imy Elküldve Március21, 2011 Elküldve Március21, 2011 itt csak az a kérdés, hogy mit takar a 20.000 km-kénti szerviz. mertha csak egy 800 Ft os szürő cseréje akkor asszem ezt én is meg tudom csinálni <_< Amíg garancia van rá, addig érdemes szervizzel, mert különben elveszik a garancia. Utána remélhetőleg semmi extra nehézséget nem takar a csere.
_Robi_ Elküldve Március21, 2011 Elküldve Március21, 2011 A gázáras témához: ha hozzányúlnak a gáz árához akkor a jó magyar lelemény egyből felismeri hogy LPG-t nem csak kútfejből lehet tankolni. Gondolom mindenki kitalálta mire gondolok. Szóval aki átalakítja nem nagyon kell tartania tőle hogy vki hozzányúl.
uhuhu Elküldve Március22, 2011 Szerző Elküldve Március22, 2011 ha megnézed a palackos gáz ára nem sokkal alacsonyabb mint a kutas gáz ára. nálunk 4400 Ft egy palack gáz, ha jól tudom
uhuhu Elküldve Március22, 2011 Szerző Elküldve Március22, 2011 meg én egy kicsit jobban izgulok a gáztól mint kéne. ha pukkan akkor fájna, és lerepülne a tető a házról... szóval nem tudnák olyan olcsónadni a gázt palackba amiért én otthon fejtegessem át.... ( vagyis inkább jelenleg. aztán ha nagy változás lesz akkor majd írok, módositom <_< )
imy Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 ha megnézed a palackos gáz ára nem sokkal alacsonyabb mint a kutas gáz ára. nálunk 4400 Ft egy palack gáz, ha jól tudom Akkor a palack is drága lesz, azzal nem kísérleteznek. Utána kérdeztem, a cégnél az egyik embernek is van gyári landi renzo rendszerrel szerelt Skoda Octavia 1.4-e, 120e km-t tekert bele, semmi gondja nem volt vele. 36l LPG-vel 400-450km-t el tud autózni. Ha azt is nézem, hogy ~200kg-al nehezebb mint az Astra, nem rossz az a fogyasztás, így az Astra elmegy max 7-8l-ből. (nekem benzin 5.8-6.3 között mozog, télen felmegy 7-ig is rövidebb távokon)
szopcsi13 Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 meg én egy kicsit jobban izgulok a gáztól mint kéne. ha pukkan akkor fájna, és lerepülne a tető a házról... szóval nem tudnák olyan olcsónadni a gázt palackba amiért én otthon fejtegessem át.... ( vagyis inkább jelenleg. aztán ha nagy változás lesz akkor majd írok, módositom <_< ) Nem nagy kunszt az! Anno a zsiguliba sokszor átnyomattam apám disznótoros palackját! :angry: Egy darab cső két megfelelő hollanderrel, egy kis meleg vízzel meglocsolod, kinyitod a csapot és már megy is! Olyan gyönyörűen átnyomja magát, szinte utolsó cseppig. Viszont a palackos nincs olyan tiszta, kicsit több is kell belőle.
Mc-elek Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 ha megnézed a palackos gáz ára nem sokkal alacsonyabb mint a kutas gáz ára. nálunk 4400 Ft egy palack gáz, ha jól tudom nálunk van gázos targonca... micsoda lehetőség <_< :angry:
PGA Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 nálunk van gázos targonca... micsoda lehetőség :angry: :P Ebben az ínséges időben, lehet, hogy a Zippo öngyújtómat is átalakítom gázosra. <_<
uhuhu Elküldve Március22, 2011 Szerző Elküldve Március22, 2011 nálunk van gázos targonca... micsoda lehetőség :P :P hirtelen meghibásodik a targonca, és elkezd rengeteget fogyasztani... <_< dejóaz :angry:
Mc-elek Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 hirtelen meghibásodik a targonca, és elkezd rengeteget fogyasztani... <_< dejóaz :angry: kérek rá olyan csatlakozót mint ami a targin van :P a tartályt meg felfogatom a csomi ajtóra :P
J0hnny Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 J0hnny pedig elég talányosan fogalmaz, hogy ő látja a javításra váró gázos autók bengáit, de, hogy ezek konrétan mik?... Ha lesz időm, ahogy most pl nincs fényképezek bent a cégnél gázmotor hengerfejet, hogy néz ki, amikor levesszük. A lerakódások stb. Egyébként meg nincs ebben talány. Már leírtam, hogy kb mire lehet számítani. <_<
szopcsi13 Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 kérek rá olyan csatlakozót mint ami a targin van <_< a tartályt meg felfogatom a csomi ajtóra :angry: De csak piros palackot! Nehogy má' elüssön a verdától! :P
PGA Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 Kiegészíteném magam: Tudjuk, hogy az E85 üzem sem letesztelt még hosszútávon, de: a gázosítás miatt is lehetnek potenciális hibaforrások. Gázból kicsapodó vízpára a hengertérben,melléktermék felhalomozódása a hengertérben,kipuff rendszer gyorsabb rohadása,szelepek fokozottabb igénybevétele,kenés csökkenése stb. Szóval azért nem kell ettől sem hasraesni. :angry: Másrészt idő kérdése a "fentieknek" mikor jut eszébe az LPG árához is hozzányúlni...sajnos. <_< Ezeket említetted, meg, hogy érdemes külön gázhoz való gyertyát berakni. Ha ezekről írnál kicsit bővebben, meg a stb.-ről, meg a képek..., meg bármilyen pro-kontra... Thx. :P
Zachi Elküldve Március22, 2011 Elküldve Március22, 2011 De csak piros palackot! Nehogy má' elüssön a verdától! :angry: <_<
imy Elküldve Március24, 2011 Elküldve Március24, 2011 Nah elhatároztam, át lesz alakítva, pécsiautógázzal, 215e (gyertya csere, landirenzo rendszer, pótkerék helyére 48l-es tartály), április 14, nagy a sor. Én a lökhárítóba rakatom a töltő nyillást, a benzinbetöltő nem szimpatikus. Sztetek az úgy jó? Van itt olyan, akinek van landirenzo rendszere? (uhuhu majd számolj be ha meglesz, mikor is csináltatod?) Valami jó defektjavító készletet, vagy spray-t tudtok ajánlani? (amit weben is meg lehet rendelni) Sok van, de most melyik a jó? <_<
uhuhu Elküldve Március24, 2011 Szerző Elküldve Március24, 2011 Nah elhatároztam, át lesz alakítva, pécsiautógázzal, 215e (gyertya csere, landirenzo rendszer, pótkerék helyére 48l-es tartály), április 14, nagy a sor. Én a lökhárítóba rakatom a töltő nyillást, a benzinbetöltő nem szimpatikus. Sztetek az úgy jó? Van itt olyan, akinek van landirenzo rendszere? (uhuhu majd számolj be ha meglesz, mikor is csináltatod?) Valami jó defektjavító készletet, vagy spray-t tudtok ajánlani? (amit weben is meg lehet rendelni) Sok van, de most melyik a jó? <_< az enyémet 30 án azaz jövőhét közepén csinálják. nekem is ugyanez a rendszer. én gyertya cserét szerintem nem fogok eszközölni, mi javitunk 1 lacettit, 2 zafirát, és egy vectra C t ami gázos és mindegyikbe gyári gyertya van. annyi hogy 20-30 ezrenként cseréljük nekik, ugyhogy szerintem kipróbálom ezt így én is. én nem fogok sprayozni, én megpróbálok venni mankó kereket, és azt bezacskózva berakom a csomiba. állitólag dunakeszin ahol beszereltetem én is már 1 - 1.5 hónapos előjegyzés van a szerelésre. én 3,5 hétre kaptam időpontot. annyi hogy nekem 2 nap alatt szerelik be, mert egyben le is vizsgáztatják...
Zachi Elküldve Március24, 2011 Elküldve Március24, 2011 Én a lökhárítóba rakatom a töltő nyillást, a benzinbetöltő nem szimpatikus. Sztetek az úgy jó? Az utóbbi sokkal védettebb hely volna minden szempontból!
uhuhu Elküldve Március24, 2011 Szerző Elküldve Március24, 2011 kukk: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1445916689.html http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1446120490.html http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1447587886.html http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1447411733.html ezek szerintem az astras g re felszerelhetőek, az átmérőnek kell utána járni, bár akár ha más az átmérő akkor is hátra feltehető. nekem a civicbe is olyan mankókerék van ( ilyet tudtam venni ) ami átmérőben nem jó az autóra, azt előre nem tenném fel , de hátra jó. max ha elöl kapok defektet, akkor először hátul lecserélem a jót a mankóra, és a jót felteszem a defekt helyére. én 5.000 Ft ért vettem a civicre
uhuhu Elküldve Március24, 2011 Szerző Elküldve Március24, 2011 pl itt van egy az enyémre...: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1447152911.html
uhuhu Elküldve Március24, 2011 Szerző Elküldve Március24, 2011 Az utóbbi sokkal védettebb hely volna minden szempontból! én is a lökháritóba rakatom. elöször is a tartályba van biztonsági szelep, ha a töltőnyilás megsérül akkor a tartályból nem tud kiáramolni a gáz. másodszor, a béna kutas tankolásról max a kökháritóról veri le a festéket nem a sárvédőről...
imy Elküldve Március24, 2011 Elküldve Március24, 2011 az enyémet 30 án azaz jövőhét közepén csinálják. nekem is ugyanez a rendszer. én gyertya cserét szerintem nem fogok eszközölni, mi javitunk 1 lacettit, 2 zafirát, és egy vectra C t ami gázos és mindegyikbe gyári gyertya van. annyi hogy 20-30 ezrenként cseréljük nekik, ugyhogy szerintem kipróbálom ezt így én is. én nem fogok sprayozni, én megpróbálok venni mankó kereket, és azt bezacskózva berakom a csomiba. állitólag dunakeszin ahol beszereltetem én is már 1 - 1.5 hónapos előjegyzés van a szerelésre. én 3,5 hétre kaptam időpontot. annyi hogy nekem 2 nap alatt szerelik be, mert egyben le is vizsgáztatják... Az enyimben gyári gyertya van, 57e km van a kocsiban, szóval a gyertyacsere így is úgy is aktuális. Majd megkérdem mekkora szelephézag kell (mert nem a gyári azt mondták) s majd én cserélem, gyertyahézagot meg egyszerű beállítani. Nekem az Astrába akkor nem maradna sok hely, ha mankókereket kapna. Müszakiztatod? Nekem az nap a papírügyeket is elintézik, reggel 7-re viszem, legkésőbb délután 4-re kész.
uhuhu Elküldve Március24, 2011 Szerző Elküldve Március24, 2011 a zafirát újra kell vizsgáztatni. ( bár állítólag január 1-től minden autót újra kell vizsgáztatni... )
imy Elküldve Március24, 2011 Elküldve Március24, 2011 a zafirát újra kell vizsgáztatni. ( bár állítólag január 1-től minden autót újra kell vizsgáztatni... ) ITT nem, mert szerelhetik, van típusengedélyük.
imy Elküldve Március24, 2011 Elküldve Március24, 2011 én is a lökháritóba rakatom. elöször is a tartályba van biztonsági szelep, ha a töltőnyilás megsérül akkor a tartályból nem tud kiáramolni a gáz. másodszor, a béna kutas tankolásról max a kökháritóról veri le a festéket nem a sárvédőről... hm, igaz hátrány, ha a kutas akar tankolni, itt meg csak vele lehet. :angry: Én benzint sosem engedem nekik, kocsimat ne taperolja. Amíg felírom a km óra állást, volt mikor ki akarta nyitni, de bezártam. :P Utánna megkérdeztem, ki engedte meg, hogy hozzányúljon? <_<
uhuhu Elküldve Március24, 2011 Szerző Elküldve Március24, 2011 hm... ezt megkérdezem asszem... nekem még majdnem 1 év müszaki van az autón, itt csak az a kérdés, hogy a beszerelő eygszerüen levizsgáztatja a saját munkáját, és ennyi, vagy 1 év mulva menjek szopódni valahová... szerintem most levizsgáztatom. 20.000 Ft ért vállalják.
Recommended Posts