Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Sok dolgot még nem. Eddig csak a BC, az intervallumos ablaktörlő bajusz, lámpás hátsó kapaszkodók és a magam által készített elhalványulva kikapcsolós belső világítás elektronikát raktam bele (ami még fejleszteni akarok, hogy gyújtás ráadásra sokkal hamarabb elhalványuljon). A bőrbelső is még csak félig van benne. A krómkilincs pl gyári, de nem Astrában, ugyanígy a külső színre fújt külső kilincs dettó. Utóbbi kettő még bent sincs, várat magára. Jameg a gyári, de nem belevaló távos központi. Ugye Astrában csak a riasztós a távos központi, sima nem volt csak kulcsos. Még sok minden hiányzik, plusz hátul komolyan hozzá kell nyúlni a karosszériához, de az már csak jövőre lesz.

De ahogy Dáwid is írta: az ilyet építik, nem veszik. Jobban is becsülöm az autómat, mert tudom, hogy mi munka volt/van vele.

Vennem is kell egy matricát hátulra, hogy "Építés alatt!" :D

Már megvan a lámpamosó szett is és még előre kell szereznem két eablakot, komfortosat és akkor már etükröt is. Így lenne értelme bontanom az ajtókárpitokat. A hátsó eablakokat igazából berakhatnám, mert max ideiglenesen megoldom, hogy helyileg üzemeltethető legyen. Viszont a másik problémám, hogy az ajtókat vagy cseréltem vagy lakatoltatom, mert az elsők sarkai rohadnak. Tehát azért nem egyszerű ám. :D

Az meg, hogy igyekszem a gyári megoldásra, tény, de tudok fényképezni most pár "jóvanazúgy" dolgot, ami amúgy összerakva nem látszik. ;)

Eddig sajnos az előző munkahelyem "fizetése" nem engedte meg, hogy komolyabb beruházásokat eszközöljek az autómon, de a mostanira már nincs panaszom. :)

Hozzátenném, hogy amennyi időt és energiát, valamint pénzt befektetek az autómba, tuti nem vennéd meg annyiért, amennyit szerintem érne. Gyumma is még mindig árulja a QP-t, pedig az aztán egyedi.

Majdnem kihagytam, hogy a gyári, de nem-gyári BOSE-t is beraktam. :D

Csak egy Opel Astra F Caravan 1.6 8 szelepes motorral, amiben az egyetlen komoly extra a manuális klíma... 96-ban. :D

Van választék, talán nem is kellene hátul javítani, ha időben kiteszed.

%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9si-ter%C3%BClet-ille

Megosztás:

a v6 a hahu-n az készen van nem? :)

Egy rendes autó sosincs kész. ;) A kúpé is csak havonta egyszer van kész, mióta hirdeti már átcsinálta az első lököst, szétszeddte a műszerfalat és beműanyagozott, bekötött egy androidos tabletet "fejegségnek" és most vissza van véve az agymenése mert ugye eladó. :D Zoli autójától úgy jöttek ki a szemek, mintha csigakiállítás lett volna. Amikor levette a saab felnit, és észrevették hogy az 5csavaros felni nem módosítóval van fönt, hanem egyszerűen 5csavaros a futómű, akkor meg tömeges system error volt. Akkora fék volt rajta, hogy egy 13-as felninek a külső peremébe se nagyon fért bele a tárcsa. A belsejéről meg simán nem hitték el hogy gyári. Mégse lett "befejezve" csak abbahagyva. Nekem ha megyek ki a parkolóba, és látok valakit aki egyhelyben billeg mint a keljfeljancsi, már tudom hogy egyrészt akkor oda parkoltam, másrészt ennek is el kell majd magyarázni, hogy mi az a hátsólökös és akkor ezt most hogy... Belekerült a sokadik futómű átalakítás, a nagyonsokadik belső, úgyhogy ennek örömére szétszedem a jövőhónapban, és újra összerakjuk. :D Készen venni, céges rohangászósat lehet. Valami szerethető dolgot csinálni kell.
Megosztás:

Kint vannak a szőnyegek. Egyben. :D A hátsó jobban megszívatott, mint az első. Mert persze a dupla övcsat csavarja fogta oda azt a végét a szőnyegnek. :D Elől sem volt vészes, csak az a lemez alá volt begyűrve, plusz műanyag kárpitanya is fogta. Viszont megtudtam, hogy miért nem volt a hátsó lábtérfűtés kielégítő: az a két közdarab nem volt a helyén. :D Egyiknél konkrétan a szivacs belül volt, a bordás része kint. :D

Holnap szőnyegtakarítás, aztán szombaton upgrade a garázsban és gencsit is kicserélem már, mert tegnap előtt realizáltam, hogy a mostani generátor 13,26V-os töltési feszültsége nem kielégítő alapjáraton. Vasárnap meg összerakom, mert hétfőn már kell a verda.

Még szerencse, hogy most nálam van a céges autó (Suzuki Stift == halálfélelem :D ), így azzal el tudtam hozni a szőnyegeket. :D

Lámpamosó relé wanted! :D F Astra, A-B veki, Calibra, B omegából. :)

Megosztás:

Az enyém sincs kész, mert a diavia klímapanel helyett gyárit akarok bele, csak még nem volt aki belefaragja :) a plüssülésem kopott, és ha erősen hátradőlök akkor le tudom dönteni tekerő nélkül is. Egyszer nekiálltam, de nem találtam meg a hibát. A többi nagyjából kész, szervó, lámpamosó (landrover), klíma, nagyfék, új lámpák, plüssbelső, fényzettlökősök, ködlámpa, mérföldes kék műszerfal (thx to dáwid), lámpás kapaszkodót, mindenhol kék led belül, kihagytam valamit? :)

Megosztás:

Sok dolgot még nem. Eddig csak a BC, az intervallumos ablaktörlő bajusz, lámpás hátsó kapaszkodók és a magam által készített elhalványulva kikapcsolós belső világítás elektronikát raktam bele (ami még fejleszteni akarok, hogy gyújtás ráadásra sokkal hamarabb elhalványuljon). A bőrbelső is még csak félig van benne. A krómkilincs pl gyári, de nem Astrában, ugyanígy a külső színre fújt külső kilincs dettó. Utóbbi kettő még bent sincs, várat magára. Jameg a gyári, de nem belevaló távos központi. Ugye Astrában csak a riasztós a távos központi, sima nem volt csak kulcsos. Még sok minden hiányzik, plusz hátul komolyan hozzá kell nyúlni a karosszériához, de az már csak jövőre lesz.

De ahogy Dáwid is írta: az ilyet építik, nem veszik. Jobban is becsülöm az autómat, mert tudom, hogy mi munka volt/van vele.

Vennem is kell egy matricát hátulra, hogy "Építés alatt!" :D

Már megvan a lámpamosó szett is és még előre kell szereznem két eablakot, komfortosat és akkor már etükröt is. Így lenne értelme bontanom az ajtókárpitokat. A hátsó eablakokat igazából berakhatnám, mert max ideiglenesen megoldom, hogy helyileg üzemeltethető legyen. Viszont a másik problémám, hogy az ajtókat vagy cseréltem vagy lakatoltatom, mert az elsők sarkai rohadnak. Tehát azért nem egyszerű ám. :D

Az meg, hogy igyekszem a gyári megoldásra, tény, de tudok fényképezni most pár "jóvanazúgy" dolgot, ami amúgy összerakva nem látszik. ;)

Eddig sajnos az előző munkahelyem "fizetése" nem engedte meg, hogy komolyabb beruházásokat eszközöljek az autómon, de a mostanira már nincs panaszom. :)

Hozzátenném, hogy amennyi időt és energiát, valamint pénzt befektetek az autómba, tuti nem vennéd meg annyiért, amennyit szerintem érne. Gyumma is még mindig árulja a QP-t, pedig az aztán egyedi.

Majdnem kihagytam, hogy a gyári, de nem-gyári BOSE-t is beraktam. :D

Csak egy Opel Astra F Caravan 1.6 8 szelepes motorral, amiben az egyetlen komoly extra a manuális klíma... 96-ban. :D

Szintén zenész! :D

RIMG3627_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

RIMG3619_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

RIMG3620_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Kint vannak a szőnyegek. Egyben. :D A hátsó jobban megszívatott, mint az első. Mert persze a dupla övcsat csavarja fogta oda azt a végét a szőnyegnek. :D Elől sem volt vészes, csak az a lemez alá volt begyűrve, plusz műanyag kárpitanya is fogta. Viszont megtudtam, hogy miért nem volt a hátsó lábtérfűtés kielégítő: az a két közdarab nem volt a helyén. :D Egyiknél konkrétan a szivacs belül volt, a bordás része kint. :D

Holnap szőnyegtakarítás, aztán szombaton upgrade a garázsban és gencsit is kicserélem már, mert tegnap előtt realizáltam, hogy a mostani generátor 13,26V-os töltési feszültsége nem kielégítő alapjáraton. Vasárnap meg összerakom, mert hétfőn már kell a verda.

Még szerencse, hogy most nálam van a céges autó (Suzuki Stift == halálfélelem :D ), így azzal el tudtam hozni a szőnyegeket. :D

Lámpamosó relé wanted! :D F Astra, A-B veki, Calibra, B omegából. :)

Hol-hogyan mosod a szőnyeget? :icon1: Kész autó? Hát kinek kell olyan legó ami már össze van rakva? :D

Megosztás:

Az enyém sincs kész, mert a diavia klímapanel helyett gyárit akarok bele, csak még nem volt aki belefaragja :) a plüssülésem kopott, és ha erősen hátradőlök akkor le tudom dönteni tekerő nélkül is. Egyszer nekiálltam, de nem találtam meg a hibát. A többi nagyjából kész, szervó, lámpamosó (landrover), klíma, nagyfék, új lámpák, plüssbelső, fényzettlökősök, ködlámpa, mérföldes kék műszerfal (thx to dáwid), lámpás kapaszkodót, mindenhol kék led belül, kihagytam valamit? :)

Az x14nz nem gyenge klímával meg szervóval?

Enyémben is ugyan ez a motor van de előzést meg kell gondolni pedig se szervó se klíma :)

Megosztás:

Kárpit kimosva. Sosem gondoltam volna, hogy ez valójában fekete. :D Hátsóból rengeteg kosz jött ki. Fekete volt a víz, pedig még csak előáztattam. :D

Amúgy kádban mostam ki, zuhanyrózsával. Előáztattam, majd kárpittisztító lével át dörzsiztem, aztán lemostam. Most meg csöpög le a szélein a víz. Amúgy elég hamar lepörgeti a sok vizet és csak nedves marad.

Megosztás:

Kárpit kimosva. Sosem gondoltam volna, hogy ez valójában fekete. :D Hátsóból rengeteg kosz jött ki. Fekete volt a víz, pedig még csak előáztattam. :D

Amúgy kádban mostam ki, zuhanyrózsával. Előáztattam, majd kárpittisztító lével át dörzsiztem, aztán lemostam. Most meg csöpög le a szélein a víz. Amúgy elég hamar lepörgeti a sok vizet és csak nedves marad.

Én meg a lányomnak próbálok szülinapjára tortát csinálni, de a piskóta bacik felemelkedni mondjuk a tojáshab is mesze volt a tökéletestől. Mindegy majd a krém eltakarja. :D

Megosztás:

Háromszor mostam ki otthon a mosógépben, harmadiknál már nem jött ki dzsuva. :D Az első tényleg szó szerint fekete volt a víz. :D

Megosztás:

Háromszor mostam ki otthon a mosógépben, harmadiknál már nem jött ki dzsuva. :D Az első tényleg szó szerint fekete volt a víz. :D

Nem akartam belegyűrni a mosógépbe, pedig befért volna sztem, igaz nem egyszerre a kettő. :D De itthon néztek rám furán, mikor meghoztam, hogy "ugye ezt nem a mosógépben akarod mosni?" :D

Amúgy már a nagyja meg is száradt. :D Ahogy lóg a szárítón, azért nedves még a széle.

Megosztás:

Itt volt egy bontás, jó állapot szakadás mentes, de brutál dzsuvás. Lesz ami lesz alapon az elsőket elvágtam és belegyűrtem, miután lecsatáztam itthon asszonnyal, hogy nyugi...... A TE AUTÓD mondtam... :D :D

Meglehetősen szépen kimosta, utána kiráztam, visszaállt minden a helyére, majd kifordítottam és másnap még egy mosás, majd utoljára a harmadik mosás és nagyon frankó lett. :)

Nem akartam belegyűrni a mosógépbe, pedig befért volna sztem, igaz nem egyszerre a kettő. :D De itthon néztek rám furán, mikor meghoztam, hogy "ugye ezt nem a mosógépben akarod mosni?" :D

Amúgy már a nagyja meg is száradt. :D Ahogy lóg a szárítón, azért nedves még a széle.

Megosztás:

Itt mindenkinek ipari mosógépe van, hogy ekkora cuccokat mostok? :)

Az 5 kilósba félbevágva sem mertem betenni. :icon1:

1659732-20141121-dgE2LW.jpg

Megvágtam a nyelvem amikor lenyaltam a spakliról a krémet. Az asszony örülni fog hogy nem kell vele foglalkozni ha megjön melóbó, csak pár apróság maradt neki, elmosogatni, lemosni a csempét, felmosni a konyhát...stb..stb. Egy tál is eltört de az már repedt volt. :D

Megosztás:

Elvágtam... Az elsőt, ez csak a próba kárpit. De amúgy van egy tisztító céges haverom, ott vannak kibaszott nagy mosógépek, majd tavasszal amikor üreg védőzök akkor majd kimossa nekem. :) De így is nagyon szép lett, 40 fokon. :D

Itt mindenkinek ipari mosógépe van, hogy ekkora cuccokat mostok? :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.