Róóóbi Elküldve Január12, 2020 Megoszt Elküldve Január12, 2020 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Na igen, pályán nagyon pörög, szerencsére ritkán megyek ilyen messze. Én még óvatosan veszem a kanyarokat, mondjuk az astra caravan sem volt olyan stabil, egy sedanhoz vagy 5 ajtóshoz képest. Nagyon elbírna egy hatodikat. Hidd el lehet dönteni, eléggé kipróbáltam. Stabil mint az alapjárat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 16 órája, Róóóbi írta: Nagyon elbírna egy hatodikat. Hidd el lehet dönteni, eléggé kipróbáltam. Stabil mint az alapjárat. Majd kipróbálom, valamikor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tlala Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni. Van valakinek budapesti- vagy környéki Opel szervizben ajánlott szerelője, aki átnézné alaposan a kocsimat a garancia lejárta előtt? Természetesen extra díjazásért cserébe. Nagyon köszönöm előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Latzycha Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 On 2020. 01. 10. at 22:06, Latzycha írta: Sziasztok, 2002-es f astra autóhoz tud valaki behajtható külső visszapillantó tükrökről? Gyári/utángyártott biztos nincs, ennek már utánajártam. Esetleg másik típusú autó tükör, ami (akár kisebb átalakítással) felszerelhető az f astrára? Senki? És arról van valakinek tapasztalata, hogy a régebbi évjáratú astra tükrök felszerelhetőség tekintetében kompatibilisek-e a 2002-es szériával? Garázsba beállást könnyítené meg, ha picivel nagyobb helyem lenne, mint oldalanként 2-3 cm. Képek alapján úgy ítélem meg, hogy a szögletes kialakítású tükrök talán pár centivel kisebb kinyúlással bírnak és nekem már az is nagy segítség lenne. Kérdés, hogy a felfogatásban különbözik-e annyival, amit egy kis barkácsolással ne lehetne áthidalni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 3 perce, Latzycha írta: Senki? És arról van valakinek tapasztalata, hogy a régebbi évjáratú astra tükrök felszerelhetőség tekintetében kompatibilisek-e a 2002-es szériával? Garázsba beállást könnyítené meg, ha picivel nagyobb helyem lenne, mint oldalanként 2-3 cm. Képek alapján úgy ítélem meg, hogy a szögletes kialakítású tükrök talán pár centivel kisebb kinyúlással bírnak és nekem már az is nagy segítség lenne. Kérdés, hogy a felfogatásban különbözik-e annyival, amit egy kis barkácsolással ne lehetne áthidalni? Tudomásom szerint F astrán soha nem volt behajtható visszapillantó tükör. 94-ben váltottak a szögletesről a gömbölyűre, de mindegyik úgy volt felszerelve hogy két rugós patent fogta a tükröt, amik ütközéskor vagy gázoláskor elengedtek, de elvileg vissza lehet pattintani őket. ( gyakorlatilag is, de egy idő után kinyúlik, és rezeg a tükör) Manuális-elektromosnál is csak a mozgatásban illetve a tükörfűtésben van különbség. http:// Link to comment Megosztás: More sharing options...
Latzycha Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 30 perce, zotya975 írta: Tudomásom szerint F astrán soha nem volt behajtható visszapillantó tükör. 94-ben váltottak a szögletesről a gömbölyűre, de mindegyik úgy volt felszerelve hogy két rugós patent fogta a tükröt, amik ütközéskor vagy gázoláskor elengedtek, de elvileg vissza lehet pattintani őket. ( gyakorlatilag is, de egy idő után kinyúlik, és rezeg a tükör) Manuális-elektromosnál is csak a mozgatásban illetve a tükörfűtésben van különbség. http:// Igen, ezt volt szerencsém megtapasztalni nekem is a gyakorlatban. Garázsba beálláskor leugrott, de sikerült visszapattintanom. Azóta óvatosan állok ki-be, de szeretném egy kicsit biztonságosabbá tenni a manővert. Hónapokig keresgéltem a megoldást (behajtható tükör), de rá kellett jönnöm, hogy nincs. Másik autómárka, astrával kompatibilis behajtható tükörről sincs tudomásom, ezért gondoltam, hogy a régebbi (szögletes) astra tükör méretileg talán kisebb. Igazából ebben sem vagyok biztos, mert még nem sikerült élőben összehasonlítanom a kettőt, de a képek alapján úgy tűnik. Ha nyerek még 5-6 centit, azzal már elégedett lennék. Csak addig nem akarom berendelni, amíg nem győződök meg róla, hogy fel is tudom szerelni. Szóval a felszerelhetőséggel kapcsolatos tapasztalatra lennék kíváncsi, hátha valaki már csinált ilyent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 2 órája, zotya975 írta: Tudomásom szerint F astrán soha nem volt behajtható visszapillantó tükör. 94-ben váltottak a szögletesről a gömbölyűre, de mindegyik úgy volt felszerelve hogy két rugós patent fogta a tükröt, amik ütközéskor vagy gázoláskor elengedtek, de elvileg vissza lehet pattintani őket. ( gyakorlatilag is, de egy idő után kinyúlik, és rezeg a tükör) Manuális-elektromosnál is csak a mozgatásban illetve a tükörfűtésben van különbség. http:// Volt. Thaiföldi vagy tajvani piacos Astrákon. Egyik katalógusban, sem az ebayon nem találtam. Oroszoknál sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 1 órával ezelőtt, Latzycha írta: Igen, ezt volt szerencsém megtapasztalni nekem is a gyakorlatban. Garázsba beálláskor leugrott, de sikerült visszapattintanom. Azóta óvatosan állok ki-be, de szeretném egy kicsit biztonságosabbá tenni a manővert. Hónapokig keresgéltem a megoldást (behajtható tükör), de rá kellett jönnöm, hogy nincs. Másik autómárka, astrával kompatibilis behajtható tükörről sincs tudomásom, ezért gondoltam, hogy a régebbi (szögletes) astra tükör méretileg talán kisebb. Igazából ebben sem vagyok biztos, mert még nem sikerült élőben összehasonlítanom a kettőt, de a képek alapján úgy tűnik. Ha nyerek még 5-6 centit, azzal már elégedett lennék. Csak addig nem akarom berendelni, amíg nem győződök meg róla, hogy fel is tudom szerelni. Szóval a felszerelhetőséggel kapcsolatos tapasztalatra lennék kíváncsi, hátha valaki már csinált ilyent. Amikor megvettem az autót hasonló cipőben jártam, a kerítés és a fa között alig fértem be, kerestem a lehetőséget a tükör behajtásra. De aztán egy kis idővel és pár tükörrel később belejöttem. Amikor a Zafira meglett addigra ki kellett vágni a fát, mert kiszárad, ez ugye sehogysem fért volna be. http:// Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 2 perce, Róóóbi írta: Volt. Thaiföldi vagy tajvani piacos Astrákon. Egyik katalógusban, sem az ebayon nem találtam. Oroszoknál sem. Nincs ottani ismerősöd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 6 perce, zotya975 írta: Nincs ottani ismerősöd? Nincs, nem merek mert ott a legszebb lányok fiúk Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 2 perce, Róóóbi írta: Nincs, nem merek mert ott a legszebb lányok fiúk Jah Másnaposok...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Latzycha Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 44 perce, zotya975 írta: Amikor megvettem az autót hasonló cipőben jártam, a kerítés és a fa között alig fértem be, kerestem a lehetőséget a tükör behajtásra. De aztán egy kis idővel és pár tükörrel később belejöttem. Amikor a Zafira meglett addigra ki kellett vágni a fát, mert kiszárad, ez ugye sehogysem fért volna be. http:// Pont ilyen tükröket keresek! Ha a töröttek még megvannak, nem tudnád odapróbálni egy 2002-es típushoz? A taiwani jófogásra sajnos nem vagyok beregisztrálva, ezért azt a vonalat elengedtem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 On 2020. 01. 12. at 9:26, zotya975 írta: Vannak, Z18XE-re valami tuning ötlet? Itt volt ilyenről szó, sok melóval jött az eredmény. https://www.opelforum.hu/search/?&q=tengely&type=forums_topic&author=Tomoty&nodes=33&search_and_or=or Fórumokon azt írják, hogy a z18xe nem jól tuningolható. Azért 160 lóig aránylag könnyű eljutni. Igazán tényleg egy 6. hiányzik rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 On 2020. 01. 12. at 14:01, tuskes írta: ... Ha már válaszolok, akkor csendben idetenném, hogy sikerült végra Daewoo befecsiket találnom híddal együtt, szerintem korrekt 12-ért. Gyári szám stimmel, jövő héten postázza az ember. Szuper, annak jónak kell lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 On 2020. 01. 12. at 7:12, Róóóbi írta: Áhmm, vannak itt ötletek... Nem az én ötletem, Te írtad: " Ha felfúrtad 1.8-ra akkor meg világbéke. " Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 39 perce, Tiu írta: Szuper, annak jónak kell lennie. Remélem. Ha a fogyasztás sokat nem is változik, az sem nagy baj, 7,2-7,3 most a fogyi. Persze lehetne 1 liter mínusz. A motor viselkedésére leszek kíváncsi, hogyan változik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 Sziasztok! Volt már téma pár napja, de akkor veséztem tovább, mert Zotya hamar megnyugtató választ adott. Valami mégsem jó. Történet, hogy a régi ECU-mat immo karikával, hozzá való chipel, odaadtam valakinek, de nem működik nála. Motor típus azonos X16SZR Gyújtást ráadja, felvillan többek között a checking lámpa, majd el kezd villogni. Az immo chipjét ragszalaggal odafogattam az immo hátoldalához, hogy ne vesszen el. Lehet messze van a karikától? Elvégre annyira az elején van a kulcsnak is, hogy talán lehet van jelentősége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 9 perce, tuskes írta: Remélem. Ha a fogyasztás sokat nem is változik, az sem nagy baj, 7,2-7,3 most a fogyi. Persze lehetne 1 liter mínusz. A motor viselkedésére leszek kíváncsi, hogyan változik. Fogyasztás nem igazán változik (bár az E10 miatt lehet, hogy nőni fog), de kicsit jobb lesz a gázreakció. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 On 2020. 01. 12. at 17:43, Róóóbi írta: Nemnem, létezett olyan kései 1.8 16V GSi ami kívülről nem tűnik annak, én erre utaltam. Lesz az, hidd el. Ne becsüld le az 1.8-at, vezettem tartósan ilyen Zafirát, az ha lerúgtam nem kérdezett. Olyan lelkesen forgott, hogy csak na. Pláne, ha a váltó is úgymond aládolgozik. Persze a te döntésed. Nem becsülöm le mert 1,8. Nem ismerem, nem vezettem, nincs tapasztalatom. De ha már papírmunkába fogok, és a gyári GSI a terv amihez majdnem mindenem megvan, akkor maradjon az eredeti 2,0 motor is. Mivel fél munkát nem végzek, tákmányolást nem szeretem, és tuning Jóska sem vagyok, ezért adtam a dolognak 1,5 évet. De csak eredeti állapot és anyagok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 55 perce, Tiu írta: Fogyasztás nem igazán változik (bár az E10 miatt lehet, hogy nőni fog), de kicsit jobb lesz a gázreakció. Nem vettem észre fogyi növekedést az E10-től, pedig lejártam néhány tank benzint vele. Újabban pedig a racsing 100-at kapja, úgyhogy nem érint az E10. Srác mondta, hogy vagy 22 éve foglalkozik autókkal, és visszajelzések alapján Ő is említett jobb gáz-reakciót. Viszont mivel nekem X14XE befecsik vannak, nem az SE-be valók, így talán jobban érzek majd különbséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Január14, 2020 Megoszt Elküldve Január14, 2020 20 órája, tuskes írta: Nem vettem észre fogyi növekedést az E10-től, pedig lejártam néhány tank benzint vele. Újabban pedig a racsing 100-at kapja, úgyhogy nem érint az E10. Srác mondta, hogy vagy 22 éve foglalkozik autókkal, és visszajelzések alapján Ő is említett jobb gáz-reakciót. Viszont mivel nekem X14XE befecsik vannak, nem az SE-be valók, így talán jobban érzek majd különbséget. Majd fogyi változásról azért írj tapasztalatot a daewoo injektorral, mert van nekem x14xe amibe betettem a c14se ECU-t, és igazán még most sem tetszik a fogyasztása. Lehet injektor csere is lesz. SE-be pedig elvileg jobb a 8 szelepes injektor, mert a 16V-s két felé "spriccel". Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január14, 2020 Megoszt Elküldve Január14, 2020 On 2020. 01. 11. at 18:29, tuskes írta: Akkor ezt rohadtul nem értem. Nyílván igazatok van!! De ha kevésbé pörgetem, alul is megvan már a nyomaték ahhoz hogy a bódét elindítsa, mozgásban tartsa alacsonyabb fordulaton, hogy a viharba ehet többet, mint amit forgatni kell 3000-en? Ismét mondom, elhiszem amit írtok, csak nem értem a paraszti eszemmel. A C20NE már 1500-as fordulattól simán gyorsít és városban 4.-ben 2000 alatt forog. Ez itt az én motorom mérési diagramja: http://keptarhely.eu/view.php?file=20200114v01r7ippe.jpeg Falun lakom, de sokat járok a közeli városokban és Budán is. 2019-ben a szokásosnál sokkal kevesebbet mentem a kocsival, de így is belement 11225 km és elfogyasztott 854,83 liter legolcsóbb fajta benzint. Azaz az éves átlagom 7,64 l/100km. Ennyit a sok mende - mondáról... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január14, 2020 Megoszt Elküldve Január14, 2020 On 2020. 01. 11. at 18:29, tuskes írta: Akkor ezt rohadtul nem értem. Nyílván igazatok van!! De ha kevésbé pörgetem, alul is megvan már a nyomaték ahhoz hogy a bódét elindítsa, mozgásban tartsa alacsonyabb fordulaton, hogy a viharba ehet többet, mint amit forgatni kell 3000-en? Ismét mondom, elhiszem amit írtok, csak nem értem a paraszti eszemmel. Ott a titok, hogy az NE sokkal butább rendszer, (persze astraban már legalább légtömegmérős, nem pedig legmennyiseg mint a vectraban, ami ha megkopik meghülyíti az egész rendszert), egyszerre nyitja a 4 injektort, az XE viszont szekvenciális, tehát minden hengerhez egyesével nyitja az injektorokat, van benne kopogáserzekelő, tehát sokkal pontosabban tudja szabályozni a keveréket, ezért aztán egy hosszú váltóval pofátlanul alacsony fogyasztást tud produkálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január14, 2020 Megoszt Elküldve Január14, 2020 (edited) On 2020. 01. 13. at 16:35, Latzycha írta: Senki? És arról van valakinek tapasztalata, hogy a régebbi évjáratú astra tükrök felszerelhetőség tekintetében kompatibilisek-e a 2002-es szériával? Garázsba beállást könnyítené meg, ha picivel nagyobb helyem lenne, mint oldalanként 2-3 cm. Képek alapján úgy ítélem meg, hogy a szögletes kialakítású tükrök talán pár centivel kisebb kinyúlással bírnak és nekem már az is nagy segítség lenne. Kérdés, hogy a felfogatásban különbözik-e annyival, amit egy kis barkácsolással ne lehetne áthidalni? Taiwanon létezett behajtós tükör, de az olyan mint ha nem is lenne, meg amúgy is ormótlan. A kocka tükröt nem ajánlom, mert nem aszferikus mint az új, nem fogsz látni benne semmit. 18.28tol -7Srdwr9ws0 bár az egyik német srác is szerzett japán piacos motorosa becsukhato tükröt a calibrara, szóval semmi sem lehetetlen. Módosítva Január14, 2020 : wookie Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január14, 2020 Megoszt Elküldve Január14, 2020 On 2020. 01. 13. at 19:07, zotya975 írta: Amikor megvettem az autót hasonló cipőben jártam, a kerítés és a fa között alig fértem be, kerestem a lehetőséget a tükör behajtásra. De aztán egy kis idővel és pár tükörrel később belejöttem. Amikor a Zafira meglett addigra ki kellett vágni a fát, mert kiszárad, ez ugye sehogysem fért volna be. http:// Ki az isten rak fát a bejaroba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts