé, a LED-et kivezettem belőle és beraktam a gyári visszajelző helyére egy kibelezett izzófoglalattal. Így ott világít, ahol a gyári, és nincs az a csúnya doboz látható helyen.

Megosztás:

Nekem is egy ilyen utólagos dobozka van, csak én betettem a műszerfal mögé, a LED-et kivezettem belőle és beraktam a gyári visszajelző helyére egy kibelezett izzófoglalattal. Így ott világít, ahol a gyári, és nincs az a csúnya doboz látható helyen.

nekem sajnos aza dobozka nem működik jol, mert ha rá van aksztva egyutánfutó, akkor is csak egyet villan....

hol van a gyári helye???az visszajelzőjének?

am nekem nem dobozos lesz, mert azt lecserélem, és egy ilyen csőalaku amire tekerni kell a vezetéket, és azzal kell hangolni.

elvileg két olyan csövet kasz egy csomagba és a relékhez kell kötni, egyiket egyik másikat másikoldali indexhez, de kitaláltunk egy olyan megoldást, hogy az index fő áramkörébe rakjuk, és akkor csak egy kell, és az is ugyan ugy terhelés növekedésére kapcsolódik :)

az eljárás kicsit több saruba kerül, de egyszerűbb a ahngolás, meg kevesebbet kell kötözgetni.

két olyan saru kell mint a biztinek a vége, meg két olyan, ami a bizti táblában van, meg egy olyan saru amivel testet lehet neki adni.

az áramkörnek van egy pár vezetéke, ami a biztitáblába megy, meg egy másik ami a ledhez.

Megosztás:

Ha már leszerelted, inkább horganyoztasd le! Fillérekbe kerül.

nem rossz megoldás

kérdéses mennyi az a filléres tétel, iletve azt se árt szemelőtt tartani ha megsérül a horganyréteg gyoraban fog rohadni mint bármi, mert beindul a galván korrózió.

ama műbizonylat téma hogy is van? a felszerelésről is kell valami papir, vagy csak magáróla cuccrol?

Megosztás:

Ezen is gondolkoztam, de aztán nem piszkáltam a km-órát, én a műszerfalt takaró keretbe fúrtam be a ledet. A doboz nálam is el van téve a kormány burkolat alá.

Megosztás:

nem rossz megoldás

ama műbizonylat téma hogy is van? a felszerelésről is kell valami papir, vagy csak magáróla cuccrol?

A horoghoz kaptam gyártói műbizonylatot, amin volt hely a szerelő aláírásának, pecsétjének. A vizsga után visszakaptam a papírt, rajta volt a szerelő és a közlekedési felügyelet pecsétje is. Szóval megnézték hogy rendben van -e.

Persze el lehet képzelni olyat is, hogy te szereled de szerelő lepcsételi valami kis apróért, de én nem akartam ezzel vacakolni, ráadásul decemberben nem volt kedvem az udvaron bütykölni.

Ráadásul ettől kezdve azért a szerelő felelőssége is ott van, ha valami baj történik, pl. leszakad a horog a futóval együtt és balesetet okoz.

Megosztás:

A horoghoz kaptam gyártói műbizonylatot, amin volt hely a szerelő aláírásának, pecsétjének. A vizsga után visszakaptam a papírt, rajta volt a szerelő és a közlekedési felügyelet pecsétje is. Szóval megnézték hogy rendben van -e.

Persze el lehet képzelni olyat is, hogy te szereled de szerelő lepcsételi valami kis apróért, de én nem akartam ezzel vacakolni, ráadásul decemberben nem volt kedvem az udvaron bütykölni.

Ráadásul ettől kezdve azért a szerelő felelőssége is ott van, ha valami baj történik, pl. leszakad a horog a futóval együtt és balesetet okoz.

köszi

hát akkor az otthoni szerelgetés nem járja....

elviekben akkor tthon nem is szabadna leszedni és ujrafesteni se....

Fpepe te hogy fogod megoldani azt, hogy a csatlakozót levedd???

nekem egybehegesztett van még rajta...

nem akarom kikötögetni, mert ha elkeverek valami szálat abbol galiba van, de lehet mégis ez lesz a megoldás...

ha nem lesz kedven szétkötni azon gondolkozok hogy a tartóját egy helyen átvágom, és ki tudom huzgálni a vezetékeket.

Megosztás:

nekem sajnos aza dobozka nem működik jol, mert ha rá van aksztva egyutánfutó, akkor is csak egyet villan....

hol van a gyári helye???az visszajelzőjének?

am nekem nem dobozos lesz, mert azt lecserélem, és egy ilyen csőalaku amire tekerni kell a vezetéket, és azzal kell hangolni.

elvileg két olyan csövet kasz egy csomagba és a relékhez kell kötni, egyiket egyik másikat másikoldali indexhez, de kitaláltunk egy olyan megoldást, hogy az index fő áramkörébe rakjuk, és akkor csak egy kell, és az is ugyan ugy terhelés növekedésére kapcsolódik :)

az eljárás kicsit több saruba kerül, de egyszerűbb a ahngolás, meg kevesebbet kell kötözgetni.

két olyan saru kell mint a biztinek a vége, meg két olyan, ami a bizti táblában van, meg egy olyan saru amivel testet lehet neki adni.

az áramkörnek van egy pár vezetéke, ami a biztitáblába megy, meg egy másik ami a ledhez.

Elvileg ha szétkapod a dobozkát akkor lehet hangolni ezt is!

Ki fogod találni ha szétszeded csak a tekercset kell a reedel arrébb csúsztatni.

Megosztás:

nem rossz megoldás

kérdéses mennyi az a filléres tétel, iletve azt se árt szemelőtt tartani ha megsérül a horganyréteg gyoraban fog rohadni mint bármi, mert beindul a galván korrózió.

A galván horganyzás pár száz forint lehet és sokkal tartósabb mint a festék. Ha valakinek van tűzi horganyzási lehetősége/elérhetősége az meg még sokkal tartósabb. Ha pedig valaki "örökéletű" vonóhorgot akar magának akkor a horganyzott vasat szintereztesse le! Az még a jövő századot is kibírja (ha van erre egyáltalán szükség).

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.