FPepe Elküldve November11, 2007 Megoszt Elküldve November11, 2007 Hélo! Tessék átállítani fórumórát! :( Téli időszámítás van erősen :cry: Bejegyzésem 15:21-kor. Nálam jól megy... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November11, 2007 Megoszt Elküldve November11, 2007 Nálam is. Mindenkinek magának kell beállítani a vezérlőpultban a fórum beállíásainál, hogy automatikusan átálljon a téli/nyári időszámításra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve November11, 2007 Megoszt Elküldve November11, 2007 Bp: esik, 1 fok és szél... a legszemetebb idő. Ablaktörlő pár perc alatt egy jégtömbbé válik tempónál. Latyak bárhol ráfagyhat az útra ilyen szélben só nélkül... Kiszámíthatatlan útviszonyok. Kéretik nem dodgemként használni a kocsikat, cartársak! :( Bár a hírek szerint még most is a(z én) budapesti kerületemben esik a legintenzívebben a hó, kimentem letakarítani a kocsit, és felrakni a szélvédőre a fagyásgátló fóliát. Mire az egész kocsit letakarítottam, kezdhettem volna előről a munkát, olyan erős a havazás még mindig. Az első ablaktörlőket kihajlítottam, a Caravan hátsó ablaktörlőjének a gumi részét pedig becsomagoltam puha, kipukkasztható légpárnából. Fagypont körüli a hőmérséklet, kisebb tömbök kezdtek már ráfagyni a karosszériára, úgyhogy havazás függetlenül megérte letakarítani, mert cm-ekben volt már mérhető a lerakodás. Az utcánkban pedig megjelent az első hókótró... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November11, 2007 Megoszt Elküldve November11, 2007 Reggel itt is esett, de most már csak eső esik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November11, 2007 Megoszt Elküldve November11, 2007 Pl a szupravezetők szobahőmérsékleten történő üzembiztos működésével. Azzal még nem lesz nagy tárolókapacitású, jó hatásfokú és kicsi méretű akku :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 Valaki megtudja mondani nekem hogy a biztosítók meddig ellenőrzik vissza a kártörténelmet. Mindig az előző bizt-ól kérik csak ki az igazolást ugye? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 Hehe, valaki valamiben töri a fejét. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 Valaki megtudja mondani nekem hogy a biztosítók meddig ellenőrzik vissza a kártörténelmet. Mindig az előző bizt-ól kérik csak ki az igazolást ugye? :( Most ellenőriztem le a biztosításomat a Netrisknél és volt egy helyen olyan rovat valahol, hogy: ~volt-e károkozása 2003 óta? Egyébként a jelenlegi bonus / malus fokozatod a mérvadó. A bónust hamar el lehet veszíteni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 Most ellenőriztem le a biztosításomat a Netrisknél és volt egy helyen olyan rovat valahol, hogy: ~volt-e károkozása 2003 óta? Egyébként a jelenlegi bonus / malus fokozatod a mérvadó. A bónust hamar el lehet veszíteni! hát pont ez az 2003óta , egyébként b10-em van . De ez a kérdés megakasztott, volt 1 károm de a b10-em az maradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 hát pont ez az 2003óta , egyébként b10-em van . De ez a kérdés megakasztott, volt 1 károm de a b10-em az maradt. akkor nem volt bejelentve a kár? mert annak csökkennie kellett volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 akkor nem volt bejelentve a kár? mert annak csökkennie kellett volna. de bevolt, mert megkaptam hogy közel 70rugót pengettek az ellenfélnek. Az érdekes az hogy ennek ellenére az igazolás b10-ről jött, és hogy nem volt kár okozás. Csak most mennék a Gener.. -hez és itt van ilyen 2003-as kérdés , Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 akkor mákod van, mert valamit bizti elszabtak :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 meg ha a gen... mész, azt meg te szabod el :( elolvasva a feltételeket, nem a legbiztosabbnak tűnik Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 de bevolt, mert megkaptam hogy közel 70rugót pengettek az ellenfélnek. Az érdekes az hogy ennek ellenére az igazolás b10-ről jött, és hogy nem volt kár okozás. Csak most mennék a Gener.. -hez és itt van ilyen 2003-as kérdés , Ha szept 1 után történt a káresemény akkor nem a következő hanem csak az azt követő évben esik a bonuszod. Magyarul ha pl 2005 szept 20.-án okotál kárt akkor 2006-os biztosításod még B10-el megy és csak 2007-ben esik vissza bónusz. (legalább is nekem így mondták az ab-nél) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Reggel, ahogy jöttem melózni, hallottam a rádióban, hogy a biztosító nem fizeti a kárt, ha az autómon nem téli gumi van. Szerintem ez több okból baromság. Mi van akkor ha : - +8 fokban január 10én nyári gumival okozok balesetet - +6 fokban január 10én befékezek, nyári gumival, a mogöttem jövő téligumival belémjön - +4 fokban január 10én nyári gumival balesete okozok Több variáns most nem jut eszembe :( Szóval a biztosító mi alapján állapítja meg, hogy most akkor téli gumit kellett volna hordanom, vagy sem ? Méri a hőmérsékletet ? Naptár szerint ? Vagy megnézik, hogy asszongya, baleset, NYÁRIGUMIS!! HALÁL RÁJA ! Vagy hogy ? Ok, persze elismerem, jobb a téli gumi, mint a nyári, és azért télen az a minimum, hogy téligumival jár az ember, de ezt hülyeségnek tartom akkor is. és ti ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Reggel, ahogy jöttem melózni, hallottam a rádióban, hogy a biztosító nem fizeti a kárt, ha az autómon nem téli gumi van. Szerintem ez több okból baromság. Persze, a biztosító sok indokkal próbálja magát kihúzni, de mivel az országban nincs törvényileg előírva a téli gumi használata, ezért hivatalosan nem tagadhatja meg ennek hiányában a kárkifizetést. Nyugodtan lehet bíróságra menni, mert mindenképpen fizetni kell majd nekik, csak akkor már a bírósági költségeket is :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Persze, a biztosító sok indokkal próbálja magát kihúzni, de mivel az országban nincs törvényileg előírva a téli gumi használata, ezért hivatalosan nem tagadhatja meg ennek hiányában a kárkifizetést. Nyugodtan lehet bíróságra menni, mert mindenképpen fizetni kell majd nekik, csak akkor már a bírósági költségeket is :P Hacsak nem írod alá a papírt aminek az apróbetűsében szerepel ez a kitétel. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Hacsak nem írod alá a papírt aminek az apróbetűsében szerepel ez a kitétel. :P Ilyen kitétel nem szerepelhet apróbetűsben sem. Ugyanis a te általad kötött felelősségbiztosítás másra nézve is hatályos, vagyis nem a vétlen "áldozat" írja alá a szerződésed, aki esetleg miattad nem kapna utána kártérítést. Ha valaki ilyet látott szerződésben, akkor nyugodtan viheti a bíróságra, remélhetőleg szép összeggel perelheti az adott biztosítót :( Azért hálisten ennek a pofátlanságnak van még némi határa :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Errefelé egész nap esett a hó, most még jobban esik és úgy nézem meg is marad. Holnap lehet óvcsiba közlekedni. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Errefelé egész nap esett a hó, most még jobban esik és úgy nézem meg is marad. Holnap lehet óvcsiba közlekedni. :P Egyre jobban hiányzik az omega... :( És nem azért mert a robogó már nem reális közlekedési eszköz az ilyen időben... :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Egyre jobban hiányzik az omega... :P És nem azért mert a robogó már nem reális közlekedési eszköz az ilyen időben... :cry: Pedig ma is láttam robogóst. Igaz pizzafutár volt. :( Na ilyen melót se csinálnék. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Pedig ma is láttam robogóst. Igaz pizzafutár volt. :( Na ilyen melót se csinálnék. :P Hát én is nyomtam átmenetileg ilyen melót.Nem a legjobb!Elég pörgős tud lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Hát én is nyomtam átmenetileg ilyen melót.Nem a legjobb!Elég pörgős tud lenni. Hál istennek nekem nem kellett ilyen melót csinálnom, persze más meg az enyémet nem csinálná :( . Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Hál istennek nekem nem kellett ilyen melót csinálnom, persze más meg az enyémet nem csinálná :P . Nekem bejött a pizza futi meló,6-7 éve még jó pénzt is lehetett vele keresni :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve November15, 2007 Megoszt Elküldve November15, 2007 Nekem bejött a pizza futi meló,6-7 éve még jó pénzt is lehetett vele keresni :( Anyagilag nekem is bejött anno, de azért voltak kemény napok, amikor gyalog kellett felfutni a 10. emeletre és közbe már telefonáltak, hogy hol vagyok már, mert fuvar van.Pfff szóval.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts