J0hnny Elküldve Augusztus21, 2005 Elküldve Augusztus21, 2005 Év végén. :lol: Akkor karácsonyra kérek egy példányt a fa alá Gabi bácsi,jó? :mrgreen: De aztán nehogy benyaspecifikus legyen,dizilbe köll! :wink:
opel16v Elküldve Augusztus21, 2005 Elküldve Augusztus21, 2005 Ugyanehhez a komputerhez lesz majd opció, szal a dízelekbe is beszerelhető, de nem lesznek a fordulatszámos funkciók használhatóak (aktuális ill. max fordszám, váltásjelzés).
FPepe Elküldve Augusztus22, 2005 Elküldve Augusztus22, 2005 Opel16v: nem sikerült még a fordulatszámjelet a generátorról előállítani? Ha lenne 1 plusz generátorom (ami nincs beépítve a kocsiba) megpróbálnám kitalálni. A benyásoknál a gyújtásról jövő jel fordulatonként hány impulzust ad?
opel16v Elküldve Augusztus22, 2005 Elküldve Augusztus22, 2005 Nekem elég lenne a dízeleknél használatos fordszámjelről két infó: impulzusszélesség, frekvenciatartomány. :lol: Mivel nincs dízelem, ezeket még lemérni sem tudom...
opel16v Elküldve Augusztus24, 2005 Elküldve Augusztus24, 2005 Ivannorbi! "Mikor, és miért?! Csak nem rally?" Most nem. :lol: Elvileg lesz egy hétvégés Opeles bulis hétvége, amilyen már 5 alkalommal is volt az előző évek során. :) Ha már 100% az időpont, akkor úgyis felteszem a talis topicba. :(
ivannorbi Elküldve Augusztus24, 2005 Elküldve Augusztus24, 2005 Ivannorbi! "Mikor, és miért?! Csak nem rally?" Most nem. :lol: Elvileg lesz egy hétvégés Opeles bulis hétvége, amilyen már 5 alkalommal is volt az előző évek során. :) Ha már 100% az időpont, akkor úgyis felteszem a talis topicba. :( Ennek hol lehet utánanézni? Valami mantás oldal? Egyébként én nem nagyon látok Mantákat itt Pécsen! :roll:
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus24, 2005 Elküldve Augusztus24, 2005 269,9ft a gaz oil bmeg!!!!!!!!! Akkor olcsóbban veszem a benzint! Itt Fehérváron 266,9 a 95-ös a SHELL kútnál. Ja és vasárnap még 264-ért tankoltam a soroksári Auchan kútnál. Most nem tudom ott mennyi azóta nem jártam ott.
opel16v Elküldve Augusztus24, 2005 Elküldve Augusztus24, 2005 "Ennek hol lehet utánanézni? Valami mantás oldal? " Nincs hirdetve sehol, majd én itt felrakom a találkozós topicba, ha már konkrét lesz az időpont és a program. :lol: Pedig van egy-két Manta arrafelé, csak kevesen használják mindennaposan. :)
ivannorbi Elküldve Augusztus24, 2005 Elküldve Augusztus24, 2005 Pedig van egy-két Manta arrafelé, csak kevesen használják mindennaposan. :lol: Sejtettem, hogy nem munkábajárós autóként használják őket!
mörfi Elküldve Szeptember2, 2005 Elküldve Szeptember2, 2005 1 litr gaz oilban 85 ft az adó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smt067 :smt068 :butthead:
powerup Elküldve Szeptember3, 2005 Elküldve Szeptember3, 2005 Ezzel jártam amíg az enyémet javították,a spanomé és nagyon megy!Elég OFF a gép(bocsi!!)de aki szereti a gyors verdákat,nézze meg!!http://kep.tar.hu/powerup/50126842/15326746
Yahher Elküldve Szeptember3, 2005 Elküldve Szeptember3, 2005 Ezzel jártam amíg az enyémet javították,a spanomé és nagyon megy!Elég OFF a gép(bocsi!!)de aki szereti a gyors verdákat,nézze meg!!http://kep.tar.hu/powerup/50126842/15326746 Ejjó gép. Majdnem ilyet vettem az Astra helyett, mert van egy Uno Turbom, és gondoltam maradok az olaszoknál. Majd egyszer talán...
2004tiborc Elküldve Szeptember5, 2005 Elküldve Szeptember5, 2005 A mult heten hasznositottam az itt begyujtott informaciokat: meglett a vizpompa es termosztat csere es megjavitottam a hatso ablakmoso csovet is. 8)
GH Elküldve Szeptember6, 2005 Elküldve Szeptember6, 2005 Mar biztos volt szo rola de hirtelen nem talalom, a fordulatszammeros muszerek kozul melyiket kell beszerezzek c14se-hez? Ami 5500-tol vagy 6500-tol van piros skalazva? Van valami szamkod is asszem ennel mire kell figyelni, hogy jo legyen?
knight Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Mar biztos volt szo rola de hirtelen nem talalom, a fordulatszammeros muszerek kozul melyiket kell beszerezzek c14se-hez? Ami 5500-tol vagy 6500-tol van piros skalazva? Van valami szamkod is asszem ennel mire kell figyelni, hogy jo legyen? Az 5500-as neked nemjó, mert az diesel... A kilométeróra alján lévő W számnak kéne egyeznie a mostaniddal, de nem biztos, hogy sikerül ilyet találnod...
szantozoli Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Mar biztos volt szo rola de hirtelen nem talalom, a fordulatszammeros muszerek kozul melyiket kell beszerezzek c14se-hez? Ami 5500-tol vagy 6500-tol van piros skalazva? Van valami szamkod is asszem ennel mire kell figyelni, hogy jo legyen? Én a 6500-asra szavazok, mivel a max. teljesítményét 6000 fölött adja le az a motor. :wink: Egyébként nekünk a 16v-s 6000-től vonalas, 6500-tól teljes piros skála van. A számkódos kérdésedre nem tudok válaszolni.
mozdvez Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Sziasztok! Számkód a Km-óránál van, és az áttételt jelenti amitől függ, hogy jól fog e mérni az órád. Mert ott fordulatszámból (sebességváltó, stb. ahonnan veszed a jelet) generálod a sebesség értéket. Fordulatszámmérőnél én úgy tudom nincs ilyen szám, mivel ez adott, 1ford/perc, így is úgy is 1ford/perc lesz. Ha nem jól tudom javítsatok ki! Üdv!
pluhm Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Üdv! Nagy "gáz", ha az 1,6-os 8 szelepes f astrámba 40 liter 91-es benzint tankoltam? Okoz-e ez valami problémát a kocsiban, vagy kompenzálható-e a probléma, ha egyátalán probléma-e, hogy 98-st tankolok rá?
GH Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Ez mar velem is elofordult bar en 98ast tankoltam veletlenul 95 helyett ;) meg is bantam mert jo draga vot es mas kulonbseg nem is volt :lol:
pluhm Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 O.K. azt tudom, hogy ha nagyobb oktánszámút tankolsz, az csak jobb a motornak, de ha kissebbet.......
knight Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 O.K. azt tudom, hogy ha nagyobb oktánszámút tankolsz, az csak jobb a motornak, de ha kissebbet....... Tankolj rá 98-ast (vagy még inkább 99-est - ezek a különféle prémiumbenzinek) és mindenképpen állítsd át a kódoló dugaszt a motortérben :!: :!: :!: Erről a kezelési könyvben találsz leírást. Ugyanis ezen a motoron nincs kopogás-érzékelő még és a 95-öshöz való előgyújtási szöggel könnyen elérheted 91-es benya esetén a kopogási határt. A kopogás (más néven öngyulladás - amikor a gyújtószikra megérkezése előtt berobban a benzin-levegő keverék a hengerben) nagyon káros tud lenni a motorra. Úgyhogy nagyon gyorsan kódold át !!! A kopogást egyébként onnan lehet felismerni, hogy főleg terhelten (pl. hegymenet) meleg motornál ütemesen csilingelő fémes hangot hallasz a motortérből...
Tom Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Az X14XE könyvében benne van, hogy 3 tankolásonként egy tank 91es is mehet bele. :wink: De az oktánállítót tényleg fordítsd át...
knight Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Az X14XE könyvében benne van, hogy 3 tankolásonként egy tank 91es is mehet bele. :wink: De az oktánállítót tényleg fordítsd át... De Vazze az X14XE-nek VAN kopogásérzékelője :idea: :idea: :idea: Az 1.6-os 8 szelepeseknek meg tudtommal nincsen, kivéve az X16SZ -t... Mondjuk egy motorkód sokat segített volna... :roll:
szantozoli Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 O.K. azt tudom, hogy ha nagyobb oktánszámút tankolsz, az csak jobb a motornak, de ha kissebbet....... Tegyél hozzá egyszerűen egy oktánszámjavító adalékot. Benzinkútaknál lehet kapni pár száz Ft-ért. :wink: De ha átállítod a kóddugaszt, akkor semmi probléma nem lehet, bár az meg 92-es oktánszámhoz van állítva.
Recommended Posts