Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Folytószelepház szétszedéséről és takarításárol nincs valakinek valamilyen képe :blink:

Nekem valahol van darabokra szedve kép, ha megtalálom berakom, de nem igazán szükséges.

SE-nél: Nagy gumicső le, alapjárati és fojtószeleppoti csatlakozó le, kartergázcsövek le, MAP csöve le, két vízcső le, alsó vákuumcső le, gázbowden leakaszt, 4 anya a szívósorról lecsavar. Ezzel lenn is van.

Szétszedés: Alapjárati + potihoz tartozó 2+2 torx ki. Poti felőli oldalon tengelyről zégergyűrű leakaszt. Fojtószelepen két csavar kicsavar, elfordítva szelep kicsúsztat, mozgatómechanizmusról rugók leakaszt, majd bowdenoldal felé kitol.

Vissza ellenkező irányban. Talán a szelep visszacsavarozásánál kell figyleni hogy pontos legyen mert van egy kis játéka a csavaroknál.

Lehet kimaradt valami, de tök logikus az egész. Nem kell kapokodni meg erőltetni semmit és nem lehet elrontani.

Elküldve
Miaza másik két csavar a pillangón? Nekem nincs olyan. Mivan a másik felén?

Annyi hogy nem simán egy lap a pillangó szelep hanem egyik oldalt valamiért vastagabb,hogy miért azt ne kérdezd :blink:

Elküldve

"Nincs benne szoftveres tiltás.

Gyárilag 6800nál tilt egyébként. De ez itt már off."

Volt már chipelve?

Biztos hogy van benne tiltás, max felírták valami jó nagy értékre chipelésnél. :blink:

Elküldve
Olyan nincs hogy nincs. :D

7000 körül kell hogy tiltson. Egyébként 7200-nél kezdenek a hidrotőkék végrendeletet írni,

8000-nél már a szeleprugók is kán-kán-oznak. :blink:

Pedig jaja. nekem is úgy rémlik, hogy az általam vontatott caliban se volt.. (lehet ez is lett a veszte.. többek között) :D B) Majd megkérdezem Petyától. ő jobban benne volt az infókban....

Elküldve

Meg tudná valaki mondani hogy hol és mennyiért kapok Miskolcon M3as külső visszapillantó tükröket?

Természetesen F astrára kéne! :blink:

Elküldve
Meg tudná valaki mondani hogy hol és mennyiért kapok Miskolcon M3as külső visszapillantó tükröket?

Természetesen F astrára kéne! B)

Ha szétnézel az eladó alkatrészek/tuning cuccok témában lentebb, akkor ott szvsz lesz, aki segítsen.

Amúgy létezik postai uténvét is ám! :blink:

Elküldve

Miskolcon, a Búza tér környékén is van valahol egy túnying bót, ha jól emléxszem.

M3 tükör meg 8500 tól felfelé. Attól függ milyen csicsákat akarsz. Index, elekricki, kazán...

Elküldve
az olajhűtőről annyit, hogy nézzétek meg Anti mostanság belinkelt verda képét ami a GSI topicban van.

Az ő homlokfala is klímás ott a nagy lyuk, és bal oldalt nem rendes hűtő hanem egy S cső megy végig amin hűtő lamellák vannak.

Megnézem azon a képen.. de ha az,amire gondolok, akkor lekövettem, és LOL de a szervó cuccra van kötve..

Elküldve
Komolyan ki fogom próbálni.Hátha jobb cucc :blink:

Jó és ócó B)

Én szoktam lukoil-nál tankolni, de nem tudok rá semmi rosszat mondani.

Néhány hete gondban voltam, mert villogott a sárga lámpa. A tankomban tényleg vákum volt, es tényleg van egy horpadás az alján amit valszeg az AC követett el rajta.

A lámpa még mindig villog, de most már csak akkor ha megyek normál tempóval kb2000-es fordulaton, és hirtelen kiforgatom. el veszem a gázt és elalszik. lehet hogy lampda szonda? Én arra tippelek. Szerintetek?

Elküldve
Én szoktam lukoil-nál tankolni, de nem tudok rá semmi rosszat mondani.

Néhány hete gondban voltam, mert villogott a sárga lámpa. A tankomban tényleg vákum volt, es tényleg van egy horpadás az alján amit valszeg az AC követett el rajta.

A lámpa még mindig villog, de most már csak akkor ha megyek normál tempóval kb2000-es fordulaton, és hirtelen kiforgatom. el veszem a gázt és elalszik. lehet hogy lampda szonda? Én arra tippelek. Szerintetek?

Erre itt a hozzáértők hibakód-kivillogtatást szoktak javasolni!
Elküldve

Gázt bármelyik autóba bele lehet dobni?Mennyibe fáj kb?Mennyivel gázabb gázzal közlekedni mint benzinnel?És a motornak mennyire tetszik a gáz?

Sok hülye kérdés egy rakásra,de légyszi ha tudtok válaszoljatok :blink:

Elküldve
Gázt bármelyik autóba bele lehet dobni?Mennyibe fáj kb?Mennyivel gázabb gázzal közlekedni mint benzinnel?És a motornak mennyire tetszik a gáz?

Sok hülye kérdés egy rakásra,de légyszi ha tudtok válaszoljatok :blink:

Attól függ..150-200-körül mindenestől benne van,de abból kb. 10-15 %-al többet fogyaszt,és 10 % -al gyengébb.Egy c20ne -t már érdemes gázosítani,az jól bírja.Az autószerelő spanom szerint rosszabb lesz a kenés a gáztól,és nem bírja addig a motor mint benzinnel...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.