Stefan Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 ... Akkor jól gondoltam. Pont ebben látom a problémát, hogy a víz megmarad. Mondjuk ez régi találmány ezek szerint, de akkor a levegő és magának az üzemanyagnak a hűtése sokkal jobb megoldás, mert azok felhasználásra kerülnek. Ennek ellenére ez mit sem von le Bánki Donát zsenialitásából, sőt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Akkor jól gondoltam. Pont ebben látom a problémát, hogy a víz megmarad. Mondjuk ez régi találmány ezek szerint, de akkor a levegő és magának az üzemanyagnak a hűtése sokkal jobb megoldás, mert azok felhasználásra kerülnek. Ennek ellenére ez mit sem von le Bánki Donát zsenialitásából, sőt... A levegő hűtése tényleg jó megoldás, de nagy mennyiségű levegőt környezeti hőmérséklet alá hűteni nem igazán lehet. Az intercooler is csak azért tud működni, mert a feltöltő jóval 100 fok fölé is emelheti a bepaszírozott levegő hőmérsékletét. A benzin hűtésével pedig rontod a párolgási képességét, így nem tud olyan szépen elporladni ez pedig a fent említett hatások ellenkezőjét okozhatja. Egyébként a megoldás maga tényleg jó, de szerintem túl sok a mecera vele ahhoz, hogy hétköznapi használatban/autóban megérje vele foglalkozni. Hegyezett motorokban vagy versenykörülmények közt fantasztikus, hogy ilyen dologgal elő lehet csalogatni még néhány százalékot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 ... Hát igen, az utcai használatban ezek a nem gyári módosítások már azért a költséges tuning kategória, de most csak elmélkedtünk nem? ;) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Hát igen, az utcai használatban ezek a nem gyári módosítások már azért a költséges tuning kategória, de most csak elmélkedtünk nem? :) :( Háát, gyakorlati megvalósítás ürügyén jött fel a téma. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Itt van egy kis leírás a víz-metanol befecskendező rendszerről..... Vannak képek is.Nem tűnik túl bonyolultnak.Úgyan ez egy dizel motor,de elég szép teljesítméy növekedést értek el ezzel :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Itt van egy kis leírás a víz-metanol befecskendező rendszerről..... Vannak képek is.Nem tűnik túl bonyolultnak.Úgyan ez egy dizel motor,de elég szép teljesítméy növekedést értek el ezzel :( Gyorsan elért hozzád a konkrét infó ;) Meddig voltatok ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Gyorsan elért hozzád a konkrét infó ;) Meddig voltatok ? Ervin most dobta át a leírást :) ....Olcsóbb mint a Nitró :( Fél1 kor indultunk haza.... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Ervin most dobta át a leírást :( ....Olcsóbb mint a Nitró ;) Fél1 kor indultunk haza.... :( Gyerüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüünk akkor ;) Én csak Lalit, Csabit és egy C Rekordot leltem. Jah és egy Honda Prelude kabriót :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Gyerüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüünk akkor ;) Azért még kcsit körbe érdeklödök...Elönyök hátrányok.... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Azért még kcsit körbe érdeklödök...Elönyök hátrányok.... :( Megnővekedett élettartam, nagyobb teljesítmény. Mi más lenne ? ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Megnővekedett élettartam Pont ebben kételkedek egy kicsit,úgyanúgy mint a Nitrónál...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Pont ebben kételkedek egy kicsit,úgyanúgy mint a Nitrónál...... No risk, no fun :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 No risk, no fun ;) Mintha Anti mondaná... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 Na és mennyi itthon 1 ilyen cucc?Tényleg nem tűnik nagyon bonyolultnak. "Csak" a levegő van kicsit megpárásítva, + megbolondÍtva 1 kis metanollal. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve December1, 2007 Megoszt Elküldve December1, 2007 no, megoldottam az ajtó rejtélyét el volt törve az a műanyag pöcök, amin elfordul az az izé :( megoldottam egy 8-as csavarral átmenetileg, de lecserélem mindet, ne kelljen már egyenként cserélni, ha elfárad Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December2, 2007 Megoszt Elküldve December2, 2007 jolvan gabi akkor nem fogom meg :( már csak azért se, mert már nincs netem, és most is egy havertol netezek( az seggét se fogtam meg ;) ) szoval üdv mindenkinek, ha tudok azért még benézegetek, csak igy eléggé kiesek mindenből:S ja igen nem tudjátok?: van egy fekete GSI opel gsi devils clubos szélvédőcsíkkal, meg stb HMR - 225 rendszám azt nem innét vette valaki??clubosok közzül.. mert most jelent meg az mult pár hétben. és én azt a kocsit mintha itt láttam volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
aranykard Elküldve December4, 2007 Megoszt Elküldve December4, 2007 Halihóó! Leütöttem a közelmúltban többször is emlegetett,a vaterán hírdetett kayaba gátlókat. http://www.vatera.hu/opel_astra_lengescsil...s_42806859.html Szóval a helyzet az, hogy ebben a hírdetésben nem volt szállítási kltsg.( csak a fószer másik hírdetésében) de van benne egy kis átb@szás. Fölteszi az elsőt 8000-re, a hátsót 6500-re, a szilentblokkot 2500-re, és megad kizárólagosan banki átutalási lehetőséget. A srác, a másik hírdetésére hivatkozva közölte, hogy 1000Ft/db áron szállíttatják futárral(én naív meg valami postai díjszabásban gondolkodtam). Mondom OK, de hát én egyszerre veszem a cuccot(nem külön naponkénti szállítással) , úgyhogy 4 tétel esetén sem fizetnék 4eFT-ot, mert sem a posta, sem a futárszolgálatok nem így működnem. Mondom tedd bele egy dobozva, aztán küldd el egy tételként postán, vagy akár futárral, SOKKAL OLCSÓBBAN. Tudom ,bevarrtzsebű vagyok, de szállításra sokallom, úgyhogy bepróbálkoztam a személyes átvétellel, de hiába, mert úgy is ugyanennyibe kerül. A helyzet az, hogy a fószer feltette a cuccot (az előbbi felsorolással, árakkal) a vaterára 6500Ft-ért(amit leüthetsz), és a további tételek vaterán kívüli "megbeszélésével" jutalékfizetést spórol meg oly módon, hogy FIX 1000FT/db áron szállít, mintegy a gátló árát(és az utána fizetendő jutalékot) csökkentette , és megnyomta inkább a szállítási költséget, mert neki így jobb. Szóval a az árak+1000Ft/db értendőek. Ezenkívül készséges a tag, többször visszahívott, kompromisszumos megoldásként(ha már így alakult és az Ő hibájából) lejjebb vittük a szállítási költséget. Mindenki döntse el.... Karesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve December4, 2007 Megoszt Elküldve December4, 2007 Karesz! Sokszor vásárolok vaterán de még ilyennel nem találkoztam. Mi nem szoktunk trükközni és szerencsére mindig maximálisan korrekt eladót fogtam ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December5, 2007 Megoszt Elküldve December5, 2007 Szóval a helyzet az, hogy ebben a hírdetésben nem volt szállítási kltsg. Attól még hogy nincs kiírva még van ilyen költség és ezt minden esetben a vevő állja, ha nincs másképp megbeszélve. (szabályzat szerint, ha jól tudom) Egyébként minden részletet tisztázni kell, és ha nem tetszenek a feltételek, akkor nem kell leütni, utána pedig nincs belőle probléma. Szerintem ilyen helyzetben nem várhatjuk el, hogy mindenki ugyanúgy gondolkozzon mint mi, még akkor sem ha az lenne a teljesen logikus. Az meg hogy csak banki átutalást ad meg, az mindenkinek a magánügye. Lehet hogy nincs kedve idegenekkel találkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aranykard Elküldve December5, 2007 Megoszt Elküldve December5, 2007 Lehet hogy nincs kedve idegenekkel találkozni. Valószínűleg én fogalmaztam rosszul, ezért elnézést kérek, de a helyzet az, hogy az eladó teljesen egyértelműen közölte, hogy a termékek ára darabszámtól függetlenül-bár a szállítási költséget is beleérve-plussz 1000Ft-ba kerül darabonként. Ez ugye akkor érdekes, ha veszel tőle 2első+2hátsó+2szilentet(6000FT szállítási díjért), ráadásul ez nem szerepelt a leütött termék leírásában, és én barom meg pontosan ismerem a postai díjszabást, és tudom, hogy a futárcégek hogyan dolgoznak. Állítása szerint, Ő csak így van a pénzénél, hiszen a minimális árrését csak ez a szállítási díj fedezi. Ez a nem korrekt, nem az hogy nem ingyen szállít, Én ilyet senkitől sem várok. PERSZE EZZEL EGYÜTT IS JÓ ÁRON VAN. Egyébként, ha mindenki tájékozott postai ügyfél lenne( egy félállású kollégám dolgozik a postafeldolgozóban, úgyhogy én tájékoztatva vagyok) és nem fizetne felesleges pénzeket -az egyébként a szolgálatás részét képező- értékbiztosításokért pluszba, akkor a posta elég gyorsan tönkremenne. Tíz postahivatalnokból 9 biztosan nem tudja neked fejből megmondani, hogy alapban mennyire biztosítva egy könyvelt küldemény(ajánlott levél és afölött, valamint csomag). Elvesztés esetén a feladási díj 15x-ét adják vissza + a feladási díjat=16x-re.(posta üzletszab.10,2,1). Tehát pl. egy sima Standard csomag 20kg-is a 730Ft-os feladási díjért 11680Ft-ra van biztosítva alapban elvesztésre.Ha feladod értéknyilvánítással pl 8000Ft-os(10.000Ft alatti érétkű) csomagot 10xszígorúbb csomagolási feltételek mellett, akkor fizetsz rá 280 ft-ot a standard csomagra és eléred, hogy elvesztés esetén kevesebbre legyen biztosítva, mint alapban lett volna. BOCS AZ OFF-ért de nem hiszem, hogy én nem járok a földön, a korrektséget el szoktam várni, a tájékozatlanság nem felmentő körülmény. Karesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Valószínűleg én fogalmaztam rosszul, ezért elnézést kérek, de a helyzet az, hogy az eladó teljesen egyértelműen közölte, hogy a termékek ára darabszámtól függetlenül-bár a szállítási költséget is beleérve-plussz 1000Ft-ba kerül darabonként. Ez ugye akkor érdekes, ha veszel tőle 2első+2hátsó+2szilentet(6000FT szállítási díjért), ráadásul ez nem szerepelt a leütött termék leírásában, és én barom meg pontosan ismerem a postai díjszabást, és tudom, hogy a futárcégek hogyan dolgoznak. Állítása szerint, Ő csak így van a pénzénél, hiszen a minimális árrését csak ez a szállítási díj fedezi. Ez a nem korrekt, nem az hogy nem ingyen szállít, Én ilyet senkitől sem várok. PERSZE EZZEL EGYÜTT IS JÓ ÁRON VAN. Ha jól értem ez leütés után derült, ilyenkor meg kell neki mondani hogy bocs, de a szállítás díja nem ennyi mert jól tudod, ha neki annyiért éri meg akkor legközelebb árulja magasabb áron. Postai költséget hajlandó vagy kifizetni semmi többet. Ha nem megy bele, akkor az értékelésében leírhatod a panaszod, és mondjuk elküldheted a vaterának a levelezést. :( Vagy le kell nyelni a békát, ha tényleg olyan jó ár még ezzel is. Máskor meg előre le kell dumálni, hogy tetszik ez a hat terméked adok érte x ezer forintot összesen szállítással mindennel, számold ki megéri-e neked és annyi. Ebből nem lehet gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Engem meg tegnap kitiltottak egy vélt 1100Ft-os tartozás miatt, ami kb két hónapja volt esedékes, és be is lett fizetve... ;) Az a poén, hogy az összes aukciómat leállították, közülük a BC-set pár napja indítottam több mint 500Ft költséggel... :( Írtam egy szép hangú levelet nekik tegnap, de még nem kaptam választ. Kíváncsi leszek, mennyire sietik el a dolgot. Épp a napokban kaptam meg az újabb számlám, több mint 3000Ft értékben, addig azt be sem fizetem. Szóval ez is egy tipikus rohadt szemét magyar társaság... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Engem meg tegnap kitiltottak egy vélt 1100Ft-os tartozás miatt, ami kb két hónapja volt esedékes, és be is lett fizetve... :) Az a poén, hogy az összes aukciómat leállították, közülük a BC-set pár napja indítottam több mint 500Ft költséggel... ;) Írtam egy szép hangú levelet nekik tegnap, de még nem kaptam választ. Kíváncsi leszek, mennyire sietik el a dolgot. Épp a napokban kaptam meg az újabb számlám, több mint 3000Ft értékben, addig azt be sem fizetem. Szóval ez is egy tipikus rohadt szemét magyar társaság... :( Ha ilyen kedvesek, cserébe áruljál 100Ft-os cuccost is (pl: Metabond matrica ;) )! Sokan tudják mire való :D Így sokkal később gyűlik össze a jutalékod. Ui: Lehet, hogy árulsz, de most nem tudom megnézni a termékeidet, mivel nincs aukciód :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Engem meg tegnap kitiltottak egy vélt 1100Ft-os tartozás miatt, ami kb két hónapja volt esedékes, és be is lett fizetve... ;) Az a poén, hogy az összes aukciómat leállították, közülük a BC-set pár napja indítottam több mint 500Ft költséggel... :( Írtam egy szép hangú levelet nekik tegnap, de még nem kaptam választ. Kíváncsi leszek, mennyire sietik el a dolgot. Épp a napokban kaptam meg az újabb számlám, több mint 3000Ft értékben, addig azt be sem fizetem. Szóval ez is egy tipikus rohadt szemét magyar társaság... :) postai csekk volt? (akkor lehet a posta hibája) nekem eddig elektronikus számlát küldtek (e-mail) pénzt átutaltam és látom jóvá is írták. Szóval nekem még szerencsére nem volt gondom velülk. kopp.... kopp...kopp Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Ha ilyen kedvesek, cserébe áruljál 100Ft-os cuccost is (pl: Metabond matrica :( )! Sokan tudják mire való ;) Így sokkal később gyűlik össze a jutalékod. Ui: Lehet, hogy árulsz, de most nem tudom megnézni a termékeidet, mivel nincs aukciód :( Valszeg az lesz, mert nem kicsit kib@sztak velem... ezeknek nem fizetek több jutalékot asszem. Elégedjenek majd meg az aukcióindítás költségeivel... ;) Nincs aukcióm, mivel mindet automatice törölték, belépni sem tudok. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts