FPepe Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Na erről még nem hallottam. De valszeg ennek meg a szemléző bizottság a buktatója, ugyanis nem sok olyan 10 évnél öregebb autót tudsz felmutatni, amelyik átmegy "normál" zöldkártya vizsgálaton :( Miért is? Az enyém 14 éves és zöldkártyavizsgálaton a megengedett érték kevesebb, mint egy tizedét föstölte szabályosan mérve, és semmi extra adalék vagy más trükk nem volt a dologban. Dieselnél már más a helyzet sajna ...
zocsa Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Na erről még nem hallottam. De valszeg ennek meg a szemléző bizottság a buktatója, ugyanis nem sok olyan 10 évnél öregebb autót tudsz felmutatni, amelyik átmegy "normál" zöldkártya vizsgálaton :( Én pl. ma voltam zöldkártya vizsgán és minden teljesen ok volt. autója válogatja..
yooccoo Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 én is gond nélkül átmegyek zöldkártyán, pedig még régebbi vagyok :( autója és termszetesen gazdája válogatja, hogy 10 év után milyen állapotban van
opel16v Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Na azért ritka, amelyik tizenévesen élő gyári katalizátorral ékeskedik :( Bár nekem is átment az omi gyári értékekkel, de annak a motorja tényleg elég gyári állapotú még :P
J0hnny Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Szép vitát tudnék gerjeszteni arról,hogy miért is nem viszem rendes vizsgára a dízelem...
Sörös Sanyi Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 És én hozzáteszem, teljesen jogosan!!! (bár jogtalanul)
Gepard Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Szép vitát tudnék gerjeszteni arról,hogy miért is nem viszem rendes vizsgára a dízelem... Ha minden dízel annyira füstölne csak, mint a tied, akkor ezt a hülye vizsgát sem vezették volna még be.
J0hnny Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Ha minden dízel annyira füstölne csak, mint a tied, akkor ezt a hülye vizsgát sem vezették volna még be. Nem a vizsgán kell ezt orvosolni,hanem a KPM-es büfés kocsi szedje ki azokat a forgalomból és ne az olyanokat csesztessék,mint apám,akinek mindig rendben van mindene,de van hogy 1órát rabolnak el tőle,mert az ADR táblás kocsi szinte vörösposztó nekik.
FPepe Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Nem a vizsgán kell ezt orvosolni,hanem a KPM-es büfés kocsi szedje ki azokat a forgalomból és ne az olyanokat csesztessék,mint apám,akinek mindig rendben van mindene,de van hogy 1órát rabolnak el tőle,mert az ADR táblás kocsi szinte vörösposztó nekik. Inkább arról mesélj, megnézted azt a fekete gépet?
J0hnny Elküldve Október29, 2007 Elküldve Október29, 2007 Inkább arról mesélj, megnézted azt a fekete gépet? Meg,de sötét volt már és nem tudtuk belülről megnézni.Majd holnap,ha időben hazaérek...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Na azért ritka, amelyik tizenévesen élő gyári katalizátorral ékeskedik :( Akkor az enyém ritkaság :P 12éves gyári katalizátorral és csont nélkül zöldkártyázott eddig mindig :cry: Igaz az olajat meg kajálja, de még bírja a katalizátor :D
opel16v Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Akkor az enyém ritkaság :P 12éves gyári katalizátorral és csont nélkül zöldkártyázott eddig mindig :cry: Igaz az olajat meg kajálja, de még bírja a katalizátor :D Azért azt sem kell feledni, hogy eddig a normál zk is úgy működött, hogy egy jó mérést több autóhoz is mellékeltek, ugyanis így nem volt annyi munka vele. :( Valamikor most terveznek direkt ezért szigorítást... videófelvétel kell készüljön a mérésről, ha jól hallottam. ;)
warwolf Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Valamikor most terveznek direkt ezért szigorítást... videófelvétel kell készüljön a mérésről, ha jól hallottam. :( De már mikor?,Azt azóta se'.
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Azért azt sem kell feledni, hogy eddig a normál zk is úgy működött, hogy egy jó mérést több autóhoz is mellékeltek, ugyanis így nem volt annyi munka vele. :( Valamikor most terveznek direkt ezért szigorítást... videófelvétel kell készüljön a mérésről, ha jól hallottam. :cry: Kikérem magamnak ... én nem járok ilyen utakon :P Eddig mindig a szemem előtt kínozták az autót és láttam saját szememmel a jó értékekeket a monitoron.
FPepe Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Kikérem magamnak ... én nem járok ilyen utakon :( Eddig mindig a szemem előtt kínozták az autót és láttam saját szememmel a jó értékekeket a monitoron. Az enyémet is mindig lemérték, meg is szokták dícsérni, milyen keveset füstöl :P
opel16v Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Akkor itt van pár szerencsés ember :( Akihez én hordom zk-ra az autókat, az öreg mondta még akkor amikor szóba került ez a szigorítás annó, hogy nem tudja a tizenéves autók hogy fognak átmenni, mert általában nem teljesítik az előírásokat.
FPepe Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Előkotortam a zöldkártyámat: - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,02 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,001 Szal bőven bennevan. :(
yooccoo Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 nálam lassan cserére érik - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,15 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,026
opel16v Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Előkotortam a zöldkártyámat: - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,02 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,001 Szal bőven bennevan. :( Furcsa, de pontosan ezeket az adatokat szokták ráírni hasból a zk-ra :P Mert ez mindegyik jelenleg futó autóra megfelel :cry: Nekem is ez van az astráén :D ;)
FPepe Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 nálam lassan cserére érik - Alapjárat CO max: 0,5, mért: 0,01 - Emelt üresjárat CO max: 0,3, mért: 0,15 - Lambda 0,97-1,03 mért: 1,026 Az emelt üresjárat kicsit sok, és a lambda érték is közel határon van, ebből én arra gondolok, hogy a lambda-szondád a végét járja. De majd a szakemberek megerősítik vagy cáfolják a diagnózisomat :(
Tiv. Elküldve November2, 2007 Elküldve November2, 2007 Itt mindenkinek tökéletesen karbantartott, és környezetkímélő az autója. Nem tudnak belénk kötni zöldkártyánál.:cry: :D / bezzeg az Omim :( :P /
FPepe Elküldve November2, 2007 Elküldve November2, 2007 Furcsa, de pontosan ezeket az adatokat szokták ráírni hasból a zk-ra :( Mert ez mindegyik jelenleg futó autóra megfelel :P Nekem is ez van az astráén :cry: :D Ezt az orrom előtt mérte az ürge, szal ennyi ;)
opel16v Elküldve November2, 2007 Elküldve November2, 2007 Ezt az orrom előtt mérte az ürge, szal ennyi :cry: És azt is láttad saját szemeddel, milyen eredményeket köpött ki a gép? Netán meg is kaptad a szlipet? :( Ne érts félre, nem akarom mindenáron kétségbe vonni a dolgot, csak ezek az adatok eléggé feltűnőek :P
Recommended Posts