FPepe Elküldve November11, 2007 Elküldve November11, 2007 Hélo! Tessék átállítani fórumórát! :( Téli időszámítás van erősen :cry: Bejegyzésem 15:21-kor. Nálam jól megy... :P
tgabika76 Elküldve November11, 2007 Elküldve November11, 2007 Nálam is. Mindenkinek magának kell beállítani a vezérlőpultban a fórum beállíásainál, hogy automatikusan átálljon a téli/nyári időszámításra.
opelastras Elküldve November11, 2007 Elküldve November11, 2007 Bp: esik, 1 fok és szél... a legszemetebb idő. Ablaktörlő pár perc alatt egy jégtömbbé válik tempónál. Latyak bárhol ráfagyhat az útra ilyen szélben só nélkül... Kiszámíthatatlan útviszonyok. Kéretik nem dodgemként használni a kocsikat, cartársak! :( Bár a hírek szerint még most is a(z én) budapesti kerületemben esik a legintenzívebben a hó, kimentem letakarítani a kocsit, és felrakni a szélvédőre a fagyásgátló fóliát. Mire az egész kocsit letakarítottam, kezdhettem volna előről a munkát, olyan erős a havazás még mindig. Az első ablaktörlőket kihajlítottam, a Caravan hátsó ablaktörlőjének a gumi részét pedig becsomagoltam puha, kipukkasztható légpárnából. Fagypont körüli a hőmérséklet, kisebb tömbök kezdtek már ráfagyni a karosszériára, úgyhogy havazás függetlenül megérte letakarítani, mert cm-ekben volt már mérhető a lerakodás. Az utcánkban pedig megjelent az első hókótró...
FPepe Elküldve November11, 2007 Elküldve November11, 2007 Reggel itt is esett, de most már csak eső esik.
opel16v Elküldve November11, 2007 Elküldve November11, 2007 Pl a szupravezetők szobahőmérsékleten történő üzembiztos működésével. Azzal még nem lesz nagy tárolókapacitású, jó hatásfokú és kicsi méretű akku :(
mörfi Elküldve November14, 2007 Elküldve November14, 2007 Valaki megtudja mondani nekem hogy a biztosítók meddig ellenőrzik vissza a kártörténelmet. Mindig az előző bizt-ól kérik csak ki az igazolást ugye? :(
epk947 Elküldve November14, 2007 Elküldve November14, 2007 Valaki megtudja mondani nekem hogy a biztosítók meddig ellenőrzik vissza a kártörténelmet. Mindig az előző bizt-ól kérik csak ki az igazolást ugye? :( Most ellenőriztem le a biztosításomat a Netrisknél és volt egy helyen olyan rovat valahol, hogy: ~volt-e károkozása 2003 óta? Egyébként a jelenlegi bonus / malus fokozatod a mérvadó. A bónust hamar el lehet veszíteni!
mörfi Elküldve November14, 2007 Elküldve November14, 2007 Most ellenőriztem le a biztosításomat a Netrisknél és volt egy helyen olyan rovat valahol, hogy: ~volt-e károkozása 2003 óta? Egyébként a jelenlegi bonus / malus fokozatod a mérvadó. A bónust hamar el lehet veszíteni! hát pont ez az 2003óta , egyébként b10-em van . De ez a kérdés megakasztott, volt 1 károm de a b10-em az maradt.
opel16v Elküldve November14, 2007 Elküldve November14, 2007 hát pont ez az 2003óta , egyébként b10-em van . De ez a kérdés megakasztott, volt 1 károm de a b10-em az maradt. akkor nem volt bejelentve a kár? mert annak csökkennie kellett volna.
mörfi Elküldve November14, 2007 Elküldve November14, 2007 akkor nem volt bejelentve a kár? mert annak csökkennie kellett volna. de bevolt, mert megkaptam hogy közel 70rugót pengettek az ellenfélnek. Az érdekes az hogy ennek ellenére az igazolás b10-ről jött, és hogy nem volt kár okozás. Csak most mennék a Gener.. -hez és itt van ilyen 2003-as kérdés ,
opel16v Elküldve November14, 2007 Elküldve November14, 2007 akkor mákod van, mert valamit bizti elszabtak :(
yooccoo Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 meg ha a gen... mész, azt meg te szabod el :( elolvasva a feltételeket, nem a legbiztosabbnak tűnik
wzsolt_1.6_16V Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 de bevolt, mert megkaptam hogy közel 70rugót pengettek az ellenfélnek. Az érdekes az hogy ennek ellenére az igazolás b10-ről jött, és hogy nem volt kár okozás. Csak most mennék a Gener.. -hez és itt van ilyen 2003-as kérdés , Ha szept 1 után történt a káresemény akkor nem a következő hanem csak az azt követő évben esik a bonuszod. Magyarul ha pl 2005 szept 20.-án okotál kárt akkor 2006-os biztosításod még B10-el megy és csak 2007-ben esik vissza bónusz. (legalább is nekem így mondták az ab-nél)
szobikari Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Reggel, ahogy jöttem melózni, hallottam a rádióban, hogy a biztosító nem fizeti a kárt, ha az autómon nem téli gumi van. Szerintem ez több okból baromság. Mi van akkor ha : - +8 fokban január 10én nyári gumival okozok balesetet - +6 fokban január 10én befékezek, nyári gumival, a mogöttem jövő téligumival belémjön - +4 fokban január 10én nyári gumival balesete okozok Több variáns most nem jut eszembe :( Szóval a biztosító mi alapján állapítja meg, hogy most akkor téli gumit kellett volna hordanom, vagy sem ? Méri a hőmérsékletet ? Naptár szerint ? Vagy megnézik, hogy asszongya, baleset, NYÁRIGUMIS!! HALÁL RÁJA ! Vagy hogy ? Ok, persze elismerem, jobb a téli gumi, mint a nyári, és azért télen az a minimum, hogy téligumival jár az ember, de ezt hülyeségnek tartom akkor is. és ti ?
opel16v Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Reggel, ahogy jöttem melózni, hallottam a rádióban, hogy a biztosító nem fizeti a kárt, ha az autómon nem téli gumi van. Szerintem ez több okból baromság. Persze, a biztosító sok indokkal próbálja magát kihúzni, de mivel az országban nincs törvényileg előírva a téli gumi használata, ezért hivatalosan nem tagadhatja meg ennek hiányában a kárkifizetést. Nyugodtan lehet bíróságra menni, mert mindenképpen fizetni kell majd nekik, csak akkor már a bírósági költségeket is :(
wzsolt_1.6_16V Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Persze, a biztosító sok indokkal próbálja magát kihúzni, de mivel az országban nincs törvényileg előírva a téli gumi használata, ezért hivatalosan nem tagadhatja meg ennek hiányában a kárkifizetést. Nyugodtan lehet bíróságra menni, mert mindenképpen fizetni kell majd nekik, csak akkor már a bírósági költségeket is :P Hacsak nem írod alá a papírt aminek az apróbetűsében szerepel ez a kitétel. :(
opel16v Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Hacsak nem írod alá a papírt aminek az apróbetűsében szerepel ez a kitétel. :P Ilyen kitétel nem szerepelhet apróbetűsben sem. Ugyanis a te általad kötött felelősségbiztosítás másra nézve is hatályos, vagyis nem a vétlen "áldozat" írja alá a szerződésed, aki esetleg miattad nem kapna utána kártérítést. Ha valaki ilyet látott szerződésben, akkor nyugodtan viheti a bíróságra, remélhetőleg szép összeggel perelheti az adott biztosítót :( Azért hálisten ennek a pofátlanságnak van még némi határa :cry:
hening Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Errefelé egész nap esett a hó, most még jobban esik és úgy nézem meg is marad. Holnap lehet óvcsiba közlekedni. :(
opel16v Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Errefelé egész nap esett a hó, most még jobban esik és úgy nézem meg is marad. Holnap lehet óvcsiba közlekedni. :P Egyre jobban hiányzik az omega... :( És nem azért mert a robogó már nem reális közlekedési eszköz az ilyen időben... :cry:
hening Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Egyre jobban hiányzik az omega... :P És nem azért mert a robogó már nem reális közlekedési eszköz az ilyen időben... :cry: Pedig ma is láttam robogóst. Igaz pizzafutár volt. :( Na ilyen melót se csinálnék. :D
gergolabs Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Pedig ma is láttam robogóst. Igaz pizzafutár volt. :( Na ilyen melót se csinálnék. :P Hát én is nyomtam átmenetileg ilyen melót.Nem a legjobb!Elég pörgős tud lenni.
hening Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Hát én is nyomtam átmenetileg ilyen melót.Nem a legjobb!Elég pörgős tud lenni. Hál istennek nekem nem kellett ilyen melót csinálnom, persze más meg az enyémet nem csinálná :( .
coupe Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Hál istennek nekem nem kellett ilyen melót csinálnom, persze más meg az enyémet nem csinálná :P . Nekem bejött a pizza futi meló,6-7 éve még jó pénzt is lehetett vele keresni :(
gergolabs Elküldve November15, 2007 Elküldve November15, 2007 Nekem bejött a pizza futi meló,6-7 éve még jó pénzt is lehetett vele keresni :( Anyagilag nekem is bejött anno, de azért voltak kemény napok, amikor gyalog kellett felfutni a 10. emeletre és közbe már telefonáltak, hogy hol vagyok már, mert fuvar van.Pfff szóval....
Recommended Posts