zotya975 Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Kilencedik nap: Bekerült bal oldalra mindkét elektromos ablak. A bal hátsót berakni gyerekjáték, de a bal első szívás volt. Bal hátsónál lejjebb engedtem az ablakot, majd kiszedtem a manuálist és be az elektromos. Majd gyújtást ráadva addig nyomogattam a lefele gombot a bal oldalon, míg pont nem lyukra állt a szerkezet. Bal elsőnél többszörös szívás volt. Kifűzni a sínből a szerkezetet külön élmény, de legnagyobb problémát az üveg beállítása okozta. Először mindenhol szorult, aztán csak felül és alul. Addig játszottam a kárpit felőli sín beállításával, míg jó nem lett. Persze közben az üveget is nézni kellett, hogy jól záródjon. Egyébként ez a sín okozta azt, hogy a manuálissal nem tudtam tökig felemelni, mert megdőlt emiatt az üveg egy kicsit. Amúgy a manuálison kukára ment a tekerőszerkezet. Méteres holtjátéka van a tengelynek. Mondjuk azt nem értem, hogy miért tudtam lenyomni kézzel az üveget. Most már elárulhatom, hogy így tudtam felnyomni a saját kocsimat. Kulccsal betámaszt az üveg felső részén, majd lejjebb nyomtam utána kézzel simán le tudtam nyomni. Mindegy is. A másik nagy probléma, hogy hiába van bekötve a megfelelő vezeték a megfelelő helyről, a kpzár nem húzza fel az ablakokat. Ha én testelem le a komfort szálat, felmennek. Lehet mégsem tudja ezt a funkciót? Majd kiméregetem. Mondjuk akkor már a távirányítós vezérlőn keresek vezérelt test kimenetet, mert azon is van erre való kimenet az ablakokhoz. Konkrétan az az egy pin csak arra van, hogy felhúzódjanak az ablakok. Csak az a sejtésem, hogy ehhez meg a reteszelés funkció kell. Vagy csinálok elektronikát, ami 10mp-ig ad ki testet. Akkor mégiscsak úgy kell betenni hogy nincs teljesen fent az üveg? Az első ajtó élénél van egy csavar azzal nem az üvegnél-sínnél állítunk valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Akkor mégiscsak úgy kell betenni hogy nincs teljesen fent az üveg? Az első ajtó élénél van egy csavar azzal nem az üvegnél-sínnél állítunk valamit? Az az ajtó külső szélénél lévő sínt rögzíti. A kárpit mögött van egy sín középen, ami az olló egyik felét fogja. Azzal lehet az ablakot beállítani, hogy egyenesen fusson végig és ne bukjon lefele a tükör felőli oldalra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 A Vectra hátsó elektromos ablak jó lehet F Astrába? Elvileg csak egy felfogatás van máshol? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 A Vectra hátsó elektromos ablak jó lehet F Astrába? Elvileg csak egy felfogatás van máshol? Köszönöm. Belemegy! Én is azt építettem be! Annyi, hogy alul is van rögzítés, amit nem feltétlenül kell odacsavarozni az ajtóhoz, mert a fentiek megtartják, de én fúrtam egy lukat oda, és megrögzítettem. A fenti csavarok jószerivel passzolnak, de van középen egy ami alá kell tenni egy csőből készített táv tartót, és úgy fog tartani, mert különben keresztbe fordítja a szerkezetet. http://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Belemegy! Én is azt építettem be! Annyi, hogy alul is van rögzítés, amit nem feltétlenül kell odacsavarozni az ajtóhoz, mert a fentiek megtartják, de én fúrtam egy lukat oda, és megrögzítettem. A fenti csavarok jószerivel passzolnak, de van középen egy ami alá kell tenni egy csőből készített táv tartót, és úgy fog tartani, mert különben keresztbe fordítja a szerkezetet. http://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0004_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Csak mert bal lábbal keltem! Egy igazi férfi egy lyukat ismer,a többi az furat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Akkor megvan a mai kiszerelési munka. :) Köszönöm! Belemegy! Én is azt építettem be! Annyi, hogy alul is van rögzítés, amit nem feltétlenül kell odacsavarozni az ajtóhoz, mert a fentiek megtartják, de én fúrtam egy lukat oda, és megrögzítettem. A fenti csavarok jószerivel passzolnak, de van középen egy ami alá kell tenni egy csőből készített táv tartót, és úgy fog tartani, mert különben keresztbe fordítja a szerkezetet. http://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0004_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/150329/DSC_0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Az az ajtó külső szélénél lévő sínt rögzíti. A kárpit mögött van egy sín középen, ami az olló egyik felét fogja. Azzal lehet az ablakot beállítani, hogy egyenesen fusson végig és ne bukjon lefele a tükör felőli oldalra. Azért a régi szerkezetről vedd le a műanyag üvegtoló biszbaszokat mielőtt eldobod, ha annyira kuka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Azért a régi szerkezetről vedd le a műanyag üvegtoló biszbaszokat mielőtt eldobod, ha annyira kuka. Igen. Amúgy úgy láttam, hogy a tekerősre is át lehet rakni magát az egész elektromos részt. Csináltam fotókat. Csavaroztam amúgy a szerkezeteket, önrögzítős anyákkal és 4-es imbusszal. A bal hátsónál látszik, hogy hiába gyári és F astrából van mégis egy lyuk nem passzol az ajtóban, ott nincs is rögzítve. Ez X-akta hogy miért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Sziasztok. Kérdés?! Tank csere vár rám a kombimba,kérdés az az volna van e valami amire oda kell figyelni leszedés közben.vettem hozzá egy zsir uj tankot mert az eredeti a tetején valahol szivárog azt inkább uj mint taknyolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Sziasztok. Kérdés?! Tank csere vár rám a kombimba,kérdés az az volna van e valami amire oda kell figyelni leszedés közben.vettem hozzá egy zsir uj tankot mert az eredeti a tetején valahol szivárog azt inkább uj mint taknyolni. A trapéz alakú gumitömböt ne hagyd ki. Esetleg a pánt és a tank pereme közé gumibelsőből vághatsz egy darabot, h ne egymás dörzsöljék. Mikor átteszed a szintjelzőt figyelj, hogy ne akadjon be a gumicsőbe a tankon belül, mert simán felakad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Sziasztok. Kérdés?! Tank csere vár rám a kombimba,kérdés az az volna van e valami amire oda kell figyelni leszedés közben.vettem hozzá egy zsir uj tankot mert az eredeti a tetején valahol szivárog azt inkább uj mint taknyolni. Leszedésnél ne gyújts rá! :) Egyébként a benzinpumpát érdemes ellenőrizni, én lehet cserélném, ha úgy teszed át a másikból, és annak visszaszerelésekor a megfelelő beépítésre kell figyelni. Az új tankot lefújnám vastagon rücsisprayvel.. és egyből cserélném a benzinszűrőmet is, mert legalább kifolyna a trutyi a rendszerből, és tiszta benyát kapna a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Igen. Amúgy úgy láttam, hogy a tekerősre is át lehet rakni magát az egész elektromos részt. Csináltam fotókat. Csavaroztam amúgy a szerkezeteket, önrögzítős anyákkal és 4-es imbusszal. A bal hátsónál látszik, hogy hiába gyári és F astrából van mégis egy lyuk nem passzol az ajtóban, ott nincs is rögzítve. Ez X-akta hogy miért. Gonolom a legtöbben a szerekezetet a mototrral együtt árulják, de jó tudni, hogy átt lehet szerelni. A trapéz alakú gumitömböt ne hagyd ki. Esetleg a pánt és a tank pereme közé gumibelsőből vághatsz egy darabot, h ne egymás dörzsöljék. Mikor átteszed a szintjelzőt figyelj, hogy ne akadjon be a gumicsőbe a tankon belül, mert simán felakad. Van olyan aki elsőre nem hagyta ki? :D Én hozzáfogattam egy csavarral a pánthoz így nem mozdul le felrakáskor. + a szintjelzőnél a cső rá legyen dugva a dobozkára visszarakáskor, ne csak úgy lógjon a tankba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astramarci Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Na és elárulod nekünk is? :icon1: Na nekem el árulta még akkor csak sajnos nem jutottam fel ide mostanság, szóval a km óra spirál az ami zümmög, befújtam wd 40-el azóta nincs ez a gondom. Működik a tipp :D Köszi a segítséget!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Spzoli. Köszi akkor ezekre oda figyelek.mekkora az esélye annak hogy az üzemanyag betöltö csö megreped vagy hasonlo?mert szerintem a kocsival egy idös az is,azaz 21 éves.esetleg ha ugyis alatta vagyok akkor még mit érdemes megnézni az üzemanyag rendszeren?mert van hibakodom ami az irja hogy űzemanyag nyomás alacsony/másik hiba meg hogy magas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Ma bekerült a jobb első és hátsóba is a szerkezet. Üzemelnek is frankón, beállítás után. Viszont a jobb első ajtózárhengert nem tudom kivenni. :D Jobb hátulra fel is került a bőr kárpit: Kiderült, hogy a központi zár vezérlővel összekötött komfort szál, ami az eablakokkal van összekötve, más funkciót lát be. Ha bal oldalon elől összezárom a másik kis mikrokapcsoló két vezetékét, akkor automatikusan bezárja az ajtókat és ablakok fel. :D Az a mikrokapcsoló testet kapcsol a barna-fekete komfortszálra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Ma bekerült a jobb első és hátsóba is a szerkezet. Üzemelnek is frankón, beállítás után. Viszont a jobb első ajtózárhengert nem tudom kivenni. :D Jobb hátulra fel is került a bőr kárpit: Miért nem tudod kivenni? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Miért nem tudod kivenni? :rolleyes: Szerintem elfordítani kell az egészet, csak nem akar. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Szerintem elfordítani kell az egészet, csak nem akar. :D Nem is emlékszem hogy vettem-e már ki....rugót már cseréltem a kilincsben, de nem tudom hogyan volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Nem is emlékszem hogy vettem-e már ki....rugót már cseréltem a kilincsben, de nem tudom hogyan volt. A hátsó lemezt, ami rögzíti a külső kilincset, ki kell venni teljesen és abban van ugye a zár. Nekem úgy tűnik, hogy bajonettzáras rögzítése van. De mintha lenne benne egy 1-es imbuszcsavar. Dávid jelentkezz! :D Bár lehet egyszerűbb lett volna felhívnom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Hidegindítási videó szelepszár szimering csere előtt és utána. Az utána videó nem egy hét állás után készült, de szerintem tökmindegy ami nem csorog le az első nap az már később sem fog. ... A művelet költsége: 10darab szimering, szelepfedél tömítés, féktisztító ( végülis nem konkréten ehhez kellett, hanem a tőke pucoláshoz) kábé 2500forint. Mindjárt jobban néz ki. Grat. :icon1: :icon13: A hátsó lemezt, ami rögzíti a külső kilincset, ki kell venni teljesen és abban van ugye a zár. Nekem úgy tűnik, hogy bajonettzáras rögzítése van. De mintha lenne benne egy 1-es imbuszcsavar. Dávid jelentkezz! :D Bár lehet egyszerűbb lett volna felhívnom. :D Vagy a FB. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Mindjárt jobban néz ki. Grat. :icon1: :icon13: Vagy a FB. :D Ő se tudja, nem ő szedte ki. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Szerintem elfordítani kell az egészet, csak nem akar. :D Valahogy úgy, de én már 2 éve csináltam, úgyhogy nem tudom. Arra emlkészem, hogy miután kint volt az ajtóból, szét kellett fűrészelni, vagy kalapálni, mert csak úgy jött szét. A maradékot meg visszatettem a Vectra kilinccsel együtt. Azt hiszem így volt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március30, 2015 Megoszt Elküldve Március30, 2015 Ez segít?? http://www.partsbase.org/media/images/opel/91e2cfdb0b1f73c8ee0d43aaa34c893a.png Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2015 Megoszt Elküldve Március30, 2015 Ez segít?? http://www.partsbase.org/media/images/opel/91e2cfdb0b1f73c8ee0d43aaa34c893a.png Igen. A 19-es számú alkatrészt lehet elvileg kitekerni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2015 Megoszt Elküldve Március30, 2015 Kész! :D Zárhengert is sikerült kivenni. Van benne egy stift, azt kell kihúzni és elfordul. A bal első kárpit gomb felőli felső sarkán még nincs bepattintva, szárad a műanyagragasztó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts