Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Lehet, de akárhogyan is olvasom, ebben a mondatban több az irónia, mint a tisztelet...

ha enyire rosszindulatu lennék, akkor inkább azt mondanám, hogy több benne a szemtelenség, pimaszság, köcsögség, stb, de nem irónia

irónia az kicsit ha jol emlékszem az irodalmi tanulmányaimra...

egyébként remélem nem haragszik meg gabi se mert nem ugy gondoltam, csak pár oldallal előbb, elég jot derült a társaság, gabit is beleértve ezen a muksó témán :(

szoval csak a jokedv miatt.

amugy is a muksót én joértelemben használom, kedves kis figurákat értek alatta, mint pl gabi is :P

Őt látni kell eccer bevetés közben :cry: és itt nem rallyra gondolok...

Megosztás:

ha enyire rosszindulatu lennék, akkor inkább azt mondanám, hogy több benne a szemtelenség, pimaszság, köcsögség, stb, de nem irónia

irónia az kicsit ha jol emlékszem az irodalmi tanulmányaimra...

egyébként remélem nem haragszik meg gabi se mert nem ugy gondoltam, csak pár oldallal előbb, elég jot derült a társaság, gabit is beleértve ezen a muksó témán :cry:

szoval csak a jokedv miatt.

amugy is a muksót én joértelemben használom, kedves kis figurákat értek alatta, mint pl gabi is :D

Őt látni kell eccer bevetés közben ;) és itt nem rallyra gondolok...

Ne udvarolj neki. :( :P Nem sértődött ő meg.

Szerintem. :P

Megosztás:

Megint megjelent az E85-ös cikk folytatása.... Totalcar - SAAB átalakitás... Ha lenne pénzem becsszóra vennék egy olcsóbb autót és átalakitanám.... na majd ha lesz második.

Habár... végigolvasva, nem tudom mit csinál az elektronika, ha a tartályban keverék van...

Én a 40-et is sokallom egy 1000Ft-os elektronikáért :(

Szal ha az omega bioetanolos lesz a jövőben (ennek két feltétele van: 1. legyen elég kút 2. olcsóbb legyen

mint a benzin), akkor magamnak csinálok ilyen elektronikát :P

Megosztás:

Én a 40-et is sokallom egy 1000Ft-os elektronikáért :(

Szal ha az omega bioetanolos lesz a jövőben (ennek két feltétele van: 1. legyen elég kút 2. olcsóbb legyen

mint a benzin), akkor magamnak csinálok ilyen elektronikát :P

Erre gondoltam én is, igy persze drága de meg lehet csinálni... Amugy belenézve ugy a képröl, analógnak tünt.... ugyhogy nagy kunszt nem lehet. Csak az elgondolkodtató, hogy miért nem látszott a különbség a mérések között?, hogy tényleg fordulatszámfüggő lenne? Inkább arra gondolok, hogy csak a hosszabb impulzusokat (terhelés) nyujtja el. Habár ennek ellentmond, hogy álitólag már alapjáraton érződött a hatása...

Megosztás:

Erre gondoltam én is, igy persze drága de meg lehet csinálni... Amugy belenézve ugy a képröl, analógnak tünt.... ugyhogy nagy kunszt nem lehet. Csak az elgondolkodtató, hogy miért nem látszott a különbség a mérések között?, hogy tényleg fordulatszámfüggő lenne? Inkább arra gondolok, hogy csak a hosszabb impulzusokat (terhelés) nyujtja el. Habár ennek ellentmond, hogy álitólag már alapjáraton érződött a hatása...

Hát jah, kis ellentmondások vannak a dologban :(

Amúgy én biztosan procis digitális megoldást csinálnék, amibe lehet jelleggörbét írni :P

Azzal lehetne elérni egy optimális fogyasztás/erő párost :cry:

Megosztás:

Hát jah, kis ellentmondások vannak a dologban :(

Amúgy én biztosan procis digitális megoldást csinálnék, amibe lehet jelleggörbét írni :P

Azzal lehetne elérni egy optimális fogyasztás/erő párost :cry:

Na igen, de akkor már illene azokat a jelleggörbéket ki is kisérletezni, optimalizálni.... és akkor az pénzbe kerül.... és igy hamar eléred a 40 ezret..... Ha majd elterjed egy kicsit az E85 akkor lehet, hogy jó üzlet lenne. Habár a megtakaritás nem is olyan rengeteg: az E85 is valahol 220FT körül van. Esetleg, ha a pálinkafözöböl egyenesen beletöltöm a szeszt a tartályba... de akkor meg baj van a vizzel... nah... asszem mégsem fogunk olcsóbban autózni...

Megosztás:

Jelenleg a 220Ft sokkal olcsóbb, mint a 300Ft!

Ha csak 10%-kal enne többet az etanolból, akkor is legalább 15% a megtakarítás.

Azaz 10000Ft-os tankolásonként 1500Ft. Ami nem rossz ;)

Viszont ha raknak rá jövedéki adót (ahogy ismerem a magyar mentalitást, fognak... :( ),

akkor már biztos nem éri majd meg.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.