Rauros Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 Caravan-hoz sztem majdnem bármelyik bontóban találsz. Egyébként erről jut eszembe, kicsit mozognak már a gyári csomagtartó sinek, nehéz lebontani a tetőkárpitot, ha utána akarom húzni a lefogató-csavarokat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 Szasztok!! Caravanra keresek/vennék tetőcsomagtartót (akár használtat is). Ha hallotok esetleg valamit.....nos :) Itt hirdetnek 1-et: http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=90407266 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rauros Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 Itt hirdetnek 1-et: http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=90407266 Köszi a linket! ;) Sajnos egyszer kihajítottak már a teszveszről, és azóta sem engednek vissza.....nemtok licitálni. ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 Szasztok!! Caravanra keresek/vennék tetőcsomagtartót (akár használtat is). Ha hallotok esetleg valamit.....nos :) Bp. XIII. Jász u.-ban van egy gyártó. Mindig kapsz újat, használt is előfordul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 Lenne két kérdésem a tisztelt cartársakhoz: - ha a sebességváltó bizonyos sebességeket nehezen kapcsol (jellemzően a 2-est), főleg visszaváltásnál, és menet közben kicsit zörög a váltórudazat, annak a javításához elég, ha veszek a Csergő-ben egy "sebváltórudazat javító készlet A-F"-et (Csz:0758223600), vagy komolyabb dologra készüljek fel? - az eredeti 13"-os acélfelnik mögé max. mekkora féktárcsa fér be előre? A 256-os még befér, vagy maradjak a 236-osnál (természetesen Brembo)? Köszi a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 -Az nem a szinkrongyűrű című történet lesz? -236-os a max. Sztem cseréld a 13-mas felnit. Nálam az utolsó szezonja. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 -Az nem a szinkrongyűrű című történet lesz? -236-os a max. Sztem cseréld a 13-mas felnit. Nálam az utolsó szezonja. ;) Ha szinkrongyűrű lesz, az kicsit macerás dolog, remélem nem :) Mondjuk "bíztató", hogy a váltórúd zörög, váltókar kicsit lötyög, így még lehet a műanyag alkatrészek hibája is... Szívesen tennék alá 14-15-ös alufelnit, de sajna erre most nincs keret... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Szívesen tennék alá 14-15-ös alufelnit, de sajna erre most nincs keret... ;) Sima acél felnin is elmegy az a kocsi, és akkor legalább a nagyobb gumi+fék megvan. :) Nálam is ez megy, egyszerűen nem jön össze a szép kerekekre a zseton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 A 2-est nekem is nagyon nehezen vesz a kocsi visszaváltásnál, de leginkább csak hideg motor esetén. 2-3 km után már nincs ilyen problémám. Lehet hogy ez nem természetes, és nem oldható meg egy váltómű-olajcserével? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 A 2-est nekem is nagyon nehezen vesz a kocsi visszaváltásnál, de leginkább csak hideg motor esetén. 2-3 km után már nincs ilyen problémám. Lehet hogy ez nem természetes, és nem oldható meg egy váltómű-olajcserével? Ez nálam főleg 3.-nál jelentkezik, de csak néha, olyankor zavar, de tényleg ritka. Hidegben az egyest nem szereti, de ez rövid (motor melegedéssel arányos) idő után megszűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Ha hőmérsékletfüggő a dolog, akkor szerintem nem a rudazat, vagy a stift lesz a hibás. Nekem is rosszul vette a kettest, 3-4 nap múlva meguntam és UHU akciósan kicserélte a stiftet, azóta nincs gond. De az én problémám nem volt hőmérsékletfüggő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 - az eredeti 13"-os acélfelnik mögé max. mekkora féktárcsa fér be előre? A 256-os még befér, vagy maradjak a 236-osnál (természetesen Brembo)? Ha nem akarsz nyerget cserélni, akkor csak a 236 simát tudod betenni. Ha a 13-ast tutira meg akarod tartani, akkor legjobb amit tehetsz vele az a 236 hűtött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Ha hidegen nehéz csak váltani, akkor az természetes. Javítani lehet kicsit az állapoton, ha olajcserét csinálsz, illetve még egy kicsit lehet javítani a Meta GT adalékkal. Ha mindig nehéz váltani, akkor valszeg a váltórudazat van megkopva, érdemes egy ilyen stiftcserét megejteni, aztán megvizsgálni mennyit használt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 A 2-est nekem is kicsit nehezen veszi :) itt is panaszkodtak a vátóra http://www.tipushiba.hu/autok/opel_astra_f.htm ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rauros Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Bp. XIII. Jász u.-ban van egy gyártó. Mindig kapsz újat, használt is előfordul. Kössz a címet, megnézem!! Az üzemanyagtartályon szerintetek van-e leeresztési lehetőség?? :) AC-pumpa-csere előtt állok, sztán javasolták a tisztítást a pumpaáruló emberek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 elöl alul van rajta a szintmérő és visszafolyó ág kupakja, azt elvileg le lehet venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rauros Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 elöl alul van rajta a szintmérő és visszafolyó ág kupakja, azt elvileg le lehet venni. OK. pumpacserénél majd megnézem és ha tudom, leengedem a zavaros-koszos benyát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Sziasztok! Kérdésem a következő lenne, adott ugye a masina amiben lassacskán 60e km lesz. A motorkódja X14NZ, kérdés a következő, ennél a típusnál is a vezérműszíj hajtja a vízpumpát és a pumpa feszít, vagy itt külön van és egy görgő feszít? Ezt mint laikus kérdezem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Sziasztok! Kérdésem a következő lenne, adott ugye a masina amiben lassacskán 60e km lesz. A motorkódja X14NZ, kérdés a következő, ennél a típusnál is a vezérműszíj hajtja a vízpumpát és a pumpa feszít, vagy itt külön van és egy görgő feszít? Ezt mint laikus kérdezem! Mindkét kijelentés igaz. A vízpumpa excenteres kialakításával tudod megfeszíteni a szíjat, és van egy rugós feszítőgörgő, ami mindig igyekszik feszesen tartani. Vezérműszíjcserénél cserélni kell : a vezérműszíjat, a feszítőgörgőt és a vízpumpát is, és mindegyikből csak gyárit venni!! És majd elfelejtettem: az ékszíjat is érdemes! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkury Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Érdeklődnék milyen pótféklámpát érdemes venni?? Milyen árban van és hol érdemes venni? Nekem a ledest ajánlották. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aranykard Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Érdeklődnék milyen pótféklámpát érdemes venni?? Milyen árban van és hol érdemes venni? Nekem a ledest ajánlották. Szia! Itt Győrben egy időben könnyen fellelhető termék volt a Valeo által gyártott AUDI-pótféklámpa(itt a gyár). Nekem megvan ez a LED-es már kb.4-éve, de nagyon állat. Lámpánál állva nem szoktam a mögöttem állót idegesíteni, inkább leszállok a fékről. Nemrég a kadettot lenyugdíjazva kivettem és most az astrába került. A maszkját sikerült szinte tökéletesen az üveg ívére igazítanom, hogy ne szűrődjön ki alóla a fény, de a KPM-műszakin még így is belekötöttek, mert nagyon-nagyon kevés fény megjelent a kalaptartómon. A boltokban meg kapni jónéhány TÜV és CE és egyéb minősítéseket feltüntető pótféklámpákat, amelyeknek semmilyen maszkjuk sincs az üvegig, hiszen a kalaptartó fölé kell a levegőbe felfogatni és egy fékezésnél kítűnően tükröződik, ha az ember a középső tükörbe néz, meg valószínűleg a kalaptartóját látja visszatükrözve. Jómagam mindenképpen az üvegig takaró maszkos(meg egyébként is ez a szabályos), és LED-es lámpát javaslok. Nagyobb múlttal rendelkező gyártónál nagy esély van arra is, hogy nem szívja ki a nap a búráját fehérre, mint pl a Marutin. Karesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkury Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Szia! Itt Győrben egy időben könnyen fellelhető termék volt a Valeo által gyártott AUDI-pótféklámpa(itt a gyár). Nekem megvan ez a LED-es már kb.4-éve, de nagyon állat. Lámpánál állva nem szoktam a mögöttem állót idegesíteni, inkább leszállok a fékről. Nemrég a kadettot lenyugdíjazva kivettem és most az astrába került. A maszkját sikerült szinte tökéletesen az üveg ívére igazítanom, hogy ne szűrődjön ki alóla a fény, de a KPM-műszakin még így is belekötöttek, mert nagyon-nagyon kevés fény megjelent a kalaptartómon. A boltokban meg kapni jónéhány TÜV és CE és egyéb minősítéseket feltüntető pótféklámpákat, amelyeknek semmilyen maszkjuk sincs az üvegig, hiszen a kalaptartó fölé kell a levegőbe felfogatni és egy fékezésnél kítűnően tükröződik, ha az ember a középső tükörbe néz, meg valószínűleg a kalaptartóját látja visszatükrözve. Jómagam mindenképpen az üvegig takaró maszkos(meg egyébként is ez a szabályos), és LED-es lámpát javaslok. Nagyobb múlttal rendelkező gyártónál nagy esély van arra is, hogy nem szívja ki a nap a búráját fehérre, mint pl a Marutin. Karesz Köszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Érdeklődnék milyen pótféklámpát érdemes venni?? Milyen árban van és hol érdemes venni? Nekem a ledest ajánlották. Az árak pedig 2000-től felfelé vannak. Biztos van olcsóbb is de az már nagyon gagyi lehet. Nekem volt egy ledes 3000-et adtam érte, olyan is volt, gyorsan továbbadtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március10, 2006 Megoszt Elküldve Március10, 2006 Érdeklődnék milyen pótféklámpát érdemes venni?? Milyen árban van és hol érdemes venni? Nekem a ledest ajánlották. Vegyél olyan szárnyat, amiben benne van. Abba nem tudnak belekötni és annak a fényereje is korrekt (nem lehet, azt hiszem a normál féklámpa 60%-nál erősebb fényű). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március10, 2006 Megoszt Elküldve Március10, 2006 Vegyél olyan szárnyat, amiben benne van. Abba nem tudnak belekötni és annak a fényereje is korrekt (nem lehet, azt hiszem a normál féklámpa 60%-nál erősebb fényű). Na igen ez sem rossz ötlet, csak ennek az anyagi oldala kb 25-30000 Ft és akkor még nincs festve, és felrakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts